tataćusak wrote:
Prijatelju ja imam dijete od 5 godina.
Ako ja mislim da za njega nema ovdje života, onda je to vjerovatno tako ( s tim da ga i ja mogu zeznuti).
Znači on je kao petnaestogodišnjak imao nekoga ko je odlučivao šta je dobro za njega.
A nek se samo neko nađe da kaže kako nam je sad dobro ovdje. (bez ovih na budžetu, molit ću lijepo)
Sad nam jos reci i da je vidovita Dzemila rodom iz istog sela i sve ce nam biti jasno.
Kad je iz tako dalekovide familije sto nas onda ne upozori na vrijeme?
Cerke je slagao onako cerketovski, s nokta, a ti ces sad praviti mentalne vragolije da bi opravdao naseg lazljivog vjerskog lidera?
Ipak nije sve tako crno.
Ako BANU bude istinski djelovao pod palicom novog lidera, prvi korak BANU-a ce biti preporuka da se zabrane SDA, SBBIH-a, SBiH-a, HDZ-a, SDS-a i slicne naci-partije ...
Što bi trebalo poduzeti da vaša domovina porijekla, Bosna i Hercegovina, konačno zaživi kao država?
- Recept za BiH, kao i za bilo koju drugu državu s naglašeno multietničkim sastavom, jest jednostavan: slijediti model SAD-a i zapadnoeuropskih zemalja.
Ukratko: ukinuti organiziranje političkih partija po principu nacionalnosti! Bi li Obama pobijedio da je u SAD-u dozvoljeno organiziranje ‘crnačkih’ partija nasuprot partijama ‘žutih’ i ‘bijelih’? Lideri etničkih partija primarno odgovaraju vlastitom etnički profiliranom članstvu i stoga u prioritete nužno promoviraju pitanja te iste populacije. Nastupiti u ime interesa zajedničke države u takvim uvjetima politički je harakiri! Dakle, valja slijediti dobar primjer SAD-a, koji je i etnički, i rasno, i kulturno, i jezično, i vjerski, i kako god hoćete, najveća mješavina glasača u svijetu: Amerika im je dala jednu partiju, podijeljenu na dvije frakcije, demokrate i republikance, i neka glasaju!
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar ... fault.aspx