SDP

Post Reply
hercegovac_pravi

#1051 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Tahta wrote:
ultima_palabra wrote:Nabili HDZ nogom u guzicu, stavili Mileta na ignore, održali Federaciju solventnom i stabilnom bez MMF-ovih kredita... đe ćeš boljih pomaka :dance:
i uspješno vladaju na 24 % teritorije BiH
aferim !!!!!!!!!!!!!
Ma bitno da ste vi satjerani na 9% (odnosno u ZHK)..a ovi ostali ...ma nek se snalaze.. :D
hercegovac_pravi

#1052 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Bosanska Krajina wrote:Nije mi jasno kako je vama SDP-ovcima u redu kad neko iz vase stranke zaposljava clanove porodice,a nije u redu kad to cini nego od vasih politickih protivnika.Hocete li ikada priznati da niste bolji od ostalih.Dobili ste napokon vlast(koju ste toliko zeljeli),a vi se odmah osilili.
Ko je rekao da je uredu?
Prpa.ba

#1053 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Bosanska Krajina wrote:Njima je lahko drugog kritizirati,a za svako svoje nedjelo imaju izgovor.Eto narod je isprobao i SDP,valjda je shvatio da su kao i ostali i "valjda" za njih vise nece glasati.Svoj kredit su ispucali,na sljedecim izborima nece ni priblizno glasova dobiti,kao na posljednjim.Nama treba nova politicka partija,jer od nijedne postojece nema hajra.
I sta imas od nove politicke partije? Ljudi kojima se bavi politikom su vec u strankama. Vrhunskih strucnjaka nemamo, a i ono sto tezi ka epitetu "strucnjaka" kloni se politike jer se prave pare i pravi poslovi rade drugdje. Vrhunski moralnih ljudi takodjer nemamo, Federacija je puna laznih invalida, laznih penzionera, laznih nezaposlenih, lazih poslodavaca, laznih bogatasa, a RS je puna isto toga + cetnici. Izbor ti je ovakav kakav jest. Imas 2 kapitalne stranke SDA/SDP, 2 manje SBB/SBiH i sitnu buraniju koja skupi glasove blize familije. Dalja familija glasa za ove 4 vece stranke. :D

Jedini nacin da nesto promijenis po svojoj volji je da se uclanis u neku stranku velike cetvorke i postignes neki status i prava u stranci. :D
ragib

#1054 Re: SDP

Post by ragib »

Prpa.ba wrote:
Bosanska Krajina wrote:Njima je lahko drugog kritizirati,a za svako svoje nedjelo imaju izgovor.Eto narod je isprobao i SDP,valjda je shvatio da su kao i ostali i "valjda" za njih vise nece glasati.Svoj kredit su ispucali,na sljedecim izborima nece ni priblizno glasova dobiti,kao na posljednjim.Nama treba nova politicka partija,jer od nijedne postojece nema hajra.
I sta imas od nove politicke partije? Ljudi kojima se bavi politikom su vec u strankama. Vrhunskih strucnjaka nemamo, a i ono sto tezi ka epitetu "strucnjaka" kloni se politike jer se prave pare i pravi poslovi rade drugdje. Vrhunski moralnih ljudi takodjer nemamo, Federacija je puna laznih invalida, laznih penzionera, laznih nezaposlenih, lazih poslodavaca, laznih bogatasa, a RS je puna isto toga + cetnici. Izbor ti je ovakav kakav jest. Imas 2 kapitalne stranke SDA/SDP, 2 manje SBB/SBiH i sitnu buraniju koja skupi glasove blize familije. Dalja familija glasa za ove 4 vece stranke. :D

Jedini nacin da nesto promijenis po svojoj volji je da se uclanis u neku stranku velike cetvorke i postignes neki status i prava u stranci. :D
Da se uclanis kako bi hajrovo i svoje interese zadovoljio a ovamo pucaj uvijek crnjak ako nisu tvoji na vlasti.
Kad dodju tvoi hordaši onda govori kako je svanulo jer je tebi svanulo. Principjelnost i SDP i SDA je na dnu.
mirsek

#1055 Re: SDP

Post by mirsek »

Evo da dam svoje misljenje na to..Skoro 20 godina iza nas vladaju nac. stranke i rasporedile su svoje pipke po svim vaznijim funkcijama i mjestima u drzavi..Takodjer su u sprezi sa kriminalnim radnjama pocevsi od rata pa na ovamo..Cak i oni su sto su "fini , skromni i prvi na dzumama"..Tako rasporedjeni imaju veliki uticaj na narodne mase samim tim sto imaju mogucnost da im daju posao ili ih ostave gladne na ulici..Pogotovo onda kad je ekonomska situacija losa..E posto te nac. stranke prvenstveno u pederaciji nisu nista pokazale posljednjih godina u sukobu sa dodom i kompanijom i njihovom secesionistickom politikom vec su a la tihic bili uvijek za kompromis, da ne bi obrazlagao ovdje, potpisujem sve komentare Skijasa sto se toga tice i nase pasivnosti prema tome..Po meni SDP treba u prve 2 godine vlasti da rasporedi sto vise svojih kadrova na sto vise funkcija, naravno ne pretjerivati sa bahatoscu i drskim objasnjenjima javnosti i sa tim izbiti finansijsku polugu moci iz ruku nac. stranaka kojom vise nece moci manipulisati narodom pred izbore i raditi "sve po zakonu" a ovi da sute jer im je tu dijete zaposleno..Time bi im i onemogucio da opstruisu ispunjenje SDPovskih ekonomskih i ostalih obecanja jer nece imati uticaja na realizaciju planova u drzavnim firmama kad ne upravljaju njima..U druge 2 godine bi se posvetio jacanju ekonomije, pravosudja u borbi protiv org. kriminala i korupcije kao i putu prema EU i NATO-u..Zbog proslih 20 godina, posebno zbog posljednje 3-4 godine SDP ima moju punu podrsku u ofanzivi u ubacivanju svojih kadrova gdje god stigne..Ako su me jahali "moji" 20 godina, moze i SDP 4 pa da vidimo sta ce biti od svega toga...pozz :bih:
madner

#1056 Re: SDP

Post by madner »

.............
Last edited by Anonymous on 12/09/2011 19:56, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA
ragib

#1057 Re: SDP

Post by ragib »

mirsek wrote:Evo da dam svoje misljenje na to..Skoro 20 godina iza nas vladaju nac. stranke i rasporedile su svoje pipke po svim vaznijim funkcijama i mjestima u drzavi..Takodjer su u sprezi sa kriminalnim radnjama pocevsi od rata pa na ovamo..Cak i oni su sto su "fini , skromni i prvi na dzumama"..Tako rasporedjeni imaju veliki uticaj na narodne mase samim tim sto imaju mogucnost da im daju posao ili ih ostave gladne na ulici..Pogotovo onda kad je ekonomska situacija losa..E posto te nac. stranke prvenstveno u pederaciji nisu nista pokazale posljednjih godina u sukobu sa dodom i kompanijom i njihovom secesionistickom politikom vec su a la tihic bili uvijek za kompromis, da ne bi obrazlagao ovdje, potpisujem sve komentare Skijasa sto se toga tice i nase pasivnosti prema tome..Po meni SDP treba u prve 2 godine vlasti da rasporedi sto vise svojih kadrova na sto vise funkcija, naravno ne pretjerivati sa bahatoscu i drskim objasnjenjima javnosti i sa tim izbiti finansijsku polugu moci iz ruku nac. stranaka kojom vise nece moci manipulisati narodom pred izbore i raditi "sve po zakonu" a ovi da sute jer im je tu dijete zaposleno..Time bi im i onemogucio da opstruisu ispunjenje SDPovskih ekonomskih i ostalih obecanja jer nece imati uticaja na realizaciju planova u drzavnim firmama kad ne upravljaju njima..U druge 2 godine bi se posvetio jacanju ekonomije, pravosudja u borbi protiv org. kriminala i korupcije kao i putu prema EU i NATO-u..Zbog proslih 20 godina, posebno zbog posljednje 3-4 godine SDP ima moju punu podrsku u ofanzivi u ubacivanju svojih kadrova gdje god stigne..Ako su me jahali "moji" 20 godina, moze i SDP 4 pa da vidimo sta ce biti od svega toga...pozz :bih:
bila je i SDP na vlasti prije 10 godina pa su nevine ljude poslali u gvantanamu, pa ih je narod opet smjenio, vjerovatno ce ih opet smjeniti pa ce doci opet.
ultima_palabra

#1058 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

ragib wrote:
mirsek wrote:Evo da dam svoje misljenje na to..Skoro 20 godina iza nas vladaju nac. stranke i rasporedile su svoje pipke po svim vaznijim funkcijama i mjestima u drzavi..Takodjer su u sprezi sa kriminalnim radnjama pocevsi od rata pa na ovamo..Cak i oni su sto su "fini , skromni i prvi na dzumama"..Tako rasporedjeni imaju veliki uticaj na narodne mase samim tim sto imaju mogucnost da im daju posao ili ih ostave gladne na ulici..Pogotovo onda kad je ekonomska situacija losa..E posto te nac. stranke prvenstveno u pederaciji nisu nista pokazale posljednjih godina u sukobu sa dodom i kompanijom i njihovom secesionistickom politikom vec su a la tihic bili uvijek za kompromis, da ne bi obrazlagao ovdje, potpisujem sve komentare Skijasa sto se toga tice i nase pasivnosti prema tome..Po meni SDP treba u prve 2 godine vlasti da rasporedi sto vise svojih kadrova na sto vise funkcija, naravno ne pretjerivati sa bahatoscu i drskim objasnjenjima javnosti i sa tim izbiti finansijsku polugu moci iz ruku nac. stranaka kojom vise nece moci manipulisati narodom pred izbore i raditi "sve po zakonu" a ovi da sute jer im je tu dijete zaposleno..Time bi im i onemogucio da opstruisu ispunjenje SDPovskih ekonomskih i ostalih obecanja jer nece imati uticaja na realizaciju planova u drzavnim firmama kad ne upravljaju njima..U druge 2 godine bi se posvetio jacanju ekonomije, pravosudja u borbi protiv org. kriminala i korupcije kao i putu prema EU i NATO-u..Zbog proslih 20 godina, posebno zbog posljednje 3-4 godine SDP ima moju punu podrsku u ofanzivi u ubacivanju svojih kadrova gdje god stigne..Ako su me jahali "moji" 20 godina, moze i SDP 4 pa da vidimo sta ce biti od svega toga...pozz :bih:
bila je i SDP na vlasti prije 10 godina pa su nevine ljude poslali u gvantanamu, pa ih je narod opet smjenio, vjerovatno ce ih opet smjeniti pa ce doci opet.
Jest vala, samo zato su ih smijenili... inače ljudi bradonjama skaču u zagrljaj kad ih vide na ulici :-)
ragib

#1059 Re: SDP

Post by ragib »

ultima_palabra wrote:
ragib wrote:
Jest vala, samo zato su ih smijenili... inače ljudi bradonjama skaču u zagrljaj kad ih vide na ulici :-)
nisam rekao da ih vole, ali mogu ti reci iz moje familije ce to svak ostro osuditi bez obzira na stepen vjere.
mirsek

#1060 Re: SDP

Post by mirsek »

Jest..poslao je nevine ljude tamo.To im je jedna od gresaka..S druge strane "brizna" SDA i njeni clanovi pravo sa opijaskih derneka idu na dzume,iza rata ljudi koji su zivjeli u garsonjerama sad imaju 2 stana i poslovne prostore je su radili u merhametu u pravom trenutku, zaposljavaju pjevacice na mjesta inzinjera telekomunikacije, kao blizu i siru rodbinu i stranacku strukuturu..Pored svega toga jos imaju obraza da pricaju kako "stite" interese nekog naroda, a drzave BIH i da ne spominjem...Dakle SDP samo ostro i na prvu..Minderasi i krimosi hm...eh da mi je jedan nekadasnji goli otok 8-)
ultima_palabra

#1061 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nisam rekao da je to bilo ispravno, nego da naš narod ne ganja baš te visokomoralne principe, pa da na osnovu toga daje glas. Da nije tako, ne bi imali toliko lažnih boraca, invalida, kuća bez dozvola itd...
ragib

#1062 Re: SDP

Post by ragib »

mirsek wrote:Jest..poslao je nevine ljude tamo.To im je jedna od gresaka..S druge strane "brizna" SDA i njeni clanovi pravo sa opijaskih derneka idu na dzume,iza rata ljudi koji su zivjeli u garsonjerama sad imaju 2 stana i poslovne prostore je su radili u merhametu u pravom trenutku, zaposljavaju pjevacice na mjesta inzinjera telekomunikacije, kao blizu i siru rodbinu i stranacku strukuturu..Pored svega toga jos imaju obraza da pricaju kako "stite" interese nekog naroda, a drzave BIH i da ne spominjem...Dakle SDP samo ostro i na prvu..Minderasi i krimosi hm...eh da mi je jedan nekadasnji goli otok 8-)
ne znam samo kako su postenjacine iz SDP-a mogli sa takvim munaficima iz SDA da udju u koaliciju, izgleda vlast je slast.
Sigurno su usli u koalciju sa ovim fuj ljudima samo zato da narodu olaksaju jer do sada su placali visoke racune pa su se jednostavno zrtvovali po svaku cijenu da bude ova drzava prihvatljiva za obicnog čovjeka
Last edited by ragib on 12/09/2011 20:24, edited 1 time in total.
Skijaš

#1063 Re: SDP

Post by Skijaš »

ragib wrote:bila je i SDP na vlasti prije 10 godina pa su nevine ljude poslali u gvantanamu, pa ih je narod opet smjenio, vjerovatno ce ih opet smjeniti pa ce doci opet.
Odluka o predaji Arapa bez dokaza jeste bio ružan potez, ali to bi svi uradili, pa i sam Izetbegović. Tad se interes države moralo staviti ispred interesa pojedinaca i ako su njih šestorica zaista bili spremni pomoći stanovništvu ove zemlje, vjerujem da bi i dobrovoljno otišli u Guantanamo kako se građane BiH ne bi držalo taocima.

SDP-ovci su daleko od idealne opcije, ali u ovoj bari punoj žaba i raznih drugih ružnih stvorenja, još uvijek nemaju alternativu. Ne možeš reći da se zbog tog poteza sa Arapima treba glasati za Radončića, Silajdžića ili ponovno jačanje SDA bande. SDP je pokrenuo reviziju primanja budžetskih sredstava, odbio dosadašnji model formiranja vlasti i intenzivira aktivnosti na izgradnji koridora. To je samo po sebi napredak u odnosu na dosadašnje stanje.
madner

#1064 Re: SDP

Post by madner »

Bosanska Krajina wrote:
mirsek wrote:Jest..poslao je nevine ljude tamo.To im je jedna od gresaka..S druge strane "brizna" SDA i njeni clanovi pravo sa opijaskih derneka idu na dzume,iza rata ljudi koji su zivjeli u garsonjerama sad imaju 2 stana i poslovne prostore je su radili u merhametu u pravom trenutku, zaposljavaju pjevacice na mjesta inzinjera telekomunikacije, kao blizu i siru rodbinu i stranacku strukuturu..Pored svega toga jos imaju obraza da pricaju kako "stite" interese nekog naroda, a drzave BIH i da ne spominjem...Dakle SDP samo ostro i na prvu..Minderasi i krimosi hm...eh da mi je jedan nekadasnji goli otok 8-)
Jesam li mozda rekao nesto pozitivno o SDA???Cijelo vrijeme navodim proslu vlast kao nesto negativno,ali isto tako smatram da je i SDP jako negativan.Navodis ove ljude koji su se u ratu,ili poslije rata obogatili,e da ti kazem da takih ima u sve i jednoj stranci.Ti bi rekao da je SDP cist od takih,sto naravno nije istina.Pogledaj samo gospodina Zlaju,njegova mjesecna primanja sigurno prelaze 20.000 KM,a opet se ne proziva po novinama i TV-u.Kriminalac kupi pare,a narod prosi na ulici.
Hem ne znas koliko kupi mjesecno, hem to predstavljas kao zlocinacki cin. Tanko tanko.
mirsek

#1065 Re: SDP

Post by mirsek »

Ako hoces iskreno, SDA je "usla" u SDP-ovu platformu a ne obratno..Meni je vidis BIH iznad svega dok je minderasima njihov minder i ono sto su u ratu i poslije njega pokrali "svetinja"..Tako da ti tu ne mogu pomoci ako ne kontas da SDP okuplja one koji ce dici ruku sa njima i za njima u borbi protiv dodika za BIH,makar se ne slagali sa njima u 1000 drugi stvari onda izgleda podrzavas ove druge kojima je u se na se i poda se sve sto ih tangira u zivotu..A BIH.? Ma ajd ba..Bice BIH nekako, preko nekoga,zbog nekoga, samo saburli i uzivaj u svome "tesko stecenom" imetku...
Skijaš

#1066 Re: SDP

Post by Skijaš »

Bosanska Krajina wrote:
Jesam li mozda rekao nesto pozitivno o SDA???Cijelo vrijeme navodim proslu vlast kao nesto negativno,ali isto tako smatram da je i SDP jako negativan.
Pa i simpatizeri SDP-a kritikuju SDP. Ne znam šta je problem ? Jedno je kada kažeš da SDP ne valja, ali da su drugi još gori. Drugo je kada kažeš SDP ne valja a __________ je bolji, a sasvim treće je kada trčiš uokolo ko zaklana kokoš i dižeš larmu ne objašnjavajući ni šta treba uraditi ni ko to može uraditi.
heckler

#1067 Re: SDP

Post by heckler »

Skijaš wrote:
Bosanska Krajina wrote:
Jesam li mozda rekao nesto pozitivno o SDA???Cijelo vrijeme navodim proslu vlast kao nesto negativno,ali isto tako smatram da je i SDP jako negativan.
Pa i simpatizeri SDP-a kritikuju SDP. Ne znam šta je problem ? Jedno je kada kažeš da SDP ne valja, ali da su drugi još gori. Drugo je kada kažeš SDP ne valja a __________ je bolji, a sasvim treće je kada trčiš uokolo ko zaklana kokoš i dižeš larmu ne objašnjavajući ni šta treba uraditi ni ko to može uraditi.

Upravo to.

Mijenjam 100 000 tzv "detekrora problema" za samo jednog koji ih rjesava :thumbup:
ragib

#1068 Re: SDP

Post by ragib »

Skijaš wrote:
ragib wrote:bila je i SDP na vlasti prije 10 godina pa su nevine ljude poslali u gvantanamu, pa ih je narod opet smjenio, vjerovatno ce ih opet smjeniti pa ce doci opet.
Odluka o predaji Arapa bez dokaza jeste bio ružan potez, ali to bi svi uradili, pa i sam Izetbegović. Tad se interes države moralo staviti ispred interesa pojedinaca i ako su njih šestorica zaista bili spremni pomoći stanovništvu ove zemlje, vjerujem da bi i dobrovoljno otišli u Guantanamo kako se građane BiH ne bi držalo taocima.

SDP-ovci su daleko od idealne opcije, ali u ovoj bari punoj žaba i raznih drugih ružnih stvorenja, još uvijek nemaju alternativu. Ne možeš reći da se zbog tog poteza sa Arapima treba glasati za Radončića, Silajdžića ili ponovno jačanje SDA bande. SDP je pokrenuo reviziju primanja budžetskih sredstava, odbio dosadašnji model formiranja vlasti i intenzivira aktivnosti na izgradnji koridora. To je samo po sebi napredak u odnosu na dosadašnje stanje.
Vidi jednu stvar zivim i ja u ovom drustvu i vidim sve kako hoda, pogotovo pitanje zaposljavanja. SDP kao i druge stranke ne gledaju na strucnost vec iskljucivo familijarne veze tu dolaze do izrazaja, kako ce tu mlad covjek koji je tek zavrsio fakultet imati neku nadu u bolju buducnost.
heckler

#1069 Re: SDP

Post by heckler »

ragib wrote:
Skijaš wrote:

Vidi jednu stvar zivim i ja u ovom drustvu i vidim sve kako hoda, pogotovo pitanje zaposljavanja. SDP kao i druge stranke ne gledaju na strucnost vec iskljucivo familijarne veze tu dolaze do izrazaja, kako ce tu mlad covjek koji je tek zavrsio fakultet imati neku nadu u bolju buducnost.

Greska u koracima. Nije drzava (SDP) tu da zaposljava, tu su da stvore uslove da privatni sektor moze da se razvija i zaposljava.
Moramo se rjesavati mantri iz proslog sistema inace nikad iskorak necemo napraviti.
ragib

#1070 Re: SDP

Post by ragib »

uslove da privatni sektor moze da se razvija neces postici tako sto u sluzbama zaposljavas podobne a ne sposobne ljude.
mirsek

#1071 Re: SDP

Post by mirsek »

Meni je najgore sto sebi SDA stavlja oreol iznad glave tipa oni su uz narod, pobozni, skromni ljudi,zastitnici vjere..Nema, ideal finjaka a pola kadrova im ogrezla u nekom kriminalu zajedno sa odbjeglim krilom iz SBB..I sto je najgore narod pada na tu pricu ili ih podrzava radi zaposljavanja a ovi hem bez obraza pa uzimaju lopatom, hem ih briga za drzavom..E ne moze i jare i pare..S druge strane SDP se predstavlja kao neko crveno zlo sto ce da pojede svakog vjernika kojeg prepozna na ulici..Uostalom ja bi prvi bio protiv SDP kad bi vidio da namjerno diskredituju vjernike samo sto su vjernici...
quasar

#1072 Re: SDP

Post by quasar »

Evo ja cu ponoviti, ako koga zanima, a nadam se da zanima nekog iz SDP-a ko cita ovo:

Ja sam SDP-ov simpatizer, glasac i agitator oduvijek. Clan nisam jer me ne zanima politicki angazman.
NEZADOVOLJAN SAM ITEKAKO!!!!! Jos cu pojesti g. zbog mog agitovanja.
Zivim - nikad teze. Svi su se drzavni instrumenti obrusili na moj kucni budzet. Sve se svodi na obecanja i maglu. Hebe mi se za mandatara VM, ustav, evropske integracije dok moja plata vrijedi sve manje.
Mene zanima kad cu i kako ja kao pripadnik radnicke klase, ili danas moderno reci - nize srednje klase, osjetiti da su socijaldemokrati, ljudi koji bi kao trebali da su potekli iz mog sloja, preuzeli vlast?

Sto je najtuznije: nema boljih, pa ih moram i dalje podrzavati, jer je ostalo sve od zla oca i gore matere...
Jos tri godine ovako i svi cemo kolektivno biti spremni za odlazak u partizane zbog vlastitog opstanka.

Evo opet: nezadovoljan sam, ali jos uvijek vjerujem u federalnu vladu da je u stanju uciniti nesto bolje. Nemam konkretan prijedlog. Jedino sto zelim je da osjetim da je makar malo bolje, a dobro nam nece biti nikad sve dok imamo ovaku skupu administraciju. Nameti se samo redaju....

Nemam zakljucak, samo se jadam. Ostalo je jos malo nade, ali sve manje, a boljeg NEMA.
heckler

#1073 Re: SDP

Post by heckler »

quasar wrote:Evo ja cu ponoviti, ako koga zanima, a nadam se da zanima nekog iz SDP-a ko cita ovo:

Ja sam SDP-ov simpatizer, glasac i agitator oduvijek. Clan nisam jer me ne zanima politicki angazman.
Zivim - nikad teze. Svi su se drzavni instrumenti obrusili na moj kucni budzet. Sve se svodi na obecanja i maglu. Hebe mi se za mandatara VM, ustav, evropske integracije dok moja plata vrijedi sve manje.
Mene zanima kad cu i kako ja kao pripadnik radnicke klase, ili danas moderno reci - nize srednje klase, osjetiti da su socijaldemokrati, ljudi koji bi kao trebali da su potekli iz mog sloja, preuzeli vlast?

Sto je najtuznije: nema boljih, pa ih moram i dalje podrzavati, jer je ostalo sve od zla oca i gore matere...
Jos tri godine ovako i svi cemo kolektivno biti spremni za odlazak u partizane zbog vlastitog opstanka.

Evo opet: nezadovoljan sam, ali jos uvijek vjerujem u federalnu vladu da je u stanju uciniti nesto bolje. Nemam konkretan prijedlog. Jedino sto zelim je da osjetim da je makar malo bolje, a dobro nam nece biti nikad sve dok imamo ovaku skupu administraciju. Nameti se samo redaju....

Nemam zakljucak, samo se jadam. Ostalo je jos malo nade, ali sve manje, a boljeg NEMA.
Ne moze iskrenije i jasnije :thumbup:

Kratko i jasno latite se posla pod hitno.
Skijaš

#1074 Re: SDP

Post by Skijaš »

heckler wrote:
quasar wrote:Evo ja cu ponoviti, ako koga zanima, a nadam se da zanima nekog iz SDP-a ko cita ovo:

Ne moze iskrenije i jasnije :thumbup:

Kratko i jasno latite se posla pod hitno.
@quasar :thumbup:
@heckler :thumbup:
mirsek

#1075 Re: SDP

Post by mirsek »

@quasar..Razumijem te..Dosta nas vjerovatno ima slicnih problema..I sam se nadam da ce SDP nesto uraditi na ekonomskom planu..Ali moras da razumijes da su poslije prethodne vlasti i njihovih zaduzenja sa MMF-om potrebne duze pripreme da bi se sa minusa preslo na plus...Zasad tj. ovu godinu ce biti dobro da se minus ne poveca, da ostane na istom nivou a naredne 3 godine da se krene u plus jer se bojim da mnogi od nas nisu ni svjesni koliko nas je prosla vlada uvalila u dugove..Dosta ljudi zbog ovakve situacije a i kad gledaju babine sinove kako uzivaju i provode se sa svojim familjama i stranackom elitom dok ih za drzavu briga, dosta ljudi izgubi onaj ideal koji ga veze za BIH i kaze sta me vise briga,moja porodica i ja smo gladni,sastavljaj vlast kako znas i umijes i da ce sve biti u redu..Al nece..Ovu ekonomsku krizu smo morali i moramo predeverati, samo smo je mogli ublaziti da je dodo&co. bio normalniji u zahtjevima oko formiranja vlasti..Samo bi mozda u toj zurbi da ublazimo krizu i formiramo vlast mogli izgubiti BIH ili njene funkcije koje nam bar daju nadu da ce nekad ubuduce moci da se zivi bez mrznje i zatvoreni u nacionalne torove..
Post Reply