Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1051 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

Dado dijasporitus wrote:
Održan sastanak s predstavnicima federalnog i kantonalnih saveza
Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Vogošći održao sastanak sa članovima Predsjedništva Nogometnog saveza Federacije BiH, predsjednicima i generalnim sekretarima kantonalnih saveza te delegatima Skupštine NSBiH iz tih saveza.
Sastanak je imao informativni karakter, u cilju priprema za sjednicu Skupštine NSBiH 26. maja u Sarajevu, na kojoj će biti razmatran modifikovani prijedlog statuta Saveza, saopćeno je iz NSBiH.

Predstavnici Komiteta detaljno su informirali sugovornike o sadržaju amandmana na prijedlog statuta, koji su usaglašeni na sastanku s predsjednicima FIFA-e i UEFA-e Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, 12. maja u Zürichu.

Predstavnici kantonalnih saveza su u otvorenoj raspravi prezentirali svoje stavove te u najvećem dijelu diskusije podržali aktivnosti Komiteta u cilju prevazilaženja trenutne krizne situacije. Istaknute su i određene primjedbe predstavnika FS Kantona Sarajevo, vezane za amandmane usaglašene u Zürichu, s tim što se može očekivati da one neće biti smetanja usvajanju statuta, navodi se u saopćenju.

Za one kojima se ne cita, u kratkim crtama: Svabo dos'o, podijelio samare, i mirna Bosna :D
'ta će Švabo :mrgreen:
Edin H.

#1052 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Chmoljo wrote:
Dado dijasporitus wrote:
Održan sastanak s predstavnicima federalnog i kantonalnih saveza
Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je u Vogošći održao sastanak sa članovima Predsjedništva Nogometnog saveza Federacije BiH, predsjednicima i generalnim sekretarima kantonalnih saveza te delegatima Skupštine NSBiH iz tih saveza.
Sastanak je imao informativni karakter, u cilju priprema za sjednicu Skupštine NSBiH 26. maja u Sarajevu, na kojoj će biti razmatran modifikovani prijedlog statuta Saveza, saopćeno je iz NSBiH.

Predstavnici Komiteta detaljno su informirali sugovornike o sadržaju amandmana na prijedlog statuta, koji su usaglašeni na sastanku s predsjednicima FIFA-e i UEFA-e Seppom Blatterom i Michelom Platinijem, 12. maja u Zürichu.

Predstavnici kantonalnih saveza su u otvorenoj raspravi prezentirali svoje stavove te u najvećem dijelu diskusije podržali aktivnosti Komiteta u cilju prevazilaženja trenutne krizne situacije. Istaknute su i određene primjedbe predstavnika FS Kantona Sarajevo, vezane za amandmane usaglašene u Zürichu, s tim što se može očekivati da one neće biti smetanja usvajanju statuta, navodi se u saopćenju.

Za one kojima se ne cita, u kratkim crtama: Svabo dos'o, podijelio samare, i mirna Bosna :D
'ta će Švabo :mrgreen:
Svabu treba smjeniti i poslati Gracica da objasni Blatteru cija majka crnu vunu prede :oops: :D
Chmoljo

#1053 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

hjoj, kako bi njih Nisko... ko Mamić 'ocam... odmah bi jebo Platiniju mater...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1054 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

bilo nemoj da te europlakatiram horozu jedan francuski :lol:
ultima_palabra

#1056 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

Nisam znao da su otpori toliko jaki :roll:
Lakat Jebić

#1057 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Lakat Jebić »

ultima_palabra wrote:Nisam znao da su otpori toliko jaki :roll:
to je i mene iznenadilo. do sad je ono atmosfera bila da glatko ide....
LSD

#1058 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Nisam znao da su otpori toliko jaki :roll:
Itekako su jaki...jedinica za mjeru ove vrste otpora ce biti jedan Gracić, dato po imenu jednog od najvecih zaštitnika bošnjackih interesa.
and

#1060 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

Plavih_11 wrote:SB INTERVIEW
Ivica Osim - šef Kriznog štaba BiH nogometa

VELIKI GOSPODIN ... :thumbup:
hvala za intervju i iskreno se nadam da ivica neće odustati i da će postrojiti stoku.da se bar nešto normalno i lijepo desi u ovoj zemlji.
mislim da bi za ovo što radi javno trebao dobiti podršku,od navijača,fanatikosa i svih onih koji vole ovu reprezentaciju i bih.
Chmoljo

#1061 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

samo čekam da Gracić potegne Srebrenicu :-) :-) :-)

ja ne znam jesmo li mi toliko oguglali na sve ovo, ali Švabo jako jednostavno i na prost način iznosi ono što je tako očigledno. i tačno, ko da me izbaci iz nekog odbrambeno autopilota i prizemlji... kad skontam kojim klocevima smo okruženi, i što je gore, koji klocevi nam sudbinu kroje :-)
ultima_palabra

#1062 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

and wrote:

hvala za intervju i iskreno se nadam da ivica neće odustati i da će postrojiti stoku.da se bar nešto normalno i lijepo desi u ovoj zemlji.
mislim da bi za ovo što radi javno trebao dobiti podršku,od navijača,fanatikosa i svih onih koji vole ovu reprezentaciju i bih.
Ovo je važno... pošto znam da ovo čitaju i momci koji su članovi navijačkih grupa, možda ne bi bilo loše da se obrate kakvim saopštenjem, bilo pojedinačnim ili zajedničkim... u kojima se podržava rad komiteta na čelu sa najvećim sinom naših naroda i narodnosti :)
Chmoljo

#1063 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Ovo je važno... pošto znam da ovo čitaju i momci koji su članovi navijačkih grupa, možda ne bi bilo loše da se obrate kakvim saopštenjem, bilo pojedinačnim ili zajedničkim... u kojima se podržava rad komiteta na čelu sa najvećim sinom naših naroda i narodnosti :)
drugim jarane, drugim :mrgreen:

prvi je Zdravko Čolić :mrgreen:
upaljac01

#1064 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

ultima_palabra wrote:
and wrote:

Ovo je važno... pošto znam da ovo čitaju i momci koji su članovi navijačkih grupa, možda ne bi bilo loše da se obrate kakvim saopštenjem, bilo pojedinačnim ili zajedničkim... u kojima se podržava rad komiteta na čelu sa najvećim sinom naših naroda i narodnosti :)

to ce se desit nikad... ne bih da pocne rasprava, ali ko se sjeca organizovanja na sjeveru i pjesmica zna da od toga nema nista, da se manijaci jave ostali bi odma u kontru itd itd...
Romanista 101%

#1065 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Romanista 101% »

Od ovog gospodina mi mozemo dosta toga korisnog nauciti. Ne samo sto se tice fudbala, vec i po pitanju ponasanja i kominikacije sa ljudima. Posebno za mladju generaciju. Steta sto nema vise ovakvih persona.
pirmin

#1066 Re: Komitet za normalizaciju

Post by pirmin »

Romanista 101% wrote:

Od ovog gospodina mi mozemo dosta toga korisnog nauciti. Ne samo sto se tice fudbala, vec i po pitanju ponasanja i kominikacije sa ljudima. Posebno za mladju generaciju. Steta sto nema vise ovakvih persona.
Ja sam ubijedjen da ih ima samo ih treba maksimalno podrzati.
Dobra je ovo ideja da navijacke grupe 100% stanu iza gospodina Svabe i ostalih.Sad ili nikad u borbu protiv Gracica,
Pusina i ostalih , ne znam ni kako da ih nazovem, mizernih, nebitnih likova koji, eto imaju srecu da nam za sad
kroje sudbinu.
A gospodin Osim mora znati da je najmanje 1/4 drzave 100% uz njega i da njegova
borba nije uzaludna.
mikogoago

#1067 Re: Komitet za normalizaciju

Post by mikogoago »

Potresao me ovaj intervju sa Ivicom Osimom,sta covjek tako narusenog zdravlja mora da prolazi zbog kojekakvih nikogovica.Mislim da su otisli predaleko Gracici i slicni.Lako je bilo srati kada je neko iz drugog tora protiv njegovog prijedloga,a sta sada kada imaju protiv sebe jednog istinskog gospodina i VELIKOG COVJEKA.Koji ne pripada ni jednom toru.SAmo mogu reci da su najebali.Jer ovaj narod prepoznaje prave ljude - ljudine da tako kazem.Mislim da je vise svima puna kapa ovog preseravanja i da je ovo kraj za njih.Sto prije shvate to bolje.Padaju maske sada se vidi ko je ko i o tome treba da prije svega misle.
A Ivica Osim ce uvjek imati najvece postovanje od ovog naroda,a gdje su oni?
Obuca9

#1068 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

Šta reći, nego po ko zna koji put: Švabo majstore :thumbup:
Edin H.

#1069 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Da se mene pita ja bih Osimove izjave uvrstio u skolsku lektiru za nauk buducim generacijama.

Vala mu je svaka na mjestu :dance:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1070 Re: Komitet za normalizaciju

Post by JoseMujica »

Plavih_11 :thumbup: hvala za skenove...ovo svak treba pročitati :!:

Švabo je iznad svega čovjek, a to su mnogi u Bosni zaboravili biti.
Šibicar

#1071 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Šibicar »

Kakav ba Švabo,pa gdje će on nešto o fudbalu pričati,pored istinskih legendi i spasilaca BH fudbala Gracića i Pušine. :oops:
Gandalf

#1072 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Gandalf »

Šibicar wrote:Kakav ba Švabo,pa gdje će on nešto o fudbalu pričati,pored istinskih legendi i spasilaca BH fudbala Gracića i Pušine. :oops:
Zaboravio si Džindu :D
Gandalf

#1073 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Gandalf »

JoseMujica wrote:Plavih_11 :thumbup: hvala za skenove...ovo svak treba pročitati :!:

Švabo je iznad svega čovjek, a to su mnogi u Bosni zaboravili biti.
:thumbup: Švabo će sve u red dotjerat'.
Eborg

#1074 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Eborg »

Ne znam da li ovu temu čitaju neki novinari ali bilo bi fino ukoliko bi se pokrenulo i pitanje osnivanja udruženja premijerligaša koji bi sami vodili ovo takmičenje nakon ukidanja suzpenzije koja je haman više-manje izvjesna.
BSn

#1075 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BSn »

To je vec predlozio Borac kad su dolazili Blater i ostali. Imaju podrsku i komiteta i Evropljana, al vec dugo imaju podrsku i Saveza (jos od prije suspenzije) i na tome je sve stalo.
Locked