Al ti mozes da lupas nigdje nisam rekao UVESTI ,mozda pronadjes pa mi pokazes mozda sam ja sta pobrkojefferson wrote:Pa ti si napisao uvest, zato sam se pregrija jer ispada po tome da mi sutra treba neki hodza, svestenik i sl govoriti kako da ja odgajam djecu!spreca wrote:ma pobrko si brate totalno jos si citiro moj post gdje govorim da osnovi odgoja dolaze kod kuce,to je ako se ne varam rekao optimus,malo si se pregrijojefferson wrote: Pa ti si rekao treba UVEST odgoj? ko ce uvest odgoj? Ko je taj ili ta ili institucija koja ce to uvoditi? Hoces reci danas roditelji ne odgajaju djecu?
Biraj rjeci drugacije.
LIBIJA
- spreca
#1051 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
-
zonbirile
#1052 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
-------------------------------------------------michio wrote:Ako je u zemlji BNP 14000 po stanovniku pokloni dodju kao kupovina socijalnog mira, ali ne prolazi ni to vise.
pa nije stvar poklona,nego što se iščuđavaš tome
- nosara
#1053 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Optimus Prime wrote:Upravo suprotno!nosara wrote:![]()
Ovaj liberalni je kita... Dokazano... Ima li neki drugi...?
Dugorocno najefikasniji!
Da su ga ukinuli prije sto godina, danas bi za prosjecnog Bosanca i Hercegovaca biciklo bilo misaona imenica.
Auto bi samo vozili Dodig, Covic i Radoncic!
A cokolada bi se jela samo za Bajram, i to ona od Sarabona.
Zao mi je sto ti nisu kupili biciklo i dali da probas cokoladu u djetinjstvu...
- kiky
#1054 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
jadna libija ...

- nosara
#1055 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Optimus Prime wrote:
Ti nesto mjesas.
Nema kapitalizam veze sa ovim.
Ti lesevi su rezulatat borbe velikih sila za premoc!
- spreca
#1056 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ona Putinova izjava da ga ovo asocira na Krstaske pohode ja mislim da ovdje ima trunka istine
-
zonbirile
#1057 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
------------------spreca wrote:Ona Putinova izjava da ga ovo asocira na Krstaske pohode ja mislim da ovdje ima trunka istine
pa kako će drukčije u pakaš nego tom pričom
- Optimus Prime
#1058 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ides od pogresne pretpostavke.nosara wrote:Optimus Prime wrote:Upravo suprotno!nosara wrote:![]()
Ovaj liberalni je kita... Dokazano... Ima li neki drugi...?
Dugorocno najefikasniji!
Da su ga ukinuli prije sto godina, danas bi za prosjecnog Bosanca i Hercegovaca biciklo bilo misaona imenica.
A cokolada bi se jela samo za Bajram, i to ona od Sarabona.![]()
![]()
![]()
Aludiras vjerovatno na zivotni standard u bivsoj Jugoslaviji, i pretpostavljas da nebi bio manji da Jugosloveni nisu koristili vec potrosene patente kapitalista, trgovali sa truhlim zapadom i dobivali bespovratne kredite zbog svadje sa Staljinom.
Ja sam govorio o misaonom eksperimentu ukidanja kapitalizma prije 100 godina.
Dakle zamisli kako bi se svijet razvijao da su 1910 dekretom ukinuli profit.
Mislis li da bi FIAT razvio stojadina do 1950 i prodao licencu ZASTAVI 15 godina poslije, tako da bi ovi mogli da prave auta koja srednji sloj moze da si priusti.
Last edited by Optimus Prime on 28/03/2011 20:10, edited 1 time in total.
- nosara
#1059 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Nema ukidanja, samo evolucija... Politicki sistem koji paralelno producira najbolje i najgore sto je zamislivo nema buducnosti... Ne postoji bezgranicni progres, pa tako nije normalno ni bezgranicno i nekontrolisano bogacenje... Kapitalizam bi se davno urusio da nije uspostavio nemjerljivu silu kojom satire slobodu izbora...Optimus Prime wrote:Ides od pogresne pretpostavke.nosara wrote:Optimus Prime wrote: Upravo suprotno!
Dugorocno najefikasniji!
A cokolada bi se jela samo za Bajram, i to ona od Sarabona.![]()
![]()
![]()
Aludiras vjerovatno na zivotni standard u bivsoj Jugoslaviji, i pretpostavljas da nebi bio manji da Jugosloveni nisu koristili vec potrosene patente kapitalista te trgovali sa truhlim zapadom.
Ja sam govorio o misaonom eksperimentu ukidanja kapitalizma prije 100 godina.
Dakle zamisli kako bi se svijet razvijao da su 1910 dekretom ukinuli profit.
Mislis li da bi FIAT razvio stojadina do 1950 i prodao licencu ZASTAVI 15 godina poslije, tako da bi ovi mogli da prave auta koja srednji sloj moze da si priusti.
- Optimus Prime
#1060 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Znaci hoces da zajebes buduce generacije i dovedes covjecanstvo do stagnacije?nosara wrote:
Nema ukidanja, samo evolucija... Politicki sistem koji paralelno producira najbolje i najgore sto je zamislivo nema buducnosti... Ne postoji bezgranicni progres, pa tako nije normalno ni bezgranicno i nekontrolisano bogacenje... Kapitalizam bi se davno urusio da nije uspostavio nemjerljivu silu kojom satire slobodu izbora...
Sta znaci bezgranicni progres i sta je to znacilo iz perspektive jednog Amerikanca iz 1910 godine?
Zasto ne vjerujes u tehnoloski progres kao rijesenje za mnoge probleme covjecanstva?
-
jefferson
#1061 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Evo PONOVO da citiram sta si rekao!spreca wrote:O kakvoj ti ekonomiji pricas ?treba uvesti odgoj i moral vidis bolan da kradu vise nego sto se moze ukrasti,neko rece kloko su napravili cesta u Hr,da nisu krali moglisu davno doci do DubrovnikaOptimus Prime wrote:U BiH stvarno treba uvesti ekonomiju kao predmet u osnovne skole.
-
jefferson
#1062 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Dobro, to sto ti krades od Gates je druga stvar, valjda je to moralno i eticno???Porediš Bill Gatesa i Fahru?
Dao je Bill u humanitarne svrhe, dao je i čovječanstvu, ali nešto smrdi u sistemu koji pojedincu omogućuje da zaradi zaradi više od ukupnih budžeta mnogih država svijeta.
Ne mora mi Bill Gates slati pare, ali za početak mi ne mora primjerice autocad naplaćivati 800 dolara. Hvala Bogu na piratima.
Ja ne vidim problem sto ti on naplacuje toliko Autocad! Koliko je utroseno para u razvoj istog? Koliko sati? Koliki je povrat od toga, jer autocad ne kupuje svako, znaci da cijena mor abiti veca da se ne bi poslovalo u gubicima.
I na kraju, kada je to sve tako jednostavno, i postavljas pitanje sto bi on imao toliko para, da postavimo pitanje sto ti ne izmislis nesto drugo sto bi tebi omogucilo da zaradis toliko, pa onda mozes to sve podjeliti sirotinji po svijetu.
Bill Gates i fahru poredim zato sto obojica su uticajni, gates na svoj, Fahro na svoj nacin. naravno, ne ocekujem da ce fahro dati milijardu, ali se ne sjecam da je otvorio biblioteku u Sarajevu i sl?
-
Bodkin
#1063 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
to bi bilo kao da Bill Gates promovira linux.relacija citanja knjiga i avaza je u obrnutoj korelaciji, sto vise pismenih manje fahro proda avazajefferson wrote:Dobro, to sto ti krades od Gates je druga stvar, valjda je to moralno i eticno???Porediš Bill Gatesa i Fahru?
Dao je Bill u humanitarne svrhe, dao je i čovječanstvu, ali nešto smrdi u sistemu koji pojedincu omogućuje da zaradi zaradi više od ukupnih budžeta mnogih država svijeta.
Ne mora mi Bill Gates slati pare, ali za početak mi ne mora primjerice autocad naplaćivati 800 dolara. Hvala Bogu na piratima.
Ja ne vidim problem sto ti on naplacuje toliko Autocad! Koliko je utroseno para u razvoj istog? Koliko sati? Koliki je povrat od toga, jer autocad ne kupuje svako, znaci da cijena mor abiti veca da se ne bi poslovalo u gubicima.
I na kraju, kada je to sve tako jednostavno, i postavljas pitanje sto bi on imao toliko para, da postavimo pitanje sto ti ne izmislis nesto drugo sto bi tebi omogucilo da zaradis toliko, pa onda mozes to sve podjeliti sirotinji po svijetu.
Bill Gates i fahru poredim zato sto obojica su uticajni, gates na svoj, Fahro na svoj nacin. naravno, ne ocekujem da ce fahro dati milijardu, ali se ne sjecam da je otvorio biblioteku u Sarajevu i sl?
-
jefferson
#1064 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
hhahahaha, dobar, dobarBodkin wrote:to bi bilo kao da Bill Gates promovira linux.relacija citanja knjiga i avaza je u obrnutoj korelaciji, sto vise pismenih manje fahro proda avazajefferson wrote:Dobro, to sto ti krades od Gates je druga stvar, valjda je to moralno i eticno???Porediš Bill Gatesa i Fahru?
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1065 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Ovo vrijedi zapamtiti. Bravo!Bodkin wrote: to bi bilo kao da Bill Gates promovira linux.relacija citanja knjiga i avaza je u obrnutoj korelaciji, sto vise pismenih manje fahro proda avaza![]()
-
zonbirile
#1066 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
----------------------------------------------------jefferson wrote:Dobro, to sto ti krades od Gates je druga stvar, valjda je to moralno i eticno???Porediš Bill Gatesa i Fahru?
ima jedan čova,dao cijelu nagradu za otvorenje 1000 biblioteka u BiH,sada ga osporavaju,lupaju bistu...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1067 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sta?jefferson wrote:A ko ce ih uciti odgoj i moral? To bi volio znati?spreca wrote:O kakvoj ti ekonomiji pricas ?treba uvesti odgoj i moral vidis bolan da kradu vise nego sto se moze ukrasti,neko rece kloko su napravili cesta u Hr,da nisu krali moglisu davno doci do DubrovnikaOptimus Prime wrote:U BiH stvarno treba uvesti ekonomiju kao predmet u osnovne skole.
Zar jos nisi dobio pismo pozivnicu?
- ultima_palabra
#1068 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Što neko reče a propos navodnog sporazuma Karadžić-Holbrooke, neko je spreman i Karadžiću povjerovati ako to odgovara njegovoj agendispreca wrote:Ona Putinova izjava da ga ovo asocira na Krstaske pohode ja mislim da ovdje ima trunka istine
- Gat'Gor
#1069 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Dali vi kontate da se ovdje bombarduju vojne mete...........?
Kad slusas neke postove ovdje, zvuci kao da je Berlin 1945
Kad slusas neke postove ovdje, zvuci kao da je Berlin 1945
- dr.Gonzo
#1070 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Jest eto, bez neoliberalnog kapitalizma siguro srljamo u stagnaciju. Je l' to neka nova religiozna dogma?Optimus Prime wrote:Znaci hoces da zajebes buduce generacije i dovedes covjecanstvo do stagnacije?nosara wrote:
Nema ukidanja, samo evolucija... Politicki sistem koji paralelno producira najbolje i najgore sto je zamislivo nema buducnosti... Ne postoji bezgranicni progres, pa tako nije normalno ni bezgranicno i nekontrolisano bogacenje... Kapitalizam bi se davno urusio da nije uspostavio nemjerljivu silu kojom satire slobodu izbora...
Sta znaci bezgranicni progres i sta je to znacilo iz perspektive jednog Amerikanca iz 1910 godine?
Zasto ne vjerujes u tehnoloski progres kao rijesenje za mnoge probleme covjecanstva?
Neoliberalni kapitalizam je surov i beskrupulozan, ali i veoma izdrzljiv. Medjutim, zbog internih mehanizama eksploatacije na kojima se zasniva, u uslovima ogranicenih resursa ne moze funkcionisati beskonacno. Cijela planeta placa danak pohlepe izuzetno malog broja ljudi.
- madner
#1071 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Cuj cijela planeta placa. Nema nije lose, mi mozemo jos ihihi ovako gurat, kome ne valja nek proba promjenit 
- dr.Gonzo
#1072 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Sto bi rekla moja baba, dabogda sceri da za princa podjes, al cigani oko kuce hodaju.
Stvar licnog izboga je hocemo li pored cinjenica biti slijepi i nezainteresovani. A cinjenice su da zbog ljudske djelatnosti ekosistemi sirom planete trpe dramaticne promjene, i da posljedice po ljudske zajednice mogu biti katastrofalne svega za par generacija.
Stvar licnog izboga je hocemo li pored cinjenica biti slijepi i nezainteresovani. A cinjenice su da zbog ljudske djelatnosti ekosistemi sirom planete trpe dramaticne promjene, i da posljedice po ljudske zajednice mogu biti katastrofalne svega za par generacija.
- nosara
#1073 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Dok je jezu, optimusu i jeffu dobro, svima je dobro... Cuj katastrofa...dr.Gonzo wrote:Sto bi rekla moja baba, dabogda sceri da za princa podjes, al cigani oko kuce hodaju.
-
EliasVeskot
#1074 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
ovo mi je posebno zanimljivo, fakat nidje veze u tzv. pobunjenicima. Dok se pravila frka po Egiptu nekako sam to podrzavala, jer znam kakva je bijeda bila tamo, sad posto se sve pocelo dogadjati u Libiji, pomislih da ce biti malo frke, smijenjen Gadafi i to je to. Jel mislite da su nemiri namjerno uzrokovano i u drugim zemljama samo da bi se doslo do Libije?Jasno je da zapadni mediji pokušavaju manipulirati činjenicama o Libiji, te tako prikriti stvarni razlog mješenja i intervencije stranih sila.No zapitajmo se kako su neke činjenice kontradiktorne:
1. Zašto libijska revolucija nije počela u glavnom gradu, Tripoliju, nego u separatističkoj regiji Kirenaika ?
2. Da li bitno to što je Kirenaika bogata naftom?
3. Kako to da se teroristi u Libiji nazivaju pobunjenicima, dok su u drugim državama teroristi.
4. Kako to da strane zemlje imaju pravo da nameću mir nakon oružanog ustanka, a libijska država nema?
5. Kako to da "nenaoružani pobunjenici" sada imaju sofisticiranu opremu? Odakle to dolazi?
6. Kako objasniti činjenicu da su nizozemske i britanske specijalne snage zatečene unutar Libije?
7. Zašto se uvijek kada se pojavi kamera, pojavi i zastava Libije iz vremena kad je libijski narod bio nepismen i potlačen.
8. Legalna libijska vojska je pokazala suzdržanost. Budimo realni, mogli su sravniti mjesta i ljude da su to htjeli.
izvor istinaolibiji.com
- madner
#1075 Re: FRANCUSKI VOJNI AVIONI IZNAD LIBIJE.
Pobunjenici je ispravan izraz.
Libijska vojska nije svemoguca, koristila je sto je koristiti mogla.
Libijska vojska nije svemoguca, koristila je sto je koristiti mogla.