Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#1051 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

@niko_niko_kao_ja
cini mi se da si i ti negdje kao i ja 22-23 sedmice. Jesi li krenula na vjezbe vec i da li uopste planiras ici?
Doktor mi rece da bih sad vec mogla ici, a ja nekako mislim da sacekam jos 1-2 sedmice, ne znam...
niko_niko_kao_ja

#1052 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

putujucidzindas wrote:@niko_niko_kao_ja
cini mi se da si i ti negdje kao i ja 22-23 sedmice. Jesi li krenula na vjezbe vec i da li uopste planiras ici?
Doktor mi rece da bih sad vec mogla ici, a ja nekako mislim da sacekam jos 1-2 sedmice, ne znam...
ja sam sad 27+2, jos nisam krenula na vjezbe, sve mi mrsko zbog zime :cry: planiram tamo nekad sljedece sedmice krenuti. malo sam istrazivala gdje je najbolje otici. ti mozes krenuti i sad a mozes i malo pricekati, kako god ti mislis da je za tebe najbolje. :)
putujucidzindas

#1053 Re: Trudnjače i porodilje online

niko_niko_kao_ja wrote:
ja sam sad 27+2, jos nisam krenula na vjezbe, sve mi mrsko zbog zime :cry: planiram tamo nekad sljedece sedmice krenuti. malo sam istrazivala gdje je najbolje otici. ti mozes krenuti i sad a mozes i malo pricekati, kako god ti mislis da je za tebe najbolje. :)

o pa vi ste napredniji :) onda sam lose zapamtila :)
ma i meni je mrsko, ali mislim, kad padne snijeg, bice mi jos vise mrsko.
Skerliceva mi je najbliza, a po prici mi se cini da je Otoka najbolja, pa mi je i to dilema. Sta tvoje istrazivanje veli? :)
otherside

#1054 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

Felidae wrote:
Alhemicarkaa wrote:Šta nam je sa Felidae, je li se porodila? :-D
bas ste me obradovale...sto mislite na mene :-) :-)
situacija se pred sami kraj malo zakomplikovala, na zadnjem UZ doktor je konstatovao da je glavica bebe pravo visoko, a na ginekoloskom pregledu smo skontali da mi je karlica preuska da bi glavica usla....sve u svemu, beba je krupna za moje kosti.od tad pa evo do danas skoro svaki dan idem na preglede i na komisije, cekamo da bebac spusti glavicu, kako bi znali da je prirodni porod uopste moguc...ali mali tvrdoglav :-D
jutros na komisiji su mi rekli da u ponedeljak ponesem torbu i sve nalaze koji mi trebaju za carski rez, pa ako mali i dalje bude mimo karlice, ostajem u porodilistu na sekciji :sad:
cijelih 9 mjeseci se pripremam na prirodan porod, i ja i moj muz, a sad ovo...nekako sam razocarana....
nemoj biti razocarana. ja sam se porodila sekcijom i sve je proslo bolje nego sam ocekivala. vec po izlasku iz sale sam bila potpuno budna a bebicu su mi odmah donijeli cim su me smjestili u sobu. ne brini, sve ce biti u redu. sretno! :kiss:
niko_niko_kao_ja

#1055 Re: Trudnjače i porodilje online

putujucidzindas wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:

o pa vi ste napredniji :) onda sam lose zapamtila :)
ma i meni je mrsko, ali mislim, kad padne snijeg, bice mi jos vise mrsko.
Skerliceva mi je najbliza, a po prici mi se cini da je Otoka najbolja, pa mi je i to dilema. Sta tvoje istrazivanje veli? :)
ma mi smo kofol veliki :-D
pa na Otoci jeste veci prostor, ali kazu u Skerlicevoj da je puno toplije, a to mi je najbitnije. ne mogu podnijeti zimu nikako, a i ne treba mi da se sad isprehladjujem. predavacice su valjda iste na oba mjesta, samo se smjenjuju, tako da sve to dodje na isto. :D
niko_niko_kao_ja

#1056 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote:
Felidae wrote:
Alhemicarkaa wrote:Šta nam je sa Felidae, je li se porodila? :-D
bas ste me obradovale...sto mislite na mene :-) :-)
situacija se pred sami kraj malo zakomplikovala, na zadnjem UZ doktor je konstatovao da je glavica bebe pravo visoko, a na ginekoloskom pregledu smo skontali da mi je karlica preuska da bi glavica usla....sve u svemu, beba je krupna za moje kosti.od tad pa evo do danas skoro svaki dan idem na preglede i na komisije, cekamo da bebac spusti glavicu, kako bi znali da je prirodni porod uopste moguc...ali mali tvrdoglav :-D
jutros na komisiji su mi rekli da u ponedeljak ponesem torbu i sve nalaze koji mi trebaju za carski rez, pa ako mali i dalje bude mimo karlice, ostajem u porodilistu na sekciji :sad:
cijelih 9 mjeseci se pripremam na prirodan porod, i ja i moj muz, a sad ovo...nekako sam razocarana....
nemoj biti razocarana. ja sam se porodila sekcijom i sve je proslo bolje nego sam ocekivala. vec po izlasku iz sale sam bila potpuno budna a bebicu su mi odmah donijeli cim su me smjestili u sobu. ne brini, sve ce biti u redu. sretno! :kiss:
otherside jesi radila pod opstom anestezijom?
putujucidzindas

#1057 Re: Trudnjače i porodilje online

niko_niko_kao_ja wrote:
putujucidzindas wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
ma mi smo kofol veliki :-D
pa na Otoci jeste veci prostor, ali kazu u Skerlicevoj da je puno toplije, a to mi je najbitnije. ne mogu podnijeti zimu nikako, a i ne treba mi da se sad isprehladjujem. predavacice su valjda iste na oba mjesta, samo se smjenjuju, tako da sve to dodje na isto. :D

hvala.
onda se vidimo u Skerlicevoj :)
niko_niko_kao_ja

#1058 Re: Trudnjače i porodilje online

putujucidzindas wrote: hvala.
onda se vidimo u Skerlicevoj :)
vidimo se, ako se nakanimo da odemo :-) ali moramo :-D
otherside

#1059 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote: otherside jesi radila pod opstom anestezijom?
jesam. neka light anestezija :D :D :D
imam slike iz sale, doktor drzi bebu u rukama a pupcanik jos nije presjecen. ovako zvuci da se prepadnes ali slike su divne :-D
niko_niko_kao_ja

#1060 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote:
imam slike iz sale, doktor drzi bebu u rukama a pupcanik jos nije presjecen. ovako zvuci da se prepadnes ali slike su divne :-D
ma ne sumnjam da su slike super, meni je to sve tako slatko. :D
ko ti je radio carski?
otherside

#1061 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:
otherside wrote:
ma ne sumnjam da su slike super, meni je to sve tako slatko. :D
ko ti je radio carski?
sta mislis? nas dr masic dragi i predragi :D
niko_niko_kao_ja

#1062 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote: sta mislis? nas dr masic dragi i predragi :D
ma nisam ni sumnjala :D
ja se vec psihicki pripremam i za tu opciju od zadnjeg pregleda, posto je beba okrenuta guzom, a nije nesto poletan, bas je nekakav miran :) , mozda se i ne okrene. znam da je jos rano, ali hocu da se pripremim i za tu opciju. :-)
otherside

#1063 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote:
ja se vec psihicki pripremam i za tu opciju od zadnjeg pregleda, posto je beba okrenuta guzom, a nije nesto poletan, bas je nekakav miran :) , mozda se i ne okrene. znam da je jos rano, ali hocu da se pripremim i za tu opciju. :-)
isti slucaj. bebara je bila okrenuta guzom i iako se par puta prevrnula uvijek se vracala u karlicni polozaj. nije htjela da dubi na glavi i gotovo :D
ja sam od pocetka potajno prizeljkivala sekciju jer se nisam nikako mogla pripremiti na tu bol prirodnog poroda. neka ne zamjere zene koje su pristalice vaginalog poroda ali meni je to sve nekako na nivou animalnog sa gubitkom svih inhibicija. razumijem da u svemu tome postoji ogromna kolicina emocija i borbe koje nema na sekciji ali ja mogu zivjeti sasvim fino bez toga :D beba je ispunila maminu zelju :D
niko_niko_kao_ja

#1064 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:
isti slucaj. bebara je bila okrenuta guzom i iako se par puta prevrnula uvijek se vracala u karlicni polozaj. nije htjela da dubi na glavi i gotovo :D
ja sam od pocetka potajno prizeljkivala sekciju jer se nisam nikako mogla pripremiti na tu bol prirodnog poroda. neka ne zamjere zene koje su pristalice vaginalog poroda ali meni je to sve nekako na nivou animalnog sa gubitkom svih inhibicija. razumijem da u svemu tome postoji ogromna kolicina emocija i borbe koje nema na sekciji ali ja mogu zivjeti sasvim fino bez toga :D beba je ispunila maminu zelju :D
shvatam te u potpunosti.
ja se vec pripremam i za jedno i za drugo, i jedno i drugo ima i mane i dobre strane, pa sta me zapadne. :-) samo nek je bebi dobro. ali ovaj moj bebac od pocetka trudnoce samo se jednom okrenuo i to na drugu, stranu, sa desnoog boka na lijevi, i tacno sam osjetila to okretanje. ma ljencuga moja :-D
putujucidzindas

#1065 Re: Trudnjače i porodilje online

Ovaj moj nam je konstantno guzom okrenut. ja jos uvijek nisam sigurna ni da li sam ga osjetila :-D
uglavnom, sve mi je to nekako normala, kad bude htio da ga osjetim, osjeticu, kakav porod treba da bude, bice. nekako ne razmisljam ni o cemu, samo zelim da smo dobro, prirodnim ili carskim putem :)
otherside

#1066 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote: shvatam te u potpunosti.
ja se vec pripremam i za jedno i za drugo, i jedno i drugo ima i mane i dobre strane, pa sta me zapadne. :-) samo nek je bebi dobro. ali ovaj moj bebac od pocetka trudnoce samo se jednom okrenuo i to na drugu, stranu, sa desnoog boka na lijevi, i tacno sam osjetila to okretanje. ma ljencuga moja :-D
kako god bilo, onaj osjecaj kad prvi put uzmes svoju bebu je neopisiv i brise sve eventualne ranije neugodnosti zauvijek.
prisjecanje na taj momenat mi evo i sada puni oci suzama iako je proslo godinu dana. susret mame i bebe poslije 9 mjeseci iscekivanja, milovanja stomaka, pjevanja pjesmica, malih razgovora, sutiranja,...
unikatno i neprocjenjivo :-D
niko_niko_kao_ja

#1067 Re: Trudnjače i porodilje online

otherside wrote:
niko_niko_kao_ja wrote: shvatam te u potpunosti.
kako god bilo, onaj osjecaj kad prvi put uzmes svoju bebu je neopisiv i brise sve eventualne ranije neugodnosti zauvijek.
prisjecanje na taj momenat mi evo i sada puni oci suzama iako je proslo godinu dana. susret mame i bebe poslije 9 mjeseci iscekivanja, milovanja stomaka, pjevanja pjesmica, malih razgovora, sutiranja,...
unikatno i neprocjenjivo :-D
znam i jedva cekam. :-D

nego je li curici bio 1. rodjendan? ako jeste nek' joj je sretan, i puno srece i zdravlja joj zelim. :) :kiss:
otherside

#1068 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

niko_niko_kao_ja wrote: nego je li curici bio 1. rodjendan? ako jeste nek' joj je sretan, i puno srece i zdravlja joj zelim. :) :kiss:
jeste, juce :-D
hvala, dosla joj je raja pa su dernecili. eno je jos spava :D
Felidae

#1069 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

hej cure moje, jos se nisam odjavila :-) :-)
sto se tice vjezbi, nemojte se brinuti oko temperature....ja se svaki put oznojim u Kumrovcu, a babice su legende, ja sam i jutros bila, cisto onako...svi me napadali sta cu ja jos uvijek tu...40. sedmica :D

ja sam cak kontala da vidim mogu li uzeti spinalnu anesteziju, jer tako mogu biti prisutna porodu, i stave ti bebu na grudi kao na prirodnom...nekako me odbija ta opsta anestezija, probude te i kazu eto dobio se bebu :shock:
ganjeta

#1070 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by ganjeta »

Da se i ja tuspasim na ovu temu :-D . 01. decembra rodio se jedan pišonja, težak 4 kg, porod je protekao vrlo dobro, supruga se oporavlja. Mnogo smo sretni, večeras je bilo i prvo kupanje mališe, ušuškan je i sada spava, do kada pitanje je :D .

Pozz za sve trudnice i malene insane koji su došli na ovaj svijet.
Felidae

#1071 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Felidae »

ganjeta wrote:Da se i ja tuspasim na ovu temu :-D . 01. decembra rodio se jedan pišonja, težak 4 kg, porod je protekao vrlo dobro, supruga se oporavlja. Mnogo smo sretni, večeras je bilo i prvo kupanje mališe, ušuškan je i sada spava, do kada pitanje je :D .

cestitam....i zelim vam sve najbolje :-D
niko_niko_kao_ja

#1072 Re: Trudnjače i porodilje online

ganjeta wrote:Da se i ja tuspasim na ovu temu :-D . 01. decembra rodio se jedan pišonja, težak 4 kg, porod je protekao vrlo dobro, supruga se oporavlja. Mnogo smo sretni, večeras je bilo i prvo kupanje mališe, ušuškan je i sada spava, do kada pitanje je :D .

cestitam tati i mami, malom pisonji zelim puno srece u zivotu, a mami brz oporavak. :-D
putujucidzindas

#1073 Re: Trudnjače i porodilje online

cestitamo i mi!

i jos da pozelimo srecu danas Felidaei ! :)
Alhemicarkaa

#1074 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Alhemicarkaa »

I ja se pridružujem čestitkama, a Felidae držim fige i jedva čekam lijepe vijesti :D
between

#1075 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by between »

Znaci nisam jedina koja zabusava :D ja sam 31+5 pa nikako da odem.Nego je li neko isao u Vojnicko na vjezbe?
Post Reply