uglavnom, sad je gotovo. kako god ispa'ne, mi smo ga po*ušili...
ciao pare, ciao oprema, ciao poslovi...
Libijcima bih poželio pameti i sabura, da se brzo oporave i da ne daju suverenost, ali neće to tako ići. Ovi letovi i rakete imaju svoju cijenu, jbg. Možda da imamo i mi koji nosač aviona i tomahawk pa da frknemo koju i roknemo koju olupinu od tenka... mozda bi nas nešto zapalo.
Znam ja jednog pojakog, mogao bi podići manji avion, možda da ga pošaljemo dole kao naš nosač...
Nije mi mrsko što će ludak otići, ali mi je krivo zbog duplih aršina. Ne mogu da shvatim da stalno prolazi ista fora, i toliko je već smiješno da bi bilo lijepo da ih zamolimo da nas više ne prave budalama sa "humanitarnim operacijama" i nek fino kažu prave razloge. Hoćemo da poklopimo naftu u ime zapadne hemisfere. Aferim, bujrum. Jači ste - uzmite.
Sve priče oko medjunardonog prava, priznanja suvereniteta, blabla, itd. su priče za malu djecu.
Naoružaj se, nađi kvalitetnog saveznika, pleši i igraj kako znaš (kao SFRJ), i pazi leđa. Ili uđi u NATO i budi topovsko meso, ali makar će te zapasti komadić plijena.
I nemoj da te grize savjest što si nekog zbog toga bombardovao. Slab stomak nije na cijeni.