DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post Reply
zonbirile

#1051 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

BarbaDue wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
BarbaDue wrote:

Code: Select all

izvršit cemo vojnu akciju sto prije samo ako gadafi ne bude prekinuo vojni napad na "civile" 
jesu civili al' naoruzani do zuba :x
@Barba, i ti ''navijaš'' zaMiću?
uvjek sam bio protiv okupatora, indijance nikad prezaliti necu... :x
------------------------------------------------
uvijek?
Point.

#1052 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Point. »

Erzsebet wrote:
Point. wrote:Izgleda da je pao Benghazi......Dok guzonje sjede u Parizu i dogovaraju se, bice prekasno.
Inšallah, danas pada Benghazi, a saveznici famflaju lulu.
Ti branis ovu dvorsku ludu i ubicu svog sopstvenog naroda sto se odaziva na ime Muamer Gadafi? :? :roll:
mrtva kokoš

#1053 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by mrtva kokoš »

trebala bi ovdje anketa da vidimo koliko je onih koji podrzavaju gadafija a koliko onih koji mu zele kraj karijere...
:-) :-) :mrgreen:
zonbirile

#1054 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

pa gluposti,Gadafi je tu najmanje bitan.Važna je nafta-tačka.
sumirprimus

#1055 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sumirprimus »

samo da navratim,2:0 dobroj :D
reko ,za ubuduće,zarad ako nista ono bosne,draga moja braco isestre,bosancerosi,pazljivo birajte za koga navijate na ino sceni... :D
ode gadafi dodjavola,i svi oni koji su mu poklanjali konje,satove,svete knjige,sigurno se sad ujedaju da ne kazem dje.
ljudi dragi,gadafi je diktator i nikakvih par miliomčića neće to promijeniti.
jedino,glas BIH u VS UN,moze vam vratiti vase pare i poslove.ali iznad svega hebo pare,i mi smo bili u istoj situaciji, i svaka bezosjecajnost drugih nacija,pogotov onih u vsun nas je kostala zivota.
pa vi opet za gadafija,patologa :)
haj uzdravlje,odo pratit ravnanje,naravno nakon barce :D
Erzsebet

#1056 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

Sam Gadafi je nekoliko dana pre nego što će potpisati predlog o novoj definiciji terorizma odgovorio na ovo pitanje optuživši „imperijaliste” za raspad Jugoslavije. Deo svog prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 23. septembra 2009. pukovnik je posvetio bivšoj Jugoslaviji i zatražio istragu o poslednjim balkanskim rat...ovima. „Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto ju je Hitler uništio, a onda je ponovo razbijena na isti hitlerovski način. Jugoslovenska federacija, miroljubiva država koju je napravio heroj mira Tito, izgrađena je kamen po kamen, a kad je Tito umro vi ste došli u bivšu Jugoslaviju i rasturili je komad po komad zbog sopstvenih imperijalističkih interesa. Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona ikada bila pretnja bilo kome? Bilo kada?”, upitao je libijski vođa.
zonbirile

#1057 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

Erzsebet wrote:Sam Gadafi je nekoliko dana pre nego što će potpisati predlog o novoj definiciji terorizma odgovorio na ovo pitanje optuživši „imperijaliste” za raspad Jugoslavije. Deo svog prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 23. septembra 2009. pukovnik je posvetio bivšoj Jugoslaviji i zatražio istragu o poslednjim balkanskim rat...ovima. „Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto ju je Hitler uništio, a onda je ponovo razbijena na isti hitlerovski način. Jugoslovenska federacija, miroljubiva država koju je napravio heroj mira Tito, izgrađena je kamen po kamen, a kad je Tito umro vi ste došli u bivšu Jugoslaviju i rasturili je komad po komad zbog sopstvenih imperijalističkih interesa. Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona ikada bila pretnja bilo kome? Bilo kada?”, upitao je libijski vođa.
----------------------------------------------
dobro je zborio,ali ima jednu manu.Šaban je bio gospodin za njega i stvorio je nešto,i on ima otežavajuću okolnost-ima naftu.
sumirprimus

#1058 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sumirprimus »

ma ja ba jos 70-te shaban rece za njeg,ma pust`te luđaka ba :evil:
ocjeni ga shaban na prvu :D
zonbirile

#1059 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

sada iz ove perspektive i gledajući retroperspektivu lako je uočiti da je Šaban bio dingospo.Ja nekad usnujem da dasnašnje sline hipotetički vode Jugu,pa se mokar probudim i umirim da dobacuju samo do Pazarića.
quasar

#1060 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

uglavnom, sad je gotovo. kako god ispa'ne, mi smo ga po*ušili...
ciao pare, ciao oprema, ciao poslovi...

Libijcima bih poželio pameti i sabura, da se brzo oporave i da ne daju suverenost, ali neće to tako ići. Ovi letovi i rakete imaju svoju cijenu, jbg. Možda da imamo i mi koji nosač aviona i tomahawk pa da frknemo koju i roknemo koju olupinu od tenka... mozda bi nas nešto zapalo.

Znam ja jednog pojakog, mogao bi podići manji avion, možda da ga pošaljemo dole kao naš nosač... :D

Nije mi mrsko što će ludak otići, ali mi je krivo zbog duplih aršina. Ne mogu da shvatim da stalno prolazi ista fora, i toliko je već smiješno da bi bilo lijepo da ih zamolimo da nas više ne prave budalama sa "humanitarnim operacijama" i nek fino kažu prave razloge. Hoćemo da poklopimo naftu u ime zapadne hemisfere. Aferim, bujrum. Jači ste - uzmite.

Sve priče oko medjunardonog prava, priznanja suvereniteta, blabla, itd. su priče za malu djecu.
Naoružaj se, nađi kvalitetnog saveznika, pleši i igraj kako znaš (kao SFRJ), i pazi leđa. Ili uđi u NATO i budi topovsko meso, ali makar će te zapasti komadić plijena.

I nemoj da te grize savjest što si nekog zbog toga bombardovao. Slab stomak nije na cijeni.
sumirprimus

#1061 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by sumirprimus »

ALO KVAZAR,ne sekiraj se,nisu bitne pare,bitna je pravda. :)
a bih je glasala za pravdu i naravno za jaČe :D
biće ba para,ako nista ako ameri naprave baze u libiji sta mislis ko prvi ide za njima? :D
quasar

#1062 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by quasar »

Ne znaš ti o kojim iznosima se govori. Ono što je za neke pravda, za druge je nepravda. O pravdi ne treba suditi gledajući na jedno oko. I ja sam čekao pravdu 3,5 godine, pa kad sam sam pošao po nju, ovi isti su prijetili da će mene bombardovati ako napravim još korak.
cca 500 miliona ugovorenih poslova u Libiji su imale naše firme. Od toga dosta uradjeno, nešto naplaćeno.
Oprema koja je ostala dole, a koja je naše vlasništvo, vrijedi milione, također milioni su uloženi u radove sa naše strane.

Crkavicu za koju će se neka firmica ogrebati oko američke baze ne možeš mjeriti sa gradnjom kapitalnih objekata. Pumpne stanice, trafostanice, brane, vodovode, ceste i mostove radiće sad francuzi, talijani... a bosanci će praviti mokre čvorove u vojnim bazama, i održavaće ih naravno....
bosanska senzacija

#1063 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by bosanska senzacija »

Prema prvim nezvaničnim informacijama u koalicijskim napadima je poginulo 48 ljudi.

Na tvom mjestu ja bih se sam izbrisao...
Bitte_Halt_ja_ja

#1064 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

ako oduzmemo uvrede nije pogrijesio. Niti nafta u libiji na svijetskoj sceni predstavlja neku znacajnu kolicinu, niti je americi trenutno do napada, a najmanje libije. Ali eto lako je za par dolara okrenuti glavu dok civili ginu i navijati za diktatora protiv "zapada" :S

rokali su i milosevica a nije bilo nafte, osim sto je srbija koljevka univerzuma i civilizacije ali slabo da nafte imaju
Erzsebet

#1065 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Erzsebet »

Point. wrote:
Erzsebet wrote:
Point. wrote:Izgleda da je pao Benghazi......Dok guzonje sjede u Parizu i dogovaraju se, bice prekasno.
Inšallah, danas pada Benghazi, a saveznici famflaju lulu.
Ti branis ovu dvorsku ludu i ubicu svog sopstvenog naroda sto se odaziva na ime Muamer Gadafi? :? :roll:
Kad malo naučiš i proučiš istoriju, možemo razgovarati. Takođe, kad budeš znao razliku između istine, čitanja između redova i propagande, pričaćemo :).

Dvorske lude su pobunjenici koje su Amerikanci iskoristili za svoje ciljeve. Ovo je isti scenario kao u Jugoslaviji, gadno da gadnije ne može biti.
Mjesanac

#1066 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by Mjesanac »

Erzsebet wrote:
Kad malo naučiš i proučiš istoriju, možemo razgovarati. Takođe, kad budeš znao razliku između istine, čitanja između redova i propagande, pričaćemo :).

Dvorske lude su pobunjenici koje su Amerikanci iskoristili za svoje ciljeve. Ovo je isti scenario kao u Jugoslaviji, gadno da gadnije ne može biti.

Non stop se ponavlja isti scenario. "Borba" Amerikanaca za opste dobro :lol: Dovoljno je samo upaliti CNN i covjek vidi koliko lupaju ljude propagandom. Ali nazalost narodne mase su po pravilu naivne, kao sto mozemo vidjeti na BH primjeru, gdje i nakon 20 godina iste price, nasi "politicari" spasitelji svojih naroda, klepaju masne pare.

Sasvim je jasno sta se desava, a i zasto u slucaju Libije reaguju nakon mjesec, a u slucaj BiH nakon 4 godine.

Truli kapitalizam :thumbsdown:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1067 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by PipiDugaDevetka »

Mjesanac wrote:
Erzsebet wrote:

Non stop se ponavlja isti scenario. "Borba" Amerikanaca za opste dobro :lol: Dovoljno je samo upaliti CNN i covjek vidi koliko lupaju ljude propagandom. Ali nazalost narodne mase su po pravilu naivne, kao sto mozemo vidjeti na BH primjeru, gdje i nakon 20 godina iste price, nasi "politicari" spasitelji svojih naroda, klepaju masne pare.

Sasvim je jasno sta se desava, a i zasto u slucaju Libije reaguju nakon mjesec, a u slucaj BiH nakon 4 godine.

Je li SFRJ rasturena od strane Srbije ili od strane ''vatikanskovašingtonskogermanskoMI-5ovske'' zavjere?
nosara

#1068 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by nosara »

PipiDugaDevetka wrote:
Mjesanac wrote:
Erzsebet wrote:

Je li SFRJ rasturena od strane Srbije ili od strane ''vatikanskovašingtonskogermanskoMI-5ovske'' zavjere?
Udrobljeno...
tulio

#1069 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by tulio »

Ne kužim ovo protivljenje američkoj politici, a ista je jedini garant BiH. Isto tako zar itko normalan može braniti budali Gadafija koji se ufurao da je božji poslanik.
nosara

#1070 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by nosara »

tulio wrote:Ne kužim ovo rotivljenje američkoj politici, a ista je jedini garant BiH.
Ja ne kuzim fanaticnu podrsku americkoj politici, bas s obzirom na cinjenicu da su BiH ostavili na ledu 15 godina...

Ko je 1995. zaustavljen i kome je voda bila u usima...?

Ovo sto se dogadja Libiji, nastavice se u Iranu ili Venecueli... Definitivno je nastupilo "konacno rjesenje" u podjeli prirodnih resursa... Vodu su vec obezbijedili...
ultima_palabra

#1071 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by ultima_palabra »

Erzsebet wrote:Sam Gadafi je nekoliko dana pre nego što će potpisati predlog o novoj definiciji terorizma odgovorio na ovo pitanje optuživši „imperijaliste” za raspad Jugoslavije. Deo svog prvog obraćanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 23. septembra 2009. pukovnik je posvetio bivšoj Jugoslaviji i zatražio istragu o poslednjim balkanskim rat...ovima. „Ta miroljubiva zemlja Jugoslavija izgradila se sama, ciglu po ciglu, pošto ju je Hitler uništio, a onda je ponovo razbijena na isti hitlerovski način. Jugoslovenska federacija, miroljubiva država koju je napravio heroj mira Tito, izgrađena je kamen po kamen, a kad je Tito umro vi ste došli u bivšu Jugoslaviju i rasturili je komad po komad zbog sopstvenih imperijalističkih interesa. Kako mi drugi da budemo sigurni da se to neće desiti nama ako se desilo miroljubivoj Jugoslaviji? Je li ona ikada bila pretnja bilo kome? Bilo kada?”, upitao je libijski vođa.
Iz ovoga se vidi zašto su se Gadafi i Milošević tako voljeli i podržavali :-) Standardna četnička lafina kako su zli Amerikanci došli i zavadili "miroljubivi srpski narod" sa svojim komšijama... a bilo nam tako lepo :-)

Pukovniku želim sporu smrt u najgorim mukama.
tulio

#1072 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by tulio »

nosara wrote:Ko je 1995. zaustavljen i kome je voda bila u usima...?
Zaustavljen je HV da se ne bi umješala vojska Srbije. Na stranu to, SAD je spasila BiH i drži je na životu već 15 godina. Uvijek će biti neki svjetski policajac, a ja bi radije SAD nego Ruse ili ne daj bože Kineze. SAD ima mnogo grešaka u vanjskoj politici, a svejedno Gadafi je trebao davno ići, kao i saudijski tiran i iranska budala, ali to je viša politika i takvi idu samo ako se otmu kontroli.
zonbirile

#1073 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by zonbirile »

@nosara

istini za volju udrobljeno je i stvarana i prva i druga.
tulio

#1074 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by tulio »

zonbirile wrote:istini za volju udrobljeno je i stvarana i prva i druga.
SAD je isto kao i BiH, Jugoslaviju stvorio i održavao kreditima i zaštitom od SSSR-a. Jedna od grešaka vanjske politike SAD-a, ali je tada tako procjenjeno.
nosara

#1075 Re: DEŠAVANJA U ARAPSKOM SVIJETU

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
Iz ovoga se vidi zašto su se Gadafi i Milošević tako voljeli i podržavali :-) Standardna četnička lafina kako su zli Amerikanci došli i zavadili "miroljubivi srpski narod" sa svojim komšijama... a bilo nam tako lepo :-)

Pukovniku želim sporu smrt u najgorim mukama.
I jedan i drugi su svojevremeno bili garanti stabilnosti... Gadafi do jucer...

Da je on problem, pa mogli su ga koknut 100 puta... Nedavno je haliso na metar i po od baraka huseina... Da je pristao na to da oni odredjuju kvote koliko ce se nafte pumpat i po kojoj cijeni ce se ista prodavat Moamer bi dobio zeleno svjetlo da intervenise po Africi...

Kako tomu nije tako, u krilo mu padaju tomahavci... To je prost racun, ili jesi ili te nema...
Post Reply