Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#1051 Re: Edin Džeko...

Post by Obuca9 »

Švabo je davno prekucao fudbal i sve ovo što govori za Džeku je apsolutna istina. Fino si to Shalla nasao taj video i stavio, ali to su sve golovi iz Njemačke, ima li neki sličan video sa golovima iz Premiershipa?

Dakle, evidentno je da je Džeko još uvijek nespreman za Premiership, ali ne znaci da ce ista slika biti i na jesen, kad prođe prave pripreme s ekipom, te kad prođe ovaj period adaptacije, ja očekujem da će na jesen eksplodirati.

Naravno pod uslovom da Mancini dobije otkaz.
dzeno123

#1052 Re: Edin Džeko...

Post by dzeno123 »

hz__semir wrote:Švabo je davno prekucao fudbal i sve ovo što govori za Džeku je apsolutna istina. Fino si to Shalla nasao taj video i stavio, ali to su sve golovi iz Njemačke, ima li neki sličan video sa golovima iz Premiershipa?

Dakle, evidentno je da je Džeko još uvijek nespreman za Premiership, ali ne znaci da ce ista slika biti i na jesen, kad prođe prave pripreme s ekipom, te kad prođe ovaj period adaptacije, ja očekujem da će na jesen eksplodirati.

Najgore u svemu tome je sto nece dobiti otkaz ako zavrsi medju 4 najbolje ekipe u Engleskoj.

Ovolike pare potrosene a da ne mogu proci jednog Dynama iz Kijeva...Ovome seiku Man City bas dodje ko igracka.
Uglednik

#1053 Re: Edin Džeko...

Post by Uglednik »

Ne znam sta me je natjeralo da citam Shittyev forum, al jedno znam...

DZEKO ODLAZI!

Oni su ocekivali da zabije iz one situacije kad je okrenuo dvojicu u vazduhu. Naravno, i niko ne misli da je spreman za Premiership.

Bagra nevidjena. Dzeko treba ozbiljan klub. Cak i ako smjene Manciina, ja bi volio da ode. Razlika u odnosu na zimu je u tome sto su neki klubovi zakrpili rupe. (Chelsea/Torres, Milan/Ibro, Cassano, Liverpool/Carrol i Suarez) tako da je, po meni, najizglednija opcija odlazak u mrski Bayern. Mozda i Juve jos.

A sto se tice Osima, pa nista novo, vjerovatno je citao moje postove. :D Dzeko nije bas "jak na lopti" i zato ima problema sa "krocenjem lopte".
Last edited by Uglednik on 18/03/2011 14:41, edited 1 time in total.
Uglednik

#1054 Re: Edin Džeko...

Post by Uglednik »

...
callmethebreeeze

#1055 Re: Edin Džeko...

Post by callmethebreeeze »

osim je genije. treba ga postaviti da drzi kurs sportskog novinarstva na zurnalistici.
:D
extraordinary

#1056 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

Tačno je manje - više sve što je Osim rekao, ali ne bih rekao da je krivica za sve ono Džekina. Mogao je malo analizirati i Mancinija u tom smislu, kako mu ekipa igra jednodimenzionalno i slično. Uostalom, davao je Džeko golove puno jačim ekipama i boljim odbranama od Fulhamove, Villine i sličnih, tako da očigledno nešto u klubu ne štima.
Alkos

#1057 Re: Edin Džeko...

Post by Alkos »

A jesu bili svi navalili (i sam Dzeko) da se pod svaku cijenu predje u MC, da ce tamo napredovati, da ce mu cijena narasti, da ce se nadavati golova, da ce biti ljubimac navijaca... E malo morgen!
Po mom skromnom misljenju, mozda jeste materijalno obezbjedio sebe i svoje unuke, ali se i dobro zajeb'o u odabiru kluba. Ovaj city nema ni glave ni repa, ne zna se ni ko pije ni ko placa, igra katastrofa, trener kar'na, igraci nafurane zvijezde i probisvijeti, klub bez duse i tradicije.
Ovo je najbolji primjer da sve pare svijeta ne mogu kupiti i stvoriti uspjesan klub, vec samo instant rezultat (a ovi ni to ne mogu). Za uspjesan klub je potrebno puno vise od novcanica i preplacenih zvjezdica na terenu.

Jedina opcija jeste promjena one budale na klupi, jer onaj ne zna jel dos'o il' je pos'o. Katastrofa!!

Kola su krenula nizbrdo, iskreno se nadam da se za to nece ispastati Edin, jer kako vidim navijaci vec traze krivca, a ne njega su kivni sto ne trpa 2-3 komada po utakmici :? A niko ne spominje onog "strucnjaka" na klupi, hajvana Balotelija i ostale koji provode po 90 minuta na terenu.
shalla

#1058 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

hz__semir wrote:Švabo je davno prekucao fudbal i sve ovo što govori za Džeku je apsolutna istina. Fino si to Shalla nasao taj video i stavio, ali to su sve golovi iz Njemačke, ima li neki sličan video sa golovima iz Premiershipa?

Sema, švabo je legenda i ko god to osporava lud je. Također, mislim da ima ukupno 5 većih stručnjaka od njega u istoriji jugoslovenskog fudbala. I sve to stoji. Ali on je tako banalizovao stvari oko situacije sa Džekom da mislim da je to u najmanju ruku ružno. Da City forsira igru na Edina, da Edin promaši 5 100% šansi po utakmici, da ne igra sa skupom najsebičnijih igrača ikada pa hajde...

Ja nisam htio da osporim veličinu i Osimov ugled (pa nisam moron jbt) ali mislim da u ovoj situaciji nije uključio sve te faktore u obzir. Da je City ekipa a ne skup pojedinaca i da Džeko pruža loše igre ja bih ga prvi kritikovao ali sa ovim trenerom i ovom ekipom i ovo što trenutno pokazuje je previše :)
and

#1059 Re: Edin Džeko...

Post by and »

extraordinary wrote:Tačno je manje - više sve što je Osim rekao, ali ne bih rekao da je krivica za sve ono Džekina. Mogao je malo analizirati i Mancinija u tom smislu, kako mu ekipa igra jednodimenzionalno i slično. Uostalom, davao je Džeko golove puno jačim ekipama i boljim odbranama od Fulhamove, Villine i sličnih, tako da očigledno nešto u klubu ne štima.
osim sve što kaže je tačno.zato džeko malo poradi na tom prijemu lopte :mrgreen:
džeko je prije 2 i po mjeseca došao u klub i možda su nam trenutno prevelika očekivanja da on bude glavni igrač u klubu i da se igra ravna po njemu.to će se dogoditi vremenom.
palermo

#1060 Re: Edin Džeko...

Post by palermo »

shalla wrote:

Sema, švabo je legenda i ko god to osporava lud je. Također, mislim da ima ukupno 5 većih stručnjaka od njega u istoriji jugoslovenskog fudbala. I sve to stoji. Ali on je tako banalizovao stvari oko situacije sa Džekom da mislim da je to u najmanju ruku ružno. Da City forsira igru na Edina, da Edin promaši 5 100% šansi po utakmici, da ne igra sa skupom najsebičnijih igrača ikada pa hajde...

Ja nisam htio da osporim veličinu i Osimov ugled (pa nisam moron jbt) ali mislim da u ovoj situaciji nije uključio sve te faktore u obzir. Da je City ekipa a ne skup pojedinaca i da Džeko pruža loše igre ja bih ga prvi kritikovao ali sa ovim trenerom i ovom ekipom i ovo što trenutno pokazuje je previše :)
ma nije banalizovao, nego rekao tri rečenice, koje jesu istinite, ali naravno ne daju odgovor na sve.
pokušavam biti objektivan, ali zaista mi se čini da Džeko ne igra loše, batem ne toliko loše koliko se imputira. Čovjek dođe u novi klub, mjesec dana nije igrao uopšte i koliko već nije trenirao,i obvaj umjesto da ga postepeno uvodi, stavlja ga četiri utakmice da igra svih 90 minuta. Kada počne napokon pokazivati svoju klasu (Aris) on ga zabetonira na klupi, zbog jedne utakmice. Mislim na klupi niko nije došao u formu.
I by the way, što reče uglednik, svrnuh na blue moon forum, baš se vidi da su klub bez tradicije.
limeni

#1061 Re: Edin Džeko...

Post by limeni »

eto sad im je dzeko kriv sto oni uopste nemaju igre,sto mancini nema nikakav autoritet medju "zvjezdama"..nisu sanse stvorili u drugom poluvremenu, tek kada je dzeko usao bili su opasni, napravljeno je nekoliko faulova u zoni suta na dzeki i uputio je dobar udarac..ne kazem da je on najbolji u klubu ali nije ni los koliko mu trener misli..ne znam da li je slucajno sto svaki centarsut ide tamo gdje se dzeko ne nalazi, ili ne znaju centrirati ili ga namjerno zaobilaze..
jeza u ledja

#1062 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Osim je u pravu sto se tice Dzeke i prijema lopte. No meni u tome nije jasna jedna stvar - ja sam se upravo Dzeki divio bas zbog tog prijema lopte dok je bio u Wolfu. Koliko puta sam vidio visoku loptu na njega (dok mu je branic na ledjima) koja se bukvalno zalijepi za njegova prsa i padne odmah na noge. Pa onda onu loptu koju je primio od Misketa u kontri kad su pobijedili Bayern 5-1. Prima covjek loptu u punom trku, iza ledja, sa strane, i to jos loptu koja je u zraku, i daje si pri tom savrsen for, nikako ne mogu reci da slabo prima loptu i da mora cekati da se prizemlji. No od kako je dosao u Manchester, isto kao da je zaboravio igrati. Nekako je tesko dati neko drugo objasnjenje osim da je engleska liga teza, da su branici odmah tu u milisekundi kako rece Osim, itd. Ali, X puta sam vec vidio u Citiju kako Dzeko i bez branica odmah na njemu jednostavno prima jako lose loptu. To ne moze biti ni do Engleske, ni do njegovih saigraca, vec samo do njega. I to je vjerovatno zbog jednog od ovih razloga: nedostatka samopouzdanja, nedostatka koncentracije, nedostatka fizicke spreme ili do nedostatka truda.
zecko_kupuz

#1063 Re: Edin Džeko...

Post by zecko_kupuz »

shalla wrote:Da City forsira igru na Edina, da Edin promaši 5 100% šansi po utakmici, da ne igra sa skupom najsebičnijih igrača ikada pa hajde...

Ali, poenta je upravo u analizi Džekine igre kao pojedinca. Zanemari ostale igrače u timu, šta se dešava kada on primi loptu? To gledaj. Još uvijek je mrljavi, istina živa. Često ima sjajne poteze, ali često ispadne na terenu kao kakav amater. Te ne primi dobro, te neodlučan, te dribla kada ne treba...

Džeko može i hoće napredovati narednih mjeseci, ali ja ne bih rekao da će se to ogledati u razvoju fizičkih osobina, već načina razmišljanja. Skontaće da pokušaj driblanja trojice suparničkih igrača ne pije vode, da vraćanje nazad po loptu ili prečesto izvlačenje na stranu za njega ne donosi korist, čak i kada to sam trener od njega traži.

Neke je stvari shvatio, igru na prvi kontakt sada znatno češće praktikuje nego li je to bio slučaj u Bundes-u i takav stil njemu paše. Osimu svaka čast, ne zato što je Osim, već zato što je još jedanput otkrio ono što mnogi nisu mogli ili željeli vidjeti. :thumbup:
bosanska senzacija

#1064 Re: Edin Džeko...

Post by bosanska senzacija »

jeza u ledja wrote:Osim je u pravu sto se tice Dzeke i prijema lopte. No meni u tome nije jasna jedna stvar - ja sam se upravo Dzeki divio bas zbog tog prijema lopte dok je bio u Wolfu. Koliko puta sam vidio visoku loptu na njega (dok mu je branic na ledjima) koja se bukvalno zalijepi za njegova prsa i padne odmah na noge. Pa onda onu loptu koju je primio od Misketa u kontri kad su pobijedili Bayern 5-1. Prima covjek loptu u punom trku, iza ledja, sa strane, i to jos loptu koja je u zraku, i daje si pri tom savrsen for, nikako ne mogu reci da slabo prima loptu i da mora cekati da se prizemlji. No od kako je dosao u Manchester, isto kao da je zaboravio igrati. Nekako je tesko dati neko drugo objasnjenje osim da je engleska liga teza, da su branici odmah tu u milisekundi kako rece Osim, itd. Ali, X puta sam vec vidio u Citiju kako Dzeko i bez branica odmah na njemu jednostavno prima jako lose loptu. To ne moze biti ni do Engleske, ni do njegovih saigraca, vec samo do njega. I to je vjerovatno zbog jednog od ovih razloga: nedostatka samopouzdanja, nedostatka koncentracije, nedostatka fizicke spreme ili do nedostatka truda.
To smo svi mi mogli vidjeti. Poštujem Ivicu Osima ali mislim da on baš nije najbolje upoznat sa Džekinim kvalitetama i da ga je izgleda počeo pratiti tek od dolaska u City.Da sam i ja počeo gledati Džekine partije tek u Cityiju složio bih se sa Osimom ali pošto Džeku pratim od njegovog dolaska u Wolfsburg mislim da zaista nije u pravu, bar što se tiče kordinacije i kontrole lopte.
Ono što Džeku čini odličnim fudbalerom vrjednim čak onoliko miliona je upravo činjenica da on za svoju visinu ima odličnu kordinaciju i kontrolu lopte što smo mnogo puta mogli vidjeti u Bundes Ligi, kupu UEFA i našoj reprezentaciji..

Prije bih rekao da Džeko trenutno ima problema psihiče prirode i da je ogromni pritisak i prevelika očekivanja sa svih strana ostavio traga. Vidi se ogromna želja za dokazivanjem u kojo jednostavno sagorjeva. Često sam primjetio kako se vraća do centra ne bi li odigrao koji pas i prebacio loptu na krilo organizujući akciju koja se završava tako što njega nema u šesnaestercu. To nije njegov posao. Tako se samo previše troši i pravi nepotrebne greške. Dobar trener bi mu to vjerovatno i sugerisao ali svi znamo da Manćini to jednostavno nije...
rufas

#1065 Re: Edin Džeko...

Post by rufas »

Jedini problem koji Dzeko ima,je taj sto je dosao u "pederski" klub..pocev od gazde,trenera,pa i gotovo cijele ekipe.
Cuj to,treba da se prilagodi engleskom stilu igre.
Pa kako ce se prilagoditi sjedeci na klupi.
Polovinu ovih trenera,sto su ko fol neka imena,ja bih otjerao u jamu da kopaju ugalj.
zilla_

#1066 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

Ne može džeko ništa pokazati i kad bi htio sve dok mu manćini ne pruži priliku da igra kao starter bar 10 tekmi zaredom... siguran sam da bi tada došao na svoje i da bi bio onaj stari... jbga šta očekuješ kad jednu utakmicu igra pa 2 uđe s klupe pa opet 2 nikako... pa da je Ronaldo (brazilac) u najboljim danima nebi zabijao golove u takvoj situaciji...

Evo gledam Manćini je krivicu za ispadanje prebacio na Balu i da po svim prilikama neće startati protiv čelzija... izgleda da će džeko igrati umjesto jega...

Po meni Manćini je lud lik ako nakon svega ovoga da priliku onom majmunu... nema iole ozbiljnog i normalnog menadžera koji ga nebi kaznio nakon onoga pa čak i udaljio iz prvog tima...
rufas

#1067 Re: Edin Džeko...

Post by rufas »

Sad tek vidjeh,sta je Osim prico
Ispada da dzeko ne zna primit loptu
Da je Dzeko zivco

Stas` ti svabo pricat
Znas da Dzeko nema mana
Dzeko je klasa
Hebo ga hrana

Nije problem, u prijemu lopte
Vec je problem,tko je salje
Dzeki nije strana jaca
Igrati protiv 20ak protivnickih igraca

.......
.......
shalla

#1068 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Jel ovo haiku :mrgreen: :mrgreen:
drmadzija

#1069 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... nited.html

Neke spekulacije o Sitijevom novom treneru u engleskom portalu Dejli Fejl. Sto mi je zapelo u oci je sljedece:

Less well known but just as alarming for Mancini is the whispering campaign against Dzeko, emanating from inside the City dressing room, with some players unimpressed by the £27m striker's qualities in training.

Mancini wanted Dzeko so badly in January that chairman Khaldoon Al-Mubarak personally intervened with the Bosnian's representatives to push the deal over the line.

Yet the centre-forward travels to Stamford Bridge this afternoon still looking for his first Premier League goal and being blamed for sucking some of the power from Carlos Tevez, who is going through his longest drought of the season.

'Dzeko has not impressed the other players in training,' said a well-placed source. 'The word being used to describe his style is "stiff". His first touch isn't considered the greatest either, which is a surprise because that was touted as one of his assets when he joined.'

Mancini knows something has to change.

Znaci, ofrlje prevedeno ovde govore o nekoj "saptajucoj kampanji" u Sitijevoj svlacionici koja je protiv Dzeke. Suigraci nisu impresionirani Dzekinim kvalitetom, govoreci o onome sto on pokazuje na treninzima. Ovo je potvrdio "dobro poznati izvor," kojeg uzgred nisu ni naveli.
Dzeko jos uvjek nije postigao svoj prvi premijerligaski gol. Rijec koja najbolje opisuje njegov stil je "ukocen/ ukocenost." Njegov prvi dodir takodje nije najbolji, sto je iznenadjujuce, jer prije nego sto je dosao u Siti smatrano je da je to jedna od njegovih kvaliteta.
Mancini zna da se nesto treba promjeniti.

By Bob Cass and Joe Bernstein
drmadzija

#1070 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

Elem, zaboravih napisat gore... hebo im ja mater.
splend

#1071 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

ovaj dejl fejl i sarajevski san imaju slicne izvore :mrgreen:

i jedni i drugi lupaju za medalju.
kamen spoticanja

#1072 Re: Edin Džeko...

Post by kamen spoticanja »

drmadzija wrote:Elem, zaboravih napisat gore... hebo im ja mater.
:lol:
sinus

#1073 Re: Edin Džeko...

Post by sinus »

Džeko u prvih 11.

Chelsea pobjeđuje, ali Džeko će ipak da da gol :D
shalla

#1074 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

U ovih 14 minuta je prodao 4 lopte :sad:
Edin H.

#1075 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Opet ga izda primanje lopte u sesnaestercu, treba mu gol cim prije.
Post Reply