Pa od optuzbe se branis odbranom, argumentima i cinjenicama, kao na sudu. Ne posezes za udarcima i fizickim obracunimamoonca wrote:Ne vjerujem da je udario bez predhodne svadje -optuzivanja.ili se pokunjis i kazes "oprostite, necu vise nikad" ?
Šta nakon razvoda!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- klixoris
#1051 Re: Šta nakon razvoda!?
-
moonca
#1052 Re: Šta nakon razvoda!?
Fizicki obracun je zadnji vapaj. Tacno to se tesko tolerise, ali nije ni razvod sretno rjesenje.
No , pisemo , i ne znamo puno o konkretnom slucaju.
Recimo moj muz hahah kada smo vani na kafi - voli da gleda narod. Medju njima i zene .
Bilo mi je to cudno i bunila sam se , no nakon nekog vremena shvatih da je glupost-- zbilja neka gleda , cak i oboje komentarisemo pojedine 'NAPREDNE ',
ljubomora je opasna.
Recimo moj muz hahah kada smo vani na kafi - voli da gleda narod. Medju njima i zene .
ljubomora je opasna.
- Euridika
- Globalna šefica
#1053 Re: Šta nakon razvoda!?
Seln, nasilje je mnogo radikalniji povod za razvod od prevare (iako ja lično ne toleriram ni jedan od ta dva). Poenta našeg pisanja je da bi se nasilje u ovom konkretnom braku desilo i da nije bilo prevare. Već ga je bilo, samo psihičkog.seln wrote:Djeco, ja vas stvarno ne kontam... svo vrijeme pricate o tom udarcu i pri tome u drugi plan pada kardinalni razlog za svaki razvod - bracna nevjera.
Dakle, da je lik samo gurao sa strane i onda rekao "prenijelo me, necu vise", to bi jos bilo ok i ona bi mu haman i oprostila?
A ima masa primjera gdje ljudi oproste bračnu nevjeru, ako se više ne ponovi naravno.
Nisam santa leda, ali ni blizu.
- seln
#1054 Re: Šta nakon razvoda!?
Pazi, postoji zdrava ljubomora u smislu "sto je moje, to je moje".. ako je nekome svejedno gdje ga guras ili ko ti ga gura, onda te vjerovatno i ne voli.moonca wrote:Fizicki obracun je zadnji vapaj. Tacno to se tesko tolerise, ali nije ni razvod sretno rjesenje.
Recimo moj muz hahah kada smo vani na kafi - voli da gleda narod. Medju njima i zene .Bilo mi je to cudno i bunila sam se , no nakon nekog vremena shvatih da je glupost-- zbilja neka gleda , cak i oboje komentarisemo pojedine 'NAPREDNE ',
ljubomora je opasna.
Losa je bolesna ljubomora, pogotovo ako je povezana sa nasilnim ponasanjem.
- seln
#1055 Re: Šta nakon razvoda!?
Kazem, svakom svoje... ali ja znam sta bih oprostio i sta ne bih. Nevjeru ne bih.Euridika wrote:Seln, nasilje je mnogo radikalniji povod za razvod od prevare (iako ja lično ne toleriram ni jedan od ta dva). Poenta našeg pisanja je da bi se nasilje u ovom konkretnom braku desilo i da nije bilo prevare. Već ga je bilo, samo psihičkog.seln wrote:Djeco, ja vas stvarno ne kontam... svo vrijeme pricate o tom udarcu i pri tome u drugi plan pada kardinalni razlog za svaki razvod - bracna nevjera.
Dakle, da je lik samo gurao sa strane i onda rekao "prenijelo me, necu vise", to bi jos bilo ok i ona bi mu haman i oprostila?
A ima masa primjera gdje ljudi oproste bračnu nevjeru, ako se više ne ponovi naravno.
Ovo me malo podsjeca na onaj film "He’s Just Not That Into You": zena trpi muzevu nevjeru, ali ga napusta zato sto tajno pusi, iako je navodno prestao.
Lijepo je to, ali nisu svi strikani na istu mustru. Ima ih koji ne mogu da se suzdrze.Nisam santa leda, ali ni blizu.Nije ni moj muž, on je kao muškarac sigurno i agresivniji od mene. Ja sam ta koja se prije zaustavim, iako sam i ja impulsivna po naravi, ali to je prosto zato što kad vidim da će dalje istrajavanje na svađi samo povrijediti oboje preko mjere, izgubim volju da se svađam. Podsvijest mi je tu jača i želja da ne nanosim bol.
No, po jednom cemo se sloziti: uvijek je pitanje je li to izuzetak ili pravilo.
- supercali
#1056 Re: Šta nakon razvoda!?
Ja i ti smo u braku i nadjes slike moje bivse sa datumom kad smo vec u braku hoces sutiti ili ces reci nesto?moonca wrote:Ne vjerujem da je udario bez predhodne svadje -optuzivanja.ili se pokunjis i kazes "oprostite, necu vise nikad" ?
- klixoris
#1057 Re: Šta nakon razvoda!?
Pa mozda datum na foto aparatu nije bio ispravno podesensupercali wrote: Ja i ti smo u braku i nadjes slike moje bivse sa datumom kad smo vec u braku hoces sutiti ili ces reci nesto?
- triconja
#1058 Re: Šta nakon razvoda!?
Mozda je kosmicka radijacija pod specijalnim uglom udarila u memoriju kamere i napravila takvu konfiguraciju elektrona da je kao on na slici sa nekom zenomklixoris wrote:Pa mozda datum na foto aparatu nije bio ispravno podesensupercali wrote: Ja i ti smo u braku i nadjes slike moje bivse sa datumom kad smo vec u braku hoces sutiti ili ces reci nesto?
-
moonca
#1059 Re: Šta nakon razvoda!?
Nisam bila konkretno u toj situaciji -ali je poslije rata googlao bivse djevojke da vidi sta je sa njima.supercali wrote:Ja i ti smo u braku i nadjes slike moje bivse sa datumom kad smo vec u braku hoces sutiti ili ces reci nesto?moonca wrote:Ne vjerujem da je udario bez predhodne svadje -optuzivanja.ili se pokunjis i kazes "oprostite, necu vise nikad" ?
No, sada , ne bih odmah reagovala, mozda pratiti sta se desava.
Ja licno ne volim pricati o svojim bivsim, mada me muz zna pitati sta ovo -kako ste ono?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1060 Re: Šta nakon razvoda!?
sta se meni jednom desilo
imao kanta mobitele
nokia 2600 konobar u spaciju mi rekao da je on idsao u osnovnu kad je taj bio popularan a sad je magistrirao
i nabavim desire c plus
rikne tipka za paljenje
i prebacim sim u taj starinjski
vratim u novi mobitel kad povuklo brojeva ja i sam vise ne znam odakle
da je neko otvorio taj mob
inace imam malo brojeva...
mislio bi da varam
sve povuklo brojeve seksi poruke i tome slicno
ajd ti objasni
imao kanta mobitele
nokia 2600 konobar u spaciju mi rekao da je on idsao u osnovnu kad je taj bio popularan a sad je magistrirao
i nabavim desire c plus
rikne tipka za paljenje
i prebacim sim u taj starinjski
vratim u novi mobitel kad povuklo brojeva ja i sam vise ne znam odakle
da je neko otvorio taj mob
inace imam malo brojeva...
mislio bi da varam
ajd ti objasni
-
moonca
#1061 Re: Šta nakon razvoda!?
A , da li vam znaju supruznici da chatate sa suprotnim polom na forumima?
- supercali
#1062 Re: Šta nakon razvoda!?
To je sasvim druga prica jer je forummoonca wrote:A , da li vam znaju supruznici da chatate sa suprotnim polom na forumima?
- supercali
#1063 Re: Šta nakon razvoda!?
A mozda su u sumiklixoris wrote:Pa mozda datum na foto aparatu nije bio ispravno podesensupercali wrote: Ja i ti smo u braku i nadjes slike moje bivse sa datumom kad smo vec u braku hoces sutiti ili ces reci nesto?
- Tito_i_Partija
#1064 Re: Šta nakon razvoda!?
Kako za koga, care moj. Meni je i jedno i drugo dovoljno jak razlog za razvod.seln wrote:Na njoj je da procijeni.... nije to toliko zbog udarca. Veci je razlog ako je trpao 'ta 'trane.
Ako je sigurna da ju je prevario, ili ako je on priznao... onda je to kardinalni razlog za razvod, daleko veci od udarca.
-
moonca
#1065 Re: Šta nakon razvoda!?
Samar -nije za razvod.
Koliko su nas roditelji mlatili -pa ni policiju nismo smjeli ni pomisliti
OZBILJNA DISKUSIJA -DA.
- supercali
#1066 Re: Šta nakon razvoda!?
Varas me sa muzem a?moonca wrote:Fizicki obracun je zadnji vapaj. Tacno to se tesko tolerise, ali nije ni razvod sretno rjesenje.
Recimo moj muz hahah kada smo vani na kafi - voli da gleda narod. Medju njima i zene .Bilo mi je to cudno i bunila sam se , no nakon nekog vremena shvatih da je glupost-- zbilja neka gleda , cak i oboje komentarisemo pojedine 'NAPREDNE ',
ljubomora je opasna.
- Tito_i_Partija
#1067 Re: Šta nakon razvoda!?
Ne znam, mozda je to kod tvojih roditelja bilo normalno pa su se medjusobno, a i tebe, mlatili k'o hajvani. Ja to od svojih roditelja nikad nisam vidio ni osjetio, niti moja zena i ja imamo brak u kojem je fizicka nasilnost u bilo kakvom obliku prihvatljiva.moonca wrote:![]()
Samar -nije za razvod.
Koliko su nas roditelji mlatili -pa ni policiju nismo smjeli ni pomisliti![]()
OZBILJNA DISKUSIJA -DA.
-
missko
#1068 Re: Šta nakon razvoda!?
Ta je trazila i samar i razvod. Inace ne bi cackala tamo gdje ne treba i sto ne moze podnijeti. Uostalom svi pricaju o njoj a boli svakog qrac sta je bolje djetetu. Moje bi glavno pitanje bilo kako usutiti zenu a da je ne osamaris? Ja sam sve probao ali nisam uspio, ja znam da one vole da se raspravljaju da ima malo otpora das da lupis sakom o sto samo da ne sutis i ne izadjes ko ckapi ali nekad predju granicu.
-
moonca
#1069 Re: Šta nakon razvoda!?
supercali wrote:Varas me sa muzem a?moonca wrote:Fizicki obracun je zadnji vapaj. Tacno to se tesko tolerise, ali nije ni razvod sretno rjesenje.
ljubomora je opasna.
Cini mi seda smo se nasli .
-
moonca
#1070 Re: Šta nakon razvoda!?
Normalno nije da se dvije odrasle osobe fizicki obracunavaju. No ,emotivna smo bica i zavisi os situacija ,svako reaguje na svoj nacin.Tito_i_Partija wrote:Ne znam, mozda je to kod tvojih roditelja bilo normalno pa su se medjusobno, a i tebe, mlatili k'o hajvani. Ja to od svojih roditelja nikad nisam vidio ni osjetio, niti moja zena i ja imamo brak u kojem je fizicka nasilnost u bilo kakvom obliku prihvatljiva.moonca wrote:![]()
Samar -nije za razvod.
Koliko su nas roditelji mlatili -pa ni policiju nismo smjeli ni pomisliti![]()
OZBILJNA DISKUSIJA -DA.
Kod mene je samo jednom doslo do -nagurivanja - i tu su nam se oci otvorile , nikada vise. Znam gdje je njegova gtanica i povlacim se . Mislim da to zene treba da urade, neka im bude tj muskima da su glavni .
Ne znas kako bi reagovao da se nasilnost dogodi?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1071 Re: Šta nakon razvoda!?
smuntaj mu dajdžuSaIstoka wrote:Naslov teme kaže sve. Odgajaju nas na bajkama gdje princeza živi lošim životom dok ne sretne princa. Onda se uda i "sretno žive do kraja života", tj. postaje biti kompletna osoba udajom. I mi onda čekamo taj dan kada ćemo u bijelom zaploviti valovima sreće. To postaje način razmišljanja, cilj...
I onda se desi razvod. Odjednom sve izgubi smisao, više nema nade da će doći dan i to "nešto" nakon koje će biti "sreća do kraja života". E šta nakon toga? Kako promijeniti način razmišljanja? Kako ne gledati muža kao luku sreće?
Moja priča: udaja... brak... dvoje djece... razvod. I sada, sa dvoje djece i relativno mlada (32 godine), negdje sam na početku. U pjesmi kažu "Rano je za tugu, za sreću kasno je...."! Ja se nekako tako osjećam!
Tražim iskustva, pozitivna! Nemojte mi samo savjetovati izlaske, provod (razočarana sam ponašanjem nekih razvedenih žena koje kao "puštene s lanca" nemaju granice ni u oblačenju, ponašanju...).
Možda ova tema nije trebala biti ovdje pod "ljubav", ali ne znam gdje bih je drugo.
Unaprijed hvala!!!
-
detroit-mercy
#1072 Re: Šta nakon razvoda!?
Mislis ti to karindzat dok je solosupercali wrote:Ovdje najprije mogu dobiti odgovor
Prijateljica sa djetetom zeli razvod jer je muz udario
Kako i sta treba da radi?
- Euridika
- Globalna šefica
#1073 Re: Šta nakon razvoda!?
Pa zar je moguće da ljudi ovdje zaista brane šamaranje?
1-2-3-... šamara nije ništa strašno, ljudi malo emotivnije reaguju
.
Kakva je to emocija između ljudi ako si oni hladno mogu zveknuti vaspitni šamar? I odakle ikom pravo da šamara nekog drugog? Ako nisi u stanju voditi raspravu racionalno, onda završi raspravu dok se ne smiriš. Svakako nećeš riješiti nijednu nesuglasicu u žaru svađe.
@missko
Fino joj kažeš da se ne želiš raspravljati dok ste oboje bijesni i da ćete popričati kad se smirite. I okreneš se i odeš (ako ona ne prestane sa svađom). Naravno, ovo ne vrijedi ako si oženjen krkankom koja osim histerije ništa drugo i ne zna pokazati (iskreno se nadam da to nije slučaj).
Što se djeteta tiče, sigurno mu nije bolje ostati u domu u kojem otac provodi nasilje nad majkom i ponižava je na različite načine. Dijete usvaja obrasce ponašanja od roditelja i zar treba da sutra i ono odraste u nasilnika, preljubnika i sl.? Da ne govorimo o traumama koje sigurno preživljava slušajući roditelje koji se stalno svađaju.
@seln
Ljudi imaju različite pragove tolerancije. Znam slučajeva gdje su ljudi prekidali višegodišnje brakove zbog gluposti, posvađaju se i proradi im inat i prevale preko usta da žele razvod. I kasnije im bude ofirno da kažu da su preletjeli, da je to bilo u afektu. I razvedu se.
A neki opet trpe stalne bračne nevjere, premlaćivanja i sl. godinama, jer ne žele ostati bez komfora koji im brak pruža ili nemaju uslova da se odvoje.
Čovjek mora jako puno raditi na sebi, a i na bračnom odnosu. Nema tu pravila, samo jako puno mukotrpnog rada, i gutanja svega zbog dugoročnog blagostanja.
Kakva je to emocija između ljudi ako si oni hladno mogu zveknuti vaspitni šamar? I odakle ikom pravo da šamara nekog drugog? Ako nisi u stanju voditi raspravu racionalno, onda završi raspravu dok se ne smiriš. Svakako nećeš riješiti nijednu nesuglasicu u žaru svađe.
@missko
Fino joj kažeš da se ne želiš raspravljati dok ste oboje bijesni i da ćete popričati kad se smirite. I okreneš se i odeš (ako ona ne prestane sa svađom). Naravno, ovo ne vrijedi ako si oženjen krkankom koja osim histerije ništa drugo i ne zna pokazati (iskreno se nadam da to nije slučaj).
Što se djeteta tiče, sigurno mu nije bolje ostati u domu u kojem otac provodi nasilje nad majkom i ponižava je na različite načine. Dijete usvaja obrasce ponašanja od roditelja i zar treba da sutra i ono odraste u nasilnika, preljubnika i sl.? Da ne govorimo o traumama koje sigurno preživljava slušajući roditelje koji se stalno svađaju.
@seln
Ljudi imaju različite pragove tolerancije. Znam slučajeva gdje su ljudi prekidali višegodišnje brakove zbog gluposti, posvađaju se i proradi im inat i prevale preko usta da žele razvod. I kasnije im bude ofirno da kažu da su preletjeli, da je to bilo u afektu. I razvedu se.
A neki opet trpe stalne bračne nevjere, premlaćivanja i sl. godinama, jer ne žele ostati bez komfora koji im brak pruža ili nemaju uslova da se odvoje.
Čovjek mora jako puno raditi na sebi, a i na bračnom odnosu. Nema tu pravila, samo jako puno mukotrpnog rada, i gutanja svega zbog dugoročnog blagostanja.
- zforumas
#1074 Re: Šta nakon razvoda!?
Ja nisam htio da napisem jucer, kontam neko ce se vec sjetiti. Vidim Euridika i seln se zadali pa rekoh nek' ohladidetroit-mercy wrote:Mislis ti to karindzat dok je solosupercali wrote:Ovdje najprije mogu dobiti odgovor
Prijateljica sa djetetom zeli razvod jer je muz udario
Kako i sta treba da radi?znas kako je sex sa prijateljicama dobar, posebno kad ih moras malo tjesiti dok u fazi prekida
. Emotivine, povrijedene, nesigurne
sto bi rekli sigurnica
![]()
![]()
![]()
Cuj Respo da ima prijateljicu, ma hajte molim vas
-
emmir1
#1075 Re: Šta nakon razvoda!?
Baš mi bude žao kada vidim da ima onih koji opravadavaju šamare prema partneru.
Nasilje nikom ništa dobro nije donijelo niti šta rješilo.
Kada ošamariš partnera, nisi samo partnera ponizio nego sam sebe.
Ponižavajuće za sve
Nasilje nikom ništa dobro nije donijelo niti šta rješilo.
Kada ošamariš partnera, nisi samo partnera ponizio nego sam sebe.
Ponižavajuće za sve