Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1051 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

VenomousV wrote:
alica.k wrote:joj jucer sam citala sastav toga...horor.

neeeeeeemoj mi to raaaaaadiiiiit :(
ma dobro, tebi mozda i nije horor...htjela ja uzet i odustala. parafina ko u prici :S i silikon wtfff
hurmasica

#1052 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by hurmasica »

cure da li je iko probao ono novo nivea mlijeko za tijelo sto se reklamira, nekakvo brzoupijajuce za suhu kozu? Kakvi su utisci?
Inace treba mi nesto poslije tusiranja za svakodnenvno mackanje jer mi je koza uzasno suha, a dane ostavlja masan trag.
Neposlusna

#1053 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Neposlusna »

Najbolji " budgetproof" proizvodi za suhu kozu su od Dove. Pri tome da koristis gel za tusiranje pa se onda poslije namazes mlijekom. Nakon nekoliko sedmica ces primjetiti da ti to mlijeko nije vise ni potrebno jer sam gel hidratira kozu dovoljno.

Nivea je dobra ali puno manje djelatvorna od Dove, dok su im cijene skoro iste.
hurmasica

#1054 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by hurmasica »

Neposlusna wrote:Najbolji " budgetproof" proizvodi za suhu kozu su od Dove. Pri tome da koristis gel za tusiranje pa se onda poslije namazes mlijekom. Nakon nekoliko sedmica ces primjetiti da ti to mlijeko nije vise ni potrebno jer sam gel hidratira kozu dovoljno.

Nivea je dobra ali puno manje djelatvorna od Dove, dok su im cijene skoro iste.
ma ne znam, meni dove ostavlja nekakav slipav trag na kozi, mada su mi njihovi gelovi za tusiranje bolji od niveinih.
Partizzanka

#1055 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

hurmasica - kupis fino neko bazno ulje (pricali smo o tome imas vecih pakovanja tipa jojoba, avokado, bademovo i sl) i kupis neko malo etericno (lavanda, ili neki drugi tebi drazi miris)

dodas par kapi etericnog u cijelu bocicu baznog ... i malo promuckas

dok si jos u kadi odmah nakon tusiranja na mokru kozu nanosis ulje ... i odmah spiras sa mlakom vodom
obrises se

et voila

nikad se nisam brze mazala nakon kupanja i imala ljepsu kozu ... bez masnih tragova!
BJB

#1056 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BJB »

Imam Neutrogenu malkice potrosenu i budem je cuvala za kad malo zahladi, a sad sam uzela Balea Best Age Creme-ol lotion..Bas mi se svidja..
Image
otherside

#1057 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by otherside »

Partizzanka wrote:hurmasica - kupis fino neko bazno ulje (pricali smo o tome imas vecih pakovanja tipa jojoba, avokado, bademovo i sl) i kupis neko malo etericno (lavanda, ili neki drugi tebi drazi miris)

dok si jos u kadi odmah nakon tusiranja na mokru kozu nanosis ulje ... i odmah spiras sa mlakom vodom
obrises se

et voila

nikad se nisam brze mazala nakon kupanja i imala ljepsu kozu ... bez masnih tragova!
ovo je fakat super savjet, hvala puno :-D
uvijek mi je mrsko macati se kremama i ostalim mazama poslije tusiranja...jos kad je ljeto, oznojim se opet dok se premazem :D
Michun

#1058 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

Partizzanka wrote:hurmasica - kupis fino neko bazno ulje (pricali smo o tome imas vecih pakovanja tipa jojoba, avokado, bademovo i sl) i kupis neko malo etericno (lavanda, ili neki drugi tebi drazi miris)

obrises se

et voila

fakat da pohvalim alicu i njene savjete. ja lice uvece ne mazem nicim drugim osim onim uljeTOM sto kupih na ebay. fino je jako, godi kozi...sad imam i neko od jojobe, sestra to maze i kaze da joj je super.
alica.k

#1059 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

je i ja samo i iskljucivo jojobu mazem po sebi, na mokru kozu, i to samo par kapi :) nema potrebe za niveama i slicno, i potpuno je prirodno.

btw kupila sam nekakav sapun od badema u l'occitane, za piling. dobar skroz :)
Kona__

#1060 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Kona__ »

alice imas li slucajno link sa ebay-a za tu jojobu, nafuraste me na ta ulja :D
Partizzanka

#1061 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

trebalo bi toga biti i po gradu ne samo na e-bay

ali alice ce ti to znati

mah moze bonicko i obicno maslinovo ... samo nadji ono sto nema bas miris maslinovog jak
ja sam koristila i ono mi je bilo najbolje

sad koristim johnson baby ulje i u njega dodam malo lavande :)
drekalica28

#1062 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

obrises se

et voila

Možda je do mene :oops: ali ne kontam...što se saprat?
Malo namazat i koža upije.
Partizzanka

#1063 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Partizzanka »

e pa ovo je druga metoda ... :)

sve ce koza upiti ali zavisi kako brzo
alica.k

#1064 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Kona__ wrote:alice imas li slucajno link sa ebay-a za tu jojobu, nafuraste me na ta ulja :D
ma ja nisam narucivala bas sa ebaya, vec sa feelunique...al imas i kod nas u apotekama, u makroviti skroz oke ulje...
Kona__

#1065 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Kona__ »

Makrovita u BBI ako se ne varam, hvala ti :)
alica.k

#1066 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Kona__ wrote:Makrovita u BBI ako se ne varam, hvala ti :)
da da, primaverino ulje :)
cordial

#1067 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by cordial »

Eh, zene moje, treba mi savjet: koza na licu mi je nekako postala tamnija (a nije od sunca), nekako umorna, manje elasticna, svaki put kad se pogledam u ogledalu razmisljam o tome kako bi joj godio neki tretman...Prije nego sto izvalim novac u nekom salonu, imate li neki savjet za kucnu radinost koja je pokazala uspjesnom? Isto tako, jako bi mi godio neki tretman za sake, stalno mi je suha koza,....
swirl

#1068 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

cordial wrote:Eh, zene moje, treba mi savjet: koza na licu mi je nekako postala tamnija (a nije od sunca), nekako umorna, manje elasticna, svaki put kad se pogledam u ogledalu razmisljam o tome kako bi joj godio neki tretman...Prije nego sto izvalim novac u nekom salonu, imate li neki savjet za kucnu radinost koja je pokazala uspjesnom? Isto tako, jako bi mi godio neki tretman za sake, stalno mi je suha koza,....
Ako hoces kucnu radinost za ruke, stavi malo secera na dlan, i malo maslinovog ulja, i masiraj to u rukem npr. dok gledas tv, zatim samo saperes taj secer sa ruku mlakom vodom, i ruke poslije toga budu super. Mozes i meda i limuna utrljati u ruke, i od toga budu super.
Michun

#1069 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

osim sto ti treba neka dobra krema...zavisi od budzeta, treba ti i: piling i maska. Piling napravi od kukuruznog brasna i bjelanceta. Maska, prvo neku hranjivu: med i maslinovo ili bademovo ulje, med i banana, a onda recimo izgnjeci jagode ili breskvu i stavi na lice. Ako je lose stanje piling uradi jednom u 7 dana a maske svakih 3-4 dana.
swirl

#1070 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Michun wrote:osim sto ti treba neka dobra krema...zavisi od budzeta, treba ti i: piling i maska. Piling napravi od kukuruznog brasna i bjelanceta. Maska, prvo neku hranjivu: med i maslinovo ili bademovo ulje, med i banana, a onda recimo izgnjeci jagode ili breskvu i stavi na lice. Ako je lose stanje piling uradi jednom u 7 dana a maske svakih 3-4 dana.
Bjelance ne valja za suhu kozu, jos je vise isusuje...
Michun

#1071 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ne rece ona da joj suha koza na licu...nego na sakama.
Ako jeste, onda balea ima super jeftini a odlican piling...zuta tuba.
nera18

#1072 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nera18 »

Michun wrote:ne rece ona da joj suha koza na licu...nego na sakama.
Ako jeste, onda balea ima super jeftini a odlican piling...zuta tuba.
zato zumance valja za suhu kozu :)
cordial

#1073 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by cordial »

Joj, zene, super ste:). Bas vam hvala. Jeste, suha mi je koza i na licu i na rukama:(. A i malo izgubila na elasticnosti:(.
Attitude

#1074 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Attitude »

ne znam gdje postavit ovo pitanje...nekako mi ovdje najvise pase..

dakle

kada odete u Beauty salon ...na bilo kakav tretman...i placate na kraju...i zelite ostaviti tip kozmeticatki...gdje ostavite taj tip..?
desava mi se da u svaki salon u kojem sam bila ima naravno odvojen dio...kasu...gdje placas...i gdje radi djevojka koja ti nije pruzila tretman..
tako da kada ostavim tip...malo me cudno pogleda..a opet ne mogu svojoj kozmeticarki u dzep gurnuti novac :roll:

dakle...sta vi radite i kako dajete tip? :roll:
Michun

#1075 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ja idem u salon gdje je vlasnica/radnica jedna i ne ostavljam tip.
ne ostavljam tip ni u frizerskim salonima. mozda 2 KM.
nisam skrta...ali to je cijena usluge, ne vidim razloga za tip.
jesam li skrta?
Post Reply