Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
automatic

#1052 Re: Bosanska dolina piramida

Post by automatic »

pa dobro, ako nije piramida, jes' trokutasto brdo :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1053 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

Obično navijam za sanjare, maštare i kojekakve luzere sa nekom vizijom. Konačno, moram priznati da NEMA Piramida kod Visokog.

Bojim se da, ili će otkriti nešto žestoko u prilog Piramida, ili će se desiti neka tragedija haljinićkih razmjera, pa će mu biti zabranjen daljnji rad.

Mogli bi i rudarski inspektori nakon NG TV posjetiti lokaciju i spriječiti eventualne nove haljiniće sa stotinjak mogućih žrtava.

NEMA PIRAMIDA, ALI NIKOME NE BRANIMO DA DOĐE, PLATI BORAVAK I SAM SE UVJERI/RAZUVJERI!

NI DOLAZAK U LOH NESS NIJE BESPLATAN, ALI IMA LJUDI KOJI VJERUJU DA JE ''GUJA-LOHNESSICA'' TU NEGDJE.
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/08/2012 21:05, edited 1 time in total.
rajvosa1

#1054 Re: Bosanska dolina piramida

Post by rajvosa1 »

PipiDugaDevetka wrote:
Obično navijam za sanjare, maštare i kojekakve luzere sa nekom vizijom. Konačno, moram priznati da NEMA Piramida kod Visokog.

Bojim se da ili će otkriti nešto žestoko u prilog Piramida ili će se desiti neka tragedija haljinićkih razmjera, pa će mu biti zabranjen daljnji rad.

Mogli bi i rudarski inspektori nakon NG TV posjetiti lokaciju i spriječiti eventualne nove haljiniće sa stotinjak mogućih žrtava.

NEMA PIRAMIDA, ALI NIKOME NE BRANIMO DA DOĐE, PLATI BORAVAK I SAM SE UVJERI/RAZUVJERI!

NI DOLAZAK U LOH NESS NIJE BESPLATAN, ALI IMA LJUDI KOJI VJERUJU DA JE ''GUJA-LOHNESSICA'' TU NEGDJE.
Da su piramidaši bili pametni, tako bi radili od početka, a ne pokušavali dokazati nedokazivo. Sada im je kasno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1055 Re: Bosanska dolina piramida

Post by PipiDugaDevetka »

Na potezu je Rudarska inspekcija FBiH!
automatic

#1056 Re: Bosanska dolina piramida

Post by automatic »

ništa, neka onda pokuša na nekoj drugoj lokaciji, negdje će fazon vjerovatno upaliti...

Image
seljak_cojek

#1057 Re: Bosanska dolina piramida

Post by seljak_cojek »

Možda na ovoj lokaciji
Image
Modest Musorgski

#1058 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Modest Musorgski »

poznanik wrote:Opet ponavljam - zanimljiva je ta energija, ta snaga kojom se pokušava dokazati da se piramidalna uzvišenja ne mogu dokazati. :D

Obično je teret dokazivanja na onom ko tvrdi da ima, u nas je pomama stručnjaka koji tvrde da nema...mislim - kako tvrditi da nečeg nema, da to nije to, kad to nešto još nije dokazano :-) :?

Zašto se Osmanagiću ne dozvoli nastavak iskopa gornjih slojeva zemlje, zašto ga ne pustiti da dokaže, ako nešto postoji, ili zašto mu ne dozvoliti da se sam uvjeri da nema ničeg... zašto mu se unaprijed rade sve moguće opstrukcije, jer svaka opstrukcija producira sve jaču sumnju u namjeru suprotne strane... :?
:thumbup:
pemanapemani

#1059 Re: Bosanska dolina piramida

Post by pemanapemani »

Stvarno nemam namjeru ismijavati, provocirati ili šta već.
Nije mi jasno kako nije uspio dobiti dozvolu za iskopavanje gornjih slojeva zemlje. Najmanje tri godine su ga podržavale političke elite. Piramide su posjećivali Silajdžić, Tihić, rahmetli Hadžipašić itd.

U zemlji u kojoj se mnoštvo stvari rješava telefonskim pozivom i raznoraznim vezama, nikako ne mogu shvatiti da se Semiru nije moglo omogućiti da kopa obode ili vrh bar jedne piramide.

Bez sarkazma, bio bih presretan da se ujutru probudim i pročitam vijest da je otkopan vrh jedne od piramida.

P.S. Da se još jednom razjasni, Semir ne govori da ima nešto, nego najveća piramida na svijetu, a to definitivno nije isto.
sargon

#1060 Re: Bosanska dolina piramida

Post by sargon »

LUD ZBUNJEN NORMALAN

Gost u programu kod Chombeta: Chombe, ja mislim da je najveći izum što je ovaj izumio piramide u Visokom...

Chombe: Prijatelju, nije on izumio piramide, on je izmislio piramide...

:lol:
dedovic.almir

#1061 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dedovic.almir »

Meni se cini da je ovo 100% rucni rad, e sada mozda nece na kraju liciti na piramide u Egiptu, ali i ne mora, bitno je da je rucni rad.
SaPnA

#1062 Re: Bosanska dolina piramida

Post by SaPnA »

dedovic.almir wrote:Meni se cini da je ovo 100% rucni rad, e sada mozda nece na kraju liciti na piramide u Egiptu, ali i ne mora, bitno je da je rucni rad.
i ja to kazem, nesto gore ima, sad da li je to piramida ili par kamenih blokova naslaganih jedan na druge vidjecemo :)
žuti

#1063 Re: Bosanska dolina piramida

Post by žuti »

pemanapemani wrote:
U zemlji u kojoj se mnoštvo stvari rješava telefonskim pozivom i raznoraznim vezama, nikako ne mogu shvatiti da se Semiru nije moglo omogućiti da kopa obode ili vrh bar jedne piramide.
Bez sarkazma, bio bih presretan da se ujutru probudim i pročitam vijest da je otkopan vrh jedne od piramida.

P.S. Da se još jednom razjasni, Semir ne govori da ima nešto, nego najveća piramida na svijetu, a to definitivno nije isto.
Upravo tako. This is the largest pyramid...

Ever heard of Europe Pyramids? It is new mobile game - Pyramids built as Energy objects!
žuti

#1064 Re: Bosanska dolina piramida

Post by žuti »

poznanik wrote:Mnogo je zanimljivija energija, snažna srčanost i svaki sličan način koji koriste protivnici teorije o visočkim piramidama, ne bi li osujetili svaku moguću naznaku o vjerodostojnosti te Osmanagićeve teorije :-)

Da Osmanagić slučajno dokaže svoju teoriju, imam osjećaj da bi mnogima prsnula srca od muke :lol: :lol:
:thumbup: :bih:
macan prvi

#1065 Re: Bosanska dolina piramida

Post by macan prvi »

Image
Đinajlu

#1066 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Đinajlu »

poznanik wrote:
Zašto se Osmanagiću ne dozvoli nastavak iskopa gornjih slojeva zemlje, zašto ga ne pustiti da dokaže, ako nešto postoji, ili zašto mu ne dozvoliti da se sam uvjeri da nema ničeg... zašto mu se unaprijed rade sve moguće opstrukcije, jer svaka opstrukcija producira sve jaču sumnju u namjeru suprotne strane... :?
Zato što u ovoj zemlji ima milion većih i bitnijh stvari i problema; umjesto da se finansiraju njegova utopijska istraživanja, zar nije bolje otvoriti radna mjesta, nahraniti ljude, dodijeliti stanove ljudima bez krova nad glavom, platiti dobrog advokata da tuži i zatvori onog ministra što je rekao "nemojte jesti...?
Enko27

#1067 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Enko27 »

Najnovija vijest, strana samo nekoliko godina, al šta je to ba, ništa....

"Kako napraviti piramidu" author-i THE Sam Osmanagich (USA), Sven Osmanagić (Hrvatska), Semir Osmanagić (BiH).

.........
"Engleskinja Patricia Slade je 1961. godine bila sa svojim muzem Peterom, britanskim vojnikom, u Iraku. Odlucili su da za godisnji odmor odu u Indiju, odakle je Peter bio rodom. Nakon nekoliko dana provedenih u mjestu Poona, prijatelj im je predlozio da dodju na lokalnu religijsku ceremoniju obecavajuci da ce im biti zanimljivo.
Ceremonija se odvijala na otvorenom. Jedanaest svestenika u dugim bijelim odorama je okruzilo ogromnu stijenu, tesku barem 40 tona. Svestenici su poceli sa tihim ritimicnim pjevanjem. Napravili su jedanaest krugova oko stijene. Jedan od njih je dao signal da stanu. Zatim su stavili kaziprst na stijenu i ... s lakocom je podigli do visine ramena. Nakon dvadesetak sekundi, drzeci trijumfalno stijenu u zraku, odlucili su da je polako spuste.
Ovaj impresivan dogadjaj je negirao postojanje gravitacije. Patricia je razmisljala da, i ako se tezina stijene podijeli na 11 ljudi, to ipak znaci da bi svako svojim kaziprstom trebao podici 3-4 tone (!?)
Ali, najuzbudljiviji momenti su tek slijedili. Svestenici su pozvali dobrovoljce iz publike da im se pridruze. Na muzevljev uzas, Patricia se prva prijavila. Zajedno sa nekoliko drugih posjetilaca i nekoliko svestenika, formiran je krug i ponovo se pocelo sa tihom pjesmom. Kada su dobili signal, svi ucesnici su postavili kaziprst na stijenu i... podigli je. Patricia je bila iznenadjena sa kakvom lakocom je stijena lebdjela u zraku. Napokon je stijena spustena na tlo.
Patricia je osjecala da pjevusenje nije od njih napravilo superljude koji mogu podizati tone. Nekako je citava ceremonija utjecala na tezinu samog kamena koji se opirao postojanju sile gravitacije.
To je bilo iskustvo iz prve ruke o postojanju sonicne levitacije - ili, jednostavnije, lebdjenja prouzrokovanog zvukom. "

Izvor: "naučno" djelo gore navedenih autora pood nazivom "Civilizacije prije početka "zvanične" historije",
stranica: 202
Kontakt e-mail: [email protected]

Tehničko naravoučenije: Zbog revizibilnosti (naučne dabome) može se piramida isto tako ODGRADITi na način na koji je i SAGRAĐENA, to jest pomoću "naučne" levitacije....
Oko Visočice.. pardon "piramide" se skupe gomile MRAV-a koje uz ritmično pjevuckanje i zviždukanje čuvene pjesmice "Oj Semko, Semkole, ti bosanski blentove..." lagahno PODIGNU svu nabacanu zemljicu po "piramidi" i tako iznova ZAPIŠAJU svu svjetsku historiju tako reći povjest. Naravno da će se svi svjetski naučnici zaibretiti na ovo naučno otkriće i ovu naučnu medotu, sto posto sigurno....
Ovom "naučnom" metodom će biti osramoćeni svi piramidni NEVJERNICI i NEVJERKINJE, sram da ih "patriotski" bude, oni da budu protiv NAJŠEŠIRASTIJEG sina našeg i drugijeh naroda i narodnosti...
ljuspica

#1068 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ljuspica »

Moja prijateljica se sinoc vratila iz Visokog i dala mi je ove informacije:
Ko zeli da volontira mora se prijaviti prije na e-mail i spavanje je u hotelu sa 3 zvjezdice u sobi sa 8 kreveta+ doručak,rucak,vecera….a cijena je po danu 9 eura.Zbog toga sto su se volonteri pobunili zbog visoke cijene jedna grupa je pronasla i iznajmila veliku kucu u selu Grejani opcina Visoko (oko 5km od centra Visoko) sa ogromnim dvorištem gdje je sve ravno i veoma pogodno za kampovanje (pa dolaze i kamperi podizu satore) pored rijeke u kojoj se svi kupaju…a cijena je 2,5 eura ili 5km po danu. placa se samo korištenje struje i kuhinje…hranu svi skupa kupuju (ko sta stigne) i ostavlja u kuhinju.
Nemam daljih informacija ali ako vas zanima nesto vise pitajte me na privat,mogu da pitam prijateljicu…
I da, kuca se zove Dragon Nest i volonteri te kuce pretezno rade na Piramidi Zmaj. Ko zeli da volontira makar 2 dana (preko vikenda) dobro dosao. Eto samo prenosim.pozz
emirolini

#1069 Re: Bosanska dolina piramida

Post by emirolini »

Enko27 wrote:Najnovija vijest, strana samo nekoliko godina, al šta je to ba, ništa....

"Kako napraviti piramidu" author-i THE Sam Osmanagich (USA), Sven Osmanagić (Hrvatska), Semir Osmanagić (BiH).

.........
"Engleskinja Patricia Slade je 1961. godine bila sa svojim muzem Peterom, britanskim vojnikom, u Iraku. Odlucili su da za godisnji odmor odu u Indiju, odakle je Peter bio rodom. Nakon nekoliko dana provedenih u mjestu Poona, prijatelj im je predlozio da dodju na lokalnu religijsku ceremoniju obecavajuci da ce im biti zanimljivo.
Ceremonija se odvijala na otvorenom. Jedanaest svestenika u dugim bijelim odorama je okruzilo ogromnu stijenu, tesku barem 40 tona. Svestenici su poceli sa tihim ritimicnim pjevanjem. Napravili su jedanaest krugova oko stijene. Jedan od njih je dao signal da stanu. Zatim su stavili kaziprst na stijenu i ... s lakocom je podigli do visine ramena. Nakon dvadesetak sekundi, drzeci trijumfalno stijenu u zraku, odlucili su da je polako spuste.
Ovaj impresivan dogadjaj je negirao postojanje gravitacije. Patricia je razmisljala da, i ako se tezina stijene podijeli na 11 ljudi, to ipak znaci da bi svako svojim kaziprstom trebao podici 3-4 tone (!?)
Ali, najuzbudljiviji momenti su tek slijedili. Svestenici su pozvali dobrovoljce iz publike da im se pridruze. Na muzevljev uzas, Patricia se prva prijavila. Zajedno sa nekoliko drugih posjetilaca i nekoliko svestenika, formiran je krug i ponovo se pocelo sa tihom pjesmom. Kada su dobili signal, svi ucesnici su postavili kaziprst na stijenu i... podigli je. Patricia je bila iznenadjena sa kakvom lakocom je stijena lebdjela u zraku. Napokon je stijena spustena na tlo.
Patricia je osjecala da pjevusenje nije od njih napravilo superljude koji mogu podizati tone. Nekako je citava ceremonija utjecala na tezinu samog kamena koji se opirao postojanju sile gravitacije.
To je bilo iskustvo iz prve ruke o postojanju sonicne levitacije - ili, jednostavnije, lebdjenja prouzrokovanog zvukom. "

Izvor: "naučno" djelo gore navedenih autora pood nazivom "Civilizacije prije početka "zvanične" historije",
stranica: 202
Kontakt e-mail: [email protected]

Tehničko naravoučenije: Zbog revizibilnosti (naučne dabome) može se piramida isto tako ODGRADITi na način na koji je i SAGRAĐENA, to jest pomoću "naučne" levitacije....
Oko Visočice.. pardon "piramide" se skupe gomile MRAV-a koje uz ritmično pjevuckanje i zviždukanje čuvene pjesmice "Oj Semko, Semkole, ti bosanski blentove..." lagahno PODIGNU svu nabacanu zemljicu po "piramidi" i tako iznova ZAPIŠAJU svu svjetsku historiju tako reći povjest. Naravno da će se svi svjetski naučnici zaibretiti na ovo naučno otkriće i ovu naučnu medotu, sto posto sigurno....
Ovom "naučnom" metodom će biti osramoćeni svi piramidni NEVJERNICI i NEVJERKINJE, sram da ih "patriotski" bude, oni da budu protiv NAJŠEŠIRASTIJEG sina našeg i drugijeh naroda i narodnosti...
O nasoj istoriji niti o tome kako smo dosli i zasto smo na ovoj planeti niko ne zna nista a pogotovo ne discovery chanel, to sto si opisao gore je tehnologija zvuka, tom tehnologijom se mogu prenositi masivni objekti lebdjeci u zraku i ponistavati bilo koju silu gravitacije, vjeruje se da su civilizacije prije "zvanicne istorije" dobile tu tehnologiju od nekih izvanzemaljskih bica.
Sherlock

#1070 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Sherlock »

emirolini wrote:
O nasoj istoriji niti o tome kako smo dosli i zasto smo na ovoj planeti niko ne zna nista a pogotovo ne discovery chanel, to sto si opisao gore je tehnologija zvuka, tom tehnologijom se mogu prenositi masivni objekti lebdjeci u zraku i ponistavati bilo koju silu gravitacije, vjeruje se da su civilizacije prije "zvanicne istorije" dobile tu tehnologiju od nekih izvanzemaljskih bica.
Htio si reci "niko ko nije isao u skolu..."

Vjerujes li takodje i u baba-roge, ili samo u ove druge price za malu djecu?
temohpab

#1071 Re: Bosanska dolina piramida

Post by temohpab »

ljuspica wrote:Moja prijateljica se sinoc vratila iz Visokog i dala mi je ove informacije:
Ko zeli da volontira mora se prijaviti prije na e-mail i spavanje je u hotelu sa 3 zvjezdice u sobi sa 8 kreveta+ doručak,rucak,vecera….a cijena je po danu 9 eura.Zbog toga sto su se volonteri pobunili zbog visoke cijene jedna grupa je pronasla i iznajmila veliku kucu u selu Grejani opcina Visoko (oko 5km od centra Visoko) sa ogromnim dvorištem gdje je sve ravno i veoma pogodno za kampovanje (pa dolaze i kamperi podizu satore) pored rijeke u kojoj se svi kupaju…a cijena je 2,5 eura ili 5km po danu. placa se samo korištenje struje i kuhinje…hranu svi skupa kupuju (ko sta stigne) i ostavlja u kuhinju.
Nemam daljih informacija ali ako vas zanima nesto vise pitajte me na privat,mogu da pitam prijateljicu…
I da, kuca se zove Dragon Nest i volonteri te kuce pretezno rade na Piramidi Zmaj. Ko zeli da volontira makar 2 dana (preko vikenda) dobro dosao. Eto samo prenosim.pozz
Sta ima prijateljica :lol:

Sad mi je jasno sto si onako zustro branila 'piramidu' i sto si onako nagovarala ljude da volontiraju, ima i tebe tu, jelde. :lol:
Samo u bosni volontiras i placas za to.
ljuspica

#1072 Re: Bosanska dolina piramida

Post by ljuspica »

temohpab wrote:
ljuspica wrote:Moja prijateljica se sinoc vratila iz Visokog i dala mi je ove informacije:

Sad mi je jasno sto si onako zustro branila 'piramidu' i sto si onako nagovarala ljude da volontiraju, ima i tebe tu, jelde. :lol:
:?: :!:
temohpab

#1073 Re: Bosanska dolina piramida

Post by temohpab »

ljuspica wrote:
temohpab wrote:

:?: :!:
Eki sad ne znas o cemu pricam :lol:
Daj me nemoj, pa nisam bas tako naivan. Opalis reklamu za dragon nest (ime je za oplaka btw) i sad kao ne znas nista.
DaysleepeR

#1074 Re: Bosanska dolina piramida

Post by DaysleepeR »

jedini razlog što još nije skinut većio dio zemlje je taj što to Osmanagiću tako odgovara. ovako poluotkriveno je more bit bidne. kad bi se otkrilo malo više ispalo bi da ne bidne a to nemere bit.

Torabi i piramida jednaka ubleha.
muzicar_iz_parka

#1075 Re: Bosanska dolina piramida

Post by muzicar_iz_parka »

Ja sam čuo da se u piramidi krije nacrt novog ustava koji će zadovoljiti sve strane u BiH.
Autor je navodno zadnji faraon za sada nepoznatog imena.
Post Reply