Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1051 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by PipiDugaDevetka »

Dok sarajevska omladina ne može da nađe ''pametnog posla'':

Na slici: MORIĆA HAN-Galerija na spratu.
Image

Musiću musavi,...Đe ti je inspekcija rada,....Odjeljenje za strance MUP Kantona,....i inspekcija u turizmu?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1052 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Image
http://www.sarajevo.ba/ba/stream.php?kat=431 wrote:Projekti u 2010. godini:

- U narednoj godini Grad planira nastaviti sa realizacijom Programa pomoći porodiljama /majkama sa djecom, Programa prevencije i unapređenja ženskog zdravlja, kao i zdravlja djece i omladine, potom nabaviti medicinsku opremu za JU Zavod za zaštitu zdravlja studenata (stomatološkog aparata). Također, bit će nastavljena rekonstrukcija opservatorije na Trebeviću, te realiziran projekat zapošljavanja volontera i osnivanja Turističke zajednice Grada Sarajeva.
Znam da političari lažu, petljaju i obećavaju,...Takav im pos'o!
Al' da mi moji rođeni za koje sam glasao i glasovao ovoliko lažu, nisam mogao vjerovati!
udrch

#1053 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by udrch »

Daj Musiću dina ti imana smijeni ovog Suljagića..pa čovjek samo zavađa narod..
Ministar kojem su glavni savjetnici direktor ekonomske škole Avdija Serdarević i direktorica gimnazije Dobrinja Sabiha Miskin je unaprijed propao..
Njih dvoje su ga navratili i na odluku u aprilu, a sad su ga opet zvali da mu kažu da gasi vatru, jer se duplo više djece prijavilo na vjeronauku nego što je bilo prošle godine..Avdija zove redom i traži izlaz..
Lično je natjerao nastavnike da navraćaju roditelje na alternativni i opet ga popušio..
Mi roditelji i djeca smo se izjasnili na upitniku koji nam je ministar poslao, a sad hoće još jednom da se izjašnjavamo..
Lik je više ofiran..jebo ga Cerke..
poznanik

#1054 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by poznanik »

udrch wrote:Daj Musiću dina ti imana smijeni ovog Suljagića..pa čovjek samo zavađa narod..
Ministar kojem su glavni savjetnici direktor ekonomske škole Avdija Serdarević i direktorica gimnazije Dobrinja Sabiha Miskin je unaprijed propao..
Njih dvoje su ga navratili i na odluku u aprilu, a sad su ga opet zvali da mu kažu da gasi vatru, jer se duplo više djece prijavilo na vjeronauku nego što je bilo prošle godine..Avdija zove redom i traži izlaz..
Lično je natjerao nastavnike da navraćaju roditelje na alternativni i opet ga popušio..
Mi roditelji i djeca smo se izjasnili na upitniku koji nam je ministar poslao, a sad hoće još jednom da se izjašnjavamo..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
udrch

#1055 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by udrch »

poznanik wrote:
udrch wrote:Daj Musiću dina ti imana smijeni ovog Suljagića..pa čovjek samo zavađa narod..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šta je tebi smiješno svega ti..Pape te natego na drugoj temi, pa ti pozlilo, pa sad se od jada smiješ ili si puko..
PipiDugaDevetka

#1056 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Musiću,
Zbog stambene polikite, upraviteljaa i ''ministra solidnog'', gubite 2 glasa iz moje porodice. Glasam za SDU!
Upravitelj me je natjerao na iseljenje. Prije toga to je uspjelo samo četnicima!

Eto sam ti danas poslao prijavu protiv '' SDA ministra solidnog'', pa vidi šta ćeš!
udrch

#1057 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by udrch »

poznanik wrote:
nosara wrote:
udrch wrote:Zna li neko dokle je Suljagić došao sa uvođenjem alternativnog predmeta vjeronauci..
Čuo sam da se naveliko radi na tome, ali još nemam konkretne informacije, a evo početak školske uskoro..
Navodno nema novca, pa ce ipak ona stopirana odluka stupit na snagu od pocetka skolske godine...
:D
A da ti osvježim pamćenje, s obzirom da si na sličan način, dubokoumno dao komentar i prije neki dan, pa ti vjerovatno ovaj moj post nije smiješan više..
Na svim temama se redom ofiraš, pokušaj se malo koncentrirati kad nešto pišeš, ili jednostavno preskoči teme o kojima nemaš pojma..
PipiDugaDevetka

#1058 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Pored GRAS-a i KJKP RAD ima žestoki problema. I ja bih ovako da primam 600 KM mjesečno uz peMziju od 400 KM:
Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1059 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Truba »

možda im je pauza
vidi sunca ba nije humano
PipiDugaDevetka

#1060 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Black swan wrote:možda im je pauza
vidi sunca ba nije humano
OK, ali u poredjenju njihovih 600KM mjesečno pored njihove penzije, sa mojih 410 KM mjesečno policijske peMzije. Hajmo se mijenjat'!
Truba

#1061 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Truba »

ne kontam te
jel im plata 600 ili pemzija
ja mislim da im je plata veća
čuo sam da jedan deda izađe na 827 a radi u toj firmi
mada to nije posao za poželjeti
PipiDugaDevetka

#1062 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Black swan wrote:ne kontam te
jel im plata 600 ili pemzija
ja mislim da im je plata veća
čuo sam da jedan deda izađe na 827 a radi u toj firmi
mada to nije posao za poželjeti
Ima i fol sa ugovorima nekim, pa čovjek ima i penziju, plus što još radi.
Kažem ti, ja bih se rado zamijenio sa nekim od njih. Posla smetljarskog se ne bih stidio, ako bi kući dolazio poštar i donosio peMziju, plus plata iz KJKP Rada. Ja sam odokativno procijenio da imaju platu 600KM, ali eto, ti imaš info i o plati od 800KM,... :-)
Truba

#1063 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Truba »

ugovor o djelu... penzioniše se onda radi još godinu dvije u istoj firmi na ugovor o djelu svima dobro

ima deda od 70 godina 827 jer garant ima 40 godina staža pa mu se na minuli rad poveća za stoju dvije plata
nosara

#1064 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110917008

Nataknem najgoru vladu kantona u istoriji... :x Dole banda nesposobna...! :evil:

Tajo, frizurice, vratite se, sve vam oprastam... :cry:
ibizza

#1065 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by ibizza »

nosara wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110917008

Nataknem najgoru vladu kantona u istoriji... :x Dole banda nesposobna...! :evil:

Poslije jeb..a, nema kajanja! :D

Ma i da su ovo dvoje sad na vlasti,iste stvari bi se desavale.
PipiDugaDevetka

#1066 Re: Fikret Musić - Vlada KS

nosara wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110917008

Nije to ništa, u mom neposrednom komšiluku prije par godina narkoman sa balkona bacio kašikaru, roknulo kao iz ''najboljih dana razvlačenja pameti i rokanja''.
Niko od komšija nije pozvao policiju, nego je policija došla tek na poziv vlasnika oštećenih posl. prostora ujutru oko 8 sati kada njihove radnje počinju sa radom. Ni vlasnik najoštećenijeg vozila koji je izašao u noć i pomjerio svoj oštećeni automobil, nije pozvao policiju.
Ja sam bio u dubokom maHmurli snu, pa sam se samo okrenuo na drugu stranu i nastavio sanjati rakiju stomakliju.

Ibrećenje ovakvom postupanju građana se nastavilo i u crnim hronikama medija.
Živim u groznom hojratinskom komšiluku!
:x
mrtva kokoš

#1067 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by mrtva kokoš »

jebo me svak ako ja znam kako ovaj covjek izgleda. a dok je bio tajo, mehmedic, semiha, nisu ih skidali sa televizije. reko bi covjek med i mlijeko u gradu odnosno kantonu :-)
Control panel

#1068 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

Splinter wrote:jebo me svak ako ja znam kako ovaj covjek izgleda. a dok je bio tajo, mehmedic, semiha, nisu ih skidali sa televizije. reko bi covjek med i mlijeko u gradu odnosno kantonu :-)
nije da se bas pretrgo od posla ali nije bas da nije nista uradio. bilo je izuzetno dobrih stvari. ali posto je direktor tvsa druga opcija (tajina, mehmediceva i semihina) nije ni cudo sto ne znas kako izgleda.
eto nase vlasti ne mogu ni jednu tev da uzmu pod ''svoje''. ovdje svoje smatram ne da se sdp reklamira nego da nam kazu za svaki dobra projekat koji je znacajan za nase gradjane.
kada ponekad gledam tvsa vrlo rijetko nesto kazu afirmativno za ovu vladu. ali ako bas moraju to je vrlo hladno receno.
ipak ovaj kanton izdvaja dosta miliona za tu tv, pa bi trtebalo mnogo vise vijesti iz naseg kantona i opstina a ne da nma bistre globalnu svjetsku politiku.
mrtva kokoš

#1069 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by mrtva kokoš »

brate ne vrijedjaj mi inteligenciju, vrlo dobro znam ko, sta, gdje, kako :-?
ftv mi je na br. 1 a kantonalna na 4 bez obzira sto se ovdje govori o f.m. i vladi kantona ;-)
PipiDugaDevetka

#1070 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Novi problem, GLODARI!
Eh, Fikro spašavaj...Već su jednom pacijentu otkazali bubrezi zbog mišije groznice. Preporuka vrhunskog stručnjaka za mišiju groznicu, doktorice Hukić, je da se ODMAH uradi deratizacija.
VjecitiStudent

#1071 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

PipiDugaDevetka wrote:Novi problem, GLODARI!
Eh, Fikro spašavaj...Već su jednom pacijentu otkazali bubrezi zbog mišije groznice. Preporuka vrhunskog stručnjaka za mišiju groznicu, doktorice Hukić, je da se ODMAH uradi deratizacija.
Prije ce bit da se Avazovom jaranu u Sanitaciji zuri da sto prije dobije kantonalne pare na tenderu.
Misje groznice je u BiH uvijek bili i bit ce, i tu su gradski glodari ponajmanji problem.
VjecitiStudent

#1072 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Sta se zbiva sa cestom od Brijesca prema Stupu, stoji razrovana vec mjesecima, kao u najbolja Tajina vremena?
Control panel

#1073 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

jeste li upratili na Skupstini kantona da zastupnici iz SBB-a postavljaju pitanja i incijative iz Avazovih clanaka koji su bili par dana prije. :-)
nosara

#1074 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by nosara »

Danas nastavak sjednice Skupštine KS

Prvi dio ove sjednice prekinut je u srijedu u trenutku kada su se zastupnici trebali izjašnjavati o potvrđivanju razrješenja vršilaca dužnosti, a potom i imenovanja novih vršioca dužnosti, predsjednika i članova skupština 14 kantonalnih javnih preduzeća.

Ranije je Vlada KS-a predložila, a potom je Skupština KS-a usvojila da u ovim skupštinama bude pet umjesto tri člana, za što će kako tvrde zastupnici iz opozicije, iz budžeta trebati izdvojiti dodatnih oko milion KM.
Bando lopovska, sta ce donijeti novo i bolje dodatna dva clana kurcevih skupstina propalih kjp...? :x Da li je ostalo jos nezaposlenih zaova, prija, jetrva i ostale bagre...?

Fuj...!
PipiDugaDevetka

#1075 Re: Fikret Musić - Vlada KS

VjecitiStudent wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Novi problem, GLODARI!
Prije ce bit da se Avazovom jaranu u Sanitaciji zuri da sto prije dobije kantonalne pare na tenderu.
Misje groznice je u BiH uvijek bili i bit ce, i tu su gradski glodari ponajmanji problem.
Ne znam ja te ujdurme u vezi sa one dvije firme deratizacijske što ''ratuju'' oko tenderaa svake godine dva ili tri puta.
Fikro je izabran i plaćen da se brine o tome. Glasao sam za njega i zahtijevam da to hitno ''odradi''.
Deratizacija mora biti SVEOBUHVATNA i JEDNOVREMENA! Životi i zdravlje građana su u pitanju.

Nedobog kolere ili kuge na evropskom tlu!
Post Reply