kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mr. Brightside

#1051 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

ja kad citam ovu temu skontam da nisam radio ni 1% ovih gluposti :roll:
a nije da se nisam zabavljao :D
Digla_da_kreci

#1052 Re: kad sam bio mali

Post by Digla_da_kreci »

Kad sam bila mala, postila sam po pola dana u Ramazanu, tako mi moji govorili...kao mi veliki trebamo cijeli dan, a vi mali pola dana :D
Kad sam bila mala isla sam u mekteb, naucila mnogo sura i presla sufaru :thumbup:
Kad sam bila malo veca :D , ucila sam mevlude obavezno svaki :thumbup:

Kad sam bila mala nisam voljela svoju uciteljicu jer me jednom poslala u cosak :D I kad smo se na kraju godine slikali svi zajedno, ja iskruzim njenu glavu :skoljka: I danas imam tu sliku..sa iskruzenom glavom od uciteljice :lol:

Kad sam bila mala inatila sam se samo tako :mrgreen: Npr. za hranu...kad se god naljutim nisam htjela da jedem :budala: Kukuruzno brasno nam je bilo obavezno nedjeljom da se jede, pura, kuruza itd...ja to nisam voljela i taj dan nista ne bih jela od silnog inata :lol:
Inace, za lecu imam toliko odbojnost da je to cudo...jela sam je svaki dan u ratu i od tada do danas je nikad nisam vise ni pogledala.

Posto sam pratila neke teen americke serije i na njima pokupila fore, jednom sam u skoli, mislim 8 razred, na malom odmoru prosla pored simpatije sa sveskama i knjigama u rukama i odglumim da se sudarim s njim i da mi sve sveske padnu pa pod. I sad, fora je bila da on meni pomogne da to pokupim s poda i da nam se pogledi sretnu dole...a on ni habera :lol:

Bila sam jutarnja smjena u skoli i ja sam zbog njega ustajala jos dva, tri sata ranije da se sredim :shock: I kosu sam uvijala u 5 ujutro :skoljka:

Kad sam bila mala, sarala sam ormare i posteljinu sa kredama

Kad sam bila mala, virila sam kroz kljucanicu od wc-a, u nadi da vidim chunu :mrgreen: Kad sam napokon vidjela, prepala se i pobjegla. :lol:
sabina75

#1053 Re: kad sam bio mali

Post by sabina75 »

Kad sam bila mala, virila sam kroz kljucanicu od wc-a, u nadi da vidim chunu :mrgreen: Kad sam napokon vidjela, prepala se i pobjegla. :lol:

:sax:
Digla_da_kreci

#1054 Re: kad sam bio mali

Post by Digla_da_kreci »

Dzontra Volta wrote::lol: :lol: :thumbup:

ali koga si virila sejtane?? :D
Oj..ne pitaj :lol: ...bila je o.g.r.o.m.n.a. :shock: :lol: Nije mi bilo jasno kako to muskarci nose medju nogama :lol:
Last edited by Digla_da_kreci on 05/08/2012 02:50, edited 1 time in total.
Digla_da_kreci

#1055 Re: kad sam bio mali

Post by Digla_da_kreci »

@Ajlin, :lol: kako sam se ismijala sto si pojela tri tanjira tjestenine u Italiji. Dijete malo :kiss:
Last edited by Digla_da_kreci on 05/08/2012 02:51, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#1056 Re: kad sam bio mali

Post by ljubav_aha »

Digla_da_kreci wrote:Kad sam bila mala, virila sam kroz kljucanicu od wc-a, u nadi da vidim chunu :mrgreen: Kad sam napokon vidjela, prepala se i pobjegla. :lol:
kad su moji skuzli isti fazon,kljucaonica je postala "zacepljena" :lol: :D
PalaSa Marsa

#1057 Re: kad sam bio mali

Post by PalaSa Marsa »

Digla_da_kreci wrote:Kad sam bila mala, postila sam po pola dana u Ramazanu, tako mi moji govorili...kao mi veliki trebamo cijeli dan, a vi mali pola dana :D
Kad sam bila mala isla sam u mekteb, naucila mnogo sura i presla sufaru :thumbup:
Kad sam bila malo veca :D , ucila sam mevlude obavezno svaki :thumbup:

Kad sam bila mala nisam voljela svoju uciteljicu jer me jednom poslala u cosak :D I kad smo se na kraju godine slikali svi zajedno, ja iskruzim njenu glavu :skoljka: I danas imam tu sliku..sa iskruzenom glavom od uciteljice :lol:

Kad sam bila mala inatila sam se samo tako :mrgreen: Npr. za hranu...kad se god naljutim nisam htjela da jedem :budala: Kukuruzno brasno nam je bilo obavezno nedjeljom da se jede, pura, kuruza itd...ja to nisam voljela i taj dan nista ne bih jela od silnog inata :lol:
Inace, za lecu imam toliko odbojnost da je to cudo...jela sam je svaki dan u ratu i od tada do danas je nikad nisam vise ni pogledala.

Posto sam pratila neke teen americke serije i na njima pokupila fore, jednom sam u skoli, mislim 8 razred, na malom odmoru prosla pored simpatije sa sveskama i knjigama u rukama i odglumim da se sudarim s njim i da mi sve sveske padnu pa pod. I sad, fora je bila da on meni pomogne da to pokupim s poda i da nam se pogledi sretnu dole...a on ni habera :lol:

Bila sam jutarnja smjena u skoli i ja sam zbog njega ustajala jos dva, tri sata ranije da se sredim :shock: I kosu sam uvijala u 5 ujutro :skoljka:

Kad sam bila mala, sarala sam ormare i posteljinu sa kredama

:lol: :lol: :lol: :lol: Sejtane :kiss: :lol: :-D :-)
vanda

#1058 Re: kad sam bio mali

Post by vanda »

pape wrote:Nekada davno, ... bila je slicna tema.

Tamo gdje sam odrastao bila je jedna velika basta, sa ruzicnjakom i puno raznolikog rastinja, zbunja i dva velika jablana. Naselje je bilo veliko i vecina nas djece se igralo u toj basti.
I onda, ... jedne tople ljetne veceri, u sumrak, ... njih dvije, dva najveca vraga u raji, ... :-)

- "Papeeee, ... Papeeee, ... hodi `vamo, .... !!!" Razaznajem im glasove, ali ... ne vidim ih.

-"Pa gdje ste bone?"

- "U zbunju kod jablanova."

- "Aha", ...
... zaletim se preko basce i zavlacim se u zbunje, kontajuci da su nasle neku neobicnu bubu, ili nesto slicno.
Njih dvije cucnule i kikocu se.

- "Sta je bilo, ... sto me zovete?"

- "Znas sta, .... hajde da skinemo gace i radimo ono, .... " :lol:

- "Mrs, ... bezobraznice jedne!" ...
Okrenem se i zbrishem koliko su me noge nosile, .... :roll: Tri dana nisam izlazio u bastu, .... :-)

Ponekad ih sretnem, .... uvijek se smjeskaju, ali .... ne zovu me vise da radimo ono. :cry:
Uvijek takooooo. :(
kockica_kockica

#1059 Re: kad sam bio mali

Post by kockica_kockica »

Krenula u prvi razred.. tata me doveo u skolu i ostavio u razredu...
Nakon izvjesnog vremena se pokazalo da je bio pogresan razred, pa su me premjestili u pravi... jedva se oporavila od soka....

Mama mi nikad nije dala da igram limuna i narandze sa rajom... razlog... jednom smo tako igrali i ja otisla sa svojom grupom daleko... mama nadigla pola komsiluka da me nadje ( necu pricati o posljedicama tog izleta :oops: )

Moj brat se volio igrati sa cakijama, sibicama sa svim stvarima koje nisu bile za njega... Jednom prilikom, nana nas cuvala, a moj brat se zavukao iza ugla i palio sibice... opekla ga jedna i on je baci pod trosjed, koji se naravno odmah zapalio... Ja citam nana hekla i u jednom trenutku kaze ona meni: Sine moj sto na ovo nekakva magla usla u kucu??? A moj brat ko metak proleti pored nas u sobu... jedva ugasili pozar.. Tata dosao sve naopako izvrnuo da sanira stetu... Elem dosla mama kuci, brat stoji kraj vrata i place... Konta ona tata ga namlatio zbog pozara... I tako nakon dva sata sjede njih dvoje i pricaju, i mama ga pita: Jesi ga puno istuk'o? Kaze moj tata: Ni pipnuo ga nisam! :lol: :lol: :lol: Onda je mama skocila da ga ubije sto place bezveze, pa mu dala razlog da place :mrgreen: :lol:

Kako smo svako ljeto isli po tri mjeseca na more, jednom prilikom smo isli kampovati... Moji plus mamina sestra i njena djeca... U to vrijeme su cesto zaprasivali protiv komaraca... I tako dok je mama podgrijavala neku sarmu gotovo jelo, mi ko djeca svadjali ko ce 3 male ili jednu veliku sarmu moja tetka cula avion, i iz sveg glasa pocne uralti kupiiiiiiiiiiiiiii hranuuuuuuuuuuuuuu... Moj brat skocio sa stolice i pod sto se zavukao ( kao da je on hrana)... Elem kad se sve stisalo stavila mama tu hranu konacno da jedemo, nas dvoje ko klinci svadjamo se ko ce male a ko ce velike sarme, i sok :shock: u posudi osvanuse samo dvije velike sarme.... :lol: :lol: Mama se smijala pola sata nasim facama ....

Par godina kasnije u istom mjestu ljetujemo opet zajedno.... i krenuli mi u kupine... 4 musketira... i tako preskacemo po onom kamenju beremo u teglice kupine.. i u jednom momentu moj brat da preskoci upadne u siblje od kupina... jedva mu povadili sve one bodlje ( dobro pa nismo fasovali batine jer je nama bilo smijesno a tetak nas ganjao sa nekom granom da nas ubije jer se smijemo djetetu :lol: ).. kasnije smo setali pored plaze pentrali se po nekakvim stijenama.. naravno moj brat upao izmedju dvije stijene.. rodjak da ga izvadi i on upadne... od trava koje su tu rasle obojica se osugala... ja i drugi rodjak im smijali jer nisu smjeli na kupanje danima :lol: 8)

Kasnije je tetka napravila vikendicu i iskopala temelje za kucu na moru... mene slali po vodu... a kako sam volila citati romane ja bi one kanistere uzela i roman i isla pored temelja i citala sa tim kanisterima... i svaki put bi upala u temelje.... tatu sam izludjivala sa tim :oops:

Jednom prilikom me poslali van sa bratom da ga cuvam... U jednom trenutku mama me pita gdje ti je brat... a ja imala obicaj da kazem "tu je" bio ne bio.. i tako kaze ona hajde oboje u kucu... jadna ja obisla pola Alipasinog trazeci njega a on kod kuce... poslije smo imali razgovor sa mamom :oops: u 4 oka, jer nama izbila po jedno, njemu jer je dosao a nije se javio, a meni jer mi je guma preca od brata..

Ima tog jos... :lol:
krompir i riza

#1060 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

Rat. Mami rođendan,nema se para ,a ja bih da joj poklonim nešto. Uđem u spavaću, nađem njenu šminku ,uzmem neki njen stari ruž, zamotam u nakav papir i poklonim joj. Tako je dobro odglumila iznenađenje i radost da sam do nedavno bio ubijeđen da nije ništa skontala :)
1906

#1061 Re: kad sam bio mali

Post by 1906 »

kockica_kockica wrote:Konta ona tata ga namlatio zbog pozara... I tako nakon dva sata sjede njih dvoje i pricaju, i mama ga pita: Jesi ga puno istuk'o? Kaze moj tata: Ni pipnuo ga nisam! :lol: :lol: :lol: Onda je mama skocila da ga ubije sto place bezveze, pa mu dala razlog da place :mrgreen: :lol:
:
:lol: :lol:

i @dignuta :thumbup:
BarbaDue

#1062 Re: kad sam bio mali

Post by BarbaDue »

sabina75 wrote:Kad sam bila mala, virila sam kroz kljucanicu od wc-a, u nadi da vidim chunu :mrgreen: Kad sam napokon vidjela, prepala se i pobjegla. :lol:

:sax:
i sad imas traume :lol: :P
mokosh

#1063 Re: kad sam bio mali

Post by mokosh »

krompir i riza wrote:Rat. Mami rođendan,nema se para ,a ja bih da joj poklonim nešto. Uđem u spavaću, nađem njenu šminku ,uzmem neki njen stari ruž, zamotam u nakav papir i poklonim joj. Tako je dobro odglumila iznenađenje i radost da sam do nedavno bio ubijeđen da nije ništa skontala :)
Vrhunski, to samo mama može :)
3dom

#1064 Re: kad sam bio mali

Post by 3dom »

Dobrinja. Rat. Napokon primjerije. Odemo ja i jaran na Mojmilo da hodamo po njemu. I nahodali se mi, poneku jabuku pojeli, cudili se dalekovodima na njemu. I silazimo mi niz Mojmilo, kad kod Keli kuce Sakic (jedan uvijek zafrkani cica koji je imao kucu tu na Mojmilu) kosi travu. I on po nama rafal odmah sto mi gazite po livadi PM, bezobraznici jedni, fakini jedni. Kad mu se jaran okrenu i rece: "FAKIN TI MAMA". :lol: Vidim ja jaran me ostavi. Okrenem se ovaj s kosom preko Lukavicke trci :lol: HAHAHHA joj kad sam upalio trk ko da mi je kavasaki u nogama, za cas sam se u dvici nasao s drugom :D al samo je trebalo vidjeti lice razjarenog Sakica kako trci za nama a ne moze nas stici AHHAHA

Rat raja se starija skupila ispred jednog haustora i igraju karti. A nasuprot tog haustora, ja bacam mace s jaranom od haustora do haustora i ibretimo se kako se vazda na noge doceka. Jadan macic tako leta izmedju dva haustora a to gleda jedan dedo i psuje nam s prozora. Posto imam mjesano porijeklo, psuje on meni siptarsku majku, ostavi tog macica a ja ko za inat necu. Kad cica meni sas ti vidjeti i ja sta cu ostavim macica i stanem ispred njegovog haustora gdje raja igra karti satro gledam. :lol: Izlazi dedo, psuje on gdje ga je onaj mali, trazi me ... slomi se trazeci :lol: kad me kuznu poslje 10 minuta, ja i dalje okrenut gledam karti kako igraju ... prilazi i tegli me za uho kad mu ovi kartasi dobacise ostavi malog vidis da gleda kako igramo karti :lol:

Sjecam se scene par nas jarana zaljubili se u istu djevojku i kolektivno joj saljemo srce, tekst za srce sklepala nam ga sestra od jednog jarana i padne dil da ga ja odnesem i odnjeo ga ja njoj, hiljadu boja sam tad promjenio. :lol: Udario stid u glavu sto bas ja od nas 4 treba to da pismo nosim. Medjutim toj maloj niko se od nas nije svidio i ona se pokupi sa jaranom iz razreda nam. I dosao on u ulicu i pohvaliti se da je s njom kao u nekoj vezici. A tad se po Dobrinji uveliko sadilo, ko u ratu. I prvi jaran kupus iscupa i fisne ga u glavu. I tu ti sad nastala frka, stojim sa strane i gledam kako ga ova trojica gadjaju cime stignu. Leti kupus, leti zemlja, mrkva :lol: Ovaj nikako rep da digne jos pokusava da se gadja s njima :lol: E kad ga ovi zajmise zemljom AHAHHAHA ja se povalio i gledam HAHHAA. Rekoh vidi budala sta sve zbog jedne djevojcice momku uradise. Odlazi on prljav nikakav odatle... Ovi zadovljno se kikocu :lol:
Nakon toga je htijela da raspravi s nama, al je dobila kolektivni Odjebaus :) Malo je falilo da i nju mrkvama i kupusom ne zaspu :)
Zovem se Zelena

#1065 Re: kad sam bio mali

Post by Zovem se Zelena »

Kada sam bila maaalaaaaa... Mislila sam da one tete i čike na dnevniku nauče tekst napamet :shock: i tek ponekad se podsjete sa onih papirića! Smatrala sam ih vrlo pametnim osobama i čudila se kako jadni stignu svaki dan naučiti nove vijesti :-) :mrgreen:
Allenass

#1066 Re: kad sam bio mali

Post by Allenass »

Zovem se Zelena wrote:Kada sam bila maaalaaaaa... Mislila sam da one tete i čike na dnevniku nauče tekst napamet :shock: i tek ponekad se podsjete sa onih papirića! Smatrala sam ih vrlo pametnim osobama i čudila se kako jadni stignu svaki dan naučiti nove vijesti :-) :mrgreen:
Ja sam čak pokušavala sama pisati nekakve "svoje" vijesti svaki dan,pa se bejagi trudim to naučiti da mogu onako kao oni bez gledanja ispričati.

A inače kao mala sam redovno bježala od kuće,al' me brzo nađu. :lol:
Industrialyzer

#1067 Re: kad sam bio mali

Post by Industrialyzer »

Kad sam bio mali , drug mi je pricao vic i ja se usro od smijeha.

Kad sam bio mali vozao sam se na onoj kontrukciji sto se cilimi na njoj suse.

Kad sam bio mali sjedio sam pored druga koji je stalno povracao. Sve mi knjige bile prljave.

U osnovnoj skoli do 4. razreda nisam otisao u skolski wc , nesto me strah bilo.

Kad sam bio mali udario sam druga sjekirom po glavi. Bio jaci od mene.

Kad sam bio mali mislio sam da kasno navece Bog silazi na Zemlju i da zato mi mormao spavati.

Kad sam bio mali imao sam sve petice :mrgreen:
Mannequin

#1068 Re: kad sam bio mali

Post by Mannequin »

krompir i riza wrote:Rat. Mami rođendan,nema se para ,a ja bih da joj poklonim nešto. Uđem u spavaću, nađem njenu šminku ,uzmem neki njen stari ruž, zamotam u nakav papir i poklonim joj. Tako je dobro odglumila iznenađenje i radost da sam do nedavno bio ubijeđen da nije ništa skontala :)

A ne da :) dusa mala :mrgreen:
krompir i riza

#1069 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

Mannequin wrote:

A ne da :) dusa mala :mrgreen:
:) kao što @mokosh reče: to samo mama može :) raznježim se svaki put kad se toga sjetim :)
jexy

#1070 Re: kad sam bio mali

Post by jexy »

KID wrote:- najdraže mi je bilo kupiti Kraš Expres - pa ga nasuti u njegov crveni poklopac - i lizati...sve dok me mama ne vidi... :D
Hahaha, same here...
Michun

#1071 Re: kad sam bio mali

Post by Michun »

jexy wrote:
KID wrote:- najdraže mi je bilo kupiti Kraš Expres - pa ga nasuti u njegov crveni poklopac - i lizati...sve dok me mama ne vidi... :D
Hahaha, same here...
a sjecate li se kad je kras ekspres poceo dijeliti neke plasticne sablone za crtanje koji su naravno bili na dnu u kutiji? cijelu kutiju istresala na tacnu veliku da dodjem do sablona. ko bi ceko da se potrosi :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1072 Re: kad sam bio mali

Post by ladyblue18 »

jexy wrote:
Hahaha, same here...
:mrgreen:
krompir i riza

#1073 Re: kad sam bio mali

Post by krompir i riza »

Michun wrote:
jexy wrote:
Hahaha, same here...
a sjecate li se kad je kras ekspres poceo dijeliti neke plasticne sablone za crtanje koji su naravno bili na dnu u kutiji? cijelu kutiju istresala na tacnu veliku da dodjem do sablona. ko bi ceko da se potrosi :D
da, šabloni :D
zovemsecrveni

#1074 Re: kad sam bio mali

Post by zovemsecrveni »

najjača tema na sa-x! :)

Negdje u prvom ili drugom razredu osnovne dobio sam za rođendan ilustrovanu slikovnicu. Bilo je tu svakakvih slika i informacija, ali me je najviše dojmio opis svemira, te objašnjenje kako je svemir nastao. Uz karikiranu sliku eksplozije (poput eksplozije petarde) pisalo je da je svemir nastao u velikoj eksploziji, a da prije toga nije postojalo NIŠTA. Noćima i noćima pred spavanje sam razmišljao i pokušavao shvatiti kako izgleda to NIŠTA. Uklanjao bih iz misli jednu po jednu poznatu stvar, prvo mamu i tatu, zatim ostale ljude, pa onda prirodu i drveće i na kraju zvijezde, sunce i mjesec...na kraju, NIŠTA sam zamišljao kao potpuni mrak u sobi nakon što se ugase svjetla. Ali, onda i to NIŠTA mora postojati, jer ja o tome mogu misliti, pa ako nešto postoji, onda ne može biti NIŠTA. I tako sam ja dugo patio od nesanice. Kasnije sam se zaljubio u Zanu i posvetio važnijim stvarima u životu. :)
zovemsecrveni

#1075 Re: kad sam bio mali

Post by zovemsecrveni »

sheilak wrote:
Ajlin wrote:Kad sam bila mala mislila sam da je sarena laza neko veliko, sareno lizalo
svi smo :D
Nismo! :)
Ja sam bio ubijeđen da je šarena laža nešto poput lijevka, pa onaj široki dio nasloniš na lice i gledaš u rupicu i tamo vidiš razne boje. Otprilike kao KALEIDOSKOP.

Image

Dedo je svaki petak išao na pijacu i obećavao da će mi donijeti šarenu lažu. :D
Post Reply