Sarajevska zicara?
- So What!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1053 Re: Sarajevska zicara?
liaar wrote:Zamisli voziš se, pogledaš dole a cige sa T3 kombijem i raspakuju stub odozdo prema gore![]()
![]()
- johntra
#1054 Re: Sarajevska zicara?
pa naravno da nije...završila je u jednoj renomiranoj firmi koja se bavi reciklažom na Stupu..So What! wrote:
Hajd ti nađi da nije, zaslijepljeni ...
Skaka pragmatik...
- Thorgerson
#1055 Re: Sarajevska zicara?
Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...
Nikakvog reda, nicega...pa da su htjeli da ih ovako razbacaju okolo razlicite naprave, ne bi znali ponovit'
Nikakvog reda, nicega...pa da su htjeli da ih ovako razbacaju okolo razlicite naprave, ne bi znali ponovit'
- Logovan
#1056 Re: Sarajevska zicara?
Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice.
Kad krene raja gore sa autima do polazne stanice, biće parkiranja po trotoarima, cestama, po nečijim dvorištima.
Kad krene raja gore sa autima do polazne stanice, biće parkiranja po trotoarima, cestama, po nečijim dvorištima.
- muha_sa
#1057 Re: Sarajevska zicara?
Logovan wrote:Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice.![]()
nema se gdje parkirat--mogu ušima mahat što ce sU aVtom do polazne
- muha_sa
#1058 Re: Sarajevska zicara?
da je samo tu--pogledaj okolna brda oko SaThorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...![]()
a o dozvolama neJma govora--mislim da ih 0,5 % ima dozvolu
- Tesla Edison
#1059 Re: Sarajevska zicara?
Stari grad, starosjedioci. Šta bi ti, Tibru na Bistriku?Thorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...![]()
Kako je svijeta i vijeka Bistrik je onakav kakav je sada.
- Thorgerson
#1060 Re: Sarajevska zicara?
U svijetu ljudi ruse citave stadione, zgrade, naselja citava ruse...jok kod nas ostavi nezgrapne kucerine koje nemaju apsolutno nikakav znacaj. Neka ih.TESLA_EDISON wrote:Stari grad, starosjedioci. Šta bi ti, Tibru na Bistriku?Thorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...![]()
I jos se hvalisaj s tim.
Ne kazem ja da treba srusit sad stari grad. Ali treba krenuti odnekle i cistiti ovo ruglo. Zabraniti daljnju gradnju je sad vec kasno, jer i nema se vise gdje graditi. Pa ako neki objekat ima historijsku vrijendost ostaviti ga. Na ovoj trasi zicare i okolo ima jedno 50% objekata koji nisu bili tu prije. Ili ako su bili sada su "preuredjeni", nadzidan je jos koji sprat, prosireni gabariti itd.
- wewa
#1061 Re: Sarajevska zicara?
iliti, kako su to nadrealisti zgodno nazvali, 'fenomen pulsirajuceg prostora'

- shake69
#1062 Re: Sarajevska zicara?
Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.
p.s. Nije mi jasno da niko ne pohvali ovu hronologiju obnove zicare koju je gore postavio So What. Kako su ljudi skrti na rijecima. Covjek se potrudio i evo ja cu ga pohvaliti.
p.s. Nije mi jasno da niko ne pohvali ovu hronologiju obnove zicare koju je gore postavio So What. Kako su ljudi skrti na rijecima. Covjek se potrudio i evo ja cu ga pohvaliti.
Last edited by shake69 on 30/01/2018 13:49, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#1063 Re: Sarajevska zicara?
Ja cu naopako koristiti ovo.muha_sa wrote:Logovan wrote:Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice.![]()
Kad krene raja gore sa autima do polazne stanice, biće parkiranja po trotoarima, cestama, po nečijim dvorištima.![]()
nema se gdje parkirat--mogu ušima mahat što ce sU aVtom do polazne
Odem fino na trebevic sa autom. Onda sa dolazne, na polaznu se spustim, malo prosetam nagutam se prasine i smoga i vratim se nazad.
- DaysleepeR
#1064 Re: Sarajevska zicara?
sad moraju raja avlije pospremiti da se ne brukaju kad žičara kreneSo What! wrote:
"vidi kod Hame š'o je nered u avliji"
-
made_in_sarajevo
#1065 Re: Sarajevska zicara?
u subotu kad sam bio na dolaznoj stanici ljudi su uveliko gradjevinu radili. sad nekad ce vjerovatno krenuti i instalacije da se rade,a i mi za koji dan krecemo sa proizvodnjom naseg djela, tako trebalo bi se stici sve zavrsiti. vrlo je moguce da ce se odraditi samo glavni dio stanice gdje ljudi udju i izadju,a tamo pozadinske prostorije da ce se nakon otvaranja zavrsavati.shake69 wrote:Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.
uglavnom nema druge nego zapeti svim silama, Skaka im na glavi sjedi da se zavrsi
- shake69
#1066 Re: Sarajevska zicara?
Hvala. Pa to je to, vidim ja da ce se unutrasnje prostorije vrlo tesko moci stici uraditi osim naplatne prostorije za karte. Hajde da bar gondole krenu.made_in_sarajevo wrote:u subotu kad sam bio na dolaznoj stanici ljudi su uveliko gradjevinu radili. sad nekad ce vjerovatno krenuti i instalacije da se rade,a i mi za koji dan krecemo sa proizvodnjom naseg djela, tako trebalo bi se stici sve zavrsiti. vrlo je moguce da ce se odraditi samo glavni dio stanice gdje ljudi udju i izadju,a tamo pozadinske prostorije da ce se nakon otvaranja zavrsavati.shake69 wrote:Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.
uglavnom nema druge nego zapeti svim silama, Skaka im na glavi sjedi da se zavrsi
- NEOPLAN
#1067 Re: Sarajevska zicara?
Sajla se najvise trosi vremenom i trenjem po pogonskim tockovima. Kod ovog tipa zicare kabina se otkacuje sa sajle svaki put kad udje u stanicu i fakticki se svaki put kaci na drugo mjesto, sto pozitivno utice na trajnost sajle.zateznistub wrote:U principu nema roka trajanja jer bi trebalo doći do periodičnog testiranja uređajem kojeg sam pomenuo ili na neki drugi način prihvatljiv odgovornim. Mada je ovaj prvi jedini vjerodostojan.mali_milojica wrote:Kolika je trajnost sajle na koju se kace kabine?
Nakon koliko vremena se mijenja?
Koji je dio koji najviše trpi i koji bi prvi mogao doći za zamjenu?
Trpi najviše dio na koji sama kabina nakacena na uže i trebao bi se mijenjati u citavoj dužini.
- Haris.ba
#1068 Re: Sarajevska zicara?
Pohvala za hronologiju od @So what.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1069 Re: Sarajevska zicara?
mislim da su ovdje koloture s gumom, tako da je trosenje sajle svedeno na minimum..NEOPLAN wrote:
Sajla se najvise trosi vremenom i trenjem po pogonskim tockovima. Kod ovog tipa zicare kabina se otkacuje sa sajle svaki put kad udje u stanicu i fakticki se svaki put kaci na drugo mjesto, sto pozitivno utice na trajnost sajle.
- NEOPLAN
#1070 Re: Sarajevska zicara?
To su koloture, sa gumenom oblogom na stubovima, ja govorim o velikim pogonskim tockovima sa zatezacima na stanicama
-
mnjonja
#1071 Re: Sarajevska zicara?
TESLA_EDISON wrote:Stari grad, starosjedioci. Šta bi ti, Tibru na Bistriku?Thorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...![]()
Oko polazne stanice je ovako bilo i prije 40 godina.
To se zove MAHALA - za ove koji dolaze iz sve planski uredjenih sela i zaseoka. Sve po urbanistickom planu.
- zateznistub
#1072 Re: Sarajevska zicara?
Sva mjesta gdje dolazi do kontakta uzeta sa koturovima je obložen gumom ili se radi o plastičnim koturovima.NEOPLAN wrote:To su koloture, sa gumenom oblogom na stubovima, ja govorim o velikim pogonskim tockovima sa zatezacima na stanicama
-
breuer
#1073 Re: Sarajevska zicara?
tačnije, devastirana i obogaljena MAHALAmnjonja wrote:TESLA_EDISON wrote:Stari grad, starosjedioci. Šta bi ti, Tibru na Bistriku?Thorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili...![]()
Oko polazne stanice je ovako bilo i prije 40 godina.
To se zove MAHALA - za ove koji dolaze iz sve planski uredjenih sela i zaseoka. Sve po urbanistickom planu.
tragove mahale možemo naći u Džininoj, ponešto u Očaktanumu i Mišćinoj i još pokojoj...sve ostalo žali bože, najlakše se izvlačiti na nečije porijeklo
inače, lijepo je vidjeti obnovljenu žičaru, cool je i fora sa olimpijskim bojama, po mom mišljenju treba nabiti cijene za strane, a domaćim to skresati na nekih razumnih 5-7 KM, strance i turiste obavezno haračiti preko 15 KM, kakva takva, atrakcija je...
- van Basten
#1074 Re: Sarajevska zicara?
staviti cijenu 5 eura za povratnu uz opciju da se uz pokaz BiH lične karte euri konvertiraju u KM bez promjene broja
kad se sjetim kako su nas u Budimpešti odrali za uspinjaču njihovu... duga kao pola kosog lifta na Ciglana a cijena 1000 forinti u jednom pravcu (oko 4KM tad)... vožnja 25 sec trajala... tačno me stid bilo kad stade na dolaznu
kad se sjetim kako su nas u Budimpešti odrali za uspinjaču njihovu... duga kao pola kosog lifta na Ciglana a cijena 1000 forinti u jednom pravcu (oko 4KM tad)... vožnja 25 sec trajala... tačno me stid bilo kad stade na dolaznu
- nineinchnails
#1075 Re: Sarajevska zicara?
Pa to je ta poznata mađarska gostoprimljivost: odraše turiste kako znaju i umiju.van Basten wrote:staviti cijenu 5 eura za povratnu uz opciju da se uz pokaz BiH lične karte euri konvertiraju u KM bez promjene broja![]()