Sarajevska zicara?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Kad ce radovi na zicari poceti?

2011
14
5%
2012
18
6%
2013
8
3%
2014
6
2%
2015
46
16%
nikad
197
68%

Total votes: 289

archi_a

#1051 Re: Sarajevska zicara?

Post by archi_a »

:thumbup:
So What!

#1052 Re: Sarajevska zicara?

Post by So What! »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1053 Re: Sarajevska zicara?

Post by _BataZiv_0809 »

liaar wrote:Zamisli voziš se, pogledaš dole a cige sa T3 kombijem i raspakuju stub odozdo prema gore :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
johntra

#1054 Re: Sarajevska zicara?

Post by johntra »

So What! wrote:
Hajd ti nađi da nije, zaslijepljeni ...
pa naravno da nije...završila je u jednoj renomiranoj firmi koja se bavi reciklažom na Stupu..
Skaka pragmatik... :bih:
Thorgerson

#1055 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

Joj ovih kuca i krkaluka brate mili... :roll:

Nikakvog reda, nicega...pa da su htjeli da ih ovako razbacaju okolo razlicite naprave, ne bi znali ponovit'
Logovan

#1056 Re: Sarajevska zicara?

Post by Logovan »

Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice. :oops:

Kad krene raja gore sa autima do polazne stanice, biće parkiranja po trotoarima, cestama, po nečijim dvorištima. :lol:
muha_sa

#1057 Re: Sarajevska zicara?

Post by muha_sa »

Logovan wrote:Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice. :oops:

Kad krene raja gore sa autima do polazne stanice, biće parkiranja po trotoarima, cestama, po nečijim dvorištima. :lol:
:lol:

nema se gdje parkirat--mogu ušima mahat što ce sU aVtom do polazne :-)
muha_sa

#1058 Re: Sarajevska zicara?

Post by muha_sa »

Thorgerson wrote:Joj ovih kuca i krkaluka brate mili... :roll:

Nikakvog reda, nicega...pa da su htjeli da ih ovako razbacaju okolo razlicite naprave, ne bi znali ponovit'
da je samo tu--pogledaj okolna brda oko Sa :-) hiljade kuca bez ikakvog plana i reda izgradjeno :-)

a o dozvolama neJma govora--mislim da ih 0,5 % ima dozvolu
Tesla Edison

#1059 Re: Sarajevska zicara?

Post by Tesla Edison »

Stari grad, starosjedioci. Šta bi ti, Tibru na Bistriku?
Kako je svijeta i vijeka Bistrik je onakav kakav je sada.
Thorgerson

#1060 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

TESLA_EDISON wrote:

U svijetu ljudi ruse citave stadione, zgrade, naselja citava ruse...jok kod nas ostavi nezgrapne kucerine koje nemaju apsolutno nikakav znacaj. Neka ih.

I jos se hvalisaj s tim.

:(

Ne kazem ja da treba srusit sad stari grad. Ali treba krenuti odnekle i cistiti ovo ruglo. Zabraniti daljnju gradnju je sad vec kasno, jer i nema se vise gdje graditi. Pa ako neki objekat ima historijsku vrijendost ostaviti ga. Na ovoj trasi zicare i okolo ima jedno 50% objekata koji nisu bili tu prije. Ili ako su bili sada su "preuredjeni", nadzidan je jos koji sprat, prosireni gabariti itd.
wewa

#1061 Re: Sarajevska zicara?

Post by wewa »

iliti, kako su to nadrealisti zgodno nazvali, 'fenomen pulsirajuceg prostora'

:cry:
shake69

#1062 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.

p.s. Nije mi jasno da niko ne pohvali ovu hronologiju obnove zicare koju je gore postavio So What. Kako su ljudi skrti na rijecima. Covjek se potrudio i evo ja cu ga pohvaliti. :thumbup:
Last edited by shake69 on 30/01/2018 13:49, edited 1 time in total.
Thorgerson

#1063 Re: Sarajevska zicara?

Post by Thorgerson »

muha_sa wrote:
Logovan wrote:Od kuća se ne vidi put koji vodi do stanice. :oops:

:lol:

nema se gdje parkirat--mogu ušima mahat što ce sU aVtom do polazne :-)
Ja cu naopako koristiti ovo.

Odem fino na trebevic sa autom. Onda sa dolazne, na polaznu se spustim, malo prosetam nagutam se prasine i smoga i vratim se nazad.
DaysleepeR

#1064 Re: Sarajevska zicara?

Post by DaysleepeR »

So What! wrote:

sad moraju raja avlije pospremiti da se ne brukaju kad žičara krene

"vidi kod Hame š'o je nered u avliji"
made_in_sarajevo

#1065 Re: Sarajevska zicara?

Post by made_in_sarajevo »

shake69 wrote:Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.

p.s. Nije mi jasno da niko ne pohvali ovu hronologiju obnove zicare koju je gore postavio So What. Kako su ljudi skrti na rijecima. Covjek se potrudio i evo ja cu ga pohvaliti. :thumbup:
u subotu kad sam bio na dolaznoj stanici ljudi su uveliko gradjevinu radili. sad nekad ce vjerovatno krenuti i instalacije da se rade,a i mi za koji dan krecemo sa proizvodnjom naseg djela, tako trebalo bi se stici sve zavrsiti. vrlo je moguce da ce se odraditi samo glavni dio stanice gdje ljudi udju i izadju,a tamo pozadinske prostorije da ce se nakon otvaranja zavrsavati.

uglavnom nema druge nego zapeti svim silama, Skaka im na glavi sjedi da se zavrsi :mrgreen:
shake69

#1066 Re: Sarajevska zicara?

Post by shake69 »

made_in_sarajevo wrote:
shake69 wrote:Pitanje za Made in Sarajevo, hoce li se stici na dolaznoj stanici sve uraditi do aprila? Kontam da sve bude spremno od prostorija u stanici i bar nekog sredjenog puta okolo. Nekako mi puno ostalo posla na osnovu fotografija a Skaka veli kako ce samo hortikulturalni radovi oko stanica ostati da se dorade jer to nece stici na vrijeme.

u subotu kad sam bio na dolaznoj stanici ljudi su uveliko gradjevinu radili. sad nekad ce vjerovatno krenuti i instalacije da se rade,a i mi za koji dan krecemo sa proizvodnjom naseg djela, tako trebalo bi se stici sve zavrsiti. vrlo je moguce da ce se odraditi samo glavni dio stanice gdje ljudi udju i izadju,a tamo pozadinske prostorije da ce se nakon otvaranja zavrsavati.

uglavnom nema druge nego zapeti svim silama, Skaka im na glavi sjedi da se zavrsi :mrgreen:
Hvala. Pa to je to, vidim ja da ce se unutrasnje prostorije vrlo tesko moci stici uraditi osim naplatne prostorije za karte. Hajde da bar gondole krenu.
NEOPLAN

#1067 Re: Sarajevska zicara?

Post by NEOPLAN »

zateznistub wrote:
mali_milojica wrote:Kolika je trajnost sajle na koju se kace kabine?
Nakon koliko vremena se mijenja?
Koji je dio koji najviše trpi i koji bi prvi mogao doći za zamjenu?
U principu nema roka trajanja jer bi trebalo doći do periodičnog testiranja uređajem kojeg sam pomenuo ili na neki drugi način prihvatljiv odgovornim. Mada je ovaj prvi jedini vjerodostojan.
Trpi najviše dio na koji sama kabina nakacena na uže i trebao bi se mijenjati u citavoj dužini.
Sajla se najvise trosi vremenom i trenjem po pogonskim tockovima. Kod ovog tipa zicare kabina se otkacuje sa sajle svaki put kad udje u stanicu i fakticki se svaki put kaci na drugo mjesto, sto pozitivno utice na trajnost sajle.
Haris.ba

#1068 Re: Sarajevska zicara?

Post by Haris.ba »

Pohvala za hronologiju od @So what.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1069 Re: Sarajevska zicara?

Post by bitanga_sa_otesa »

NEOPLAN wrote:
Sajla se najvise trosi vremenom i trenjem po pogonskim tockovima. Kod ovog tipa zicare kabina se otkacuje sa sajle svaki put kad udje u stanicu i fakticki se svaki put kaci na drugo mjesto, sto pozitivno utice na trajnost sajle.
mislim da su ovdje koloture s gumom, tako da je trosenje sajle svedeno na minimum..
NEOPLAN

#1070 Re: Sarajevska zicara?

Post by NEOPLAN »

To su koloture, sa gumenom oblogom na stubovima, ja govorim o velikim pogonskim tockovima sa zatezacima na stanicama
mnjonja

#1071 Re: Sarajevska zicara?

Post by mnjonja »

TESLA_EDISON wrote:

Oko polazne stanice je ovako bilo i prije 40 godina.
To se zove MAHALA - za ove koji dolaze iz sve planski uredjenih sela i zaseoka. Sve po urbanistickom planu.
zateznistub

#1072 Re: Sarajevska zicara?

Post by zateznistub »

NEOPLAN wrote:To su koloture, sa gumenom oblogom na stubovima, ja govorim o velikim pogonskim tockovima sa zatezacima na stanicama
Sva mjesta gdje dolazi do kontakta uzeta sa koturovima je obložen gumom ili se radi o plastičnim koturovima.
breuer

#1073 Re: Sarajevska zicara?

Post by breuer »

mnjonja wrote:
TESLA_EDISON wrote:

Oko polazne stanice je ovako bilo i prije 40 godina.
To se zove MAHALA - za ove koji dolaze iz sve planski uredjenih sela i zaseoka. Sve po urbanistickom planu.
tačnije, devastirana i obogaljena MAHALA

tragove mahale možemo naći u Džininoj, ponešto u Očaktanumu i Mišćinoj i još pokojoj...sve ostalo žali bože, najlakše se izvlačiti na nečije porijeklo

inače, lijepo je vidjeti obnovljenu žičaru, cool je i fora sa olimpijskim bojama, po mom mišljenju treba nabiti cijene za strane, a domaćim to skresati na nekih razumnih 5-7 KM, strance i turiste obavezno haračiti preko 15 KM, kakva takva, atrakcija je...
van Basten

#1074 Re: Sarajevska zicara?

Post by van Basten »

staviti cijenu 5 eura za povratnu uz opciju da se uz pokaz BiH lične karte euri konvertiraju u KM bez promjene broja 8)
kad se sjetim kako su nas u Budimpešti odrali za uspinjaču njihovu... duga kao pola kosog lifta na Ciglana a cijena 1000 forinti u jednom pravcu (oko 4KM tad)... vožnja 25 sec trajala... tačno me stid bilo kad stade na dolaznu
nineinchnails

#1075 Re: Sarajevska zicara?

Post by nineinchnails »

van Basten wrote:staviti cijenu 5 eura za povratnu uz opciju da se uz pokaz BiH lične karte euri konvertiraju u KM bez promjene broja 8)
kad se sjetim kako su nas u Budimpešti odrali za uspinjaču njihovu... duga kao pola kosog lifta na Ciglana a cijena 1000 forinti u jednom pravcu (oko 4KM tad)... vožnja 25 sec trajala... tačno me stid bilo kad stade na dolaznu
Pa to je ta poznata mađarska gostoprimljivost: odraše turiste kako znaju i umiju.
Post Reply