Corto Maltese wrote:
2. Ukoliko bi bilo ko (ne)radio svoj posao na način na koji ga (ne)radi Komšić, govorio bih o njemu isto. Ili bih to prepustio Senadu Avdiću, jer bolje piše, a i obavješteniji je od mene.
Senad Avdic je paranoidna mahalska halapaca kojoj ni bog nije dovoljno dobar, zapravo, niko osim Senada nije dobar. Ako se slazes sa njegovim mahalskim izljevima, tvoj problem.
Ako je zaista tako, nije li neodgovorno da mu član predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda, ostavlja toliki slobodan prostor za djelovanje u sred Bosne i Hercegovine? To prepuštanje prostora i jeste glavna tema teksta objavljenog u Slobodnoj Bosni. Na taj način je, svojevremeno, i Reis Mustafa Cerić stupio na političku scenu. Jednostavno, nemušti bošnjački političari su mu ostavili ogroman prazan prostor i on je uletio kao ruka u rukavicu.
U jedan dio praznog prostora koji ostavlja nemušti član predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda prije četiri godine se smjestio Stipe Mesić, a od nedavno Ivo Josipović. To je manje ružan dio te priče. Gadnije je da su se, u drugu polovinu ogromne rupe koju Komšić ostavlja, uselili, između ostalih, postizborni savez dva HDZ-a, podrška iz RS-a da predsjednik državne vlade obavezno bude iz jedne oh "hrvatskih" partija, potpuno otuđenje biračkog tijela u najmanje 3 kantona, itd. Ukratko, da zanemarimo priče o legalitetu i legitimitetu- Željko Komšić uopšte ne funkcioniše na 3/4 površine ove države. Zbog toga tamo funkcioniše ko god stigne.
Jedino po cemu se vi svi skupa slazete je kritika SDP-a, iako iz razlicitih pobuda. Senad zato jer ne hvale dovoljno njegov genij, ti iz osvetnickih pobuda jer tvoja strancica ipak nije uspjela.
Kada Zeljko kaze nesto, odmah se digne galama tipa "prekoracio ovlastenja". Kada se drzi ovlastenja, digne se buka "ne radi nista". A meni se cini da za dobra insana nema vece pohvale od cinjenice da ga uhljupi kritikuju.
P.S. Ako si misljenja da je Zeljkova primarna duznost polaganje vijenaca i izvinjavanje, tj. da mu tu kompetenciju sve vise preuzima Josipovic, onda mi je posebno drago da ti je strancica propala ko Grcka. Zalosna je politika koju bi vi vodili.