Omega Tuzla, odjel za bijelu tehniku.
Ajde malo razgledam hocu ves masinu da kupim. Pridjem gospodji koja radi tu, dobar dan, izvinjavam se,ja bih masinu da kupim, ne razumjem se bas u njih,trazim neku za manje kilaze, sa dosta obrtaja, mozete li mi malo pomoci sa izborom? Gleda blijedo jer sam je prekinuo u ugodnom razgovoru s kolegicama. Mogu ! Evo ova ! Gledam u masinu hem je 1800 maraka hem je za cini mi se 8-9 kila vesa. Gospodjo reko manju. Gorenje masine ! One su najbolje ! Evo ova. Reko gospodjo Gorenje ves masinu imam sad u kuci, mnogo mi se kvarila i skoro je istruhla sva, za 4 godine koristenja, ja bih reko nesto drugo da probam. Ejs momak, jesi ti izbirljiv. Nemogu se sjetit za koju sam ja bio zainteresovan i dovedem je do nje, de reko mozete li mi malo pojasnit, garancija, karakteristike. Pa dobra je, dobra. Pere. Dobro pere. Vidim ja da nema hljeba od nje, otvorim, uzmem ono upustvo, pregledam malo karakteristike. Reko ja bih ovu uzeo, kad mi je mozete isporuciti. Pa moremo sad. Nemogu ja reko masinu u gepek stavit, treba mi prevoz. Nemere danas, zauzeto. Svi soferi zauzeti. Dobro reko, moze li sutra. Tesko, skroz tesko. More prekosutra il zakosutra, mozda. Reko meni treba ili danas ili sutra da se to prebaci jer ja necu biti kuci. Momak, nemoRes ti bas birat kad ti hoces da ti se dovlaci, neg kad mi nadjemo vremena.
Reko gospodjo, hvala vam, ali ja sad necu ni igle kupit, a htio sam svasta pazarit, hvala vam na usluznosti sretno prijatno. Ali kaze ja sam ispunila garantni list, ja sam ispunila papirologiju. Zao mi je. Dovidjenja.
Imao slicnu situaciju u Omegi u zivinicama kad sam kupovao LCD. Nadjem neki koji mi odgovara, cijena odgovara, hocu reko ovaj, ali necu ovaj sto je izlozen jer ne znam koliko je radio, imas li neki u kutiji. Nema kaze samo ovaj na radnji. Koliko je radio ? Kaze nije dugo. Ajd kontam da ga malo pregledam, kad ono na televizoru ogrebotina jedno 5 centimetara, na plastici iznad ekrana. Reko necu ovaj ovaj je ostecen. Kad u to upada gospodja, truleks, krpa, poliranje brisanje, sine ovo je samo prasina, samo je prasina ovo, ovo se brise. Nije reko gospodjo nego ogrebotina. Pa haaaaaaajd sta fali sto je malo ogrebano, nije to nista, mislim ne primjeti se, reko ako ja primjetim s 5 metara onda ce primjetiti svako. Da sam izgrebane televizore htio kupovati ja bi otisao na buvlju pijacu i kupio tu. A reko posto roba ima defekt ima li kakvog popusta na televizor, ako spustite cijenu ja cu kupit. Ne, samo ovako, koliko pise toliko prodajemo, nemozemo mi to bas tako spustat. Al ovo se i ne primjeti, uzmi sta ti fali. Reko ne kupujem ja fen za kosu nego televizor od 900 marki, pokazi mi druge. I drz nedaj nadjem nesto drugo, imal u kutiji, kad ovaj trgovac ko iz topa IMA !

Pisi reko garanciju i daj da vozim.
Ono sto mogu preporuciti su momci iz Techno Marketa, zaboravio sam i kako se zovu, Stanic Trade. Imaju radnju kod sonog trga. Nevjerovatni momci, nevjerovatno usluzni. Oni trebaju postaviti standard trgovacke usluge u BiH. Osmjeh, na svako pitanje odgovaraju bez problema, strpljenje, preporuke i savjeti. Tu sam kupio dosta stvari i imaju one super fine kartice na kojim sakupljas bodove. Svaka kupovina ti da nekih bodova koji se pretvore u marke, i onda ti kad te marke saberes mozes kupiti nesto na osnovu toga ili kad uzimas nesto vec da ti odbiju te pare koje imas na kartici. Bas super usluzni momci, svaka im cast.