Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mahalas505 wrote:Ako klip ne moze da se vrati, onda disk "dira" kljesta i odatle toplota.
Ti nikad nisi vidio disk, kljesta i plocice, ili to uopste ne razumijes kako radi.
Samo moze biti da se plocice ne odvajaju dovoljno od diska sto dovodi do trenja pa zatim grijanja diska.
mahalas505 wrote:Ako klip ne moze da se vrati, onda disk "dira" kljesta i odatle toplota.
Ti nikad nisi vidio disk, kljesta i plocice, ili to uopste ne razumijes kako radi.
Samo moze biti da se plocice ne odvajaju dovoljno od diska sto dovodi do trenja pa zatim grijanja diska.
Za sta su pricvrstene plocice?
Vidim da nikad nisi vidio disk kocnice., u redu je.
uobicajena anomalija za zimske dane, ili klip ili na celjustima mjesto kuda hodaju plocice.
ja imam slican problem za sada sam ga rijesio tako sto sam udario celjusti par puta sa unutrasnje strane klipa
NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
Vozilica Sandero Stepway 1.6 8v sa 40.000km na satu ako i to nesto znaci. Jest je Rumun napravio, svaka mu cast.
Ishod- zapekla jedna bolcna, razradnjeno, vraceno, radi kao sat.
Pitanje za Bitangu ili nekoga ko se dobro konta. Skidane su plocice, pri vracanju plocica sa jedne je otpao onaj limic, je li moze to da predstavlja neki problem?
skafiskafsnjak wrote:Kad smo vec kod diskova i kocenja .... ovo kako ima snijega i kise, kad tek podjem voziti, na pocetku slabo koci auto skroz...
Pretpostavljam da se smokre ili sta vec... jel to normalno ili su loseg kvaliteta pakne ?
Moze se desiti da ti losije koci kad vozis kroz vodu ili mokar snjeg, ali to traje kratko ako je sve u redu sa kocnicama.
Traje toliko koliko je potrebno da se izbaci voda i prljavstina izmedju plocice i diska.
A moze biti da ti diskovi oksidiraju, pa kad "paknama" sastruzes "hrdju" pocne bolje kociti.
Zimi "skoro" normalno, ujutro ostavis auto, navecer vec zahrdjali diskovi, neki vise neki manje.
Blaze koci prva dva tri kocenja, da to malo sastruzes.
NediM17 wrote:
Pitanje za Bitangu ili nekoga ko se dobro konta. Skidane su plocice, pri vracanju plocica sa jedne je otpao onaj limic, je li moze to da predstavlja neki problem?
ako je limic koji je direktno na plocici ,on je protiv skripuckanja,nece se nista desiti...
NediM17 wrote:
ako je limic koji je direktno na plocici ,on je protiv skripuckanja,nece se nista desiti...
Taj je, hajde sada makar 100% znam da mogu voziti bez brige.
Odlicno je Rumun napravio to, plocicu izvadis limic se raspadne, bolcne nije presvuko hromom nego su zeljezne, ispravna gumica ali opet bolcna navukla korozije i zastekala. Ali bitno da je rijeseno i da sada sve dela!
NediM17 wrote:Danas nakon voznje na autoputu Sarajevo-Visoko dodjem kuci (dakle kocnica stisnuta zadji put na naplatnim kucicama u Visokom i ispred kuce da stanem), parkiram auto ispred kuce, desni disk vreo, ne moze se pipnuti, lijevi mlak, moze se bez problema drzati prst na njemu. U cemu moze biti problem (vjerovatno u kocionom klipu na desnom tocku)? Inace, prije nego sto sam primijetio da se disk grije, ranije sam primjecivao nekada kada stisnem kocnicu pa je pustim kao da auto koci jos par metara iako sam pustio kocnicu, ne znam kako drugacije da objasnim.
Vozilica Sandero Stepway 1.6 8v sa 40.000km na satu ako i to nesto znaci. Jest je Rumun napravio, svaka mu cast.
Ishod- zapekla jedna bolcna, razradnjeno, vraceno, radi kao sat.
Ako pod "limicem" smatras osigurac koji drzi disk plocicu, onda nemoras brinuti neces izgubiti kocnicu ili prouzrokovat kvar.
Jedina stvar koja se moze desiti je da kad vozis po neravnini da ti plocica lupa, obocno se to cuje kao sica u dzepu kad trcis, nervira ali nije opasno.
Bavarac94 wrote:Često primjetim kod auta da datum ne odgovara trenutnom datumu. E sad, da li to upućuje na to da je vraćana kilometraža ili nešto drugo???
Vrlo vjerovatno da jeste. I kilometraza mu se uklapa (190k), ta brojka je jedan od najcescih izbora za "novu" kilometrazu.
Obrati malo paznju po PIK-u, 90% ih je preslo oko 190k