Znaci po tome bi najbolje bilo da pretplatnici najvisih paketa predju na najnizi paket i tako zahebu BHT,jer ce u svakom slucaju imati flat kao i ovi na 2Gb,a placat ce puno manje nego sto su dosad placali?!JoseMujica wrote:drug čoek reče paketi ostaju isti sa istim cijenama i brzinama....samo ti ustvari ukidaju taj limit 2, 8 i 20 GB koji je bio na njima
a dabogda da i to skoro bidne
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
kone
#1051 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
- nellington
#1052 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Zar oni na najvišim paketima nemaju i bolje brzine? Danas nije ograničenje prometa ono po čemu se rangira kvalitet ISP usluge, nego brzina.kone wrote:Znaci po tome bi najbolje bilo da pretplatnici najvisih paketa predju na najnizi paket i tako zahebu BHT,jer ce u svakom slucaju imati flat kao i ovi na 2Gb,a placat ce puno manje nego sto su dosad placali?!JoseMujica wrote:drug čoek reče paketi ostaju isti sa istim cijenama i brzinama....samo ti ustvari ukidaju taj limit 2, 8 i 20 GB koji je bio na njima
a dabogda da i to skoro bidne
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1053 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
tako je...osim ako ti nije bitna pristupna brzina jer su opcije , kolko se sjećam 1mbs, 2mbs i 4 mbs na G paketima
sad nemam blage veze jel to utiče na ono potrošnja na"fer osnovi"
sad nemam blage veze jel to utiče na ono potrošnja na"fer osnovi"
- roki
#1054 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Sa bihnet foruma:
juce u telekom centru na malti
za ca. pola sata dok sam dosao na red
adsl je odjavilo 6, ja bio 7.
a iza mene jos dvoje drzalo routere u rukama
-
kone
#1055 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Jest bitna brzina,ali brate za prosjecnog korisnika ne znaci skoro nista...Mislim da je ova brzina na 8Gb paketu sasvim dobra...Eh sad jedino ovi sto skidaju sve zivo(ne znam ni ja zbog cega toliki download,mislim kad uspiju to sve pregledati
)njima je kao bitna...Fino je to sto sve BHT uvodi,ali oni samo dizu brzinu i eto daju flat,a ne pada im napamet da recimo malo snize cijene.Sve ce dati
ali nece dati da se spusti cijena....Ne d`o Bog da nesto dobro urade za ove napacene gradjane..Samo daaaaj 
-
Dendrlix
#1056 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Pa ako ti je bitniji racun, predji na 1G paket i cekaj flat.
- JoseMujica
#1057 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
pa pričaj ti šta hoćeš ali bitan je i račun.....ko nije profesionalni igrač pucačina ili ne gleda filmove na internetu ne igra mu mega ulogu jel brzina 1, 2 ili 4 mbsDendrlix wrote:Pa ako ti je bitniji racun, predji na 1G paket i cekaj flat.
ko će samo surfat i skidat i flat od 1mbs je sasvim dobar a razlika između trenutnih 1GB i 20 GB paketa je kila janjetine + piva , pa ti vidi
-
amelinoo
#1058 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
da li se isplati preci sa telecomovog paketa 8G, na onaj od telemacha 4096/256 za 22 KM, flat.
telecom je fakat bezobrazan svi spustaju cijene oni nista.
-
kone
#1059 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Kod mene je mislim 2mbs(mada nije sigurno nikad tolika brzina,mozda 1,6--1,7) i kazem opet to je sasvim dovoljno.Mada je u pocetku bila i 1mbs,dok nisu povecali mislim prosle godine na 2mbs.Kada su je uduplali,osjetila se razlika mada nista strasno jer ja nikad nista i ne skidam sa neta..Jedino kakvi manji fajlovi,muzika itd,ali nikad ne skidam vece fajlove...A ovakvih kao sto sam ja je barem pola pretplatnika BHT...Znaci "mali milion" nas placa uzalud 10KM i vise(u zavisnosti od paketa).Zato kazem da ne bi bilo lose da malo spuste cijeneJoseMujica wrote:pa pričaj ti šta hoćeš ali bitan je i račun.....ko nije profesionalni igrač pucačina ili ne gleda filmove na internetu ne igra mu mega ulogu jel brzina 1, 2 ili 4 mbsDendrlix wrote:Pa ako ti je bitniji racun, predji na 1G paket i cekaj flat.
ko će samo surfat i skidat i flat od 1mbs je sasvim dobar a razlika između trenutnih 1GB i 20 GB paketa je kila janjetine + piva , pa ti vidi
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1060 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
A ko ima 3 računara u kući na kojim istovremeno rade 3 korisnika, brzina je itekako bitna.JoseMujica wrote:pa pričaj ti šta hoćeš ali bitan je i račun.....ko nije profesionalni igrač pucačina ili ne gleda filmove na internetu ne igra mu mega ulogu jel brzina 1, 2 ili 4 mbsDendrlix wrote:Pa ako ti je bitniji racun, predji na 1G paket i cekaj flat.
-
Dendrlix
#1061 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Sve vise raje ima lcd televizije i onih 700 mb po filmu izgleda smijesno na fullHD display-u. Tako da brzina jeste bitnja za korisnike koji internet koriste za download video sadrzaja, kao i za kucne mreze sa vise racunara. Za jednog korisnika, pdf-ove, surfanje i pokoji film i 1 mbps je dovoljan. 
- JoseMujica
#1062 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
tačno skroz entropio ali mislim da nema puno takvih
- roki
#1063 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Brzina nije bitna nikako.Cio svijet surfa na 1024kbps,a BiH je po Speedtestu na 101. mjestu.Nemožeš youtube HD pogledati bez 10Mbps
-
zilog
#1064 Re: BIHnet primjedbe i komentari
Nema ni jedan tvoj post, iz tog vremena dok si bio na LOL-u. Mozda si bio na BIP-u, ili KIP-u, mozda si imao drugi nick, ali na xDSL-u nisi sigurno bio, ukljucujuci i principe.antidroid wrote:pa odjavi tvoj problem sto adsl tehnologiju nazivas smecem.
Ja sam nekad bio na lol.u i imao sam uvijek belaja i odjavio ga. Drugih alternativa nemam, a necu na lol opet. princip sta li je.
Drago mi je zbog tebe kako god
-
zilog
#1065 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ima ljudi koji tvrde da je dial-up od 56K vrh. Drugi se ne slazu i tvrde da je za pravo surfanje potreban ISDN od 128K.
Treci kazu da ipak treba ADSL od 1 Mb/s.
... Komentari iz 1999-te...
BTW, ovo je, ipak, 2011. godina.
Treci kazu da ipak treba ADSL od 1 Mb/s.
... Komentari iz 1999-te...
BTW, ovo je, ipak, 2011. godina.
- Skream
#1066 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Hoću da piči!!! 
- mayab
#1067 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Naravno, ostane ti 8KM mjesecno, imas vecu brzinu i nemas ograničenja, meni dovoljno razlogaamelinoo wrote:da li se isplati preci sa telecomovog paketa 8G, na onaj od telemacha 4096/256 za 22 KM, flat.
- casper_
#1068 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
moze li mi neko objasniti
znaci imam fiksni obicni telefon i adsl i sad bi htio da uzmem ovaj paket sto ima tv i telefon samo
.moze li se to a da mi ostane ovaj stari broj a da adsl zadrzim
znaci imam fiksni obicni telefon i adsl i sad bi htio da uzmem ovaj paket sto ima tv i telefon samo
- Neelix
#1069 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
mayab wrote:Naravno, ostane ti 8KM mjesecno, imas vecu brzinu i nemas ograničenja, meni dovoljno razlogaamelinoo wrote:da li se isplati preci sa telecomovog paketa 8G, na onaj od telemacha 4096/256 za 22 KM, flat.
- vr4g
#1070 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
da li je neko upoznat o cemu je rijec, ova nova reklama sto se vrti na http://www.bhtelecom.ba/ ... kao neke pogodnosti za adsl korisnike i korisnike moja tv.. ?
-
neki
#1071 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
vr4g wrote:da li je neko upoznat o cemu je rijec, ova nova reklama sto se vrti na http://www.bhtelecom.ba/ ... kao neke pogodnosti za adsl korisnike i korisnike moja tv.. ?
procitaj zadnje 2-3 stranice ove teme
- vr4g
#1072 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
neki wrote:vr4g wrote:da li je neko upoznat o cemu je rijec, ova nova reklama sto se vrti na http://www.bhtelecom.ba/ ... kao neke pogodnosti za adsl korisnike i korisnike moja tv.. ?![]()
procitaj zadnje 2-3 stranice ove teme![]()
-
zilog
#1073 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Posto ce, nakon objave promjena paketa, forum biti zatrpan postovima predstavnika dva potpuno suprotna tabora:antidroid wrote:ide sigurno
napravljeni su novi paketi (cijena nema jos zvanicno) i mislim da ce to biti nase zadnje kukanje na telecom adsl.
Morat cemo se vratiti kuknjavi o papiru na kojem je racun ispisan![]()
![]()
info mi rece prijateljica nocas nakon poduzeg ispitivanja
1. Oni koji ce svaku promjenu predstavljati kao fenomenalnu i konacnu.
2. Oni koji ce svaku promjenu popljuvati kao nikakvu.
Kako jos ne znamo sta ce u tim promjenama biti, red je da napisem sta se od BHT-a ocekuje da bi sustigao konkurenciju:
1. FLAT. Makar i onaj sa definisanim maksimumom 100GB+.
2. Brzina. BHT godinama ima samo 3 brzine u ponudi 1, 2 i 4 Mb/sec. 1 Mbps nije vise dovoljno za kvalitetno surfanje, da ne spominjem torrent-e. Sa druge strane LOL jos od decembra (prakticno, mada zvanicno ide od 01.02.2011.) na xDSL-u (identicna tehnologija) nudi 3, 6 i 15 Mb/sec. Ocigledno je da najsporiji i najjeftiniji xDSL paket potpuno parira najbrzem i najskupljem BHT ADSL-u. Ni ostali previse ne zaostaju, narocito Telemach.
3. Cijena. Trenutne BHT ADSL i MojaTV cijene su daleko iznad konkurencije, ako se izuzme MojaTV scenario sa masovnim telefoniranjem na BHT fiksnu mrezu.
-
frndo
#1074 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM
Ako uzmeš mojaTV paket tv+telefon ,dobijaš novi broj i to sa numeracijom 070 2.Stari broj možeš poslati u historiju ili da ostaviš ga u upotrebi i da plaćaš pretplatu na njega ili da ga "zamrzneš"Falcon wrote:Mozes, zadrzavas si broj telefona i dobijes Moju Tv, ali dobivat ces dva racuna onda za Moju tv i za Adsl, a to ti se ne isplati niti je smisao usluge. Za 25 KM Moja tv Phone i ne znam, ADSL 1G od 22 je 47 KM plus PDV.... a za 55 KM plus PDV dobijes Moja Tv net i rijesio si adsl, telefon, plus net.casper_ wrote:moze li mi neko objasniti
Naravno, kako god ti mislis da ti je najbolja racunica.
Nazovi 1444 i pitaj, meni uvijek sve fino objasne
- mayab