pa valjda covjek zna je li vidi bolje ili ne....ne mora s enikome pravdatiAgradable wrote:shiljak wrote:Ali kazem meni se kao vid bio poboljsao, pa sad..![]()
to si ubjeden da ti se vid poboljsao jer neces da priznas da si daba otisao i da su uspjeli da te nagovore
Marokanski iscjelitelj u Bosni
Moderator: anex
- pozitivka
#1051 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
- shiljak
#1052 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
hehe, ma jeste sigurno, ali nisam ocekivao da ce mi se poboljsatipozitivka wrote:pa valjda covjek zna je li vidi bolje ili ne....ne mora s enikome pravdatiAgradable wrote:shiljak wrote:Ali kazem meni se kao vid bio poboljsao, pa sad..![]()
to si ubjeden da ti se vid poboljsao jer neces da priznas da si daba otisao i da su uspjeli da te nagovore
- pozitivka
#1053 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
to je jedino bitno, a sad od cega i kako, to je manje vazno 
- stochar
#1054 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Dođite u BiH: Zemlju u kojoj vise ljudi vjeruje liku koji tvrdi da komunicira sa 60cm visokim alien-nindza-kornjacama, nego izvjestaju Transparency Internationala o korumpiranosti...
-
narcisaa
#1055 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Koje li slučajnosti sa ovim stavom IZ jer upravo danas čujem da, navodno, Tužilaštvo prikuplja "informacije" o menadžmentu zetre, ovoj varalici i njegovom prevodiocu, sarajevskoj pivari kao i TVSA po pitanju ove bizarne cirkuske predstave.
Ako si neizlječivo bolestan opet nemaš pravo kršiti zakon a ova varalica nema pravo iste obmanjivati lažnim obećanjima da on "liječi"
sve bolesti.
Nazadni Arapin ne kaže da on olakšava tegobe nego upravo da ih liječi. A o dužini tretmana onda kaže sve je u Božijim rukama.
E pa ako se ti samo tako oslanjaš na Boga i ostat ćeš ono što jesi. Ja ako popijem odgovarajući antibiotik, protiv određen upale znam da ću ozdraviti
i tu nema nikakve mistike, nindža kornjača i energije sa pet planeta, koje li slučajnosti, izvan sunčevog sistema.

Ako si neizlječivo bolestan opet nemaš pravo kršiti zakon a ova varalica nema pravo iste obmanjivati lažnim obećanjima da on "liječi"
Nazadni Arapin ne kaže da on olakšava tegobe nego upravo da ih liječi. A o dužini tretmana onda kaže sve je u Božijim rukama.
- kamen spoticanja
#1056 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigro
zato je rijaset sad reagovao
kakav smo mi narod to je nevjerovatno
-
zaritisinebrute
#1057 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
"tko je taj koji ima pravo da drzi predavanje bilo kojem bolesnom covjeku koji trazi svaku mogucu sansu da ostane medju zivima"
ja ovaj argument ne mogu nikako ali nikako da svarim ... zao mi je ... citav zivot sam bio okruzen bolesnim ljudima ... od prakinsonove bolesti, raka , otkazivanja bubrega, cista itd. (sve ljudi koji su samnom zivjeli) i niti u jednom trenutku niko od njih nije trazio tamo nekog torabija da ih rukom lijeci ...
ja mogu shvatiti da ljudi traze onu zadnju slamku nade ... i meni je sve to razmuljivo (da pokusate sve i alternativnu medicinu i biljne preparate i hodze i popove i cak bioenergiju) ... ali da ljudi idu i dalje nakon sto je doticni rekao kako energiju prima sa 5 planeta i od nekakvih bica kornjaca ... to meni niko ne ulazi u glavu ali eto moguce da opet sto bi mi neki prijatelji rekli da ne razumijem sta je to kada si bolestan i ne znas vise gdje ces
ja ovaj argument ne mogu nikako ali nikako da svarim ... zao mi je ... citav zivot sam bio okruzen bolesnim ljudima ... od prakinsonove bolesti, raka , otkazivanja bubrega, cista itd. (sve ljudi koji su samnom zivjeli) i niti u jednom trenutku niko od njih nije trazio tamo nekog torabija da ih rukom lijeci ...
ja mogu shvatiti da ljudi traze onu zadnju slamku nade ... i meni je sve to razmuljivo (da pokusate sve i alternativnu medicinu i biljne preparate i hodze i popove i cak bioenergiju) ... ali da ljudi idu i dalje nakon sto je doticni rekao kako energiju prima sa 5 planeta i od nekakvih bica kornjaca ... to meni niko ne ulazi u glavu ali eto moguce da opet sto bi mi neki prijatelji rekli da ne razumijem sta je to kada si bolestan i ne znas vise gdje ces
-
thepatriot
#1058 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
al fakat, zašto se uvijek tako razmišlja
-
sarajka djevojka
#1059 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Zasto se Rijaset Islamske zajednice tek sad oglasava,nakon skoro 20 dana??Sta su cekali do sada?thepatriot wrote:kamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
al fakat, zašto se uvijek tako razmišlja
- poznanik
#1060 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ali - kako se u vezi s svjetskim šalabajzerom - marokanskim nadriljekarom, našla Islamska zajednica BiH?sarajka djevojka wrote:Zasto se Rijaset Islamske zajednice tek sad oglasava,nakon skoro 20 dana??Sta su cekali do sada?thepatriot wrote:al fakat, zašto se uvijek tako razmišljakamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
I zašto bi se IZ ikako trebala pitati kad se radi o "izvanvjerskoj stvari"?
- cigara
#1061 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ima li igdje snimak kad je Torabi gostovao kod Hadzifejzofica
-
palamuda
#1062 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Imaš link nekoliko stranica unazad mislim oko 30.cigara wrote:Ima li igdje snimak kad je Torabi gostovao kod Hadzifejzofica
Takođe sam čuo da su se naše institucije počele baviti ovom klikom okopljenom oko zatupljenog Marokansko čobana koji se ni kriv ni dužan našao u ovoj veseloj situaciji. Onaj njegov prevodilac je glavni izvor energije ovdje vidjećete na kraju. Samo treba biti oprezan oko njega da ne izazovemo međuplanetarne sukobe,
-
extraordinary
#1063 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Ne radi se o izvanvjerskoj stvari jer se jasno pozivao na islam. Dakle, IZ je trebala odmah da se izjasni i da iznese svoj stav.
-
sarajka djevojka
#1064 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
extraordinary wrote:Ne radi se o izvanvjerskoj stvari jer se jasno pozivao na islam. Dakle, IZ je trebala odmah da se izjasni i da iznese svoj stav.
-
malischa
#1065 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
kamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
nisi u pravu. radi se ustvari o rodbinskim talovima. naime, turabi je reisov polubrat, a sabo polupunac, pa im je reis predložio "'ajde da zahebemo ovaj glupi narod, zaradićemo finije para, a niko nas neće ni skontati"
ali prevarili su se, mudri bošnjani su im dohakali, otkrili njihovu zavjeru i sad će ih još i tužiti, uzeti im sve pare, ukinuti islamsku zajednicu i proglasiti proletarijat
- pozitivka
#1066 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
malischa wrote:kamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
nisi u pravu. radi se ustvari o rodbinskim talovima. naime, turabi je reisov polubrat, a sabo polupunac, pa im je reis predložio "'ajde da zahebemo ovaj glupi narod, zaradićemo finije para, a niko nas neće ni skontati"
ali prevarili su se, mudri bošnjani su im dohakali, otkrili njihovu zavjeru i sad će ih još i tužiti, uzeti im sve pare, ukinuti islamsku zajednicu i proglasiti proletarijat
- pozitivka
#1067 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
malischa wrote:kamen spoticanja wrote:dakle dosli smo do ocekivanog: rejs je kriv i sigurno je bio s torabijem u talu al ga ovaj izigrozato je rijaset sad reagovao
![]()
- kamen spoticanja
#1068 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
IZ je iznijela stav...tacno onoliko koliko je trebala...no mozda da malo prestanete s ovakvim PRom liku...mozda redovi u zetri budu manjiextraordinary wrote:Ne radi se o izvanvjerskoj stvari jer se jasno pozivao na islam. Dakle, IZ je trebala odmah da se izjasni i da iznese svoj stav.
doduse kako nam funkcionise zdravstveni sistem ne bi se cudio da torabi ostane ovde koju godinu
-
extraordinary
#1069 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
IZ je iznijela stav nakon što je nekoliko stotina hiljada ljudi obišlo Torabija. Mogla je IZ puno ranije reagovati, da ne kažem morala.
- kamen spoticanja
#1070 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
hajd onda ovako...prebroj one koji ce otici u zetru nakon sto je IZ "tek reagovala" (IZ je reagovala ali slabo pratis desavanja u istoj pa ti se more bit' omaklo da ne primjetis)...ako broj bude i za 15 ljudi manji ja cu javno otici pred zetru i lajat ko kerextraordinary wrote:IZ je iznijela stav nakon što je nekoliko stotina hiljada ljudi obišlo Torabija. Mogla je IZ puno ranije reagovati, da ne kažem morala.
nego cudno da svi traze od IZ da nesto uradi...a opstina regularno suti i dize lovu od parkinga i ulaza u zetru...no IZ je kriva...dje ce biti kriv opstinski nacelnik...jel on ono crven...a jest...on ne moze biti kriv
- pozitivka
#1071 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
ponovno sam u dilemi ?!?
Da li mogu vjerovati u stav onih koji od vjernika naplaćuju i predvodjenje u dzematu, a mogu iskljucivo (po seriatu) usluge mektebske nastave i kupanje umrlih (gasuljenje) ????????????????????
Da li mogu vjerovati u stav onih koji od vjernika naplaćuju i predvodjenje u dzematu, a mogu iskljucivo (po seriatu) usluge mektebske nastave i kupanje umrlih (gasuljenje) ????????????????????
- kamen spoticanja
#1072 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
pa prijavi se i volonterski predvodi...vjeruj niko se u IZ nece ljutitipozitivka wrote:ponovno sam u dilemi ?!?
- L.e.g
#1073 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
Zaboli me ona stvar sta Rijaset kaze, nece meni niko govorit ista da radim a sta ne....antonija wrote:Zvaničan stav
Rijaset ne preporučuje odlazak na "sumnjive aktivnosti" Mekkija Torabija
Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.
Piše: A. Panjeta
Foto: Sarajevo-x.com
"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.
"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.
- pozitivka
#1074 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
znam da nece ali o kakvim oni stavovima pricaju, samo gdje njih nema???kamen spoticanja wrote:pa prijavi se i volonterski predvodi...vjeruj niko se u IZ nece ljutitipozitivka wrote:ponovno sam u dilemi ?!?
- kamen spoticanja
#1075 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni
evo vidis,sad ne valja ni sto su iznijeli stavL.e.g wrote:Zaboli me ona stvar sta Rijaset kaze, nece meni niko govorit ista da radim a sta ne....antonija wrote:Zvaničan stav
Rijaset ne preporučuje odlazak na "sumnjive aktivnosti" Mekkija Torabija
Nakon brojnih rasprava oko toga da li su seanse Mekkija Torabija, na koje svakodnevno hrle hiljade građana BiH, ali i mnogi iz susjednih država, u skladu sa islamskim vjerovanjem, potražili smo stav Rijaseta BiH. Rečeno nam je kako opširan stav uskoro slijedi, ali kako fetva-emin izražava bojazan da se radi o obmani za lakovjerne.
Piše: A. Panjeta
Foto: Sarajevo-x.com
"O spomenutom čovjeku nemamo dovoljno infromacija niti ga poznajemo, kao ni ono čime se bavi. Zato ne možemo preporučiti odlazak kod njega na nekakve iscjeliteljske seanse", kazao nam je Ekrem Tucaković, glasnogovornik Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Pojasnio je kako se Rijaset do sada "nije određivao niti zauzimao stav o navodnom iscjeliteljskom radu Mekkija Torabija", ali da će u narednim danima izaći sa još jednim stavom o tom pitanju.
"Dr. Enes Ljevakovic fetva-emin Vijeća za fetve Rijaseta Islamske zajednice iskazao je sumnju u njegov način liječenja, izrazivši bojazan da se radi o obmani za lahkovjerne. On smatra da se radi o nejasnoj, sumnjivoj aktivnosti. Prema nekim saznanjima, značajan dio uleme u Maroku odbacio je njegovu metodu liječenja", kazao nam je Tucaković.![]()
![]()
joj drzave blentave