Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
amra67 wrote:veceras rashad novi sampion.
update: Overeem out; Junior dos Santos to now fight Frank Mir for Heavyweight title !! JDS ova zavrsava u prvoj rundi !!
Rashad ima sanse...mozda 10%...jedino neki lucky punch...jednostavno ne vidim neki drugi nacin na koji bi Jones mogao da izgubi ovu borbu
Znam ja da vecina ljudi ne voli Jonesa zbog toga sto je vecinom pobijedio omiljene borce ljudi koji su na forumima..al sta cete ljudi...dolaze mladji...i bolji borci
Ja sam uvijek navijao za Shoguna...i dan danas navijam za njega...no..treba staviti ruku na srce..ovaj Bones je bukvalno razvalio sve svoje protivnike...jedini covjek koji mu je nanio neku stetu je bio Machida..ali vidjeli ste kako je i on zavrsio na kraju...
Sto se tice ove borbe nocas..hm..Pa Jon Jones se bori protiv covjeka koji je realno MW..pogledajte samo tu razliku u velicini...slicno onoj razlici izmedju Edgara i Hendersona...ogromna je to prednost kod ljudi koji se bave ovim sportom..
Boks bi stavio na stranu Rashada..i mislim da je mozda cak i malo brzi od Jonesa...hrvanje...jako blizu..no ipak mislim da je Jones bolji...i raznovrsniji u hrvanju..on dosta koristi i judo i neka bacanja koja samo on izvodi
Sto se tice nekih stvari koje su uopstene kod svih boraca..taj neki well rounded..to sigurno ide na stranu Jonesa...ja mislim da ne postoji raznovrsniji borac od njega..ni on sam ne zna vise iz kojih uglova udara...
Moja prognoza.... Jones via TKO...druga runda
Borcu koji ima najbolji ufc rekord dati samo 10% sanse je bezobrazno bez obzira koliko Jones bio dominantan. Pa bar ima 30% za pobjedu. I lunky punch sigurno nije jedini nacin da Rashad pobijedi. U stand up vidim Evansovu sansu, ima bolji boks, i brzi je sigurno. A to sto je jj mrzak nema veze s tim sto je pobjedjivao omiljene borce (usput i ja navijam za Shoguna, i Belforta). Jednostavno lik je nevjerovatno antipatican, nafuran.. i gledajuci countdownvidim da je nasljedno, i buraz mu je isti..
amra67 wrote:veceras rashad novi sampion.
update: Overeem out; Junior dos Santos to now fight Frank Mir for Heavyweight title !! JDS ova zavrsava u prvoj rundi !!
Ko ce sad sa Cainom da se bori? Fedor ?
ne kontam zasto prije nekoliko dana DFW tvrdi MIr vs Cain is still on !! a sad ovo kako bi se radovala jds-hunt ovako
jedno pitanje kako gledati veceras prelims posto za main sam kupila ppv. p.s. nemam Facebook nisam nikad imala i ne zelim ga imati !! HVALA !!
Izmedju ostalog nemam nista protiv JJ jedino vise navijam za Rashada jer trenira sa Holandskim kickbokserima pa bi volila da vidim da tu ima i nesto Holandskog udjela u eventualnoj pobijedi Rashada. Takodje Mark Bocek je takodje odlican borac kojeg rado gledam..
Strauss wrote:Borcu koji ima najbolji ufc rekord dati samo 10% sanse je bezobrazno bez obzira koliko Jones bio dominantan. Pa bar ima 30% za pobjedu. I lunky punch sigurno nije jedini nacin da Rashad pobijedi. U stand up vidim Evansovu sansu, ima bolji boks, i brzi je sigurno. A to sto je jj mrzak nema veze s tim sto je pobjedjivao omiljene borce (usput i ja navijam za Shoguna, i Belforta). Jednostavno lik je nevjerovatno antipatican, nafuran.. i gledajuci countdownvidim da je nasljedno, i buraz mu je isti..
A prognoza za veceras.. Zeljo, Real, Evans
Moze Zeljo..Real i Jones
Ako ostanu na nogama..tu pogotovo ne vidim da bi Rashad mogao prici Jonesu...kad pogledas realno..ako mu Machida nije uspio prici..sa onim stilom borbe..znaci..sigurno Machida ima najbolji i najbrzi ulaz i izlaz..onda stvarno ne vidim kako ce to uciniti Rashad..pogotovo kad uzmemo u obzir Rashadovu posljednju borbu..ono je bilo isto usporen snimak..i on i Davis
Ja cekam Jonesa kad predje u HW e onda cemo da vidimo ima li od krakonje sta. Nije da mi je antipatican samo mislim da je on rodjeni teskas, poluteska nikad ali nikad. LHW je prekucao jos poslije Shoguna, da ne govorim Machide i Rampagea.
Rashad je majstor sto jest jest ali bit ce ubiven. Nakon borbe ocekujem prelazak Jones-a u HW a za titulu nek se plisaju Gustafson vs Hendo
Cyrax wrote:Ja cekam Jonesa kad predje u HW e onda cemo da vidimo ima li od krakonje sta. Nije da mi je antipatican samo mislim da je on rodjeni teskas, poluteska nikad ali nikad. LHW je prekucao jos poslije Shoguna, da ne govorim Machide i Rampagea.
Rashad je majstor sto jest jest ali bit ce ubiven. Nakon borbe ocekujem prelazak Jones-a u HW a za titulu nek se plisaju Gustafson vs Hendo
vecina boraca se ne bori u svojim prirodnim tezinskim kategorijama...no svima ipak smeta samo Jon Jones...
Rashad vs JJ izgledao kao tezi sparing sesion. Rashad nije uspio da pridje JJ i da smanji razdaljinu a unazad kad te protivnik potiskuje sa ovolikim razlikom u visini i duzini ruku nemas sta dalje traziti.Rashad nije imao odgovor na JJ laktove i to je dosta uticalo na tok Rashadove borbe jer je vise razmisljao o odbranih te istih nego da pokusa da ide naprijed.Mada Rashadu se nema sta prebaciti ucinio je sta je mogao. Ostaje jos Hendo da pokusa da sa 40 svojih godina ili Gustafson koji imad takodje slicnu gradju kao JJ.
Strauss wrote:mislim da ce greg jackson uciniti ono nemoguce. pretvoriti jonesa u dosadnog borca. na dobrom je putu.
kakav je ovo komentar
ako je Jon Jones dosadan borac onda stvarno ne treba vise gledati UFC...i nikad mi taj pojam za dosadnog borca nije bio jasan...pa zar svakome nije cilj da pobijedi..?
Da je to tako..onda se u fudbalu niko ne bi branio..i svi bi pustali golove da bi nama bilo zanimljivije ovamo koji gledaju...ili recimo kada su dva borca u stand up da obojica spuste gard..da bi mi vidjeli sto prije knock out...pa jbg...ovaj sport se zove MMA....a ne K-1...
Po toj prici Randy Couture je trebao da ostane na nogama sa James Tooneyem samo zbog toga sto bi to bilo zanimljivije gledati..i sto bi naravno popio knock out...a pobjeda i nije toliko bitna
Zna se da je ovo upuceno prema GSP.. jer je on toboze dosadan borac...meni nije i nikad nece biti..covjek upotrebljava svoje najjace oruzje da dodje do pobjede...i to je sasvim ok..to bi svako od nas radio..ne znam u cemu je problem.
Sto se tice Jon Jonesa..sigurno jedan od najzanimljivijih boraca za gledati...svaku borbu covjek ima nesto novo...
poz
Ne moraju se pustati golovi, ali se moze igrati kao npr. United, Bayern. Evidenta je razlika izmedju primjerice izmedju Bundeslige i zabarske. A i broja gledalaca. Navijam za Real, ali me sramota bilo kako su igrali u prijasnjim tekmama sa Barcom. Odvratno, defanzivno, ziheraski.. Zna se ko je kriv za to. I znamo da je javnost napadala Mourinha zbog toga, jer Real je nikad nije tako igrao, i nikad ne smije bez obzira sto igra sa Barcom.
Skini cijelu karijeru GSP i pogledaj kako se kretao njegov razvoj. Od super aktraktivnog do apsolutno dosadnog borca. Zna se ko je za to zasluzan. Sta treba reci za borbu GSP-Shields? Ne volim gledati borbe u kojoj je jedan borac toliko dominantan, da ako zeli moze pobijediti u svakom trenutku. To je bio isti slucaj sa Jonesom sinoc (po prvi put). Couture u karijeri nema dosadne borbe (bar se ne mogu trenutno sjetiti). Njegov stil nije bog zna sta atraktivan, ali u svakoj borbi se dosao potuci i protiv puno jacih, vecih, boljih boraca, i nije oklijevao sekunde ako mu se ukaze prilika za pobjedu, bez cekanja odluke. Takvi se borci cijene, i glupo je reci da su takvi dosadni.
Strauss wrote:Ne moraju se pustati golovi, ali se moze igrati kao npr. United, Bayern. Evidenta je razlika izmedju primjerice izmedju Bundeslige i zabarske. A i broja gledalaca. Navijam za Real, ali me sramota bilo kako su igrali u prijasnjim tekmama sa Barcom. Odvratno, defanzivno, ziheraski.. Zna se ko je kriv za to. I znamo da je javnost napadala Mourinha zbog toga, jer Real je nikad nije tako igrao, i nikad ne smije bez obzira sto igra sa Barcom.
Skini cijelu karijeru GSP i pogledaj kako se kretao njegov razvoj. Od super aktraktivnog do apsolutno dosadnog borca. Zna se ko je za to zasluzan. Sta treba reci za borbu GSP-Shields? Ne volim gledati borbe u kojoj je jedan borac toliko dominantan, da ako zeli moze pobijediti u svakom trenutku. To je bio isti slucaj sa Jonesom sinoc (po prvi put). Couture u karijeri nema dosadne borbe (bar se ne mogu trenutno sjetiti). Njegov stil nije bog zna sta atraktivan, ali u svakoj borbi se dosao potuci i protiv puno jacih, vecih, boljih boraca, i nije oklijevao sekunde ako mu se ukaze prilika za pobjedu, bez cekanja odluke. Takvi se borci cijene, i glupo je reci da su takvi dosadni.
Sad ti hoces da kazes da je sinoc Jones mogao da pobijedi sa K.O. da je htio
Ajde da vodimo neku razumnu polemiku...mislim .....jesi vidio te udarce laktovima?Pa ono je unistavanje bilo i siguran sam da bi mnogi borci bili nokautirani...
Mozda je Jones trebao prici blize Rashadu..i uci mu u range...to bi bilo jako pametno za sampiona koji je na vrhu svijeta i kojem se smjesila jos jedna pobjeda...
Neces valjda reci da je borba od sinoc bila dosadna...?
Sto se tice GSP-a...gledao sam sve njegove borbe..i slazem se da je tu napravljena tranzicija sto se tice samog stila borbe..ali drug..to je normalno za ocekivati..ako je hrvanje nesto u cemu je on nadmocan...zasto to ne iskoristiti?
Onaj Rory je sampion za godinu dana ... mark my words. Onako unakaziti Che Milsa ali da se nije zadihao, stvarno mislim da ne moze niko. Tacno se vidi na ovoj novoj generaciji (ja ih zovem cetvrta generacija- Rory -Jones) da nisu ponikli nitiu jednom tradicionalnom borilackom sportu nego od pocetka treniraju MMA. Ne znas gdje je jaci, stand up ili ground.
Drago mi je sto ce Rotwell imati jos sta da trazi u gornjem dijelu HW a Hybrid mozda nauci nesto iz ovoga... sada mu sumnjam u bradu jer mi ono nije djelovalo kao tezak udarac. Kako ga Mirko ne pogodi niti jednom???
Od Rashada i Jonesa nisam nista drugo ni ocekivao. Stvarno ne znam ko sada moze da zaprijeti Jonesu ..mislim da Hendo nema sanse a od Gustafsona je Jones 100 puta kreativniji i tehnicki bolji borac u svaom segmentu.
Da li je iko ikada odbranio LHW titulu ovoliko puta? I stvarno Jones nije dosadan ,,, uvijek nesto novo ... ne sjecam se da sam ranije vidjao one udarce ramenom iz klinca od njega. Kontam njega mozda samo neki BJJ eventualno moze dobiti ali sa druge strane, covijek u karijeri nikada nije bio oboren u parter...nevjerovatno. Nadam se samo da sa godinama nece moci skidati kile vise u ovoj mjeri jer ono je stvarno smjesno ... ko da su razlicite kategorije.
zao mi rashada, katastrofalan game plan, usro je sve sto je "htio" uradit, jones zasluzeno uzeo sranje iako sam htio da rashad pobjedi ali odbrana 24 i po minute ne jede hljeba . . .
enisse nemam vise nista dodati sve sam rekao.. jackson ce napraviti skoro nemoguce.. ucinit ce jonesa dosadnim, ziherskim borcem. upamti. gsp broj 2.
i nesta kontam, jones ce se sasvim sigurno iduce godine boriti u hw, a brown koji je njegov klupski kolega opasno se dize, moguce je i da se bore. onako brown izgleda kao dobar match up za njeg. nista valja gregu vec poceti kalkulisati koga ce odjebati, koje isplativiji. sto kaze cika dana to je jebeni biznismen, a ne trener. lafo porodica. jesu tandem on i jones, uf..
Zaboravih da pomenem i Travis Browna-a ... odlican mec. Sada mu je vrijeme da ide na gate keep-era i napdne gornji dio HW divizije. Sad bi trebao na Nelsona ili Rotwella i ako to dobije, borba za izazivaca sa nekim iz gornje tabele...
Strauss wrote:enisse nemam vise nista dodati sve sam rekao.. jackson ce napraviti skoro nemoguce.. ucinit ce jonesa dosadnim, ziherskim borcem. upamti. gsp broj 2.
i nesta kontam, jones ce se sasvim sigurno iduce godine boriti u hw, a brown koji je njegov klupski kolega opasno se dize, moguce je i da se bore. onako brown izgleda kao dobar match up za njeg. nista valja gregu vec poceti kalkulisati koga ce odjebati, koje isplativiji. sto kaze cika dana to je jebeni biznismen, a ne trener. lafo porodica. jesu tandem on i jones, uf..
nemoguce je od Jonesa napraviti dosadnog borca...pa realno..on je mogao 99% svojih protivnika da isforsira na hrvanje...a nije...uvijek je forsirao stand-up iako je on prvenstveno hrvac...hrvanje je njegova najveca prednost...i naravno..raznovrsnost...
Greg ide na pobjedu..sto je i normalno..on je izuzetan takticar..i mislim da uvijek dodje sa dobrim savjetima za svog borca tokom borbe
Sa enissom se slazem 100% po ovom pitanju ... meni Jones nikako nije dosadan ... covijek je nevjerovatno nepredvidiv.
GSP mi takodjer nije dosadan a nije ni Machida iz najgorih "izdanja" kada ide na bodove.
Jednostavno se desi da protivnik ne lezi stilski i da mora tako da se odradi borba ... Anderson Silva je atraktivan borac pa je i on imao dosadnih meceva.