KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
kokuz_sa

#1051 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kokuz_sa »

Mezopotamija wrote:Ja bih samo da pitam, koja je svrha kad te ovi nazovu s biroa i kazu dodji sutra u prostorije biroa, ne mozemo ti nista reci preko telefona, ali Vasa obaveza je da dodjete! Mene su danas zvali, jel ima jos takvih? :run:
da mene hoce tako nazvat s biroa bogdo..
ja kad nazovem biro teta sefica mi kaze
"molim vas nemojte me zvat vise nema zaposlenja za vasu struku" i samo spusti slusalicu :x
Mezopotamija

#1052 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

Bila danas u birou. Zvali me za konkurs pripravnika u nekoj privatnoj revizorskoj kuci, a inace sam tog smjera 8-)

Sta si ti kokuze zavrsio :D
mumy

#1053 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mumy »

jel to ono sto finansira biro?
Mezopotamija

#1054 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

mumy wrote:jel to ono sto finansira biro?
jeste :D
splend

#1055 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by splend »

jel zna neko kad izlazi ovaj federalni program za pripravnike??
mumy

#1056 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mumy »

Mezopotamija wrote:
pa kad je izasao konkurs?ja ga nigdje ne vidim
Mezopotamija

#1057 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

mumy wrote:
Mezopotamija wrote:
pa kad je izasao konkurs?ja ga nigdje ne vidim
Pa navela sam u par postova prije da me biro zvao, nije nigdje obajvljen konkurs, nisam ni znala da ove privatne firme objavljuju konkurse za pripravnike u sklopu tog finansiranja koje vrsi opstina/kanton/biro ne znam ko vec, valjda je pravilo da ti sam nadjes voljnog poslodavca da te primi kao pripravnika, prijavis se onda na taj javni konkurs koji objavljuje biro i ako ti oni to usvoje, onda je to to.
L@BuD

#1058 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by L@BuD »

To si ti pogrešno skontala,ne prijavljuju se pripravnici na konkurs već firme.Dovoljno je da budeš prijavljena na birou mjesec ili dva prije tog oglasa i tako stićeš pravo da te neka firma može zaposliti preko tog konkursa.
Firme kojima trebaju pripravnici konkurišu za to sufinansiranje i onda primaju u zavisnosti koliko im odobre.U nekim slučajevima firma unaprijed zna koga će primiti znači kada pripravnik sam sebi nađe firmu dok u nekim firma preko biroa ili oglasa traži priporavnika kad im se odobri nakon svih tih procedura.Ako je bolja firma u pitanju treba ti štela ako nije onda se to uglavnom radi o lošijoj firmi gdje ćeš raditi za minimalac.
Mezopotamija

#1059 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

L@BuD wrote:To si ti pogrešno skontala,ne prijavljuju se pripravnici na konkurs već firme.Dovoljno je da budeš prijavljena na birou mjesec ili dva prije tog oglasa i tako stićeš pravo da te neka firma može zaposliti preko tog konkursa.
Firme kojima trebaju pripravnici konkurišu za to sufinansiranje i onda primaju u zavisnosti koliko im odobre.U nekim slučajevima firma unaprijed zna koga će primiti znači kada pripravnik sam sebi nađe firmu dok u nekim firma preko biroa ili oglasa traži priporavnika kad im se odobri nakon svih tih procedura.Ako je bolja firma u pitanju treba ti štela ako nije onda se to uglavnom radi o lošijoj firmi gdje ćeš raditi za minimalac.
Ove informacije sam upravo dobila od biroa - "trebas naci sam sebi firmu, upratiti konkurs, ako to ovi iz biroa ocijene da valja, doci ce do finansiranja". E sad, mozda si ti upravu, mozda je to taj neki regularni nacin, ali ja znam da su ovako rekli meni i jos vecini, a da bi upao i na taj konkurs sufinansiranja pripravnika opet ti treba neka stela, jer je ogranicen broj pripravnika koji trebaju biti sufinansirani.
A jos nisam cula da su nekog na taj regularni nacin pozvali sa biroa kad neka firma ukaze potrebu za pripravnikom, u mom slucaju se radilo, da je ovoj firmi neki pripravnik otkazao taj ugovor, pa oni preko biro-a traze, da to kao ne bi propalo, da pruze nekome sansu, i tako bla bla bla
Majabih

#1060 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Majabih »

Da li neko zna kad ce biti rezultati testiranja ?( Sud BiH- pripravnik /volonter)
_ella_

#1061 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by _ella_ »

I mene zanima kada ce biti rezultati, i hoce li uopste biti. Da li ce javiti i onima koji nisu polozili test, tj. koji nece biti pozvani na usmeni.... Ima li neko iskustva kako to bude?? I sta te jos (osim onih standardnih stvari) ispituju? :-)
vizijus

#1062 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vizijus »

ella, morat cemo jos cekati navodne rezultate, posto nas je bilo puno. Komisija ce "fol" procitati nase testove iako se vec unaprijed zna ko ce biti primljen. Sada se vodi borba izmedju onih koji su urgirali :evil: .Vruci telefon radi non-stop.Ako si imala "stelu" mozes se necem nadati, u suprotnom kontaj neko drugo rjesenje.Nada zadnja umire.
balooon

#1063 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by balooon »

mozete li mi reci koliko ste vec u potrazi za poslom tj kada ste diplomirali..intersuju me pravnici koliko se u prosjeku ceka posao ako prosjek znaci sta..ako mogu malo iskustva..
Mezopotamija

#1064 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

A gdje bi trebali izaci rezultati konkursa za pripravnike za Centralnu?
I naravno Dzej

#1065 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by I naravno Dzej »

splend wrote:jel zna neko kad izlazi ovaj federalni program za pripravnike??
Uskoro. Usvojila im je Vlada program rada
tanap

#1066 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tanap »

"dokaz da su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje duže od godinu dana."

Zna li neko da li je ovo regularan dio oglasa, tj. da li je dozvoljeno ovakvo uslovljavanje?
Radi se o konkursu za zapošljavanje pripravnika. Ovo bi onda značilo da svi oni koji nisu više od godine na birou nemaju šta da traže u ovom programu zapošljavanja pripravnika.
mumy

#1067 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by mumy »

tanap wrote:"dokaz da su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje duže od godinu dana."

Zna li neko da li je ovo regularan dio oglasa, tj. da li je dozvoljeno ovakvo uslovljavanje?
Radi se o konkursu za zapošljavanje pripravnika. Ovo bi onda značilo da svi oni koji nisu više od godine na birou nemaju šta da traže u ovom programu zapošljavanja pripravnika.
znaci
to je fer i posteno
Melanholik

#1068 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Melanholik »

-
maxell_sarajevo

#1069 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by maxell_sarajevo »

Mezopotamija wrote:
Znaci stela upalila?! ;-) :D
tanap

#1070 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tanap »

mumy wrote:
tanap wrote:"dokaz da su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje duže od godinu dana."

znaci
to je fer i posteno
Nisam sa ovim pitanjem mislila ništa loše.
Samo mi je malo čudno.
amko76

#1071 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by amko76 »

tanap wrote:
mumy wrote:

znaci
to je fer i posteno
Nisam sa ovim pitanjem mislila ništa loše.
Samo mi je malo čudno.
Paaa ono što je za njega fer, za tebe možda nije. On je očito dugo na birou :D
tanap

#1072 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by tanap »

Očito...
Mezopotamija

#1073 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mezopotamija »

maxell_sarajevo wrote:
Mezopotamija wrote:
Znaci stela upalila?! ;-) :D
Hahahaha, nein, ne ispunjavam uslov tj. da imam status pripravnika duze od godinu... evo vec su to spomenuli u raspravi prije, dakle istina je.
MINCY

#1074 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by MINCY »

Pozdrav svim forumasima!Ja radim kao pripravnik u jednoj firmi od proslog mjeseca pa me zanima koliko ide za doprinose od onih 600 KM sto daje biro? :-D
vizijus

#1075 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by vizijus »

Ja mislim da su doprinosi oko 249 KM. Pozdrav!
Post Reply