Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Pedja Kojovic

#1051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Administraciju je moguce smanjiti i u postojecoj ustavno teritorijalnoj strukturi.
(LJudi primaju plate a nista ne rade- ili sto je jos gore sebi izmisljaju posao, ili su nepotrebni itd)
Pitanje entiteta i kantona je Ustavno pitanje i za reformu ce, zavisno od rezultata izbora, trebati manje ili vise vremena

palermo
Principijelno se slazem s vama.
Bilo bi nam teze, ali ne bismo odustali.
Skoro sam siguran da ce u novom RS parlamentu biti barem nekoliko nasih ljudi ciji ce se glas i suprostavljanje sadasnjoj politici u tom entitetu puno bolje i jace cuti, tako da kazem. Ako uspijemo formirati treci blok u RS-u, sve je moguce.

p.k.
Realist-idealist

#1052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realist-idealist »

Pedja,

kako namjeravate stati u kraj blokadama koje dolaze iz SNSD-a kojima se na sve nacine radi na sputavanju drzave, oduzimajuci joj njena ustavna prava da radi stvari koje su u njenoj nadleznosti? Jedan od posljednjih primjera je sprecavanje drzavne kontrole banaka:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... lira-banke

Posto ce SNSD jos neko vrijeme biti politicka realnost u BiH, na koji nacin - ako udjete u vlast - planirate privoliti SNSD i njihove istomisljenike (koji smatraju da je Bosna nametnuta te kao takva, prije nego se prirodno raspadne, treba se odrzavati kao slaba "zajednica entiteta"), da prestanu sa opstrukcijama koje nas mogu uvesti u EU?

Da li je moguce da Bosna i Hercegovina udje u EU sa ovakvim pravno kontradiktornim unutrasnjim ustrojstvom u kojem se bore za dominaciju drzavna i srednja tj. entitetska od kojih oba stoje na mnogim nepomirljivim pozicijama (pr. entitetsko glasanje)?
klixober

#1053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Imam dva nova pitanja Pedja:

1. Da li cete imati kandidate za clana Predsjednistva,ako da,da li ce biti iz sva tri konstitutivna naroda i ako nije problem da imenujes kandidate...
2. Pitanje koje su vec prije mene postavili...da li imate slicnu temu postavljenu na nekom forumu na kojem se okupljaju pretezno ljudi iz RS? Koliko sam ja shvatio nemate,pa bi me zanimalo zasto ne...
Pedja Kojovic

#1054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Imena nasih kandidata za Predsjednistvo cemo objaviti nakon kongresa.
Mislim da cemo imati nekoliko ljudi. Vjerovatno se neki od njih izjasnjavaju po nacionalnoj osnovi a neki ne.
Neki ce biti iz FBiH a neki iz RS-a.
Mi cemo, u svakom slucaju, insistirati na sprovodjenju strasburske presude. Imena vam, jos uvijek, ne mogu reci.

Sto se tice foruma u RS...
Ja sam siguran da hocemo.
Ja sam bas pitao da li neko od vas zna koji je internet forum u RS-u ekvivalent ovom ovdje... pa kao neko zna nek kaze.

p.k.
Pedja Kojovic

#1055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

realist-idealist

Pretpostavljam da ste i sami svjesni da na vase pitanje ne postoji odgovor u smislu neke jednostavne formule.
Nasi razgovori sa drugim strankama u RS-u pa i sa clanovima i funkcionerima SNSD-a medjutim pokazuju da je retorika koju predvodi Milorad Dodik ekstremni dio politike u tom entitetu. Jacanjem tih snaga u parlamentu RS-a do kojeg ce sasvim izvjesno doci ce stvoriti drugu politicku klimu pogotovo ako je to praceno politickim promjenama i u federaciji.
Kao i u svakoj ravnotezi straha od onih koji zelel da izadju iz tog zacaranog kruga se zahtijeva znacajan stepen gradjanske hrabrosti. Mi se nadamo da ce je gradjani BiH ovog oktobra pronaci u sebi. Nase rukovodstvo u RS-u cine zaista sjajni i vrijedni ljudi koji imaju autoritet i postovanje zajednica u kojima zive i rade.
Mada smo, moram priznati, i mi iznenadjeni brzinom kojom se NS trenutno organizuje u RS-u.

Postojanje entiteta i kantona nije prepreka za ulazak BiH u EU. Prepreka su nedoneseni i nesprovedeni zakoni.
Dakle, BiH i bez temeljnih promjena Ustava moze uci u EU. (Sadasnja vlast, po mom, misljenju EU dozivljava kao neki elitni klub u koji oni , iako ocigledno ne ispunjavaju uslove, pokusavaju da se prosvercuju prijeteci i potplacujuci redare)
Nas, medjutim, da tako kazem, najvise zanima da EU udje u BiH. Mi necemo da idemo tamo nego hocemo da zivimo ovdje i imamo evropsko obrazovanje, socijalnu zastitu, standard i zivotne mogucnosti.

p.k.
klixober

#1056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Imena nasih kandidata za Predsjednistvo cemo objaviti nakon kongresa.
Mislim da cemo imati nekoliko ljudi. Vjerovatno se neki od njih izjasnjavaju po nacionalnoj osnovi a neki ne.
Neki ce biti iz FBiH a neki iz RS-a.
Mi cemo, u svakom slucaju, insistirati na sprovodjenju strasburske presude. Imena vam, jos uvijek, ne mogu reci.

Sto se tice foruma u RS...
Ja sam siguran da hocemo.
Ja sam bas pitao da li neko od vas zna koji je internet forum u RS-u ekvivalent ovom ovdje... pa kao neko zna nek kaze.

p.k.
1.Da bi se neko kandidirao za Predsjednistvo,mora se nacionalno izjasniti jednim od tri konstitutivna naroda.Takav je ustav,nazalost.
2.Ne postoji u RS ekvivalent ovom forumu,ne samo po posjecenosti,nego i kulturi dijaloga i svjetonazoru.Medjutim,postoje relativno slabo posjeceni forumi na kojima korisnici imaju blago receno nacionalisticke stavove(da ne upotrijebim drugu rijec).
http://forum.banjaluka.com/viewforum.php?f=50
http://forum.sarajevo-rs.com/

Isto vazi i za juznu Hercegovinu...
Pedja Kojovic

#1057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Znam. Zato sam i rekao da cemo imati vise kandidata ali i da cemo insistirati na sprovodjenju presude pa ako treba i pokrenuti novi sudski postupak nakon izbora.

Ovo sam zaboravio...Hvala na savjetu za otvaranje teme na forumima u RS-u.
Upravo sam otvorio temu na banjalukain.com.
http://banjalukain.com/_forum/viewtopic.php?f=50&t=3791

p.k.
kecher II

#1058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

Pedja Kojovic wrote:Ovo sam zaboravio...Hvala na savjetu za otvaranje teme na forumima u RS-u.
pozdravljam ovaj vas korak, ali mislim da ovaj forum i nije nesto bas posjecen ali se nadam da ce barem vasa tema biti priblizno posjecena ovoj na SAX-u,

sto se tice odgovora za maloljenicku delikvenciju i ileglano posjedovanje i nosenje oruzja, u slucaju maloljetnicke delikvencije slazem se sa vama da treba radt na preventivi i vas plan o sprezi psihologije, policije i drugih socijalnih sluzbi cini se onako "na prvu" kao nesto sto bi moglo dat rezultata a i bio bi novi metod rada, pa bih volio da vidim i to,
sto se tice oruzja, kazes zakon iz EU, ja ne znam kakav je, interesuje me kaznena politika,
npr. policija uhvati nekoga i pronadje pistolj kod njega za koji nema dozvolu sta se desava, visoka novcana kazna, oduzimanje oruzja, kazna zatvora ili sve troje od ovih sto sam ja nabrojao,
danas znam da policija u vecini slucajeva i ne oduzima to oruzje, ili je to barem u mom gradu tako....
behavac

#1059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by behavac »

Znam. Zato sam i rekao da cemo imati vise kandidata ali i da cemo insistirati na sprovodjenju presude pa ako treba i pokrenuti novi sudski postupak nakon izbora.

p.k.
Slabo je to posjeceno.
Ovo je jedini iole reprezentativni forum u RS:
veljaca

#1060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:veljaca

Administraciju je moguce smanjiti i u postojecoj ustavno teritorijalnoj strukturi.
(LJudi primaju plate a nista ne rade- ili sto je jos gore sebi izmisljaju posao, ili su nepotrebni itd)
Pitanje entiteta i kantona je Ustavno pitanje i za reformu ce, zavisno od rezultata izbora, trebati manje ili vise vremena

p.k.
Mislio sam KONKRETAN odgovor , sa konkretnim potezima ( ukinuti OVO, smanjiti OVO .... ), ali dobih odgovor onako po onome sto si ti - politicki odgovor ....

Evo jos jednog pitanja:

Sinoc na BHT-u u dodatku Dnevnika 3 - cuh od tebe jednu konstataciju " .... Bosnjaci shvataju da je RS realnost ....".
Na osnovu kojih si pokazatelja ( kojom statistickom metodom ) dosao do ovog zakljucka ?
Ja znam jako PUNO Bosnjaka ( ne ulazim u opasnost da kazem Bosnjaci - misleci na SVE njih, kao sto se moze zakljuciti iz tvoje konstatacije ) koji shvataju da je RS Genocidna tvorevina i da u ovom obliku ne da nije realnost, vec nesto sto je NAMETNUTO - ona je nesto sto ce u blizoj ili daljoj buducnosti nestati - u ovakvom obliku i majorizaciji jednog naroda ....Ovdje ne kazem da sam protiv Srba u BiH - nego sam protiv te genocidne tvorevine, kao sto smatra i puno Bosnjaka ( opet naglasavam ne Bosnjaci - kao cjelina ) ... ....
Pedja Kojovic

#1061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Ja nisam bio gost na TV-u sinoc.
Ne znam uopste o cemu se radi.
Da me niste zamjenili s nekim drugim?

p.k.
veljaca

#1062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

p.k.
duboko izvinjenje onda ....

Ja sam mislio ( vjerovatno zbog veze sa NS ) da si ti Bojan Bajic :(

Sorry, jos jednom ....
nosara

#1063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

veljaca wrote:

p.k.
duboko izvinjenje onda ....

Ja sam mislio ( vjerovatno zbog veze sa NS ) da si ti Bojan Bajic :(

Sorry, jos jednom ....
Nemaju veze jedan s drugim... :lol:
zavrzlama

#1064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

da se posjetimo s vremena na vrijeme...
zavrzlama on 22/03/2010 13:53

mislim da je vrijeme da neko kaze i ono sto ne smije...evo ja cu prokinut led

NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen
zavrzlama

#1065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Političke elite u BiH, od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma naovamo, djeluju populistički na način da srpske elite prepadaju Srbe da će biti ukinuta RS, a bošnjačke prepadaju Bošnjake da će se BiH raspasti, ocijenio je Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke.

"Naša stranka ne djeluje populistički, i mi u Sarajevu jasno kažemo da prihvatamo RS, a u Banjaluci da prihvatamo BiH", kazao je on.

Bajić je upozorio da je stanje u BiH dramatično i da ukoliko BiH ne dobije aranžman Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) očekuje da u septembru Federacija BiH postane Argentina, jer je bankrot očigledan, ali da ni RS nema razloga da se raduje zato što će se isto desiti, ali za neki mjesec kasnije.

Našoj stranci, kaže Bajić, najviši prioritet je borba protiv korupcije i kriminala i zbog toga su "alternativa vladajućim elitama".

"Neću dozvoliti kumovske veze, glasanje u parlamentima da bi se privatizovala neka koncesija na rijeci, isjekla šuma zarad ličnog bogaćenja", kazao je Bajić.

NN: Kažete da ste alternativa vladajućoj političkoj eliti. Šta je to drugačije u vašoj političkoj priči?

BAJIĆ: Mi zasigurno jesmo alternativa vladajućoj eliti. Za one političke stranke koje imaju snage da govore nepopularne stvari budite sigurni da su alternativa. Mi želimo da usmjerimo ovo društvo u pravcu života, rada i posla... Međutim, ovo društvo je blokirano u nacionalnim temama i nacionalnim zabludama i dok se ne otkoče nacionalni strahovi nećemo se nikada baviti poslom, platama. Zato smo mi prvi donijeli princip: prvo, priznajemo BiH - Srbi, Hrvati, Bošnjaci prihvatite BiH kao svoju zemlju, a drugi stav je da prihvatamo enitete - prihvatamo RS, FBiH, sve narode. Bošnjaci, Srbi i Hrvati to treba da prihvate kao realnost. Ako na taj način dobijemo podršku, da ljudi ne moraju da se plaše da će se dolaskom Dodika nešto otcijepiti ili dolaskom Silajdžića nešto ukinuti, onda se neće plašiti da razmišljamo o tome kako da povećamo plate, investicije... Sve dok nas drže blokirane u nacionalnim temama mi nemamo nikakve šanse za uspjeh. Mi govorimo takve istine koje ne vole da čuju ni u Sarajevu ni u Banjaluci. Mislite da Bošnjaci u Sarajevu vole da čuju da mi priznajemo RS ili da Srbi u Banjaluci vole da čuju da mi neupitno prihvatamo BiH?! Naravno da ne vole, ali to je realnost.NN: Kažete da političke elite djeluju populistički i da opstaju na zastrašivanju jednog naroda od drugog, trećeg...

vrlo jasno govorimo da se to bez rata ne može desiti i stojimo na poziciji da pošto rat nikada nije dobar, prihvatili smo Dejtonski mirovni sporazum i ne djelujući populistički mi u Sarajevu govorimo da prihvatamo RS, a u Banjaluci govorimo da prihvatamo BiH. To je jedini način da ljudi shvate da su sve drugo političke manipulacije i da se koriste zarad ličnih interesa.
Znaci NS prihvata realnost a realnost je prihvatanje zlocina,etnickog cisecenja,genocida i negiranje BIH na pola njene teritorije...aferim vam Nasa Stranko,koja muda nemate i prosipate suplju u koju ni djeca ne vjeruju..
vrlo jasno govorimo da se to bez rata ne može desiti i stojimo na poziciji da pošto rat nikada nije dobar
ovo sam posebno izdvojio..znaci za NS je definitivno jasno da ostaju entiteti i da se oni nece truditi da isti nestanu ,jer sami kazu da te entitete samo rat moze ukinuti,znaci u stratu odustaju od rusenja entiteta,za koje znamo da su i glavno zlo u BIH...gdje je se sve SANU filtrirao to je cudo bozije... :wink:
elffas

#1066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by elffas »

behavac wrote:

p.k.
Slabo je to posjeceno.
Ovo je jedini iole reprezentativni forum u RS:
Slazem se , samo s obzirom da administracija na "bl.com" koliko-toliko pokusava suzbiti nacionalisticke ispade i sl. potrebno je napuniti kvotu od 200 postova, ili uputiti molbu administratoru za mogucnost ucestvovanja na podforumu "Politika". Mislim da bi ova druga opcija mogla proci uz ozbiljno obrazlozenje...
elffas

#1067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by elffas »

ovo sam posebno izdvojio..znaci za NS je definitivno jasno da ostaju entiteti i da se oni nece truditi da isti nestanu ,jer sami kazu da te entitete samo rat moze ukinuti,znaci u stratu odustaju od rusenja entiteta,za koje znamo da su i glavno zlo u BIH...gdje je se sve SANU filtrirao to je cudo bozije...
Pa nista onda, ti se fati onih sto je ukidaju, bore se sa glavnim zlom, ko lavovi ,a ove stavi na listu neprijatelja.
kecher II

#1068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

zavrzlama wrote:ovo sam posebno izdvojio..znaci za NS je definitivno jasno da ostaju entiteti i da se oni nece truditi da isti nestanu ,jer sami kazu da te entitete samo rat moze ukinuti,znaci u stratu odustaju od rusenja entiteta,za koje znamo da su i glavno zlo u BIH...gdje je se sve SANU filtrirao to je cudo bozije...
to ne mora da znaci tako kako ti tumacis i covjek je na pocetku odmah iznio 3 nacina teritorijalne prekompozicije BiH i korjenitih ustavnih promjena, 2 su politickim putem i treci je rat.
danas je to jedini nacin ovaj treci, a prva dva su da se stvori politicka klima da se razgovara o tome,
i entiteti kao takvi danas jesu realnost, ja ne znam gdje ti zivis ali su oni realnost, diskriminatorski ali realnost,
svaka stranka koja se registrovala u BiH je prihvatila to kao polazisnu osnovu i tu nema iznimki, sve to moraju prihvatit pa na osnovu toga gradit svoj politicki program, neke u svojim programima odmah kao iz topa salju poruke o ukidanju RS-a ili nasuprot njima o osamostaljenju RS-a, neke idu izmedju tih dviju krajnosti i pokusavaju napravit prvo dobar zivot za covjeka-pojedinca, pa kad ljudi budu zadovoljniji i manje gladni i budu se zabavljali svojim poslom i da li ce na skijanje na vlasic, jahorinu... ili mozda sent moritz, sladming, garmis i sl stavri budu zaokupljale njihove mozgove onda ce manje mislit ima l' negdje tabla da njoj pise velkam tu republik srpska ili je nema, da li ikona visi na zidu u nekoj osnovnoj skoli u visegradu, banja luci.... ili ne visi... itd itd itd i naravno isto u obratnom smjeru.
kiky

#1069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kiky »

sdp ...
:bih:
Pedja Kojovic

#1070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

OPĆINA BOSANSKI PETROVAC

KOORDINACIONI TIM ZA IZRADU PROGRAMA KAPITALNIH I N V E S T I C I J A

J A V N I P O Z I V

za dostavljanje prijedloga projekata za izradu Programa kapitalnih investicija općine Bosanski Petrovac za period od 2010 - 2014. godine

PREDMET JAVNOG POZIVA

Općinsko vijeće je donijelo Odluku o usvajanju Programa kapitalnih investicija za period od 2010-2014 godine broj: 02/1-14-2840-3/09, od 30.11.2009.godine kao i Odluku o načinu i proceduri ažuriranja Programa kapitalnih investicija broj 02/1-14-2840-4/09, od 30.11.2009.godine

PRAVO I USLOVI PREDLAGANJA PROJEKATA ZA IZRADU PROGAMA KAPITALNIH INVESTICIJA

Pravo predlaganja projekata za izradu Programa kapitalnih investicija imaju Stanovnici općine, Komisije Vijeća, Vijećnici, Organi pomoćnih jedinica, Predsjednici općinskih organizacionih jedinica, Poduzetnici, stambene zadruge, Nevladine organizacije, Načelnik

Osnovni uslov za predlaganje projekata za izradu Programa kapitalnih investicija je da se radi o projektima sa procjenjenom vrijednosti većoj od 10.000 KM, a koje se odnose na organizovanu izgradnju, modernizaciju i poboljšanje tehničke i društvene infrastrukture Općine. Obrasci za predlaganje projekata trebaju biti potpuno popunjeni. U suprotnom prijedlozi projekata se neće razmatrati.

NOSIOCI AKTIVNOSTI

Glavni nosilac ove aktivnosti je koordinacioni tim za izradu Programa kapitalnih investicija, kojeg je svojom odlukom imenovao Načelnik općine, a u kojem su zastupljeni predstavnici svih kategorija stanovništva.

Koordinacioni tim za izradu Programa kapitalnih investicija je usvojio set kriterija na osnovu kojih će rangirati pristigle prijedloge projekata, što će služiti za izradu konačnog Programa kapitalnih investicija. Usvojeni kriteriji su saglasni sa Strategijom razvoja općine Bosanski Petrovac.

Kriteriji za rangiranje projekata su sledeći:

Broj stanovnika
Razvoj poljoprivrede i turizma
Samoodrživost projekta
Uticaj na ekonomski razvoj i zapošljavanje
Investicija podstiče privredni razvoj
Stepen u kojem projekat zadovoljava potrebe zajednice
Povezivanje postojeće infrastrukture
Ekološki uticaj na okolinu
Sufinansiranje
Uklapanje u strateški plan općine

NAČIN I ROK ZA PODNOŠENjE PRIJAVA

Obrasce za podnošenje prijedloga za izradu Programa kapitalnih investicija i uputstvo se može dobiti u Centru za pružanje usluga građanima u zgradi općine Bosanski Petrovac na info pultu kao i u mjesnim kancelarijama Mjesnih Zajednica;

Obrazac prijedloga projekata za izradu Programa kapitalnih investicija treba popuniti i dostaviti najkasnije do 30.04.2010. godine u Centar za pružanje usluga građanima u zgradi općine na Info pult općine. Svi prijedlozi dostavljeni nakon ovog roka neće biti uzeti u razmatranje;

Za sve nejasnoće i dodatne informacije možete se obratiti sekretaru Koordinacionog tima za izradu Programa kapitalnih investicija Bolić Adisu na broj telefona 883-612 ili lično u zgradi Općinske administrativne službe u kancelariji broj 13.

predsjedavajuća

koordinacionog tima za izradu

Programa kapitalnih investicija

Senada Mehdin, dipl.ecc.
veljaca

#1071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by veljaca »

U srijedu na BHT-u u dodatku Dnevnika 3 - cuh od Bojana Bajica - koji je visoko rangirani clan NS jednu konstataciju " .... Bosnjaci shvataju da je RS realnost ....".
Buduci da odgovoras u svezi NS , a samim time i u svezi Bojana Bajica evo tebi isto pitanje:
Na osnovu kojih je pokazatelja ( kojom statistickom metodom ) B. Bajic dosao do ovog zakljucka ? ( ti ces sigurno do ovog odgovora lakse doci - jer si vjerovatno sa njim u kontaktu ).
Ja znam jako PUNO Bosnjaka ( ne ulazim u opasnost da kazem Bosnjaci - misleci na SVE njih, kao sto se moze zakljuciti iz njegove konstatacije ) koji shvataju da je RS Genocidna tvorevina i da u ovom obliku ne da nije realnost, vec nesto sto je NAMETNUTO - ona je nesto sto ce u blizoj ili daljoj buducnosti nestati - u ovakvom obliku i majorizaciji jednog naroda ....Ovdje ne kazem da sam protiv Srba u BiH - nego sam protiv te genocidne tvorevine, kao sto smatra i puno Bosnjaka ( opet naglasavam ne Bosnjaci - kao cjelina ) ... ....
Nadam se odgovoru i hvala na istom ....
Pedja Kojovic

#1072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Mnogo me ljudi pitalo slicno pitanje kao i vi. Ja nazalost nisam gledao tu emisiju i ne znam o cemu je bila rijec i u kojem je kontekstu Bojan to rekao. Danas popodne cu ga vidjeti i pitati i onda cu vam, ako vam moje objasnjenje u nastavku nije dovoljno, odgovoriti.
Generalno govoreci...
Ako se Miloradu Dodiku obracate kao premijeru RS-a, sto on i jestem to znaci da vi njegovu funkciju i ono sto ona predstavlja prihvatate kao realnost. Ako u drzavnom parlamentu ne usvajate zakone jer za njih ne glasaju poslanici iz RS-a to znaci da prihvatate realnost da se i oni u odlucivanju pitaju.
Prihvatanje realnosti ne znaci da se vi slazete ili pristajete na nju, ali znaci da ste na neki nacin svjesni da stvari tako stoje.
Vjerovatno je mnogima iz RS- a tesko prihvatiti kao realnost da je RS administrativna jedinica u okviru BiH.
Najjednostavnije receno. Ako postojanje zida, recimo, ne prihvatite kao realnost onda cete pokusati da prodjete kroz njega kao da ga nema.

p.k.
nosara

#1073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nosara »

Mnogo me ljudi pitalo slicno pitanje kao i vi. Ja nazalost nisam gledao tu emisiju i ne znam o cemu je bila rijec i u kojem je kontekstu Bojan to rekao. Danas popodne cu ga vidjeti i pitati i onda cu vam, ako vam moje objasnjenje u nastavku nije dovoljno, odgovoriti.
Generalno govoreci...
Ako se Miloradu Dodiku obracate kao premijeru RS-a, sto on i jestem to znaci da vi njegovu funkciju i ono sto ona predstavlja prihvatate kao realnost. Ako u drzavnom parlamentu ne usvajate zakone jer za njih ne glasaju poslanici iz RS-a to znaci da prihvatate realnost da se i oni u odlucivanju pitaju.
Prihvatanje realnosti ne znaci da se vi slazete ili pristajete na nju, ali znaci da ste na neki nacin svjesni da stvari tako stoje.
Vjerovatno je mnogima iz RS- a tesko prihvatiti kao realnost da je RS administrativna jedinica u okviru BiH.
Najjednostavnije receno. Ako postojanje zida, recimo, ne prihvatite kao realnost onda cete pokusati da prodjete kroz njega kao da ga nema.

p.k.
Neceti vi ovako dobit ni jedan glas... Bitno je da trunite ono sto raja voli da cuje, a nije bitno da li je to moguce i realnost... Evo lepi hare ukida rs vec 15 godina, u realnosti je rs jaca nego ikad, ali lepi sa konja posmatra malu raju, gutace njegovih ubleha... :D
maher

#1074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by maher »

iskreno, ocekivao sam malo vise price o liberalnoj ideji...vi morate imati svoje glasace koji ce za vas glasati zbog profila vase stranke i ideje koju zastupa, bez obzira na rs, federaciju, ustav, administraciju, ekonomiju, kantone,...mislim da se previse prica o nekim dnevno politickim temama...priblizite malo ljudima socijalno liberalnu ideju...
nece daleko dogurati stranka koju je neko osnovao ili joj pristupio jer se iznervirao kad je vadio neke papire u opstini ili zbog guzve u saobracaju...
Pedja Kojovic

#1075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

maher

Slazem se da treba vise raditi na sirenju liberalnih ideja Nase stranke. Kongres koji se odrzava 17. ce te principe lansirati u javnost. Ali svakodnevni problemi su nas zivot i jedno ne iskljucuje drugo.

I jos usput.
Ista ova tema sada je otvorena na forumima sarajevo-rs i banjaluka.com.
Ako neko zeli da se tamo ukljuci u diskusiju, bujrum.

p.k.
Locked