luckylaka wrote:kost_u_grlu wrote:ratata wrote:
a ko nije u Srbiji kritikovao Milosevica, kad oni njega vide kao nekog "ko je izgubio sve ratove i srpske zemlje".
Takvu izjavu Ejup Ganic nikad nije dao,ja ne pikam novinare nego ono sto mi govore oci i usi. Da sam slusao te novine i novinare vjerovatno bi sad kontao da sam ja napao Beograd a ne oni Sarajevo.
Mnogi su kritikovali Milosevica jos pre rata ali su bili svakako manjina, a i da su bili vecina protiv njegovih tenkova i odreda ubica tesko da se moglo nesto, on je i pao kad mu je vojska, policija i obavestajna sluzba otkazali poslusnost, pre toga je to bila fantastika.
Ostaje da se ovi navodi provere, ali u buci koja se stvorila povodom hapsenja Ganica i taj detalj ce biti sklonjen u stranu jer ne odgovara ni jednoj od zainteresovanih strana.
Cekaj bolan ne bio.Sve i da je ovo Ganic izjavio(mada smnjam,ustvari ne vjerujem)kakve to ima veze sa Dobrovoljackom i hapsenjem Ganica.Mozes li malo pojasniti.
U svakom slučaju ne raspravljamo ovdje o Ganićevom (ne)poznavanju historije, prirode i društva nego o njegovom HAPŠENJU zbog slučaja "Dobrovoljačka ulica". Za ostala pitanja o Ganiću, molim vas otvorite temu Ejup Ganić ALL ABOUT pa opletite da li govori ekavicom, koliko poznaje bosansku a koliko srpsku historiju etc.
Vezano za temu: Ni danas Srbija nije dostavila tražene papire koji bi van razumne sumnje dokazali nešto novo inkriminirajuće po Ganića u odnosu na mišljenje Tužilaštva ICTY iz 2003. godine... Da li ovo čekamo Godota?
and wrote:s obzirom na sramnu ulogu engleske i nekih zemalja u ratu u bih,da li je moguće neke stvari,između ostalog i ovo hapšenje,povezati sa tim da se za sve što su za nih uradili u ratu,a i danas rade ,a kao protuusluga, na suđenjima u hagu neke stvari ne spominju od strane zločinaca kojima se sudi i koji su dugo pripremani za suđenja u srbiji?
Veliki

za ovo gore napisano! Tačno je da se ovdje nešto tali, kompenzira, trguje...samo mi ovdje nešto filozofiramo a ne vidimo da nam se novo sranje valja iza brda. Dajte ljudi angažujte i probudite te brojne nevladine organizacije koje se kao bave ljudskim pravima, razdrmajte udruženja žrtava rata i razno-razne pravnike i pokrećite što više tužbi protiv svakoga koga se sjećate da je bio u VRS i makar šamar opalio civilu, a kamoli ubio, silovao, opljačkao... Šta je sa onim spiskom pripadnika VRS i RS policije koji su dokazano učestvovali u genocidu u Srebrenici? Jebo više amnestiju iz 1996. godine, jer sada važe neka nova pravila...Prijavite svakoga za koga znate da je u ratu bio pripadnik VRS i držao pušku. Ako ste vani, dovoljno je da prijavite ta lica pred njemačkim, američkim itd. sudovima da znate da je ta i ta osoba bila umiješana u genocid u Srebrenici, Prijedoru, Bijeljini itd. i oni će poduzeti dalje radnje, raspisati potjernice i hapsiti gamad...pa da vidimo dokle ćemo se ganjati.
A šta mislite zašto se sada Mile Ronhil malo "primirio"? Još kada Mile raspiše referendum u proljeće kada gore ozelene...biće nam opet pune uši pjesme "sprem'te se, sprem'te..." a mi ćemo se opet pitati "Nedime, šta nam ovo rade?!" (citat: Hanka Paldum na Aerodromu Sarajevo - neuspio pokušaj da se ukrca u JNA avion i ispali u BG, april 1992. godine).