FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
madtv

#1051 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

ReD aka Socijalista wrote:
Urban B. wrote:da "samo" jer klub je tako uradio i prosle godine :Dzaustave se na 38.000 i ostale puste u normalnu prodaju :D
Sto ne zaustave na 55.000 ko pravi klubovi? :lol:
zato sto cijenu ostataka karata mogu konstantno da povecavaju u slucaju da im je potrebno vise sredstava a istovremeno iz igre izbacuju "hedge" fondove :D

to bi navijaci ManU-a trebali najbolje da znaju kako je kad se zaglavi sa ovim fondovima ;)
Edin H.

#1052 Re: FC Bayern Munchen

Post by Edin H. »

simonese wrote:
madtv wrote:'ta ce Bayern :mrgreen:
uzet Ligu Prvaka :D
:lol: :lol: :lol:

Jeste, da nije Seik Mansoura ;-)
ReD aka Socijalista

#1053 Re: FC Bayern Munchen

Post by ReD aka Socijalista »

madtv wrote:
ReD aka Socijalista wrote:
Urban B. wrote:da "samo" jer klub je tako uradio i prosle godine :Dzaustave se na 38.000 i ostale puste u normalnu prodaju :D
Sto ne zaustave na 55.000 ko pravi klubovi? :lol:
zato sto cijenu ostataka karata mogu konstantno da povecavaju u slucaju da im je potrebno vise sredstava a istovremeno iz igre izbacuju "hedge" fondove :D

to bi navijaci ManU-a trebali najbolje da znaju kako je kad se zaglavi sa ovim fondovima ;)
Eh jbg. sad, bolje da imaju stadion od 82.000 :D
madtv

#1054 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

@EdinH: Seik rastura :D :D

@ReD aka Socijalista: jest bolje da imaju veci kapacitet ali samo pod uslovom da je non stop popunjen stadion, u suprotnom to bi donosilo samo gubitak a uz to da ne racunamo koliko se povecavaju troskovi izgradnje...nije to bas tako jednstavno "povecati kapacitet stadiona" :)
MeanMachine

#1055 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Nije uprava Bayerna naivna pa da naprave stadion kapaciteta 69.000 mjesta,a da pri tome znaju da bi mogli uvijek napuniti npr.90.000. I kod određivanja kapaciteta Allianz Arene, i kod određivanja kvota za godišnje i "obične" karte, kao i kod svega što se tiče Bayerna uprava ovog kluba donosi smislene i pametne odluke. Upravo iz ovog razloga Bayern je danas finansijski "najzdraviji" klub na svijetu (ovdje treba zanemariti privatne klubove raznih svjetskih bogataša koji u njih pumpaju svoj lični novac - to nema blage veze sa finansijskom moći tog kluba, ali vidjet ćemo da li će "financial fair-play" kojeg uvodi UEFA nešto nabolje promijeniti po ovom pitanju).

Kako god se situacija posmatra činjenica je da Bundesliga (ne samo Bayern) ima fantastičnu posjećenost stadiona i da iz godine u godinu obaraju rekorde posjećenosti u svijetu. :thumbup:
MeanMachine

#1056 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Bayern München je danas na svojoj internet stranici zvanično potvrdio transfer Jerome Boateng-a iz Manchester City-ja u Bayern. Trenutno je Boateng još uvijek u trening kampu sa igračima City-ja ali se narednih dana očekuje na medicinski pregled i potpisivanje ugovora sa Bayernom do 30.06.2015. Iznos obeštećenja nije zvanično objavljen ali njemački mediji špekulišu da se radi o cca 13,5 mil Eur.

Ja lično mislim da je dovođenje Boateng-a dobar potez Bayerna jer je riječ o mladom igraču (22 godine) jake fizičke građe (po mom mišljenju važan preduslov za dobrog stopera) koji ima potencijal da se u Bayernu (uz odgovarajući trening i utakmice) razvije u vrhunskog igrača na svojoj poziciji - naravno ukoliko ne bude imao problema sa povredama. Pored toga iza sebe ima već preko 10 nastupa za A reprezentaciju Njemačke. Mislim da bi sa sadašnjim raspoloživim kadrom optimalna kombinacija stopera bila Boateng/Badstuber, ali vidjet ćemo šta o tome misli Heynckes.

Pored ovog transfera upitno je (barem po pisanju medija) samo još da li će Arturo Vidal preći u Bayern (Heynckes je u razgovoru sa jednim njemačkim novinarom rekao da smatra kako će Vidal sigurno doći u Bayern pri čemu je samo još nejasno da li će se to dogoditi ove ili naredne godine). Eto, toliko informacija za sada, vidjet ćemo šta nam donosi ostatak prelaznog roka u Bundesligi, a naravno prije svega u Bayernu :-D :thumbup:
BHF_Manijak

#1057 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Mislim da bi im bila prevelika "guzva" na zadnjem veznom sa VIdalom...Ima u dosta igrca, Schweinsteiger, Tymoschuk, Luiz Gustavo, po potrebi Kroos iako je klasicni ofanzivni vezni ali cijelu proslu sezonu je odigro na 6-tici, i tu onda jos Vidal...Ne znam koji su onda vrag dovodili Luiz Gustava...
Urban B.

#1058 Re: FC Bayern Munchen

Post by Urban B. »

E ovo za Vidala ja ne razumijem,mislik ok je ako se treneru taj igrac svidja al u Bayernu kao sto Manijak rece ima dovoljno defanzivnih vezni i Vidal nije bolji od njih pa zbog toga i nema potrebe da se dovodi al ko mene pita :D
Boateng je dobar potez samo ne bi bilo lose da dovedu jos jednog stopera jer je odbrana bila najgora prosle sezone :D
MeanMachine

#1059 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Složio bih se u potpunosti sa @Manijak i @Urban B. da je trenutno dovođenje Vidala možda pomalo i suvišno s obzirom na veoma širok izbor igrača Vidalovog profila u ekipi Bayerna, i to:

Schweinsteiger (koji kada nije povrijeđen sigurno igra);

Kroos (koji bi sada kod Heynckesa mogao ponovo odlično igrati kao za vrijeme njegove pozajmice u Bayer Leverkusen, mada se slažem da je njegova najjača pozicija ofanzivni vezni - gdje je trenutno Müller nezaobilazan, ili čak pozicija lijevog krila - gdje je Ribery neprikosnoven, pa mu ostaje da se prije svega bori za jedno mjesto u sredini veznog reda);

Luiz Gustavo - doveden da kratkotrajno pomogne na pozicij lijevog beka, pa da se nakon toga prebaci u sredinu veznog reda što definitivno i jeste njegova pozicija i tu je u pripremnim utakmicama redovno igrao);

Tymoshchuk - također prava "šestica" na terenu i jako dobar i pouzdan na toj poziciji, Heynckes je veoma zadovoljan njegovim nastupima na pripremama, jedini minus su možda godine: 32, što je za fudbalera (osim za golmane) već silazna putanja karijere;

Ovo su dakle 4 veoma dobre opcije za dvije pozicije u veznom redu (što je i OK jer treba za svakog prvotimca imati i adekvatnu zamjenu). Namjerno sam izostavio u nabrajanju Pranjića koji je po meni daleko od kvaliteta igrača za ekipu Bayerna i trebalo bi ga što prije prodati nekom drugom klubu (ako treba dati ga i bez obeštećenja).

Jedino u slučaju da naredne sezone Tymoshchuk ode onda bi imalo smisla dovesti Vidala jer je, i pored trenutne "gužve" u veznom redu, ipak riječ o dobrom igraču koji bi sigurno pojačao ionako već jak sastav Bayerna :-D :thumbup:

Eto, post je malo duži ali potrudio sam se da što detaljnije iznesem svoje mišljenje o ovoj temi pa se nadam da mi na zamjerate na opširnosti posta :mrgreen: Auf gehts ihr Roten :thumbup:
ledeni_caj

#1060 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Stvarno se nadam da ce Kroos zaigrati kako treba sada kada je Heynckes tu, dobar je igrac i ocekujem dosta od njega. :thumbup:
BHF_Manijak

#1061 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Ma najisplativije za Bayern je da iduce sezone dovedu Vidala a zato najvise sanse imaju, kako? Pa sam Vidal je izrazio veliku zelju da krene za Heynckesom u Bayern, jer kako sam kazem vec poznaje trenera sto je veliki plus kako on veli, druga stvar, za Bayern je svakako povoljnije iduce sezone da dodje jer je vec najavio da nema sanse da produzi ugovor sa Bayerom tako da ostaje slobodan igrac i doci ce za dzabe a tu Bayern moze ustediti sigurno 10-15 miliona, sto nije mala stvar, a jos jedna stavka jeste da iduce sezone se mozes rijesit i nekoliko igraca na toj poziciji kao npr Tymoschuka ili Pranjica(koji i nije zadnji vezni vec lijevi bek/krilo!), pa je automatski i isplativo dovesti Vidala koji bi sa Schweinsteigerom cinio strasan par zadnjeg veznog!

Sto se Kroosa tice, zao mi je momka pravo jer je strasan potencijal a i vec je pokazao u Leverkusenu da je odlican igrac, no ima tu losu srecu da su u ayernu popunjene sve njegove pozicije strasnim igracima kao sto su Ribery i Muller, tako da fakat nema gdje igrati, a obojica su bolji od njega realno, a da se forsira na poziciji "6-ice" je prevelika steta jer je tu sigurno za 50% slabiji i ne moze na toj poziciji pokazati sav svoj kvalitet tj zadnji pas, sut, asistenciju, i slicne stvari...Tako da bi bezze upropastili momka koji je i nadomak reprezentacije bio, mislim da bi po njega najbolje bilo da promjeni sredinu jer je mala vjerovatnoca da ce se u Bayernu izboriti za prvih 11, mislim da bi za njega idealan klub bio npr Schalke ili pak Leverkusen, jer nemaju klasicne kreativce kakav je Kroos, zato se momak pravo zezno sto nije osto u Leverkusenu i sto se vratio u Bayern gdje je mislio da ce se probiti do prve postave!
MeanMachine

#1062 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

što se tiče Vidala definitivno bi bilo najisplatnije dovesti ga tek naredne sezone u Bayern kao što i @Manijak kaže, nadati se u tom slučaju samo da će tada još uvijek biti na raspolaganju i da neće u međuvremenu preći u neki drugi klub (izvan Njemačke). Što se mene tiče mogu ga dovesti i ove sezone jer je zaista riječ o jako dobrom igraču na poziciji defanzivnog veznog, ali onda bi Heynckes nekako morao riješiti situaciju sa prevelikom "gužvom" na dvije pozicije u sredini terena, a nešto imam osjećaj da bi on to i uspio :) Za Pranjića mogu reći da ne znam na kojoj poziciji on treba da igra. Sam kaže da najradije igra na lijevom krilu, u Bayernu je najviše igrao na lijevom beku (zbog manjka igrača na toj poziciji prošle sezone), ali je relativno često igrao i kao defanzivni vezni. Međutim, na kojoj god poziciji da igra po mom mišljenju trebao bi da to radi u drugom klubu, a ne u Bayernu jer jednostavno nije dovoljno dobar za Bayern.

I još kratak osvrt na Kroosa: ovaj igrač je zaista dobar, međutim nikako da ga krene u Bayernu i da pokaže maksimum svojih mogućnosti na terenu, ali se iskreno nadam da će pod vodstvom Heynckesa konačno da pokaže koliko zna i da se radi o jednom izuzetno talentovanom i dobrom igraču (pogotovo na poziciji ofanzivnog veznog i krilnog igrača) :thumbup:
ledeni_caj

#1063 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Bayern 1 - 2 Hamburger
Danas se igralo, jel ko gled'o?
600

#1064 Re: FC Bayern Munchen

Post by 600 »

ledeni_caj wrote:Bayern 1 - 2 Hamburger
Gledao sam tekmu po 30 min se igralo po oba poluvremena.Bayern potpuno podbacio iako su tu igrali neki lijevi igraci (desnog beka igra koz prije toga nikad cuo za tog igraca ?)odnosno od pojacanja samo Neuer branio na golu.1 gol primljen nakon katastrofalne greske Neuera.Nakon ubacivanja sa strane izasao u prazno i bum gol.Kod 2 gola odbrana 0 bila koju su sacinjavali Badstuber i Van Buyten.Kroos je par minuta pred kraja smanjio na utjesnih 1:2.Napad se fakticki zafrkavao tokom utakmice.Ne znam sto trener Bayerna nije isprobao jos par igraca prije svega Japanca Usamija il Petrsena Olica.

Postava je bila takva : Neuer-Lahm-Badstuber-Van Buyten-Koz-Gustavo-Švajni-Robben(Kroos od 2 pol.)-Ribery-Muller-Gomez.
Jos jednom ponavljam utakmica je bila za zaborav Bavaraca i mislim da danas vec igraju za 3 mjesto protiv Mainza valjda bude bolje.
simonese

#1065 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Liga-Cup nije mjerodavan
missko

#1066 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

600 wrote:
ledeni_caj wrote:Bayern 1 - 2 Hamburger
Gledao sam tekmu po 30 min se igralo po oba poluvremena.Bayern potpuno podbacio iako su tu igrali neki lijevi igraci (desnog beka igra koz prije toga nikad cuo za tog igraca ?)odnosno od pojacanja samo Neuer branio na golu.1 gol primljen nakon katastrofalne greske Neuera.Nakon ubacivanja sa strane izasao u prazno i bum gol.Kod 2 gola odbrana 0 bila koju su sacinjavali Badstuber i Van Buyten.Kroos je par minuta pred kraja smanjio na utjesnih 1:2.Napad se fakticki zafrkavao tokom utakmice.Ne znam sto trener Bayerna nije isprobao jos par igraca prije svega Japanca Usamija il Petrsena Olica.

Postava je bila takva : Neuer-Lahm-Badstuber-Van Buyten-Koz-Gustavo-Švajni-Robben(Kroos od 2 pol.)-Ribery-Muller-Gomez.
Jos jednom ponavljam utakmica je bila za zaborav Bavaraca i mislim da danas vec igraju za 3 mjesto protiv Mainza valjda bude bolje.
Stvrano pun qrac lijevih igraca u Bayernovom sastavu, ne znam koja mu je fora ovako igrati pripremne tekme sa rezervnim sastavom. :roll: :D
ledeni_caj

#1067 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110720054
Evo valjda ce i Bilal zaigrat' kako zna. :D :thumbup:
dark side of the moon

#1068 Re: FC Bayern Munchen

Post by dark side of the moon »

E ljudi idel ko gledati ovaj Audi kup u Minhenu?
Nogatrans

#1069 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

dark side of the moon wrote:E ljudi idel ko gledati ovaj Audi kup u Minhenu?

Ja sam mislio ici,al sam skonto ipak da je bolje cuvati pare za Lige Prvaka. Bio se vec ove godine u Minhenu protiv Hoffenheima. :D
dark side of the moon

#1070 Re: FC Bayern Munchen

Nogatrans wrote:
dark side of the moon wrote:E ljudi idel ko gledati ovaj Audi kup u Minhenu?

Ja sam mislio ici,al sam skonto ipak da je bolje cuvati pare za Lige Prvaka. Bio se vec ove godine u Minhenu protiv Hoffenheima. :D
Ja sam karte online kupio...bilo je od 18 eur pa do 60 eur zavisi od tribine...za prvi dan, drugi dan 10 eura skuplje. DHL donio kroz par dana :D Kasnije sam i hotel povoljno naso, jos samo goriva nasuti i put pod noge da vidimo taj Bayern i Barcelonu 8)
Nogatrans

#1071 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Ja sam platio kartu 60 eura. I to je bila najskuplja kart na stadionu sa najboljim sjedistima i pogledom. Uglavnom sebi sam bio rekao ako vec idem hocu da budem ko gospodin. I mogu ti reci ako nisi nikad bio na Allianz Areni i ako si pravi navijac Bayerna da ces se najeziti koliko je sve dobro.

A evo i nekoliko slika. Ima ih jos dosta vise nego ko ce stavljati :D

Image
Image
Image
Image
Image
Image
BASS

#1072 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Nogatrans,bili smo na istom izletu :)
Nogatrans

#1073 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

BASS wrote:Nogatrans,bili smo na istom izletu :)
:thumbup: :thumbup:

Jesi li iz SA?
dark side of the moon

#1074 Re: FC Bayern Munchen

E hvala za slike...vodjeni tvojom logikom i mi smo takodje uzeli bolja mjesta, 50 eur, tako da cemo biti blize terenu.
BASS

#1075 Re: FC Bayern Munchen

Post by BASS »

Nogatrans wrote:
BASS wrote:Nogatrans,bili smo na istom izletu :)
:thumbup: :thumbup:

Jesi li iz SA?
vidi pp :)
Upravo gledam liga pokal
Drago mi je za Olića,ponovo se bori i kida kao prije,Ola is back 8-)
ali odbrana je totalno neposložena i neuvježbana,golovi iz standardnih situacija :-?

@moon - čovječe kako ti zavidim (ono pozitivno),dobar provod želim :thumbup:
Post Reply