Složio bih se u potpunosti sa @Manijak i @Urban B. da je trenutno dovođenje Vidala možda pomalo i suvišno s obzirom na veoma širok izbor igrača Vidalovog profila u ekipi Bayerna, i to:
Schweinsteiger (koji kada nije povrijeđen sigurno igra);
Kroos (koji bi sada kod Heynckesa mogao ponovo odlično igrati kao za vrijeme njegove pozajmice u Bayer Leverkusen, mada se slažem da je njegova najjača pozicija ofanzivni vezni - gdje je trenutno Müller nezaobilazan, ili čak pozicija lijevog krila - gdje je Ribery neprikosnoven, pa mu ostaje da se prije svega bori za jedno mjesto u sredini veznog reda);
Luiz Gustavo - doveden da kratkotrajno pomogne na pozicij lijevog beka, pa da se nakon toga prebaci u sredinu veznog reda što definitivno i jeste njegova pozicija i tu je u pripremnim utakmicama redovno igrao);
Tymoshchuk - također prava "šestica" na terenu i jako dobar i pouzdan na toj poziciji, Heynckes je veoma zadovoljan njegovim nastupima na pripremama, jedini minus su možda godine: 32, što je za fudbalera (osim za golmane) već silazna putanja karijere;
Ovo su dakle 4 veoma dobre opcije za dvije pozicije u veznom redu (što je i OK jer treba za svakog prvotimca imati i adekvatnu zamjenu). Namjerno sam izostavio u nabrajanju Pranjića koji je po meni daleko od kvaliteta igrača za ekipu Bayerna i trebalo bi ga što prije prodati nekom drugom klubu (ako treba dati ga i bez obeštećenja).
Jedino u slučaju da naredne sezone Tymoshchuk ode onda bi imalo smisla dovesti Vidala jer je, i pored trenutne "gužve" u veznom redu, ipak riječ o dobrom igraču koji bi sigurno pojačao ionako već jak sastav Bayerna
Eto, post je malo duži ali potrudio sam se da što detaljnije iznesem svoje mišljenje o ovoj temi pa se nadam da mi na zamjerate na opširnosti posta

Auf gehts ihr Roten