Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
amrica

#1051 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

neJma vise pinke od fahrA, mora se snalaziti, tribine, okrugli stolovi, folovi golovi, samo da se uzima lova. a sto je manja posjeta, manje su i sanse za sljedece palamudjenje, dzabna putovanja, hotele, ruckove, .... a sta se pise :zzzz:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1052 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

amrica wrote:neJma vise pinke od fahrA, mora se snalaziti, tribine, okrugli stolovi, folovi golovi, samo da se uzima lova. a sto je manja posjeta, manje su i sanse za sljedece palamudjenje, dzabna putovanja, hotele, ruckove, .... a sta se pise :zzzz:
Nije u tome problem. Svi nastojimo naplatiti ili naplatimo svoj rad, pa ne treba niti ova gospođa biti iznimka. Problem je u tome, što je za tržište odabrala B.L., a tamo se najbolje plaća napad na "građansko Sarajevo", tako da ona kao slijepac bez štapa ali sa bičom udara po svemu što joj liči na građansko i sarajevsko. Naravno, kako to radi neselektivno, ponekad joj se omakne, kao u zadnjem tekstu.. :D , pa zakači nekog ni krivog ni dužnog štovatelja nacionalnih crta razdvajanja.
harač

#1053 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by harač »

vidim 47 (?!) stranica na ovoj temi i pitam se ko je budala. ja sam bio u uvjerenju da te tekstove niko i ne čita, ali izgleda je popularnija nego ikada; čak, šta više, ovdje ima fan club koji analizira svaku rečenicu :-) kad si uspio na sax-u, uspio si u životu :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#1054 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

Kako vam se vise da trositi vrijeme na ovu tranzicijsku kolumnisticu?
amrica

#1055 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

ja sam na ovoj temi davno napisala sve sta mislim o njenom pisanju, ne mogu vise. :|
uglavnom, gomila besmislica, prema dnevnim potrebama onoga ko placa. necitljivo, dosadno, suhoparno, nepovezano, jadno, apsurdno.

njena kultura dijaloga se svodi na sirenje mrznje u rukavicama, a sve za pare i licnu samopromociju.

ali prolazi i to vrijeme. ne volim fahrA, ali moram priznati da ima nos za biznis. ako je sanji odzvonilo kod njega, znaci.... neJma vise ubleharenja.
a medjunarodne organizacije su davno zavrnule pipu.
amrica

#1056 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

VjecitiStudent wrote:Kako vam se vise da trositi vrijeme na ovu tranzicijsku kolumnisticu?

:lol: :lol:

nije svako ko pise kolumne kolumnist.

ona pise godinama, redja slova, rijeci, znakove interpunkcije, ali njeno piskaranje nije kolumne vidjelo (osim za nivo havaza)

a jeste tranzicijski profiter :-?
Last edited by amrica on 14/03/2012 10:22, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca

#1057 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Kako vam se vise da trositi vrijeme na ovu tranzicijsku kolumnisticu?
Jednako kako se tebi da ibretiti nad tom činjenicom da mi trošimo vrijeme na ovo.
VjecitiStudent

#1058 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by VjecitiStudent »

amrica wrote:

:lol: :lol:

nije svako ko pise kolumne kolumnist.

ona pise godinama, redja slova, rijeci, znakove interpunkcije, ali njeno piskaranje nije kolumne vidjelo (osim za nivo havaza)

a jeste tranzicijski profiter :-?
U tranziciji sve moze i sve prolazi.
KatarinaKosaca

#1059 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

amrica wrote:ali prolazi i to vrijeme. ne volim fahrA, ali moram priznati da ima nos za biznis. ako je sanji odzvonilo kod njega, znaci.... neJma vise ubleharenja.
Pa, ne svodi se Fahrin biznis na Sanjin honorar, pobogu :lol:
Fahro je u nekim novim ljubavima i nevidljivim koalicijama, tako da mu trenutno nije dobro došla...
amrica

#1060 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

KatarinaKosaca wrote:
amrica wrote:ali prolazi i to vrijeme. ne volim fahrA, ali moram priznati da ima nos za biznis. ako je sanji odzvonilo kod njega, znaci.... neJma vise ubleharenja.
Pa, ne svodi se Fahrin biznis na Sanjin honorar, pobogu :lol:
Fahro je u nekim novim ljubavima i nevidljivim koalicijama, tako da mu trenutno nije dobro došla...
:?

pa to sam i ja rekla, da mu ona vise ne treba :-)

i nisam mislila da njemu nesto znaci njen honorar, nego njoj.
kameni spavac

#1061 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Nikako ne mogu da shvatim šta predstavlja problem pisanja Sanje Vlaisavljević, ako želi i za neki treći, peti, deseti medij. Ljudi, napisane su 47 stranice ovog foruma, i na veoma malom broju stranica može se naći nešto nalik kritici njenog rada. Većinom se sve sastoji u nekim ogavnim riječima i uvredama nje kao ličnosti. Zaista je nevjerovatno i više nego sramotno da nam tako izgleda stvarnost. Ne mogu da vjerujem da ljudi nalaze takve rečenice i to uspiju iskristalizirati u glavi. Možemo se ne slagati sa onim što ne napisano...to svakako. Možemo čak i ne shvatiti ili ne željeti shvatiti napisano pa smatrati da je loše i to možemo. Ali ako drugačije mislimo od nekog drugog to nikako ne znači da je taj drugi smeće, glup i šta li već ne u ovim slinim grozotama napisano. Možemo se ne slagati s natpisima, možemo vjerovati da je to drugačije, možemo silno željeti naći zlo napisano u tekstovima, izvlačiti iz konteksta i kombinovati rečenice kako nam odgovara i analizirati ih. Sve to možemo i sve je to normalno. Ne bi bilo normalno da je sve jednoumlje. Međutim, ne možemo vrijeđati ličnost....ili možemo. Zato nam je i zemlja tu gdje jeste. Bezveze je sve ovo što je ovdje napisano i šteta da se vrijeme nije u nešto produktivnije iskoristilo. Smatranje da je svako ko napiše pozitivan komentar ili stavi prigovor na ove ogavne komentar Sanja još je bezveznije. Jer zamislite možemo se neslagati s napisanim ali ne i izvrijeđati drugog. I za neslaganje stoji bezbroj izbora kaoizignorisati pa ne čitati isto kao i promijeniti kanal na televiziji ili unutar grupe diskutovati o tome s čim se ne slažemo. Kad dođemo u fazu da se prema natpisima i događanjima vode rasprave koje će sadržavati dokaze i argumente, a ne napade na osobe i to koje je ona vjere, kako se zove list za koji piše ili kolika je dužina suknje, da li je plava ili da li je plaćena ili ne (jer još ne znam nekoga da besplatno radi bilo šta) ...ova zemlja se može nadati prosperitetu. Kada budemo uvažavali pravo svakoga da argumentirano govori, a ne da odlučimo napasti svaki pokušaj drugačijeg pogleda i to ne komentirajući šta se piše, već gdje se piše, a pri tome zadržavati pravo da mi kažemo sve što želimo...onda se možemo nadati prosperitetu. Do tada ćemo ostati mala zemlja na kraju svijeta i bolje nam ni ne treba. :x
Baudelaire

#1062 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Baudelaire »

kameni spavac wrote:Nikako ne mogu da shvatim šta predstavlja problem pisanja Sanje Vlaisavljević, ako želi i za neki treći, peti, deseti medij. Ljudi, napisane su 47 stranice ovog foruma, i na veoma malom broju stranica može se naći nešto nalik kritici njenog rada. Većinom se sve sastoji u nekim ogavnim riječima i uvredama nje kao ličnosti. Zaista je nevjerovatno i više nego sramotno da nam tako izgleda stvarnost. Ne mogu da vjerujem da ljudi nalaze takve rečenice i to uspiju iskristalizirati u glavi. Možemo se ne slagati sa onim što ne napisano...to svakako. Možemo čak i ne shvatiti ili ne željeti shvatiti napisano pa smatrati da je loše i to možemo. Ali ako drugačije mislimo od nekog drugog to nikako ne znači da je taj drugi smeće, glup i šta li već ne u ovim slinim grozotama napisano. Možemo se ne slagati s natpisima, možemo vjerovati da je to drugačije, možemo silno željeti naći zlo napisano u tekstovima, izvlačiti iz konteksta i kombinovati rečenice kako nam odgovara i analizirati ih. Sve to možemo i sve je to normalno. Ne bi bilo normalno da je sve jednoumlje. Međutim, ne možemo vrijeđati ličnost....ili možemo. Zato nam je i zemlja tu gdje jeste. Bezveze je sve ovo što je ovdje napisano i šteta da se vrijeme nije u nešto produktivnije iskoristilo. Smatranje da je svako ko napiše pozitivan komentar ili stavi prigovor na ove ogavne komentar Sanja još je bezveznije. Jer zamislite možemo se neslagati s napisanim ali ne i izvrijeđati drugog. I za neslaganje stoji bezbroj izbora kaoizignorisati pa ne čitati isto kao i promijeniti kanal na televiziji ili unutar grupe diskutovati o tome s čim se ne slažemo. Kad dođemo u fazu da se prema natpisima i događanjima vode rasprave koje će sadržavati dokaze i argumente, a ne napade na osobe i to koje je ona vjere, kako se zove list za koji piše ili kolika je dužina suknje, da li je plava ili da li je plaćena ili ne (jer još ne znam nekoga da besplatno radi bilo šta) ...ova zemlja se može nadati prosperitetu. Kada budemo uvažavali pravo svakoga da argumentirano govori, a ne da odlučimo napasti svaki pokušaj drugačijeg pogleda i to ne komentirajući šta se piše, već gdje se piše, a pri tome zadržavati pravo da mi kažemo sve što želimo...onda se možemo nadati prosperitetu. Do tada ćemo ostati mala zemlja na kraju svijeta i bolje nam ni ne treba. :x
Ti očigleno nisi ni pročitao šta ona piše. Doduše, i ja sam pročitao jedan, dva teksta i shvatio da bih bio idiot da nastavim čitati njene tekstove. Bolan, nije naučna rasprava, nije dokazivanje ima li Boga ili ne, ona izvrće u svom pisanju istinu, stvari za koje znam da su se dogodile, uz rječnik puno primitivniji od ovog na koji si naišao na ovoj temi. Obrati se gospođi Vlaisavljević pa joj reci da se prestane služiti uvredama, lažima, bezobrazlukom i nacionalističkom retorikom, pa tek onda dođi na ovaj forum i napiši takav post kakav si napisao. Ima ovdje još puno tema o puno drugih autora, ali otprilike da svi dobiju tretman u skladu sa onim što pišu. Ako neko napiše normalnim jezikom nešto s čime se ne slažeš, normalnim jezikom to i prokomentarišeš. Kad neko glumi budalu, posmatraš ga kao budalu u svom komentaru.

Pričaš o nekakvim dokazima i argumentima. Gdje su gospođi Vlaisavljević dokazi i argumenti? Ako ja iznesem neku tvrdnju, valjda treba da je potkrijepim dokazima, a ne da kažem nekom u onom mahalskom stilu: Haj ti dokaži da nije 'vako.
KatarinaKosaca

#1063 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

kameni spavac wrote:Nikako ne mogu da shvatim šta predstavlja problem pisanja Sanje Vlaisavljević, ako želi i za neki treći, peti, deseti medij. Ljudi, napisane su 47 stranice ovog foruma, i na veoma malom broju stranica može se naći nešto nalik kritici njenog rada. Većinom se sve sastoji u nekim ogavnim riječima i uvredama nje kao ličnosti. Zaista je nevjerovatno i više nego sramotno da nam tako izgleda stvarnost. Ne mogu da vjerujem da ljudi nalaze takve rečenice i to uspiju iskristalizirati u glavi. Možemo se ne slagati sa onim što ne napisano...to svakako. Možemo čak i ne shvatiti ili ne željeti shvatiti napisano pa smatrati da je loše i to možemo. Ali ako drugačije mislimo od nekog drugog to nikako ne znači da je taj drugi smeće, glup i šta li već ne u ovim slinim grozotama napisano. Možemo se ne slagati s natpisima, možemo vjerovati da je to drugačije, možemo silno željeti naći zlo napisano u tekstovima, izvlačiti iz konteksta i kombinovati rečenice kako nam odgovara i analizirati ih. Sve to možemo i sve je to normalno. Ne bi bilo normalno da je sve jednoumlje. Međutim, ne možemo vrijeđati ličnost....ili možemo. Zato nam je i zemlja tu gdje jeste. Bezveze je sve ovo što je ovdje napisano i šteta da se vrijeme nije u nešto produktivnije iskoristilo. Smatranje da je svako ko napiše pozitivan komentar ili stavi prigovor na ove ogavne komentar Sanja još je bezveznije. Jer zamislite možemo se neslagati s napisanim ali ne i izvrijeđati drugog. I za neslaganje stoji bezbroj izbora kaoizignorisati pa ne čitati isto kao i promijeniti kanal na televiziji ili unutar grupe diskutovati o tome s čim se ne slažemo. Kad dođemo u fazu da se prema natpisima i događanjima vode rasprave koje će sadržavati dokaze i argumente, a ne napade na osobe i to koje je ona vjere, kako se zove list za koji piše ili kolika je dužina suknje, da li je plava ili da li je plaćena ili ne (jer još ne znam nekoga da besplatno radi bilo šta) ...ova zemlja se može nadati prosperitetu. Kada budemo uvažavali pravo svakoga da argumentirano govori, a ne da odlučimo napasti svaki pokušaj drugačijeg pogleda i to ne komentirajući šta se piše, već gdje se piše, a pri tome zadržavati pravo da mi kažemo sve što želimo...onda se možemo nadati prosperitetu. Do tada ćemo ostati mala zemlja na kraju svijeta i bolje nam ni ne treba. :x
Vidiš, ja se ne slažem sa nik @amrica koja u stilu učiteljice ocjenjuje da li je suhoparno ili loše ili dobro napisano. Za to moraš imati izrazite sposobnosti pisanja, pa to sebi dozvoliti da budeš autoritet. Tako da to otpada.
Ono što sigurno ne otpada je to da ti ovdje tražiš nešto što Sanja u svojim tekstovima ne daje. A to je "vrijeđanje" drugog i drugačijeg.
E, pa gospođa Sanja, sebe i samo sebe stavlja kao stub kulture dijaloga i o tome nema ni spora ni diskusije :D Protakano u svakom tekstu. Dalje, kao šta se iz zadnjeg može vidjeti svoje emocije stavlja na prvo mjesto i suprostavlja cijelom nizu događaja.
Ono što najviše čini je napad na "Sarajevo" i to jako nervira... Ismijava se sa "građanskim", ismijava se sa Kljujićem koji je za nju bio i ostao gosodin i u ovom gradu neće Sanja imati imidž nikada kakav ima Kljujić, dakle ismijava se sa ljudima koji vole ovu zemlju i koji ne teže njenoj podjeli. Pri tome, nam kao uzore navodi Ljljanu Smajlović, Srpskog ambasadora i jako se čudi što se to ne može mirno i fino i lijepo raspravljati o ratu i žrtvama, a bila je vani sklonjene guzice kad smo ovdje skupljali tijela u kese svojih ratnih drugova i sugrađana.
Moralni odron, jad, licemjerje... sve to predstavlja ova samozvana zaštitnica kulture dijaloga.
Edit...Što se tiče vrijeđenja da li je uvrjedljivo ili prosto lijepo za nekoga napisati da je "predstavljao ikebanu" onda kada je vodio politiku u najtežem momentu? Upsss, zaboravih, Sanja ima pravo da vrijeđa, ona je ipak aksiom ispravnosti i kulture dijaloga :-)
Last edited by KatarinaKosaca on 14/03/2012 12:34, edited 1 time in total.
branimir stulic

#1064 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by branimir stulic »

Moramo se svi nauciti da zivimo sa ljudima koji imaju drugacije misljenje.
KatarinaKosaca

#1065 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

amrica wrote: :?

.
Rekla si radi biznisa :D , a ne treba mu radi njegovih novih političkih partnera... Dalje, koliko god je ogavna i ona i njeni tekstovi i njen stav, nikako nije lijepo veseliti se da su "zavrnute pipe" u zemlji gdje ionako ljudi nemaju posla. Baš nekako zlurado, a i to si napisala.....
klixober

#1066 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by klixober »

KatarinaKosaca wrote:
komeba wrote:Rekoh da ni jedna, ni druga, nemaju pojma o pojmu materije o kojoj pišu. U pogledu platnog spiska i karakternih osobina ih nisam poredio.
Opet greška. Sanja i te kako zna i kome piše, i šta piše i za koga piše.. To što ti je barnula tvoju stranku, preskoči, nije uopće usmjereno protiv njih, nego protiv ono malo građanskog što je ostalo, a to svakako nije tvoja stranka, niti dragi Vođa.
(To su na primjer naši ratni drugovi koje stalno proziva, smetaju Divjak, Kljujić itd). Nije još počela sa Lazovićem.

Nego, mislim, onako (sve me previše uzrujava tekst da ga analiziram kompletno :-) ), zašto je bivša Sarajka Ljiljana Smajlović došla iz Beograda u Banja Luku da priča o pravima nacionalnih manjina u Sarajevu, a tamo ostavila zapaljenu vojvođansku zastavu, u Banja Luci se nije upitala "Gdje su Bošnjaci"? Sanja je bar očekivala, nadala se :-) da će doći ovi iz Federacije. :-) Ujedno je i taj njen emocionalni status uvod u tekst, ali baziran kompletno na tom njenom očekivanju, jer aksiomski je nedodirljiva i ispravna i ne može se ni sa racionalne ni sa emotivne strane, kako nam lijepo objašnjava :-) :-) razumjeti onaj ko je odbio da dođe na predavanje na kojem je Sanja Vlaisavljević uvodničar.
Sad se pitam znaš li ti šta pišeš, čini se da Vedrana i Sanja nisu usamljene u nebuloziranju. Možeš produktivnije utrošiti vrijeme od pisanja ovakvih nebuloza pa pokušaj ubuduće da me zaobiđeš niđeveze replikama jer i ja imam pametnijeg posla od repliciranja na iste. Nemoj mi ništa objašnjavati, nije to tema, samo me zaobiđi.
amrica

#1067 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by amrica »

KatarinaKosaca wrote:
amrica wrote: :?

.
Rekla si radi biznisa :D , a ne treba mu radi njegovih novih političkih partnera... Dalje, koliko god je ogavna i ona i njeni tekstovi i njen stav, nikako nije lijepo veseliti se da su "zavrnute pipe" u zemlji gdje ionako ljudi nemaju posla. Baš nekako zlurado, a i to si napisala.....

ja sam napisala da su zavrnute pipe, samo sam konstatirala to, iznijela cinjenicu...
gdje ti vidis da se veselim, da sam zlurada... :?

:run:
Adriatic

#1068 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Adriatic »

Ja i pored svega ne bih trpao u isti koš Sanju i Vedranu.
Vedrana je za nju nedostižna.
KatarinaKosaca

#1069 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Adriatic wrote:Ja i pored svega ne bih trpao u isti koš Sanju i Vedranu.
Vedrana je za nju nedostižna.
Svakako. Vedrana je intelektualka, književnica sa gafovima i vulgarnim stilom, ova druga je provincijalna samoljubiva politički naštimana ponekad-kolumnistica, nepriznata od bilo koje i kakve akademske strukture.
Better Man

#1070 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Better Man »

O Sanji Vlaisavljević vlastita rodbina nema lijepo mišljenje, a da ne govorim dalje!
KatarinaKosaca

#1071 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:O Sanji Vlaisavljević vlastita rodbina nema lijepo mišljenje, a da ne govorim dalje!
To nema veze. Ovdje se ne govori o njenim karakternim osobinama, mada se one daju naslutiti, nego o njenom javnom djelovanju i stalnom napadu na građansko i bosansko..
A vlastita rodbina... :run: nebitno sasvim...
Better Man

#1072 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Better Man »

KatarinaKosaca wrote:
Better Man wrote:O Sanji Vlaisavljević vlastita rodbina nema lijepo mišljenje, a da ne govorim dalje!
To nema veze. Ovdje se ne govori o njenim karakternim osobinama, mada se one daju naslutiti, nego o njenom javnom djelovanju i stalnom napadu na građansko i bosansko..
Pa upravo iz tih njenih karakternih osobina dolazi njeno javno djelovanje i stalno napadanje na građansko i bosansko.
Baudelaire

#1073 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Baudelaire »

Better Man wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Pa upravo iz tih njenih karakternih osobina dolazi njeno javno djelovanje i stalno napadanje na građansko i bosansko.

:thumbup: Ko ne vidi vezu između ovo dvoje, džabe mu objašnjavati.
poznanik

#1074 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by poznanik »

Sanja i piše ovakve tekstove da bi "uzdigla prašinu" i postigla veći tiraž, i njihov provokativan sadržaj je jedini način na koji Sanja Vlaisavljević može izaći iz anonimnosti i sopstvenog sivila. Što je više komentara o njoj i njenim tekstovima na ovom forumu i sličnim medijima, Sanjina "popularnost" i zastupljenost u javnom i medijskom prostoru samo više raste.

Svaki post ovdje je i "like" s prstom gore za Sanju, neovisno o njegovom sadržaju
kameni spavac

#1075 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by kameni spavac »

Prestat ću da pokusavam razumijeti sve ovo. VJerovatno nikada i neću. Stojim kod tvrdnje da ukoliko ne želimo da čitamo tekstove i ne moramo. Ne znam kakav je to mazohizam da ukoliko nas uzrujava to što čitamo mi to nastavljamo da radimo i onda pljujemo po autoru. Bukvalno pljujemo jer je ovaj forum kritika davno zaobišlja. Možda ja samo malo drugačije i racionalnije čitam te tekstove. Možda iz tih tekstova želim vidjeti drugu perspektivnu. Kao što u prethodnom tekstu nisam vidjela neko pretjerano veličanje te Ljiljane već više kao priliku za predstavljanje slike stanja medija koje je katastrofa. Jezik mržnje na sve strane. Ponekad pomislim da je cenzura iz raja izašla jer naši ljudi ne razumiju slobodu izražavanja ni u kom pogledu. Ipak svi mi različito shvatamo te tekstove. Ali i dalje nam to ne daje pravo za ovakvo grozno vrijeđanje. Ali kao i sve u ovoj zemlji svako uzima sebi za pravo sve što poželi. Još je bolje objašnjenje da je nazvati Kljujičem "ikebanom" vrijedjanje - što je potpuno izvan konteksta, pa nam to daje odriješene ruke da i mi to i još gore radimo. Katastrofa. To je kao uzimati pravdu u svoje ruke. Ali u ovoj zemlji je očito i to poželjno.

Sto se tiče "ismijavanja" građanskog i svega u Sarajevu, moram priznati da i ja dobijem potrebu za ismijavanjem. Ma kako to bolno bilo. Strašno je to šta čine od ovog grada i općenito od zemlje. Iz godine u godinu stanje je sve lošije i nikako da krene na bolje. Za narod, za građane. Eto kao godinama je problem bio u nacionalnim strankama, tušili su nas tim pričama i hajde narod nasjedne i dođoše socialdemokrati pa je još i gore. Sta ćemo sada. Sljedeći put da probamo sa životinjama ili biljkama (iako bi se neki političari lako preorijentisali u fikuse, filandendrone...). Najstrašnije je što nema principijelnosti i znakova dobre volje. Više od godinu i pol nismo imali državnu vlast - sarajevo je krivilo banja luku, banja luka sarajevo, pa se onda u sve to uključe hrvati, o kojoj socijaldemokratiji onda tu pričamo. Ako je stalno takva priča, onda je bolje bilo da su ostale nacionalne stranke oni se bar brže dogovaraju. Silno su nam obećavali Državu za građane, ali ja je još ne vidjeh a eto od izbora je dosta proslo. Govorili su kako će iskorijeniti korupciju pa se ni to nije desilo, samo se o tome manje priča. Nova vlast je protiv stare pričala svašta što tokom izbornih kampanja što i ranije, ali nažalost bilo bi dobro da smo nove bolje poteze osjetili, ali nismo. Kada je ubijen Denis Mrnjavac grad se digao na noge da se smijeni gradonačelnica, i najglasniji u tome je bio SDP. kada je godinu kasnije za vrijeme SDPovog gradonačelnika također mladic ubijen, gradonačelnik je mrtvo - hladno odgovorio da neće odstupiti jer nije u njegovoj nadležnosti. Ko je lud u priči - narod. Pogledam svog oca i gledam svaki dan kako je sve tužniji jer zna da se za ovo nije bori, nikako. Mi moramo naučiti živjeti s ljudima koji imaju drugačije mišljenje, ako već ne želimo sagledati objektivno to o čemu oni govore. Moramo prestati gledati na drugu stranu kao na "njih" i krivce za sve, ma kako to bilo teško. Jer sve dok mi ignorišemo njih oni i dalje pobjeđuju u tom ratu jer tako su oni dobili ono što su i željeli - svoj dio zemlje. Da se neko odavdje odazvao evo konkretno tom skupu o kojem se govori u kolumni i na sljedećih pet takvih stvari bi krenule naprijed. Jer sve dok se djelimo na nas i njih političarima dajemo takvu priliku i slobodu da rade šta i kako žele tj. da ne rade za nas.

E zbog takvih stvari i treba "ismijavati" Sarajevo jer ono bi trebalo biti uzor ponašanja i nazovimo te socijaldemokratije. Ako je ovo uzor onda se ja stidim.
Post Reply