BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#1051 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

BarbaDue wrote:Znaci prosjek :thumbup: :bih:
Ma kakav prosjek, poslije Argentine naši reprezentativci su najskuplji na svijetu, samo što ovi nisu računali kako treba..ovdje je računato samo 19 igrača, a mi svi znamo da mi trenutno imamo aktivnih preko pedeset reprezentativaca..jedino je Argentina skuplja jer i oni imaju oko pedeset reprezentativaca..
armin_tz

#1052 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by armin_tz »

udrch wrote:
Rookie wrote:
BarbaDue wrote:Evo na svjetskom se sve zna koliko kosta neka reprezentacija.
Zna li iko koliko kosta nasa reprezentacija u oJrima naravno? :D
102.750.000 eura

http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... _3446.html
Šta je ovo, svi naši napadači igraju za Sturm..
:lol: :lol: :lol: sturm ti je na njemackom napadac :D
udrch

#1053 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

Ma nije moguće :thumbup: ..hvala ti što si mi odklonio dilemu..ja mislio Džeko potpisao za Šturm..
Eborg

#1054 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Goran Galešić potpisao za Partizan
:shock:

Mladi bosanskohercegovački reprezentativac i sada već bivši igrač HIT Gorice, Goran Galešić, službeno je predstavljen kao novi igrač beogradskog Partizana.

Naš mladi reprezentativac i Partizan trebali bi potpisati trogodišnji ugovor, a novinarima je Galešića predstavio osobno Albert Nađ, koji je naglasio da je bh mladi reprezentativac budućnost Partizana.

"'Od djetinjstva mi je želja zaigrati za Partizan i danas sam ostvario svoj dječački san. Za ljubav prema Partizanu najzaslužniji je moj ujak, koji je također veliki partizanovac. Znam da će mi biti teško izboriti se za mjesto u momčadi, ali to mi je cilj i trudit ću se maksimalno ga ostvariti'' - rekao je Galešić.

Za ovog veznog igrača bila je zainteresirana i Genoa, kao i Maribor, te Koper.
jeza u ledja

#1055 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Rookie wrote:
BarbaDue wrote:Evo na svjetskom se sve zna koliko kosta neka reprezentacija.
Zna li iko koliko kosta nasa reprezentacija u oJrima naravno? :D
102.750.000 eura

http://www.transfermarkt.de/de/bosnien- ... _3446.html
Ako dobro sracunah, nasa reprezentacija je 19-a na svijetu po ukupnoj vrijednosti. :shock:

Plus, za razliku od ostalih, na ovom spisku se nalazi samo 21 nas reprezentativac, dok svi ostali imaju 23 ili vise. (ukupna vrijednost je ukupan zbroj cijene svih igraca na spisku)
Od ovih iznad nas, samo Rusija, Hrvatska, Turska i Belgija ne ucestvuju na SP. (interesantno ove druge dvij su bile sa nama u grupi)

Sto se tice nasih igraca pojedinacno, ako se ne varam Dzeko je (opet) 'poskupio'. Sve do nedavno je vrijedio 25, a sad vrijedi 30 miliona ojra. Pjanic je takodje poskupio, mislim da je na pocetku sezone vrijedio 7 miliona, sad pise 12.5.
Spahic sad vrijedi 5.2 miliona, a mislim da je prije godinu vrijedio bar duplo manje. Od ovih ostalih, Begovicu, Ibricicu, Nadarevicu, Jahicu i Zecu se takodje povecala cijena.
Hasagicu je takodje malo porasla cijena, znam da je prije mjesec bio na istom ko i Begovic (1.5 milion) sad pise 1.7.

Salihovicu je koliko vidim jedinom cijena opala, bio je na nekih 8, sad je na 6.5 miliona eura. Ibisevic je ostao na istom. Muratovicu i Rahimicu je zbog godina cijena takodje opala.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1056 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Admir_1984 »

Nego gdje ce Ibro iz Hajduka preci za 5-10mil? :-) :-) :D
and

#1057 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by and »

mujdža dobio ličnu i državljanstvo,napokon.
damir ćorić iz herte potpisao da u budućnosti želi igrati za bih.
callmethebreeeze

#1058 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by callmethebreeeze »

jel' ko gledao tog mujdzu? jel' zaista tako dobar kako svi govore?
Eweleen

#1059 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eweleen »

and wrote:mujdža dobio ličnu i državljanstvo,napokon.
damir ćorić iz herte potpisao da u budućnosti želi igrati za bih.
ja reko potpisao za budućnost iz bih :lol:
zecko_kupuz

#1060 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Admir_1984 wrote:Nego gdje ce Ibro iz Hajduka preci za 5-10mil? :-) :-) :D
Jah, sad govori fol "vidim se i slijedeće sezone u Hajduku" :-) , bolje reći, niko ga ne može ni zamisliti izvan ovih prostora.

...i ovih liga. :P
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1062 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Admir_1984 »

zecko_kupuz wrote:
Admir_1984 wrote:Nego gdje ce Ibro iz Hajduka preci za 5-10mil? :-) :-) :D
Jah, sad govori fol "vidim se i slijedeće sezone u Hajduku" :-) , bolje reći, niko ga ne može ni zamisliti izvan ovih prostora.

...i ovih liga. :P
Normalno da ne moze za te pare, on je meni igrac mozda za prosjecnog tima austrijske ili poljske lige, tipa Lask ili Polonia :-)
studeni76

#1063 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

ludak_ wrote:Jos kada se doda da je govno od covjeka i ne zasluzuje da ide negdje u inostranstvo.
On je već u inostranstvu
BaileyS

#1064 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BaileyS »

callmethebreeeze wrote:jel' ko gledao tog mujdzu? jel' zaista tako dobar kako svi govore?
Za nas dobar sigurno ali ipak ne trebas smesti s uma da je to igrac koji je tek izborio mjesto u Frajburgu, ekipi koja je jedva osigurala opstanak.

Klasa Dzeke nije, ne vjerujem da ce ikad dospjeti u najboljih 11 Bundeslige (ili makar tim kola) ali da je pravi bek
kakvog trebamo, to sigurno jeste.

On je nas prvi bek, nakon Musica, koji vuce na krilo. Ostali, oni koji su danas u konkurenciji ili ce eventualno biti
kao npr Jahic ili Papac, blize su stoperu nego krilu.
HarnagaHarnaga

#1065 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

BaileyS wrote:
callmethebreeeze wrote:jel' ko gledao tog mujdzu? jel' zaista tako dobar kako svi govore?
Za nas dobar sigurno ali ipak ne trebas smesti s uma da je to igrac koji je tek izborio mjesto u Frajburgu, ekipi koja je jedva osigurala opstanak.

Klasa Dzeke nije, ne vjerujem da ce ikad dospjeti u najboljih 11 Bundeslige (ili makar tim kola) ali da je pravi bek
kakvog trebamo, to sigurno jeste.

On je nas prvi bek, nakon Musica, koji vuce na krilo. Ostali, oni koji su danas u konkurenciji ili ce eventualno biti
kao npr Jahic ili Papac, blize su stoperu nego krilu.
Upravo tako, vrijedice nam prilicno i da je jos jednog slicnog za suprotnu stranu pa da nakrivimo kapu.
zecko_kupuz

#1066 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Kaže predsjednik Hajduka da će se najvjerovatnije kutarisati Pandže, a za Ibričića se navodno (opet) interesuje Aston Villa. :-) Hajde, i kada bi stvarno bio toliko dobar da može otići negdje, Ibričić mi se, po svojim izjavama, jednostavno čini isprepadan zbog eventualnog odlaska. Uvijek podvlači kako bi najradije ostao u Hajduku.
BaileyS

#1067 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BaileyS »

HarnagaHarnaga wrote: Upravo tako, vrijedice nam prilicno i da je jos jednog slicnog za suprotnu stranu pa da nakrivimo kapu.
Pa dobro, ne trebaju bas ofanzivni bekovi na obje strane. Obicno jedan ima vecu slobodu da se prikljucuje napadu dok drugi ostaje da pripomogne odbrani, bar u ovim formacijama sa cetiri pozada.

Ja bih bio zadovoljan da imamo defanzivnijeg Papca lijevo i ofanzivnijeg Mujdzu na desnoj strani. Ne zadovoljan vec prezadovoljan.

Jos davno, prije jedno cetiri pet mjeseci, kad o tom nije bilo ni govora, pokrenuo sam diskusiju o Mujdzi (vjerovatno se sjeca @burek in space) i Bartulovicu, nekadasnjem lijevom beku Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske koji trenutno igra u Ukrajini. Momak je rodjen u Kaknju 86', bilo je naznaka da bi mogao zaigrati za nas u vrijeme Cire.

Poslije je ispala prica da su obojica odigrali nezvanicne utakmice za seniore Hrvatske i da nema sanse za promjenu sportskog drzavljanstva. Eh sad, posto se ovo pokazalo netacno u vezi sa Mujdzom moze li neko protabiriti kolike su sanse da bi Bartulovic danas mogao promijeniti fudbalsko drzavljanstvo. Radi se o slicnom igracu, igra beka a moze biti i krilo samo na suprotnoj strani od Mujdze.

http://www.national-football-teams.com/ ... p?id=15413
http://en.wikipedia.org/wiki/Mladen_Bartulovi%C4%87

Kad bi od tog moglo ispasti nesto, dobro bi bilo da SAX pokrene lavinu jednim intervjuom na naslovnoj :)
HarnagaHarnaga

#1068 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

BaileyS wrote:
HarnagaHarnaga wrote: Upravo tako, vrijedice nam prilicno i da je jos jednog slicnog za suprotnu stranu pa da nakrivimo kapu.
Pa dobro, ne trebaju bas ofanzivni bekovi na obje strane. Obicno jedan ima vecu slobodu da se prikljucuje napadu dok drugi ostaje da pripomogne odbrani, bar u ovim formacijama sa cetiri pozada.

Ja bih bio zadovoljan da imamo defanzivnijeg Papca lijevo i ofanzivnijeg Mujdzu na desnoj strani. Ne zadovoljan vec prezadovoljan.

Jos davno, prije jedno cetiri pet mjeseci, kad o tom nije bilo ni govora, pokrenuo sam diskusiju o Mujdzi (vjerovatno se sjeca @burek in space) i Bartulovicu, nekadasnjem lijevom beku Hajduka i mlade reprezentacije Hrvatske koji trenutno igra u Ukrajini. Momak je rodjen u Kaknju 86', bilo je naznaka da bi mogao zaigrati za nas u vrijeme Cire.

Poslije je ispala prica da su obojica odigrali nezvanicne utakmice za seniore Hrvatske i da nema sanse za promjenu sportskog drzavljanstva. Eh sad, posto se ovo pokazalo netacno u vezi sa Mujdzom moze li neko protabiriti kolike su sanse da bi Bartulovic danas mogao promijeniti fudbalsko drzavljanstvo. Radi se o slicnom igracu, igra beka a moze biti i krilo samo na suprotnoj strani od Mujdze.

http://www.national-football-teams.com/ ... p?id=15413
http://en.wikipedia.org/wiki/Mladen_Bartulovi%C4%87

Kad bi od tog moglo ispasti nesto, dobro bi bilo da SAX pokrene lavinu jednim intervjuom na naslovnoj :)
Da, obicno kada jedan bek ode naprijed centarhalf do njega pazi i na tu stranu, ovaj drugi se pomjera malo prema sredini kao i bek sa suprotne strani i pravi se kombinacija od troice pozadi. Ipak mnogo je lakse kad oba beka imaju mogucnosti igranja i naprijed, ne kazem da istovremeno obojica trebaju ici, zavisi od situacije koji se ubacuje... Brazil je do savrsenstva prakticirao takve akcije a i Kafu te posebno Roberto Karlos su imali te mogucnosti. Pa nekada Bajern sa Sanjolom i Lizerazuom. Ne znam puno o tome Mladenu Bartulovica, osim sto mi se cini da je jedan sa tim prezimenom (a haman i imenom) i takodje iz Hajduka vec igrao za nasu reprezentaciju. Sta bi sa njime, ne vjerujem da je to taj.
Eborg

#1069 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Eborg »

Mladen Bartolović je igrao za nas kao krilo. Inače je iz Živinica.

Mladen Bartulović je odbio Sliškovićev poziv i zaigrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju i A reprezentaciju u prijateljskoj. Inače je iz Kaknja.

Obojica su igrali u Hajduku ali u različitim periodima.
HarnagaHarnaga

#1070 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by HarnagaHarnaga »

Eborg wrote:Mladen Bartolović je igrao za nas kao krilo. Inače je iz Živinica.

Mladen Bartulović je odbio Sliškovićev poziv i zaigrao za hrvatsku U-21 reprezentaciju i A reprezentaciju u prijateljskoj. Inače je iz Kaknja.

Hvala
BaileyS

#1071 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BaileyS »

Racuna li se ta prijateljska? Mujdza je takodje igrao ali u nezvanicnoj protiv Vinkovaca.
palermo

#1072 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

BaileyS wrote:

Racuna li se ta prijateljska? Mujdza je takodje igrao ali u nezvanicnoj protiv Vinkovaca.
pretpostavljam da se ne računa, ali mislim da je problem što Bilić računa na Bartulovića
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 29/04/2015 06:28, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#1074 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Berberovic se vratio u redove bugarskog sampiona Litexa. :thumbup:

Tako ce umjesto druge turske lige ove sezone igrati pretkola Lige sampiona. :)
zecko_kupuz

#1075 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Heh, blago njemu. :-) Vala što je igrao, igrao je. Danas je samo muha bez glave.
Post Reply