Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#1051 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

rado_vidjen wrote:Nani je igrao...i to kako :-)
.
ma bosingwa
zecko_kupuz

#1052 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Pojedinci jašu po Sušiću i ne misle izgleda popustiti. :roll: Da li to pripremate teren za "rekao sam vam" situacije. :zzzz:
Kakva crna neuigrana Francuska?! Sušić ne zna...mi ne znamo kakav će sastav Francuske biti poslije SP-a. Dakle, argumenti su nula. Kakva Albanija i krcat stadion. Nikada mi nismo privlačili takvu pažnju (čak ni kod "susjeda"), niti ćemo u skorije vrijeme. Potrebno je da izgradimo neki renome kao prvo. U Luksemburgu, Bjelorusiji, Albaniji, a možda i Rumuniji, čekaju nas poluprazni stadioni i domaća atmosfera koja neće zastrašiti ove igrače.

Onaj naš "ulični" fudbal/nogomet tek se sa ovom generacijom da uočiti u timu. Mislim na tehniku i tečnost u igri, čuvanje lopte, podvaljivanje pasova itd itd. Igrači nam igraju u boljim klubovima nego prije, u jačim ligama nego prije, pa valjda su stekli i neku rutinu nakon svega...ali i psihološku stabilnost.

Stiče se dojam da su sada svi forumaši podijeljeni na dva, markirana tabora. Jedan kao "grupa nadmenih i nerealnih", drugi kao grupa "totalnih skeptika". Prvi već sada zapisuju osvojene bodove, drugi glorifikuju protivnike. :P

Ja valjda spadam u prvu grupu kada kažem da Rumune i one "ispod" nas možemo razbaciti, komotno, ali uz ozbiljan pristup, dok se sa Francuzima možemo itekako nadigravati. O bodovima neći ni zucnuti. :D

Nazad na temu - Pape, pošalji ih po ćevape. :D :bih:
Šaner

#1053 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šaner »

ko se boji luksemburga i gostovanja velesili albaniji nema sta traziti na ep...ja mislim da mi imamo jacu ekipu od rumuna i da ce BiH na kraju zavrsiti u barazu...e sad nadam se da nas ne ceka opet portugal tamo...
van Basten

#1054 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

koja je to pamet odlučila da odlučujuću utakmicu igramo protiv nosioca grupe i + najjače lobirane zemlje i to U GOSTIMA!! šta nam to govori o ambivijama našim? da smo već odustali od borbe za prvo mjesto? Indikativna je i izjava munjinog nasljednika kako žele prvo sa Francuskom kući radi PROFITA!!
opet žrtvujemo uspjeh radi profita.
Ko misli da ćemo moći pobijediti Francusku u gostima ako nam oboma bude trebalo za prolaza, neka malo obnovi gradivo sa: Francuska - Irska i Srbija - BiH.
Uglavnom, ne sviđa mi se raspored sekunde
shalla

#1055 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

van Basten wrote:koja je to pamet odlučila da odlučujuću utakmicu igramo protiv nosioca grupe i + najjače lobirane zemlje i to U GOSTIMA!! šta nam to govori o ambivijama našim? da smo već odustali od borbe za prvo mjesto? Indikativna je i izjava munjinog nasljednika kako žele prvo sa Francuskom kući radi PROFITA!!
Ko misli da ćemo moći pobijediti Francusku u gostima ako nam oboma bude trebalo za prolaza, neka malo obnovi gradivo sa: Francuska - Irska i Srbija - BiH.
Daj buraz, nemoj me ti iznenađivati sa tim razmišljanjem... Zašto misliš da smo MI mogli biti ti koji će pored rumuna i francuza nametnuti svoje želje i prijedloge? Znaš i sam kakvi su ovi dogovori, svi moraju praviti kompromise ali logično je da će najjači praviti najmanje kompromisa i obrnuto... To ti je isto kao da se skupe raja da igraju lopte i njih par imaju 17-18 godina a onda dođe jedan 14-godišnjak i kaže "ja hoću tog i tog u ekipu". Šta bi uradili ovi stariji? Pukli mu čvoku da mu se zamanta :mrgreen:
Eto, slikovito sam ti rekao kako to ide :mrgreen:
van Basten

#1056 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

shaqqa wrote:
van Basten wrote:koja je to pamet odlučila da odlučujuću utakmicu igramo protiv nosioca grupe i + najjače lobirane zemlje i to U GOSTIMA!! šta nam to govori o ambivijama našim? da smo već odustali od borbe za prvo mjesto? Indikativna je i izjava munjinog nasljednika kako žele prvo sa Francuskom kući radi PROFITA!!
Daj buraz, nemoj me ti iznenađivati sa tim razmišljanjem... Zašto misliš da smo MI mogli biti ti koji će pored rumuna i francuza nametnuti svoje želje i prijedloge? Znaš i sam kakvi su ovi dogovori, svi moraju praviti kompromise ali logično je da će najjači praviti najmanje kompromisa i obrnuto... To ti je isto kao da se skupe raja da igraju lopte i njih par imaju 17-18 godina a onda dođe jedan 14-godišnjak i kaže "ja hoću tog i tog u ekipu". Šta bi uradili ovi stariji? Pukli mu čvoku da mu se zamanta :mrgreen:
s tim što su sada 14.godišnjaku udovoljili, jer je on govorio da hoće prvu Lux u gostima pa Francusku kući da se šta zaradi i Rumuniju iduće godine. Sve je to i dobiveno, ali naše nije brinulo kako završiti kvalifikacije, a završavamo ih na najgori mogući način.
domi

#1057 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by domi »

Ovo je i meni upalo u oci odmah nakon dogovora o rasporedu utakmica. Mislim, ne bih da zvucim k'o preparana ploca, ali imajuci u vidu fetis na sve francusko od strane naseg selektora bojim se da u odlucujucoj tekmi ovaj zavidovicki as ne desetkuje nasu repku. Sta mislite, oni prvi, mi drugi i pobjednik ide direktno u Poljsku a gubitnik ostaje kod kuce?!

Ha ha....da jb rak raka, ja mu ne bih vjerovao.
Obuca9

#1058 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

van Basten wrote:
shaqqa wrote:
s tim što su sada 14.godišnjaku udovoljili, jer je on govorio da hoće prvu Lux u gostima pa Francusku kući da se šta zaradi i Rumuniju iduće godine. Sve je to i dobiveno, ali naše nije brinulo kako završiti kvalifikacije, a završavamo ih na najgori mogući način.
Kakve veze ima je li Francuska kuci u drugom ili u zadnjem kolu, zarada je ista. Stadion ce biti pun kad god da se igra. Pape je jasno rekao koji je razlog zašto želi Francuze, a to nisu nikakve finansije (jer one ce biti iste i u avgusu 2010. i u oktobru 2011. godine).

A čuj tek ovog domija. Jes eto Pape više voli Francuze nego sebe, pa mu je draze da na EP gleda Domenecha, nego da i sam bude ucesnik istog. Boze sacuvaj kakvih sve likova ima.

Jednostavno ovdje ima nekoliko ljudi koji su u startu protiv Papeta i koji ce u svemu (pa cak i u obilasku reprezentativaca) naci nesto da okrenu i prigovore mu. Svašta.
kotace

#1059 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by kotace »

Sve znalci,ma jok malo je reci,sve majstori zanata. :lol: :lol: GLEDAJTE DJECO DA NASTAVITE SKOLU,da popravite ocjene-pustite SAFETA SUSICA ,L E G E N D U :thumbup: :thumbup: poz. PAPE pitari Sarajevo.
oridjidji

#1060 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

pape je bio dobar igrac, ali nije nikada bio dobar i uspjesan trener. vodio je mahom par turskih ekipa, nijednu sa posebnim uspjehom. ono sto se od njega trazi u ovim kvalifikacijama jeste REZULTAT. Raspored je dobar u neku ruku. Jedino je los izbor po meni, to sto prvu utakmicu sa francuzima igramo kuci. Mislim da je tu Susic poletio jer misli da ima materijala u reprezntaciji da tucemo Francuze kuci tek tako. Jedino je dobra stvar sto sa Rumunima igramo u istoj sedmici. Kada bi s njima prosli kao sa Belgijancima u zadnjim kvalifikacijama, izbacili bi jednog konkurenta za drugo mjesto. Mogu biti optimista i reci da je grupa vise nego dobra po nas. Bjelorusi, Albanija su nezgodni protivnici koji osciliraju u svojoj formi, inace kad bi uhvatile kontinuitet dobrih igara, mogle bi olako zagorcati zivot u grupi svima. Protiv Bjelorusa se niko nije naigrao posebno u prethodnim kvalifikacijama osim Engleza iako su izgubili obje utakmice protiv Hrvata i jednu protiv Ukrajine na gostovanju, svi ti porazi su dolazili tesko. Albanija je takodjer uzela bod u Lisabonu Portugalcima, isti su ih jedva pobjedili u Tirani sa 2-1 golom u 5 minuti nadoknade. Gubili su od svedske, danske i madjara na strani i od madjara i portugalaca kuci. Rumuni i Francuzi su za nas favoriti, ali nisu nepobjedivi. Luksemburg je ekipa koja je kao i obicno autsajder i mislim da bi bilo suvise tesko da mi protiv njih izgubimo koji bod.

03.09.2010. Luksemburg - BiH
Luksemburg je ekipa protiv koje je tesko igrati, igraju s ciljem da prime sto manje golova. Za njih ce Dzeko biti prava prijetnja. Moja prognoza je da cemo ih tuci sa 2-0.

07.09.2010. BiH - Francuska
Ovu bi utakmicu bilo najbolje pobjediti jer to nije nemoguce, ali ovoj reprezentaciji bi trebalo par jakih proba da bi to i moglo biti moguce i malo bolja rijesenja u odbrani. Ono sto bi moglo biti problem za Francuze jeste nasa kontra. Protiv njih nije moguce igrati presing, jer takva bi nam se igra osvetila. Moja prognoza je remi uz bogat repertoar zicera Francuza.

08.10.2010. Albanija - BiH
Ovo ce za nas biti jedna od bitnijih utakmica. Fudbalski mentalitet Albanaca je takav da ne podnose poraze, protiv njih je bitno rano povesti, isti se odmah otvaraju i u kontrama mogu biti potopljeni. Imaju par igraca koji imaju kvalitet i mogu pomrsiti racune reprezentaciji BIH-a i na njih se mora ozbiljno obratiti paznja, to su Lorik Cana, Erjon Bogdani i Besart Berisha. Protiv njih nesmijemo izgubiti nijedan bod u obje utakmice. Nijedna od ovih utakmica nece biti laka, ali mislim da cemo ih pobjediti u obje utakmice minimalnim rezultatom.

12.10.2010. slobodni

25.03.2011. BiH - Rumunija
Ovo nam je utakmica biti ili ne biti, sretan bih bio kada bi protiv njih prosli kao protiv Belgijanaca. Svojim stilom igre nikad nam nisu posebno odgovarali i prije smo imali kvalitet da ih pobjedimo, pa smo protiv njih gubili sve bodove. Ovaj put mozemo biti ti koji ce ih pobjediti kuci i protiv njih remizirati na strani. Imaju dobar sastav i pregrst talenata, ligu koja je svake godine sve jaca i jaca. Prije nismo imali Dzeku koji je go igrac i koji iz malo sansi daje dosta golova, inace smo protiv njih uvijek imali manjak srece, znali smo ih nadigrati a ne dati im golove. Dzeko bi nam uz par slobodnjak majistora mogli biti od velike vaznosti u utakmicama protiv Rumuna, imaju dobar napad ali losu odbranu. Sastav im je pun extra kvalitetnih igraca, oni imaju Mutua, Chivua, Maricu, Niculaua, Rata, Radoi. S njima nece biti lako. Moja prognoza je da cemo ih u tuci kuci 2-1.

29.03.2011. slobodni

03.06.2011. Rumunija - BiH
Ova utakmica ima golemu vaznost za nas. Sa 10 bodova iz prve 4 utakmice i remijem u Rumuniji, mi bi bili na dobrom put da izgradimo pobjednicki mentalitet i sa mirnom i hladnom glavom obezbjedimo sebi drugo mjesto u grupi i budemo tihi pretedenti na prvu poziciju. Racunajuci na moguce klizanje Francuza kod nekih od ovih reprezntacija. Za nas bi u Rumuniji i remi bio dobar rezultat. Medjutim najvjerovatniji ishod utakmice u Rumuniji bi bila pobjeda Rumuna sa 1-0.

07.06.2011. BiH - Albanija
Rezultat ove utakmice ce biti 2-0 za nas.

02.09.2011. Bjelorusija - BiH
Ovdje bi bilo najbolje pobjediti, Hrvatskoj je poslo za rukom. Moze poci i nama. Nasa je sreca sto u odnosu na Bjeloruse imamo dosta kvalitetniji sastav, iz ove dvije utakmice se nadam 6 bodova. Moja prognoza protiv njih u Minsku je 1-2.

06.09.2011. BiH - Bjelorusija
Kuci cemo ih tuci sa 2-0 i to u utakmici slicnoj onoj Estonija - BIH-a.

07.10.2011. BiH - Luksemburg
U utakmici sa Luksembrgom ocekujem punu mrezu Luksemburyana. Konacni rezultat 5-0.

11.10.2011. Francuska - BiH
Ovdje ocekujem branjenje nase reprezentacije sa 11 igraca u prostoru i moguci remi. Volio bih kada bi ova utakmica zavrsila pogodnim rezultatom za nas, ali Francuzi su favoriti grupe i oni jedine gubitke bodova u ovim kvalifikacijama mogu imati protiv nas i Rumuna.

U ovoj grupi presudice abd u nasu korist, proklizavanje rumuna protiv bjelorusa i albanaca. I sa 4 boda prednosti mi cemo abd biti druga ekipa u grupi. Francuzi su za mene totalni favoriti grupi. Nasa reprka ima kvalitetu da se ganja sa rumunima u trci za drugo mjesto i ko zijani bodove protiv malih taj ce sam sebi trasirati put kuci. Abd nadam se da ce rumuni biti ti koji ce gubiti bodove protiv albanaca i bjelorusa. I rumunima i nama prognoziram isti broj poraza. A to je po jedan od francuza na gostovanju i po jedan poraz u medjusobnim duelima izmedju nas i rumuna.

Mislim da sada napokon imamo potpuno pravo da se nadamo plasmanu na EP. Sastav nam je predobar. Imamo jos nekolicin igraca, koji se u njemu mogu dokazati. Iako su nasi bundesligasi u losoj formi, mislim da bi kroz kvalifikacije sa Safetom, mogli da dobiju jos bolju ostricu i kvalitetu napadu. Sajo ce imati jedan od kvalitetnijih veznih redova u Evropi u kojem bi morali biti oni koji pokazuju talenat, kvalitet i dobar kontinuitet igara. Nece mu biti lako u vezni red integrisati Pjanica, Misketa, Meduljanina, Bajramovica, Rahimica, Salihovica i jos nekolicinu igraca koji bi se mogli naci ponovo na spisku, a mogu biti konkurentni za mjesto u vezi.

Odbrana nam je mana, imamo los bokove. Mislim da trazenju bekova Sajo mora poraditi. Stopere imamo, ali bekove imamo lose, lose, lose. Ako ne nadje dobra rijesenja, onda bi mogli gledati na tim pozicijama ponovo Ibricica i Salihovica. Dobro je sto je za nas nasao jos jednog stopera. Sto otvara mogucnost da Jahic zaigra na boku.

Sto se tice napada, tu su Dzeko, Ibisevic i Muslimovic. Mozda bi bilo dobro podraziti jos jednog ili dva napadaca, kako bi se imala makar sirina na klupi, ako bi se neko od njih povrijedio.

Saji zelim srecu i nasim momcima i abd da nas po prvi put odvedu na neko veliko takmicenje.
udrch

#1061 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Neki dan je bio tekst negdje, da nam je za odlazak na EP potreban onaj stari Vedad Ibišević..
I ja sam tog istog mišljenja..
Iako je Džeko vrhunski i naš najbolji napadač, bojim se da se previše oslanjamo samo na njega..nedo Bog kakve povrede ili kartona, ne znam ko bi zabio golove i protiv Luxemburga..
A osim toga kad se sjetim one utakmice protiv Slovenije, jedine koju smo odigrali u vrijeme kad su i Ibišević i Džeko bili u vrhunskoj formi, prođu neki trnci kroz mene..kako smo samo lagano davali golove u toj utakmici i kako su Džeko i Ibišević izgledali ko vanzemaljci među slovenskim odbrambenim igračima..
Ehh to je bilo dobro vrijeme..
zecko_kupuz

#1062 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

Nama je "samopouzdanje" izgleda strani pojam, nažalost. Historija je pokazala da svaki put kada smo išli "oprezno" na neriješen rezultat ili čuvanje svog gola nismo dobro prolazili.
Uz ovakvu odbranu i ovakav napad mi još uvijek strepimo ići na pobijedu u gostima. :-) Mislim, kod jačih ekipa naravno. Zašto ne bismo jednom pokušali pobijediti i goropadne Francuze i Rumune na gostujućem terenu, a i kod kuće.

Ovo već djeluje kao kakav kliše - "kod kuće ići na pobijedu, u gostima ići na bod". Osim Španije, ne sjećam se da su nam ti pohodi na jedan bod donosili toliko željene rezultate.

Ali dobro, dok mi sami sebe ne počnemo cijeniti na pravi način, to sigurno neće ni protivnici.
cyprus

#1063 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

udrch wrote:Neki dan je bio tekst negdje, da nam je za odlazak na EP potreban onaj stari Vedad Ibišević..
I ja sam tog istog mišljenja..
Iako je Džeko vrhunski i naš najbolji napadač, bojim se da se previše oslanjamo samo na njega..nedo Bog kakve povrede ili kartona, ne znam ko bi zabio golove i protiv Luxemburga..
A osim toga kad se sjetim one utakmice protiv Slovenije, jedine koju smo odigrali u vrijeme kad su i Ibišević i Džeko bili u vrhunskoj formi, prođu neki trnci kroz mene..kako smo samo lagano davali golove u toj utakmici i kako su Džeko i Ibišević izgledali ko vanzemaljci među slovenskim odbrambenim igračima..
Ehh to je bilo dobro vrijeme..
Ne treba nama nikakav stari Vedo, nego suprotno, novi Vedad Ibišević. Ne dvodim u pitanje njegovo htjenje, želju i najbolju namjeru, ali Vedu dosad nikada nije išlo u reprezentativnom dresu, to bi se nadam se trebalo promjeniti. Ta utakmica protiv Slovenije je ustvari jedina na kojoj je Vedo pokazao šta sve zna i može. Nadajmo se da će biti još takvih utakmica :)
oridjidji

#1064 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

Mislim da u reprezentaciju treba pozvati Custovica kako bi konkurencija u napadu bila malo jaca. Nas najbolji tandem u napadu su Dzeko i Muslimovic. Dzeko i Ibisevic su jedino u Sloveniji dobro izgledali. Dzeko i Muslimovic su slicni igraci, znaju dati go i glavom i nogom, te su robusni i mogu da na sebe navuku par igraca, njima ne treba mnogo prilika za go. Ibisevic je igrac kojem treba dosta lopti, da bi svoje prilike realizovao. Igra mora biti podredjenja njemu. Brz je, okretan, ali robusan nije. Brzo klone duhom u igri, kad ga ne ide. Dzeko nije takav, mada Dzeko ponekad zna da izgleda lijeno na terenu, on je igrac koji kad mu se ukaze prilika na najbolji nacin moze i da je realizuje. I ove godine on pokazuje svu raskos svoga talenta i rada.Dzeko je borben.Ibisevic je dosta meksi. Ibisevicu je prioritetan zadatak da vrati svoju staru formu i onda Vedo moze da trazi svoje mjesto u napadu nase reprezentacije. Do tada mislim da je Muslimovic taj koji zasluzuje njegovo mjesto u timu.
oridjidji

#1065 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

zecko_kupuz wrote:Nama je "samopouzdanje" izgleda strani pojam, nažalost. Historija je pokazala da svaki put kada smo išli "oprezno" na neriješen rezultat ili čuvanje svog gola nismo dobro prolazili.
Uz ovakvu odbranu i ovakav napad mi još uvijek strepimo ići na pobijedu u gostima. :-) Mislim, kod jačih ekipa naravno. Zašto ne bismo jednom pokušali pobijediti i goropadne Francuze i Rumune na gostujućem terenu, a i kod kuće.

Ovo već djeluje kao kakav kliše - "kod kuće ići na pobijedu, u gostima ići na bod". Osim Španije, ne sjećam se da su nam ti pohodi na jedan bod donosili toliko željene rezultate.

Ali dobro, dok mi sami sebe ne počnemo cijeniti na pravi način, to sigurno neće ni protivnici.
Isti goropadni Francuzi i Rumuni se nepobjedjuju u nadigravanju sa njima, vec taktikom. Ciro je pokusao da se nadigrava sa Turskom u Zenici, pa smo i bod jedva cupali. Pokusao je da se nadigrava sa Spanijom pa smo peticu primili. Mi nemamo sigurnost u zadnjoj liniji da bi gradili samopouzdanje i napadacku igru. Mi imamo jednog vrhunskog stopera i to je Spahic. Mi smo morali igrati sa trojicom u zadnjoj liniji i sa petoricom u veznom redu u proslim kvalifikacijama zato sto nismo imali kvalitetnih bocnih rijesenja i kvalitetnih stopera. Pa su na tim pozicijama igrali dvojica ofanzivaca Ibricic i Salihovic. Formacija nam je u napadu izgledala kao 3-5-2, a u odbrani kao 5-3-2 jer su rupe na bokovima morali pokrivati ovo dvoje igraca.

Sto velike reprezentacije imaju to samopouzdanje u igri, zato sto imaju kvalitet i u odbrani, vezi i napadu. Mi imamo sjajan vezni red i napad. Ali odbrana nam je odron. Nadarevic, Jahic nisu vrhunski stoperi. To je samo Spahic. I na imenu jednog kvalitetnog odbrambenog igraca ne moze se graditi samopouzdanje u timu i napadacka igra.

Takodjer mi nemamo ni kvalitetnu i siroku klupu. Mi moramo potraziti more igraca. Ovoj reprezentaciji treba jos igraca, da bi se gradilo samopozdanje i obezbjedila konstantna izgradnja i napedak i dosljedan i odrziv kvalitet.

Susicev je dobar potez sto je vrbovao, ovog malog Turcina sa BH porijeklom kao novog potencijalnog stopera. Mislim da pored njega, mora potraziti jos rijesenja u odbrani i jos koje dobro rijesenje u napadu kako bi nabio konkurenciju u timu.
jeza u ledja

#1066 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

domi wrote:
Ovo je i meni upalo u oci odmah nakon dogovora o rasporedu utakmica. Mislim, ne bih da zvucim k'o preparana ploca, ali imajuci u vidu fetis na sve francusko od strane naseg selektora bojim se da u odlucujucoj tekmi ovaj zavidovicki as ne desetkuje nasu repku. Sta mislite, oni prvi, mi drugi i pobjednik ide direktno u Poljsku a gubitnik ostaje kod kuce?!

Ha ha....da jb rak raka, ja mu ne bih vjerovao.
:shock:
zecko_kupuz

#1067 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

oridjidji wrote: Isti goropadni Francuzi i Rumuni se nepobjedjuju u nadigravanju sa njima, vec taktikom. Ciro je pokusao da se nadigrava sa Turskom u Zenici, pa smo i bod jedva cupali. Pokusao je da se nadigrava sa Spanijom pa smo peticu primili. Mi nemamo sigurnost u zadnjoj liniji da bi gradili samopouzdanje i napadacku igru. Mi imamo jednog vrhunskog stopera i to je Spahic. Mi smo morali igrati sa trojicom u zadnjoj liniji i sa petoricom u veznom redu u proslim kvalifikacijama zato sto nismo imali kvalitetnih bocnih rijesenja i kvalitetnih stopera. Pa su na tim pozicijama igrali dvojica ofanzivaca Ibricic i Salihovic. Formacija nam je u napadu izgledala kao 3-5-2, a u odbrani kao 5-3-2 jer su rupe na bokovima morali pokrivati ovo dvoje igraca.

Sto velike reprezentacije imaju to samopouzdanje u igri, zato sto imaju kvalitet i u odbrani, vezi i napadu. Mi imamo sjajan vezni red i napad. Ali odbrana nam je odron. Nadarevic, Jahic nisu vrhunski stoperi. To je samo Spahic. I na imenu jednog kvalitetnog odbrambenog igraca ne moze se graditi samopouzdanje u timu i napadacka igra.

Takodjer mi nemamo ni kvalitetnu i siroku klupu. Mi moramo potraziti more igraca. Ovoj reprezentaciji treba jos igraca, da bi se gradilo samopozdanje i obezbjedila konstantna izgradnja i napedak i dosljedan i odrziv kvalitet.

Susicev je dobar potez sto je vrbovao, ovog malog Turcina sa BH porijeklom kao novog potencijalnog stopera. Mislim da pored njega, mora potraziti jos rijesenja u odbrani i jos koje dobro rijesenje u napadu kako bi nabio konkurenciju u timu.
Ček, ček, ček, samo malo. Ti se vodiš stereotipom da mi imamo slabu odbranu, ne baš klasne igrače, kratku klupu itd itd.
Ali pogledaj šta govoriš - imamo slabu odbranu, pa ne smijemo graditi napadačku igru.:? :? :? Ovo ne razumijem nikako. Upravo zato što imamo slabu odbranu ne smijemo taktizirati i dopuštati opsadu našeg gola. Turska i Španija i nisu pravi argument. Protiv Turske smo upravo počeli oprezno, pa primili gol. Španija je bila nevažna u zadnjoj utakmici, a da ne pričam da su oni trenutno viša klasa za nas. Francuzi i Rumuni nisu.

Ja kažem da bi bilo sjajno da uvijek forsiramo napadačku igru, jer naš napad je i najpotentniji dio ekipe. Spahić i par kvalitetnih golmana ne mogu nažalost spasiti ono što ostatak zadnje linije i poneko iz veze zakuha.
jeza u ledja

#1068 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

zecko_kupuz wrote: Španija je bila nevažna u zadnjoj utakmici, a da ne pričam da su oni trenutno viša klasa za nas. Francuzi i Rumuni nisu.
.
:roll:
Mi i Francuzi smo tu negdje. :bih:

:lol:

:run:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1069 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

zecko_kupuz wrote:
oridjidji wrote: Isti goropadni Francuzi i Rumuni se nepobjedjuju u nadigravanju sa njima, vec taktikom. Ciro je pokusao da se nadigrava sa Turskom u Zenici, pa smo i bod jedva cupali. Pokusao je da se nadigrava sa Spanijom pa smo peticu primili. Mi nemamo sigurnost u zadnjoj liniji da bi gradili samopouzdanje i napadacku igru. Mi imamo jednog vrhunskog stopera i to je Spahic. Mi smo morali igrati sa trojicom u zadnjoj liniji i sa petoricom u veznom redu u proslim kvalifikacijama zato sto nismo imali kvalitetnih bocnih rijesenja i kvalitetnih stopera. Pa su na tim pozicijama igrali dvojica ofanzivaca Ibricic i Salihovic. Formacija nam je u napadu izgledala kao 3-5-2, a u odbrani kao 5-3-2 jer su rupe na bokovima morali pokrivati ovo dvoje igraca.

Ček, ček, ček, samo malo. Ti se vodiš stereotipom da mi imamo slabu odbranu, ne baš klasne igrače, kratku klupu itd itd.
Ali pogledaj šta govoriš - imamo slabu odbranu, pa ne smijemo graditi napadačku igru.:? :? :? Ovo ne razumijem nikako. Upravo zato što imamo slabu odbranu ne smijemo taktizirati i dopuštati opsadu našeg gola. Turska i Španija i nisu pravi argument. Protiv Turske smo upravo počeli oprezno, pa primili gol. Španija je bila nevažna u zadnjoj utakmici, a da ne pričam da su oni trenutno viša klasa za nas. Francuzi i Rumuni nisu.

Ja kažem da bi bilo sjajno da uvijek forsiramo napadačku igru, jer naš napad je i najpotentniji dio ekipe. Spahić i par kvalitetnih golmana ne mogu nažalost spasiti ono što ostatak zadnje linije i poneko iz veze zakuha.
Jedan od meni najdrazih trenera, Otto Rehagel je jos dok je napravio ono ,,cudo'' sa Kaiserslauternom govorio da ,,napad dobija utakmice, ali odbrana dobija prvenstva'' ;) To isto vazi i za kvalifikacije. U proslom ciklusu je to ipak bolje izgledalo u zadnjoj liniji nego li smo se svi nadali. Sto je najvaznije, niko nije ispadao kao zadnji levat, i ono sto su nas ljudi nadigravali i sto su nam prolazili je bilo zbog nase 3-5-2 formacije. Ja nesto ne mislim da bi recimo 4-5-1 formacija bila u nasem slucaju ,,defanzivna'' jer bi Dzeko bio jedini spic. Medunjanin, Pjanic, Misimovic, Salihovic, Ibricic, Bajramovic, svi osim mozda Rahimica znaju itekako da budu opasni po protivnicki gol. Ja sam jako znatizeljan da vidim kako bismo mi odigrali ovakvu formaciju, iako znam da se mnogi sa mnom nece sloziti. A na klupi uvijek imamo igrace koji mogu uci i kvalitetno pojacati napad ( Muslimovic, Ibisevic) uz odredjene takticke izmjene kad rezultat krene u nezeljenom smjeru. Kad unaprijed krenes ofanzivno i kad primis gol, ostane ti samo da se nadigravas, a u takvim slucajevima obicno pobjedjuje iskusnija ekipa i ona sa boljim trenerom, a te dvije stvari nam bas i nisu preveliki aduti ;)
van Basten

#1070 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

kotace wrote:Sve znalci,ma jok malo je reci,sve majstori zanata. :lol: :lol: GLEDAJTE DJECO DA NASTAVITE SKOLU,da popravite ocjene-pustite SAFETA SUSICA ,L E G E N D U :thumbup: :thumbup: poz. PAPE pitari Sarajevo.
hajde dijete obriši sline i igraj se klisa...
ja sam fino rekao da je sekretar baković rekao kako žele Francusku kući RADI ZARADE, da se ta izjava naći i na netu, mislim da sam u avazu to pročitao, a to što je i Sušić rekao isto, to nema veze. Sušić je rekao da bi 3.marta volio igrati u Evropi protiv evropske ekiep, pa kada su mu u savezu servirali Saudiju rekao je da je i to ok, pa kada je to propalo rekao je da nije neka šteta ako ne budemo ni igrali u tom terminu, pa... tako da njegove izjave ne bih uzimao za ozbiljno za sada
oridjidji

#1071 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

zecko_kupuz wrote:

Mi nismo ekipa koja se moze nadigravati s velikima. Mi jesmo na dobrom putu da od ove generacije napravimo generaciju za pamcenje i koja bi nas mogla uciniti u evropi i svijet velikima. Ali mi smo i dalje mali. Spaniju je na odbranu uzela Amerika na kupu konfederacija braneci se i igrajuci na kontre. Mi smo pokusali da se nadigravamo i peticu smo primili. Velike reprezentacije grade svoju igru na kvalitetu prvih 11 i dobroj klupi, jakoj odbrani, vezi, napadu i sa svime time dolazi samopozdanje i pobjednicki mentalitet. Mi imamo dobar vezni red, ali ne i najbolji, imamo i dobar napad ali ne i najbolji. Odbrana nam je odron. trebam li napomenuti mozda da smo mi od dvije ekipe u grupi primili devet golova i to od Turske i Spanije. A da nam jedino golove nisu dali oni koji nisu ni znali priliku za go da stvore protiv nas.

Francuzi i Rumuni su reprezentacije koje imaju kontinuitet dobrih igara, igrace koji kaznjavaju svaki propust protivnicke odbrane i s njima nece biti lako, isto tako i sa Albancima i Bjelorusima. U danasnjem fudbalu podcjenjivaci drugih gube. Mi moramo biti svjesni svojih mana i vrlina, nasa igra mora da se zasniva na kontri i polukontri, a ne na klasicnom presingu, jer mi odbranu za takvo sto nemamo. Isto tako mi trebamo ici cesce na prekide jer imamo par igraca koji su preopasni u njima. Mi nemamo napad koji se pokazao efikisan protiv cvrstih odbrana. Zato kruna nase igre moze biti kontra. Ono sto je Otto Rehagel uradio sa Grckom, to sa nama mora Susic. A to je da od nas napravi reprezentaciju koja iz malo prilika daje puno golova. Turcima smo jedva golove dali, isto tako i Spancima, a o Portugalu da ne pricam jer tu nismo imali srece da kaznimo njihovu losu igru u lisabonu. S pristupom iz utakmice u utakmicu, sa dobrim pripremama i radom mi se mozemo nadati necemu. Mi jos moramo poraditi na taktickom uigravanju i jacanju tima. Trebali napomenuti da nismo s Cirom pobjedili nijednog velikog protivnika, iako smo bili treci u poretku reprezentacija koje su dale najvise golova.

Realno u ovoj grupi mi imamo tim za drugo mjesto kada su nasi igraci u dobroj formi, inace kad oni nisu u formi tesko da cemo hvatati korak za Rumunima, u ovim kvalifikacijama treba ce nam puno vise srece da budemo drugi i trebaju nam sve pobjede protiv malih ekipa. Protiv rumuna i francuza da skupimo i 4 boda nama je super, ako se ko od njih oklizne protiv Albanaca i Bjelorusa, nama ce tada drugo mjesto biti zagarantovano.

Mislim da mozemo pobjediti i Francuze i Rumune, ali pametnom igrom i pristupom. Ako bude cirkus oko reprezentacije kao i protiv Portugala e onda nam se kuku i od Albanije i Bjelorusa, a o dvomecu sa Francuzima i Rumunima necemo smjeti ni razmisljati.
veljaca

#1072 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Evo citam da je nas selektor uputio pozive igracima za martovsku utakmicu - koje izgleda nema .... Kako li ce se samo smijati ovim nasima njihovi saigraci u ekipama - cuj poziv BEZ utakmice :?
Edin H.

#1073 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

veljaca wrote:Evo citam da je nas selektor uputio pozive igracima za martovsku utakmicu - koje izgleda nema .... Kako li ce se samo smijati ovim nasima njihovi saigraci u ekipama - cuj poziv BEZ utakmice :?

Prica se da bi mogli igrati protiv podgoricke Buducnosti :D

Sto bi bilo sjajno :-)
jazzer

#1074 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jazzer »

Fakat, kad pomislis da te idioti iz saveza ne mogu iznenaditi nekom novom
idiotarijom, oni pokazu da ipak mogu... Ali zasto Pape suti na sve ovo? Znamo da se slozio
sa neigranjem u ovom terminu ali da li je fakat tako mislio?? Ja se sve nadam da on nesto
smislja, da ce im dohakati na neki nacin, da ''tiha vode brijegove valja'', ali...
Edin H.

#1075 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jazzer wrote:Fakat, kad pomislis da te idioti iz saveza ne mogu iznenaditi nekom novom
idiotarijom, oni pokazu da ipak mogu... Ali zasto Pape suti na sve ovo? Znamo da se slozio
sa neigranjem u ovom terminu ali da li je fakat tako mislio?? Ja se sve nadam da on nesto
smislja, da ce im dohakati na neki nacin, da ''tiha vode brijegove valja'', ali...
Ma zna Munja sta radi :oops:

Nece da se Pape izblamira kao Ciro protiv Rijeke.
Konta da je Buducnost slabija od Rijeke, pa cemo ih oderati :D
Locked