Pa jest u pravu si. Zmbt isto govno kao i grand. Samo je razlika u tome da se ova pobjeda Gileta na grandu daleko masovnije proslavila nego sve pobjede zajedno na ovim našim zvijezdama.oglo wrote:nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
kult grada je nestao imamo kult sela
Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- Logovan
#1051 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1052 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pa Tifa je još prije koncerta 'otjerao' sve navijače FKS kojih da se razumijemo ima bar 92% u Sarajevu tako da me ne čudi posjeta.oglo wrote:nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
- Đinajlu
#1053 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ko je bolan ovaj???zulfikar2 wrote:1h prije koncerta Amara Jašarspahića u Kaknju
- Mračajski proto
#1054 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ko je Tifa?mleetavi wrote:Pa Tifa je još prije koncerta 'otjerao' sve navijače FKS kojih da se razumijemo ima bar 92% u Sarajevu tako da me ne čudi posjeta.oglo wrote:nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1055 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma neki oronuli alkoholičar iz Tuborga..
- Mračajski proto
#1056 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Je l' i on mazi onog kera od drugog kera?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1057 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Posibilitetno.. 
- ultima_palabra
#1058 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Jesu to navijači Mirze V. ili neki drugi?mleetavi wrote:Pa Tifa je još prije koncerta 'otjerao' sve navijače FKS kojih da se razumijemo ima bar 92% u Sarajevu tako da me ne čudi posjeta.oglo wrote:nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
-
mali_balon
#1059 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Koja balsfemija, kako ne znas ko je gile sampion.Đinajlu wrote:Ko je bolan ovaj???zulfikar2 wrote:1h prije koncerta Amara Jašarspahića u Kaknju
-
milojicabrzi
#1060 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Daysleeper -nije ni čudo kad je Tifa svoje povjerenje dao ljudima koji su odreda ili diletanti, ili alkosi kroneri ili narkomani, počev od benda, menadžera, autora pjesama na albumu, ljudi koji mu rade spotove i tako dalje...
a to je sve opet Tifa kriv
To si sasvim u pravu, puno je tu raznih ljudi bilo... Ko je svirao bubanj, cini mi se da nije onaj bubnjar, sto je bio reklamiran na najavama koncerta?
-
amko761
- Banksy
#1062 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Za razliku od Tife, koji ih ima 8, sveukupno ... Tifa je sticajem sretnih zvijezda jednom davno otpjevao Lipe cvatu i to je otprilike sve od njegove karijere. S takvim opusom, a još prije s takvim odnosom prema sebi i svom talentu, Dom mladih je njegov plafon plafona.zulfikar2 wrote:dvijeplain vanilla wrote:ima jednu pjesmu svojuultima_palabra wrote:A jel ima taj dečko svojih pjesama ili samo obrade?
Ima tu i lokalpatriotizma, pa je došao i onaj koji ne sluša tu muziku...
Gile nije klasični pjevač, on je medijska zvijezda, proizvod TV show programa, talent takmičenja, rijaliti programa i sl, to su sasvim drugi standardi. On, Memo i slični likovi jesu turbofolk, ali turbofolk je globalni trend, izum na planetarnom nivou, cijeli svijet je otišao u papanluk, površnost, glupost, senzacionalizam i žutilo, a mi te trendove samo manje ili više uspješno kopiramo i prepisujemo.
Sve je to slika vremena, proizvod povijesnog trenutka. To što ta slika nije baš blistava, druga je priča ...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#1063 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Kakva definicijaBanksy wrote:Za razliku od Tife, koji ih ima 8, sveukupno ... Tifa je sticajem sretnih zvijezda jednom davno otpjevao Lipe cvatu i to je otprilike sve od njegove karijere. S takvim opusom, a još prije s takvim odnosom prema sebi i svom talentu, Dom mladih je njegov plafon plafona.zulfikar2 wrote:dvijeplain vanilla wrote:
ima jednu pjesmu svoju
Gile nije klasični pjevač, on je medijska zvijezda, proizvod TV show programa, talent takmičenja, rijaliti programa i sl, to su sasvim drugi standardi. On, Memo i slični likovi jesu turbofolk, ali turbofolk je globalni trend, izum na planetarnom nivou, cijeli svijet je otišao u papanluk, površnost, glupost, senzacionalizam i žutilo, a mi te trendove samo manje ili više uspješno kopiramo i prepisujemo.
Sve je to slika vremena, proizvod povijesnog trenutka. To što ta slika nije baš blistava, druga je priča ...
- Šveđanin
#1064 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Koliko je na kraju ljudi bilo na Giletu? 
-
KAMENKO12
#1065 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Šveđanin wrote:Koliko je na kraju ljudi bilo na Giletu?
23.457 SA ULAZNICAMA,
o ostalo ????
VIP 2300
20-23.30 NIKAD VIŠE RAJE U ka...
Najboli su oni iz Čelića "LJAIĆ-PREVOZ" 38 AUTOBUSA
- Bluesman
#1066 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Skoro ko na Peppersima na Slane Catle-uŠveđanin wrote:Koliko je na kraju ljudi bilo na Giletu?
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1067 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Računam i Mirzinih 100 hiljada naravno!ultima_palabra wrote:Jesu to navijači Mirze V. ili neki drugi?mleetavi wrote:Pa Tifa je još prije koncerta 'otjerao' sve navijače FKS kojih da se razumijemo ima bar 92% u Sarajevu tako da me ne čudi posjeta.oglo wrote:nije samo stvar granda evo i zmbt je ista stvar vise je ljudi u zetri bilo nego na tifinom kocnertu ili na derbiju sa-zeljo
- So What!
#1068 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Merlin i U2 na Koševu...gidra wrote:nije 20 već 40 miljaJOINT_1921 wrote:Jadno, da ne moze jadnije... Nista protiv momka, super pjeva (tu vrstu muzike), i stvarno sam tuzan i zalostan kad vidim sliku sa Grbavice sinoc, covjeka koji pjeva 33 godine, i ovog u Kaknju, gdje dodje 20.000 ljudi covjeku koji je tek poceo a proizvod je "skole" Granda, zatupljivanja ljudskih mozgova hljebom i igrama... BLJAK![]()
Na kojem je koncertu najviše bilo ljudi do sada u BiH?
Nisi ti meni dobar jarane. U Bugarskoj je Metallica snimila DVD prije par godina na rasporadatom Nacionalnom Vasily Levski, isti stadion godišnej više puta pune strane i domaće zvijezde među kojima su rockeri, rapper, metalci, bugarski turbofolkeri itd... Ima za svakog neštotitinho wrote:OVI rock nd roll INTELEKTUALCI su najjaci
Grand zatupljuje mozgove a valjda rock nd roll i to onaj najlosiji moguci podstice na kreativnost i razmisljanje.
Vjerovatno je to tako, jer vi propali polu rokeri stalno "razmisljate" o stvarima koje vas ne trebaju interesovati.
Grand je postavio standarde, Gile tek postavlja.
Narodna muzika i Rock se nikada nece moci porediti, a pogotovo ne na Balkanu (ukljucujuci Bugarsku,Grcku,Tursku)
A o Turskoj da ne govorimo, ako si pratio da ljudi već nekoliko godina na Eurosong npr. šalju neke rock grupe ti je dovoljan dokaz.
- So What!
#1069 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
FOTO + VIDEO
Metalcore spektakl u Sarajevu uz Parkway Drive
Datum: 04. juli 2013 18:40 | Autor: Irena Bukvić
Koliko je velika svirka pokazuje činjenica da su ulaznice bile rasprodane.

Na Mosh partyiju u utorak na kojem su nakon nekoliko izmjena nastupali samo domaći bendovi Shipwrecked, Regaining The Crown i Nervni slom, upriličeno nam je dobro zagrijavanje za sinoć (3. juli) i glavnu svirku. Nastupali su Antagonist A.D. (Auckland, NZ), Veil of Maya (Chicago, IL) i Parkway Drive (Byron Bay, AUS).
Koliko je velika svirka pokazuje činjenica da su ulaznice bile rasprodane i da su fanovi ovih bendova došli i iz Hrvatske i Srbije.
Početak je najavljen u 20.30h s bendom Antagonist A.D. To je metalcore sastav iz Aucklanda (Novi Zeland), osnovan 2005. godine. Članovi benda su: Sam Crocker (vokal), Matthew Livingstone (gitara), Kris Bosman (gitara), Milon Williams (bass), Israel McDead (bubnjevi).
Poslije njih su nastupali Veil of Maya, progressive deathcore sastav iz Chicaga (S.A.D.), osnovan 2004. godine nakon raspada melodic death metal benda Insurrection. Članovi benda su: Brandon Butler (vokal), Marc Okubo (gitara), Danny Hauser (bass), Sam Applebaum (bubnjevi).
I zadnji naravno dugoočekivani Parkway Drive, metalcore bend iz Byron Baya (Australija), osnovan 2002. godine. Članovi benda su: Winston McCall (vokal), Luke Kilpatrick (gitara), Jeff Ling (gitara), Jia O'Connor (bass), Ben Gordon (bubnjevi). Australijski metalcore band Parkway Drive je stigao u Sarajevo u sklopu turneje na kojoj promovišu posljednji studijski materijal 'Atlas'. Bend je u organizaciji Comrade Bookinga po prvi put nastupao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
MuzičkaZona.ba
Metalcore spektakl u Sarajevu uz Parkway Drive
Datum: 04. juli 2013 18:40 | Autor: Irena Bukvić
Koliko je velika svirka pokazuje činjenica da su ulaznice bile rasprodane.

Na Mosh partyiju u utorak na kojem su nakon nekoliko izmjena nastupali samo domaći bendovi Shipwrecked, Regaining The Crown i Nervni slom, upriličeno nam je dobro zagrijavanje za sinoć (3. juli) i glavnu svirku. Nastupali su Antagonist A.D. (Auckland, NZ), Veil of Maya (Chicago, IL) i Parkway Drive (Byron Bay, AUS).
Koliko je velika svirka pokazuje činjenica da su ulaznice bile rasprodane i da su fanovi ovih bendova došli i iz Hrvatske i Srbije.
Početak je najavljen u 20.30h s bendom Antagonist A.D. To je metalcore sastav iz Aucklanda (Novi Zeland), osnovan 2005. godine. Članovi benda su: Sam Crocker (vokal), Matthew Livingstone (gitara), Kris Bosman (gitara), Milon Williams (bass), Israel McDead (bubnjevi).
Poslije njih su nastupali Veil of Maya, progressive deathcore sastav iz Chicaga (S.A.D.), osnovan 2004. godine nakon raspada melodic death metal benda Insurrection. Članovi benda su: Brandon Butler (vokal), Marc Okubo (gitara), Danny Hauser (bass), Sam Applebaum (bubnjevi).
I zadnji naravno dugoočekivani Parkway Drive, metalcore bend iz Byron Baya (Australija), osnovan 2002. godine. Članovi benda su: Winston McCall (vokal), Luke Kilpatrick (gitara), Jeff Ling (gitara), Jia O'Connor (bass), Ben Gordon (bubnjevi). Australijski metalcore band Parkway Drive je stigao u Sarajevo u sklopu turneje na kojoj promovišu posljednji studijski materijal 'Atlas'. Bend je u organizaciji Comrade Bookinga po prvi put nastupao u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
MuzičkaZona.ba
-
RtrnOfSalisbury
#1070 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
kad se ova nadrealna surealna slika stadiona uveca mogu se gledaoci prebrojati, ima tu brale ukljucujuci one sto jos nisu dosli i one okolo stadiona oko 100000 ljudi, 40000 je premalo, oni to smanjuju zbog poreza.
- Đinajlu
#1071 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Drago mi je za Parkway, pohvale za Sarajlije i ostale koji su došli.
-
nuki_cika
#1072 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne kontam ovu frku oko ovog gileta?Lika izglasali telefonskim glasovima ,snimio dvije pjesme u produkciji seljačkog granda i sad odjednom on ZVIJEZDA ,pa zaslužuje da mu dođe ovoliko svijeta.Ne kontam ja nas bosance nikako fakat
Razumio bi ja da je on godinama prisutan na sceni,da iza sebe ima već izgrađenu karijeru ,ali ovo se dječurila naapalila kao da je božanstvo neko u pitanju ,a ne momak skoro anonimac ,na početku muzičke karijere,bez izgrađene karizme(koja očigledno nije ni važna više)...
Razumio bi ja da je on godinama prisutan na sceni,da iza sebe ima već izgrađenu karijeru ,ali ovo se dječurila naapalila kao da je božanstvo neko u pitanju ,a ne momak skoro anonimac ,na početku muzičke karijere,bez izgrađene karizme(koja očigledno nije ni važna više)...
- ultima_palabra
#1073 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
A instant zvijezda nema u drugim zemljama?nuki_cika wrote:Ne kontam ovu frku oko ovog gileta?Lika izglasali telefonskim glasovima ,snimio dvije pjesme u produkciji seljačkog granda i sad odjednom on ZVIJEZDA ,pa zaslužuje da mu dođe ovoliko svijeta.Ne kontam ja nas bosance nikako fakat![]()
-
Ljuba Moljac
#1074 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Bice koncert Dine Merlina za tebe uskoronuki_cika wrote:Ne kontam ovu frku oko ovog gileta?Lika izglasali telefonskim glasovima ,snimio dvije pjesme u produkciji seljačkog granda i sad odjednom on ZVIJEZDA ,pa zaslužuje da mu dođe ovoliko svijeta.Ne kontam ja nas bosance nikako fakat![]()
- So What!
#1075 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma raja iz Comrade Bookinga maestralno odradila posao. Ovo nije prvi veliki metalcore bend koji je došao u Sarajevo, ali definitivno jest najveći trenutno, ove godine nisu ih zaobišli veliki evropski festivali (Download). Prije njih od metalcore imena tu su bili američki Darkest Hour i austrijski The Sorrow koji su došli kao podrška Sepulturi.Đinajlu wrote:Drago mi je za Parkway, pohvale za Sarajlije i ostale koji su došli.
Npr. malo je poznato, ali u nas djeluje nekoliko međunarodno povezanih nazovimo metal instItucija. Prvi je tu The Aebyss, nadaleko poznata radijska emisija, zatim ISK webzine, radijska i TV emisija, ko prati zna o čemu govorim i na kraju tu je Comrade Booking rade boking za mnoge metalcore/hardcore bendove diljem Evrope kao što su Napoleon, Veil of Maya itd... U Sarajevu organizuju Sarajevo Punk Fest, Parkway Drive i dovode Orphaned Land. Ko zna, nagodinu možda Killswitch Engage ili Machine Head.
I dalje da posjetim raju tu je i Iced Earth, metal institucija, sami vrh, bend sa metal A liste nam dolazi u januaru, preksinoć nastupali u Bangaloreu, a u Sarajevo dolaze u sklopu evropske turneje na kojoj nije zaobiđen nijedan veliki grad. Garantovano pune Slogu kao što su to uradili Sepultura i Napalm Death.