Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sevrez

#1051 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

fino :) za parking se slažemo 1000% ja sam prva na listi onih koji nikad dobit neće to pravo na parking.

shema elektroinstalacija meni - bitna. Zvali smo sve majstore koji su bili u stanu kako bi saznali kuda su (i jesu li po nekom ustaljenom pravilu) polagali elektroinstalacije.. bez uspješnog odgovora i mnogi kažu da se radilo kako se stiglo. Komšija ima "cik cak" postavljen kabl 8)
zašto su nam bitne sheme? kad budeš htio postavit zavjesu, ormarić ili bilo šta sjetit ćeš se :)

i.. neka svih mišljenja... bitno je da ne šutimo.
čangrizavi smo.. neka smo :) dugo se štedilo za svaki milimetar stana..predugo.
iko123

#1052 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

sevrez wrote:fino :) za parking se slažemo 1000% ja sam prva na listi onih koji nikad dobit neće to pravo na parking.

shema elektroinstalacija meni - bitna. Zvali smo sve majstore koji su bili u stanu kako bi saznali kuda su (i jesu li po nekom ustaljenom pravilu) polagali elektroinstalacije.. bez uspješnog odgovora i mnogi kažu da se radilo kako se stiglo. Komšija ima "cik cak" postavljen kabl 8)
zašto su nam bitne sheme? kad budeš htio postavit zavjesu, ormarić ili bilo šta sjetit ćeš se :)

i.. neka svih mišljenja... bitno je da ne šutimo.
čangrizavi smo.. neka smo :) dugo se štedilo za svaki milimetar stana..predugo.
ja busio nikakvih problema nisam imao, i prije sam zivio u par stanova nikada nisam imao shemu elektroinstalacija. obicno ti kablovi idu od razvodnih kutija do uticnica, saltera i izlaza za sijalice pravolinijski, bojler nije iznad kade i vidi se gdje je spojen. to je stndard. pojma nemam mozda sam ja nesto kriv. uvijek su mi isli na zivce ljudi koji nisu dali da trcim kroz haustor da igram lopte pred zgradom itd, jer eto mora biti kako su oni zamislili ali ja sam mislio da je to svojstveno samo starijim ljudima.
sevrez

#1053 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

jer eto mora biti kako su oni zamislili ali ja sam mislio da je to svojstveno samo starijim ljudima.
da... čangrizavi smo i maštoviti smo :thumbup:
itizaj

#1054 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by itizaj »

Rad indiferentnih pojedinaca svi ćemo da ispaštamo - sad but true!
iko123

#1055 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

ma najbolje sutiti :D sretno sa shemama, bojlerima, ulicma, zajednicikim prosotrijama itd. za parking podrzavam svaku akciju! zivi bili
jasminE4

#1056 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jasminE4 »

Ne mislim da je uredu da neki stanari opusteno gledaju Telemach TV u svojim novim stanovima, dok im ostali stanari, posebno PEV-ovi, rješavaju bitne probleme. Ako nemaju želju da se uključe u borbu da dobiju ono što im pripada, lijepo bi bilo da barem ne umanjuju i ne omalovažavaju trud ljudi koji se bore i za njih.
Info:
Račun za parking za sljedeći mjesec će biti umanjen za vrijednost ovog prvog računa koji su nam izdali, budući da je rampa funkcionisala svega par dana.
U KSF-u je u procesu rješavanje problema parkiranja u prolazu zgrade koji strašno otežava ulaz i izlaz uz upotrebu rampe. Bit će postavljen znak za zabranu parkiranja, pa će stanari koji ne budu mogli ujutro izaći autom i otići na posao (da ne spominjem mnoge lošije scenarije) imati osnovu da zovu policiju, pauka i sl.
Za čišćenje parkinga kada bude zatrpan snijegom u KSF nemaju rješenje. Kažu da mi treba da čistimo i da će čekati da vide kako će to sve funkcionisati u praksi?! :?
Zahvaljujem PEV-ovima i osviještenim stanarima na zalaganju. ;-)
Svi ostali - no hard feelings! 8)
iko123

#1057 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

nisam ja jos nista prikljucio. zahvaljujem PEV-ovima i osvjstenim komsijama. ;-)
jasminE4

#1058 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by jasminE4 »

iko123 wrote:nisam ja jos nista prikljucio. zahvaljujem PEV-ovima i osvjstenim komsijama. ;-)
:-D Nemoj biti ironičan. Fakat je važno da su nam PEV-ovi borbeni ljudi koji znaju šta hoće, šta mi hoćemo, i šta svi po zakonu/ugovorima/sličnim pojavama, zaslužujemo.

@nafaka: Imamo li konačno 51% potpisa?
iko123

#1059 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

nisam ironican fakat
mimsy

#1060 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mimsy »

moze li mi neko reci ko je kupio ovaj stan po kojoj cijeni ga je platio,o kakvim je olaksicama konkretno rijec?
novi.dan.nova.nafaka

#1061 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

jasminE4 wrote:
iko123 wrote:nisam ja jos nista prikljucio. zahvaljujem PEV-ovima i osvjstenim komsijama. ;-)
:-D Nemoj biti ironičan. Fakat je važno da su nam PEV-ovi borbeni ljudi koji znaju šta hoće, šta mi hoćemo, i šta svi po zakonu/ugovorima/sličnim pojavama, zaslužujemo.
@nafaka: Imamo li konačno 51% potpisa?
Ma gledaj Jasmine, mnogi ne shvataju da sitnice život čine.
Svi bi mi da živimo u Njemačkoj. A zašto - pa zato što se tamo zna šta je čiji posao, zato što kod njih nema javašluka. Tamo kad se pas posere kojeg vodiš, moraš za njim pokupit izmet ili dobijaš kaznu. Naravno, pametni bosanci se tome smiju, ma ko švabe shisha, koji vrag oni znaju...
Ovdje opet, 2 mjeseca radnici Džekosa hrdaju liftove nosajući kanturine građ. materijala, usele ljude koji 2 mjeseca nemaju adresu, prilaz ulazima, nemaju garantne listove za bojlere, ili šeme instalacija. A rampa koja treba da glumi perpetuum mobile je priča za sebe... :-)
Ma koji će nam vrag i adresa i šeme i garancije, pa svi smo mi toliko pametni mi znamo da to ne treba. Koja je budala izmislila BAS (iliti prepisane JUS standarde) i zakone. Koja budala može naručiti nešto putem ebay-a na primjer i da usput pri tome nije ranije živio kod babe, već kao podstanar. Ili možda očekivati važnu sudsku presudu. Pa mu bivši gazda skine na sandučetu gdje je živio njegovo prezime. Scenarija mali milion.
Inače, 50+% još nemamo, nažalost, ali smo blizu. Ne žuri se komšijama, pozoveš ih 5 puta - ne dođu, valjda će doći 6. puta da se izjasne po pitanju onoga što im Zakon nalaže.
Živjeli vi meni i uz brdo brzi bili... ;-)
butterfly_01

#1062 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by butterfly_01 »

mimsy wrote:moze li mi neko reci ko je kupio ovaj stan po kojoj cijeni ga je platio,o kakvim je olaksicama konkretno rijec?
nema olaksica.. nasamario stambeni fond jadne mlade....
bez ikakve odgovornosti..
E3B777

#1063 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

butterfly_01 wrote:
mimsy wrote:moze li mi neko reci ko je kupio ovaj stan po kojoj cijeni ga je platio,o kakvim je olaksicama konkretno rijec?
Platili smo više nego što su sada na tržištu, nismo imali nikakvih pogodnosti, sami sebi tražili kedite itd.
Klasično udruživanje sredstava za izgradnju. Ama baš nikakvih olakšica prijatelju. Idi na web stranicu ministarstva za stambenu politiku kantona sarajevo i sve ćeš naći tamo.
E3B777

#1064 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by E3B777 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
Maystor wrote:Ma onako, ne vrijeđam nikoga. I ja sam "osuđen" na jednog provajdera (a nije ni LOL ni Telemach), pa ne mislim da sam nešto zakinut.
Gledaj stari moj, 70 ljudi se potpisalo da se uvede novi provider. Jesul glupi il nemaju drugih problema u životu - ja ne bih tako gledao na to. Radi se o tome da nam je neko nametnuo firmu koja daje puno lošiju uslugu (uporediti threadove o Telemachu i LOL-u na ovom forumu i sve će ti biti jasno), a uz to je strana, srbijanska. Nema veze sa nacionalizmom, ali - više je nego očigledno da je neko nekome "uletio" kako bi dobio monopol na 200 stanova (što je kako smo vidjeli protivzakonito i kažnjivo djelo), i time mjesečno zarađivao čistih i laganih između 5 i 10 milja. Dakle, meni lično ne smeta Telemach, niti BHT, daj Bože da imamo i HS pa da mogu birati.
To što većina zgrada ima EV-ove i PEV-ove koje boli briga za sve je opet priča za sebe... ;-)

I još nešto to što smo mi organizovani i upoznati sa zakonom, ne znači da smo bezobrazni, niti smo cjepidlake. Jednostavno se borimo za prava koja nam Zakon pruža. Odgovorno tvrdim da veliki broj stanara iz naših ulaza bolje poznaje zakon o održavnaju nego 90 i nešto postotaka PEV-a u Sarajevu....

I ja sam za to da u zgradu uđe i HS_HKB ili HKB_NET, isti je gazda s dvije firme. Što da ne, imaju solidnu ponudu a najjeftiniji su u gradu. Neka onda svako sebi izabere šta želi. Lično ću predložiti HS-u da dođu sa svojom infrastrukturom u našu zgradu, da vidim ko će im zabraniti (KSFS), naravno, ako se stanari s tim slažu.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1065 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by PipiDugaDevetka »

butterfly_01 wrote:
Znači ministrov
Javni poziv za stambeno zbrinjavanje mladih

IZ AVGUSTA 2008. JE UBLEHA, A MINISTAR ČEDOMIR LUKIĆ JE UBLEHAŠ PRVE KATEGORIJE...Ja bih rekao da je on vašim parama angažovao građevinsku operativu samo određenih firmi i određenih privatnih arhitektonskih studija.

Da li bi mi mogao razjasniti kakve su mahinacije sa poslovnim prostorima u vašim zgradama, ako ih ima, mislim mahinacija ako ima? Jeste li im vi vašim novcem izgradili i poslovne prostore?
mr_niceee

#1066 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mr_niceee »

Gdje rampa nestade?
mahalas505

#1067 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mahalas505 »

iko123 wrote: ne vidim za sta je tebi kao pojedincu HITNO potrebna:

adresa
etažiranje
garantni list za bojler :D (nigdje u predugovoru nije stajao bojler, ja sam mislio da ga moram kupiti)
zajednicka prostorija (nisam gledao nacrt al koji ce mi nek neko kaze zasto je neophodna toliko, ako zaroka!??)
videphone hehe to jest u prdugovoru al ispostovat ce kad telemach instalira kameru pa ces imati na televiziji mozes citav dan pratiti ko izlazi ko ulazi ako je sumnjiv neko odmah zovi vikicevce mozda bombu hoce da nam stavi) :D :D

majke mi ko dom penzionera a ne stanovi za mlade sve nesto cangrizavo
Mora da si pare nasao na putu, pa ti nije ni bitno sto neces dobiti ono sto je dogovoreno i placeno. Dobro je sto ima jos takvih ljudi, brzo cemo mi napredovati.
bakirj

#1068 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bakirj »

Svaka cast PEVu i stanarima koji su savjesni. :bih: (mala podrška nije na odmet :D )

Uvijek ce biti onih koji bez ikakvih argumenata podbadaju i prave se pametni a mi ovdje vodimo diskusiju o stvarima kako i na koji nacin da organizujemo nasu malu zaje*nicu i ta je učinimo boljom nego to ijedan zakon predviđa jer svaki zakon ima previše rupa. Niko nema pravo da nam uskracuje prava koja nam kao EV pripadaju a ponajmanje upravitelji koji se mogu prepoznati u postovima sa komentarima tipa > sta ce vam to..omalovazavanje PEV-a i sl.

Meni su u stanu pravili haos, od krivog zida preko koso polozenog el.kabla i dr.stvari..a danas po nekoj logici lakomislenih (ili namjerno prikazanoj letargicnosti) stan koji je debelo placen bi dobio ne prema plaćenom tj:vrijednosti nego koliko sam se interesovao... http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... sstan.jpg/

srecom, ja sam KSKF-u malo malo pa slao pismene zahtjeve za otklanjanje svih nepravilnosti jer nisam slegao ramenima i nijemo gledao..kada prodje rok ili se nesto uradi, kasno je jer tada nemožete kriviti KSKF niti izvođača jer niste brinuli za svoju imovinu te pasivno posmatrali. Oni su na osnovu zahtjeva rjesavali sve moje probleme (licne za stan). Ako nekada nisu nesto uradili po zahtjevu , a bilo je da urade 2 od 5 stavki, ja opet zahtjev na nepracenje zahtjeva :lol: pa neka njih boli glava :D a ne mene. Nekada sam se konsultovao sa prijateljima koji su iskusniji u poslu podjednako kao i oni koji grade te bilo KSKF ili Dzekos, sto bi se reklo, i mi konja za trku imamo.

Zato je jako bitno sve u vezi nase zgrade, i ima nas dovoljno koje interesuje sve> i garantni list, i rampa, i gdje ce mi dijete sutra biti - ispred zgrade (u kakvoj zajednici). U osnovi, do nas je...ako smo slozni i zelimo unaprijediti kvalitet zajednickog (htjeli mi to ili ne, mi zivimo u zajednici)- samo je nebo granica...nisu tu potrebni sati i sati razmisljanja, demagogije nego par konkretnih prijedloga i da se ne opstruira pasivnoscu nego podrskom ili dobronamjernim kritikama.

Zbog indoletnosti pojedinaca, aktivnosti upraviteljskih d.o.o. firmi kao i drugih koji prate ovaj forum kojim je jedini cilj da omalovaze postignuti očit napredak mladih, jer su KSKF i Min.stamb.politike kao i upravitelji naišli na tvrd orah koji neće odustati od svoje zgrade i svega onoga na što prema Zakonu imamo pravo.

Kamo sreće da je ovo Njemačka pa da umjesto dobrog problemčića koga izabrati od 5-6 providera za ISP - pitanja vodimo o slatkom problemu da li u potkrovlju želimo da izgradimo vrtić za najmlađe ili džim-teretanu/fitness za žene...
Zavisno iz kog ugla posmatraš stvari na svijet..ako si odbrana tj:pasivan - uvijek se braniš- većinom primaš..ako si napadač tj:aktivan- zabijaš :-D
golove tj: postižeš rezultate - ostvaruješ ciljeve ako ih imaš.
novi.dan.nova.nafaka

#1069 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

E3B777 wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Dakle, meni lično ne smeta Telemach, niti BHT, daj Bože da imamo i HS pa da mogu birati.
To što većina zgrada ima EV-ove i PEV-ove koje boli briga za sve je opet priča za sebe... ;-)
I još nešto to što smo mi organizovani i upoznati sa zakonom, ne znači da smo bezobrazni, niti smo cjepidlake. Jednostavno se borimo za prava koja nam Zakon pruža. Odgovorno tvrdim da veliki broj stanara iz naših ulaza bolje poznaje zakon o održavnaju nego 90 i nešto postotaka PEV-a u Sarajevu....
I ja sam za to da u zgradu uđe i HS_HKB ili HKB_NET, isti je gazda s dvije firme. Što da ne, imaju solidnu ponudu a najjeftiniji su u gradu. Neka onda svako sebi izabere šta želi. Lično ću predložiti HS-u da dođu sa svojom infrastrukturom u našu zgradu, da vidim ko će im zabraniti (KSFS), naravno, ako se stanari s tim slažu.
Ekstra ideja - ja kao PEV ću je prvi podržati. :thumbup:
Ovih dana smo imali još nekih drugih važnih obaveza, pa nisam stigao o tome, ali ja sam već zvao MSP a i poslali smo dopis i po svemu sudeći mi možemo dovesti ISP-a iz Zanzibara, ako nam se sviđa. :thumbup:
bakirj wrote:Svaka cast PEVu i stanarima koji su savjesni. :bih: (mala podrška nije na odmet :D )...
Meni su u stanu pravili haos, od krivog zida preko koso polozenog el.kabla i dr.stvari..a danas po nekoj logici lakomislenih (ili namjerno prikazanoj letargicnosti) stan koji je debelo placen bi dobio ne prema plaćenom tj:vrijednosti nego koliko sam se interesovao... http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... sstan.jpg/

Zbog indoletnosti pojedinaca, aktivnosti upraviteljskih d.o.o. firmi kao i drugih koji prate ovaj forum kojim je jedini cilj da omalovaze postignuti očit napredak mladih, jer su KSKF i Min.stamb.politike kao i upravitelji naišli na tvrd orah koji neće odustati od svoje zgrade i svega onoga na što prema Zakonu imamo pravo.

Kamo sreće da je ovo Njemačka pa da umjesto dobrog problemčića koga izabrati od 5-6 providera za ISP - pitanja vodimo o slatkom problemu da li u potkrovlju želimo da izgradimo vrtić za najmlađe ili džim-teretanu/fitness za žene...
Bakire, hvala na podršci - lijepo je sa druge strane imati savjesne stanare koji brinu o "sitnicama", a koje su potencijalna ledena santa koja je Titanik srušila.
Šta reći za tvoj slučaj osim - STRAŠNO.
Inače, za potkrovlje ja mislim da možemo u neka doba očekivati da se pretvori u neku stambenu jedinicu, na ovaj ili onaj način. Živi bili pa vidjeli....
chuchumbamayumbe

#1070 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by chuchumbamayumbe »

Vjerovatno će vam adaptirati ta potkrovlja i u neko doba ćete dobiti nove komšije.
Ko je pitao one ljude sa Grbavice za silne nadogradnje koje su im uradili iznad stanova...
iko123

#1071 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by iko123 »

nisam nikoga htio omalovazavati samo sam rekao svoje misljenje. hvala na trudu svakako! ne kontam zasto neko ne moze reci sta misli o svemu eto...
bakirj

#1072 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bakirj »

iko123 wrote:nisam nikoga htio omalovazavati samo sam rekao svoje misljenje. hvala na trudu svakako! ne kontam zasto neko ne moze reci sta misli o svemu eto...
iko, nisam mislio na tebe kada sam tekst pisao, nego je to nastavak svih desavanja na ovoj stranici za mlade oko stanova zato no hard feeling.. :-D

Nafaka, ispravili su sve, i kriv zid ponovo radili, ponovo parket brusili (jer su zeznuli dok su zid ispravljali) itd..bilo bi zaista strašno da je ostalo takvo jer ama bas niko ne bi mrdno da ja nisam zahtjeve pisao pismeno a usmeno sam mogao i šupljem drvetu govoriti (jednak nivo odgovora). Da nisu uradili, samo bih advokatu predao slučaj koji bi njihovom krajnjom nemarnošću rezultirao u oštetama za čekanje mimo probijenih rokova i svih drugih..debelo bi naplatio + bio traži sankcije za odgovorne jer nije dovoljno samo naplatiti štetu i ispraviti..srećom za njih, sve je ok i trenutno je win-win situacija.

chuchumbamayumbe, nesmiju oni mrdnuti BEZ SAGLASNOSTI SVIH STANARA i to je općepoznata stvar, zato pazite šta potpisujete :) i nemoj se sikirati oko toga.. 8 spratova za ovu zgradu je sasvim dovoljno...ukoliko je EV u interesu da nadzidaju, onda se napravi ugovor gdje se definišu pravila igre, u protivnom, niko nemože bez SVIH potpisa.

Šta reći za kablovksu HS, pa ja bih je lično uzeo ako bi bili - pristupačni cijenom, kvalitetom solidni i većina mojih prijatelja koji imaju HS su zadovoljni. U svakome slučaju, od viška glava ne boli pa i više providera.
sevrez

#1073 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by sevrez »

bakire, svaka čast na ustrajnosti (slika kuhinje prepada :-? )

@iko: NHF, mišljenje treba iznijeti. btw problem rampe se neće sam riješiti i na tu temu su tvoja mišljenja dobrodošla :thumbup:
merik

#1074 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Šta reći za kablovksu HS, pa ja bih je lično uzeo ako bi bili - pristupačni cijenom, kvalitetom solidni i većina mojih prijatelja koji imaju HS su zadovoljni. U svakome slučaju, od viška glava ne boli pa i više providera.

HS :thumbup:
vryzas

#1075 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by vryzas »

Mislim da HS CATV nije prisutna u Op.N.G. :? ...do Dobrinje V nisu sigurno "dobacili" :D
Post Reply