Svaka cast PEVu i stanarima koji su savjesni.

(mala podrška nije na odmet

)
Uvijek ce biti onih koji bez ikakvih argumenata podbadaju i prave se pametni a mi ovdje vodimo diskusiju o stvarima kako i na koji nacin da organizujemo nasu malu zaje*nicu i ta je učinimo boljom nego to ijedan zakon predviđa jer svaki zakon ima previše rupa. Niko nema pravo da nam uskracuje prava koja nam kao EV pripadaju a ponajmanje upravitelji koji se mogu prepoznati u postovima sa komentarima tipa > sta ce vam to..omalovazavanje PEV-a i sl.
Meni su u stanu pravili haos, od krivog zida preko koso polozenog el.kabla i dr.stvari..a danas po nekoj logici lakomislenih (ili namjerno prikazanoj letargicnosti) stan koji je debelo placen bi dobio ne prema plaćenom tj:vrijednosti nego koliko sam se interesovao...
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... sstan.jpg/
srecom, ja sam KSKF-u malo malo pa slao pismene zahtjeve za otklanjanje svih nepravilnosti jer nisam slegao ramenima i nijemo gledao..kada prodje rok ili se nesto uradi, kasno je jer tada nemožete kriviti KSKF niti izvođača jer niste brinuli za svoju imovinu te pasivno posmatrali. Oni su na osnovu zahtjeva rjesavali sve moje probleme (licne za stan). Ako nekada nisu nesto uradili po zahtjevu , a bilo je da urade 2 od 5 stavki, ja opet zahtjev na nepracenje zahtjeva

pa neka njih boli glava

a ne mene. Nekada sam se konsultovao sa prijateljima koji su iskusniji u poslu podjednako kao i oni koji grade te bilo KSKF ili Dzekos, sto bi se reklo, i mi konja za trku imamo.
Zato je jako bitno sve u vezi nase zgrade, i ima nas dovoljno koje interesuje sve> i garantni list, i rampa, i gdje ce mi dijete sutra biti - ispred zgrade (u kakvoj zajednici). U osnovi, do nas je...ako smo slozni i zelimo unaprijediti kvalitet zajednickog (htjeli mi to ili ne, mi zivimo u zajednici)- samo je nebo granica...nisu tu potrebni sati i sati razmisljanja, demagogije nego par konkretnih prijedloga i da se ne opstruira pasivnoscu nego podrskom ili dobronamjernim kritikama.
Zbog indoletnosti pojedinaca, aktivnosti upraviteljskih d.o.o. firmi kao i drugih koji prate ovaj forum kojim je jedini cilj da omalovaze postignuti očit napredak mladih, jer su KSKF i Min.stamb.politike kao i upravitelji naišli na tvrd orah koji neće odustati od svoje zgrade i svega onoga na što prema Zakonu imamo pravo.
Kamo sreće da je ovo Njemačka pa da umjesto dobrog problemčića koga izabrati od 5-6 providera za ISP - pitanja vodimo o slatkom problemu da li u potkrovlju želimo da izgradimo vrtić za najmlađe ili džim-teretanu/fitness za žene...
Zavisno iz kog ugla posmatraš stvari na svijet..ako si odbrana tj:pasivan - uvijek se braniš- većinom primaš..ako si napadač tj:aktivan- zabijaš
golove tj: postižeš rezultate - ostvaruješ ciljeve ako ih imaš.