Sjajni!ExNihilo wrote:I meni su legli.Black swan wrote:jesam pohvalio Gardijane galaksije
dobre fore dobra ekipa
super zabava
sa ovom svojom "Marvel Cinematic Universe" produkcijom.
Moderator: _BataZiv_0809
Sjajni!ExNihilo wrote:I meni su legli.Black swan wrote:jesam pohvalio Gardijane galaksije
dobre fore dobra ekipa
super zabava
Da budem iskren, osim GOG, sve što je Marvel napravio - organski mi se gadi.dale cooper wrote:Sjajni!ExNihilo wrote:I meni su legli.Black swan wrote:jesam pohvalio Gardijane galaksije
dobre fore dobra ekipa
super zabavaOdličan omjer avanture, akcije i humora. Marvel generalno rastura zadnjih par godina
sa ovom svojom "Marvel Cinematic Universe" produkcijom.
Meni su puno bolji od DC-a (osim ovog Nolanovog Batmana). Da citiram ''Odličan omjer avanture, akcije i humora''. Većina filmova je prilično dobro urađena i baš opuštaju. Osim toga sviđa mi se što je čitav ''filmski univerzum'' povezan.ExNihilo wrote:Da budem iskren, osim GOG, sve što je Marvel napravio - organski mi se gadi.dale cooper wrote:Sjajni!ExNihilo wrote:
I meni su legli.Odličan omjer avanture, akcije i humora. Marvel generalno rastura zadnjih par godina
sa ovom svojom "Marvel Cinematic Universe" produkcijom.A GOG jedva čekam nastavak. Ima taj neki Star Wars šmek.
Obrazlagao sam zašto su mi rinaka, na temi Gledali ste film, preporučite ga drugima, prije nekoliko mjeseci, pa mi se mrsko ponavljati....yoda82 wrote:Meni su puno bolji od DC-a (osim ovog Nolanovog Batmana). Da citiram ''Odličan omjer avanture, akcije i humora''. Većina filmova je prilično dobro urađena i baš opuštaju. Osim toga sviđa mi se što je čitav ''filmski univerzum'' povezan.ExNihilo wrote:Da budem iskren, osim GOG, sve što je Marvel napravio - organski mi se gadi.dale cooper wrote:
Sjajni!Odličan omjer avanture, akcije i humora. Marvel generalno rastura zadnjih par godina
sa ovom svojom "Marvel Cinematic Universe" produkcijom.A GOG jedva čekam nastavak. Ima taj neki Star Wars šmek.
Stjui wrote:pregledao the strain cijelu sezonu.kad će sljedeća?
auuu,valja čekati znači.pregledao cijelu sezonu u dva dana i kontam sad ću se brzo nadovezati na sljedećuduboka_misao wrote: trebalo bi novembar ove godine, citaj knjige do tada
Stjui wrote:auuu,valja čekati znači.pregledao cijelu sezonu u dva dana i kontam sad ću se brzo nadovezati na sljedećuduboka_misao wrote: trebalo bi novembar ove godine, citaj knjige do tadaok,hvala na odgovoru
film me držao zainteresovanim od početka do onoga razočarenja na kraju.po mom mišljenju,ocjena na imdb-u nije ni blizu odgovarajuća.duboka_misao wrote:Dobar filmcic, ideja se mogla jos razraditi i onaj kraj malo sjoooooj ko fol ostavlja prostor za nastavak
http://www.imdb.com/title/tt3479316/
Izgleda da je to trebao biti pilot serije, koja je otkazana.duboka_misao wrote:Dobar filmcic, ideja se mogla jos razraditi i onaj kraj malo sjoooooj ko fol ostavlja prostor za nastavak
http://www.imdb.com/title/tt3479316/
moze se gledati. ima svega udrobljenogRIZVA wrote:Jel ovo iko gledao? Utisci?
Penny Dreadful http://www.imdb.com/title/tt2628232/?ref_=rvi_tt
Meni su DC/Warner Bros filmovi postali previše opresivno mračni sa tim ganjanjem nekog realizma. Mislim daExNihilo wrote:
Obrazlagao sam zašto su mi rinaka, na temi Gledali ste film, preporučite ga drugima, prije nekoliko mjeseci, pa mi se mrsko ponavljati....
Uglavnom, DC filmovi uključuju Nolanovog Batmana, V for Vendetta, Stardust, Watchman. Marvel ne doseže razine ovih filmova ni jednog trenutka. To ne znači da DC nema sranja, itekako ima, ali su njihovi nablistaviji filmovi daleko iznad Marvelovih najblistavijih....
Meni su Marvelovi crossoveri totalno debilni i dječiji. Avengeri su mi za djecu ispod 10 godina, ali eto...
Slažem se da mnogi kopiraju Nolana. Neko manje, neko više uspješno. I slažem se da postoje heroji na koje ne možeš primijeniti Nolanov recept, što je uglavnom dobro prepoznato od producenata. Baš sam neki dan o tome pisao na temi o seriji Daredevil.dale cooper wrote:Meni su DC/Warner Bros filmovi postali previše opresivno mračni sa tim ganjanjem nekog realizma. Mislim daExNihilo wrote:
Obrazlagao sam zašto su mi rinaka, na temi Gledali ste film, preporučite ga drugima, prije nekoliko mjeseci, pa mi se mrsko ponavljati....
Uglavnom, DC filmovi uključuju Nolanovog Batmana, V for Vendetta, Stardust, Watchman. Marvel ne doseže razine ovih filmova ni jednog trenutka. To ne znači da DC nema sranja, itekako ima, ali su njihovi nablistaviji filmovi daleko iznad Marvelovih najblistavijih....
Meni su Marvelovi crossoveri totalno debilni i dječiji. Avengeri su mi za djecu ispod 10 godina, ali eto...
koliko god je bio uspješan toliko ih je i sjebao Nolan sa Batman trilogijom. Tako da sada svaki sljedeći režiser
pokušava kopirati ono što je Nolan radio. I dok je to Zack Snyder koliko toliko dobro uradio sa Watchmenom
(najviše zato što je izvorni materijal Alana Moorea bio previše dobar a i pogodan za takvu interpretaciju),
totalno je zajebao stvar sa Man Of Steel, a čini se da i Batman Vs Superman neće biti bolji.
Ne možeš na Supermana jednostavno primjeniti isti tretman kao na Batmana. Superman je totalno
drugačiji lik sa optimističnim pogledom na čovječanstvo za razliku od nihilističnog Batmana.
Marvelovi filmovi su meni sa druge strane nešto najbliže blockbusterima 80-tih. Lagana ali kvalitetna popcorn
zabava, koja ti opet ne vrijeđa inteligenciju kada izađeš iz kina. Meni lično nešto najbliže filmovima
tipa Back To The Future, Indiana Jones, Star Wars ili Ghostbusters što imamo danas. Ponekad je
to upravo ono što trebamo.
A ponekad se jednostavno i ne treba shvatati toliko ozbiljno. Što mi je najveća zamjerka DC-a nakon Nolana.ExNihilo wrote:
Slažem se da mnogi kopiraju Nolana. Neko manje, neko više uspješno. I slažem se da postoje heroji na koje ne možeš primijeniti Nolanov recept, što je uglavnom dobro prepoznato od producenata. Baš sam neki dan o tome pisao na temi o seriji Daredevil.
Ali, opet, kopiranje govori koliku je revoluciju u žanru napravio Nolan (pa i Sin City, prije njega). Pokazao je da filmovi/serije o superherojima ne moraju biti tek sjajni kostimi, rokačina i glupave dosjetke. Pokazao je da film o superjunaku ne mora biti banalan i razbibriga, već može slati ozbiljne filozofske, političke i druge poruke.
Marvelovi filmovi nisu ništa drugo do Rambo u kostimu, sa supermoćima umjesto rafala. Publika koja je slinila na takve filmove, sada slini na Marvelove filmove. Obično vrijedi: ko voli lobotomiju zvanu Expendables, voli i Marvel. I nije nimalo slučajno da se uspon filmova o superherojima poklopio sa padom popularnosti akcionih filmova. Ustvari, radilo se samo o prešaltavanju zasićene publike na stari koncept u novom ruhu.
Ali, hej, ima nade i za Marvel. Evo sa Daredevilom su prihvatili ozbiljniji pristup, a GOG ima taj šmek galaktičkih avantura specifičan za 80te. Izuzveg GOGa, ne bih se složio da ostali Marvelovi filmovi podsjećaju na avanture 80tih.