Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
bullmastiff

#1051 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Chivas1 wrote:
bullmastiff wrote:
Chivas1 wrote:Pa jel se placa il ne placa carina na parfeme ? :D Negdje je receno da se placa a neko kaze da ne placa :D
aok naruci jedan komad..ne placas to ti je oko 50 do 70 KM....
Pa i nisu nesto jeftinije cijene ..Onaj Versace cini mi se dodje isto kao i u DM.u ..Kako se isplati onda ? :D
uporedi
gucci II zenski..pa ces vidjeti razliku u cijeni..
ili npr armani attitude ..ja sam kod nas u sam shopu kupio ..za 20 minuta ne osjeti se vise... :D
Chivas1

#1052 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Jedino to za kvalitetu ali meni se cine oni iz DM.a OK :D Koja je razlika u cijeni izmedju tih sto si ti naveo ? :D
lady____

#1053 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by lady____ »

lady____ wrote:
innovision wrote:trazim vec par dana i ne mogu da nadjem stranicu koja ce dostaviti.
trazim multi tool tipa ovoga http://www.leatherman.com/

na ebayu nema,amazon ima ali oni nece da dostave .

u pitanju je poklon

to imas i kod nas evo pa pogledaj..

http://www.conrad.ba/advanced_search_re ... ex=%24%241

otidji kod njih u Intershop imaju neke modele vec u radnji ;)
ja sam prije par dana bila i vidjela neke modele koji su bil ispod 100KM i mislim cak da ima neko snizenje..zato sam i rekla da odes u radnju pa pogledas :D ako nisi narucio imas jos fore
znam neku raju koja je uzimala i zadovoljni su, a inace imaju zanimljivih stvarcica koje ces tesko naci negdje drugo kod nas.
bullmastiff

#1054 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by bullmastiff »

Chivas1 wrote:Jedino to za kvalitetu ali meni se cine oni iz DM.a OK :D Koja je razlika u cijeni izmedju tih sto si ti naveo ? :D
kod nas gucci 50ML 130KM..u UK oko 60KM :) ili 70 ne znam tacno..
Chivas1

#1055 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Ajd bas cu pogledat u DM.u i jos jednoj radnji parfema pa cu uporedit ..Ako bude preko 30 KM narucit cu jedan da vidim
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1056 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Entropio »

.
Last edited by Entropio on 20/08/2011 21:41, edited 1 time in total.
Neelix

#1057 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Neelix »

nekad daavno sam knjige narucivao sa bn.com, ne sjecam se cijene postarine, ali provjeri :)
AldinK

#1058 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by AldinK »

Entropio wrote:
Htio sam naručiti na bookdepository.co.uk, ali nema BiH u listi podržanih država.
Bookdepository salje u BiH, ja sam kupio 10-ak knjiga. Na listi nema nase zemlje, ali mozes staviti da ti posalju na adresu na koju je prijavljen paypal. Cijene su iste ili jeftinije nego na Amazonu, a puno se ustedi na postarini. (:
Chivas1

#1059 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Kako god uporedis ova je najjeftinija stranica za parfeme :D
http://www.fragrancex.com/
Dendrlix

#1060 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dendrlix »

Gdje ima naruciti jeftinih trenerki?
:D
Rauber

#1061 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Rauber »

Dendrlix wrote:Suti i nista nikom ne javljaj.
Ma jasta :D
Comrad

#1062 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Comrad »

Dendrlix wrote:Gdje ima naruciti jeftinih trenerki?

Dendrlix

#1063 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Dendrlix »

Ma nije za stila, za pokuci mi je. Champion pamucne trenerke. Na te sam mislio.
debela

#1064 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by debela »

http://oth.strawberrynet.com/main.aspx?region=OTHERS

ovo je mozda i najpopularnija stranica za kozmetiku i parfeme. stalno imaju neke akcije i popuste pa upratite.

http://www.cheapsmells.com/index.php

takodjer, stalno akcije i popusti. narucivala sam sa obje i sve je bilo ok.
kone

#1065 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Dendrlix wrote::D

Najbolje trenerke :)..Kod nas su od 50-60 KM,ali smao donji dio..Bilo je nekad na onoj stranici iz UK pojeftino,ali vise ta stranica ne dostavlja u BiH-a.Da me ubijes,ne mogu se sjetiti kako se zove :D ,a nije vise ni bitno je li :)
Entropio

#1066 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Entropio »

kone wrote:
Dendrlix wrote::D

Najbolje trenerke :)..Kod nas su od 50-60 KM,ali smao donji dio..Bilo je nekad na onoj stranici iz UK pojeftino,ali vise ta stranica ne dostavlja u BiH-a.Da me ubijes,ne mogu se sjetiti kako se zove :D ,a nije vise ni bitno je li :)
jjbsports :lol:
armin_tz

#1067 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by armin_tz »

a naocare gdje se imaju uzet?
kone

#1068 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Zna li neko kako se zove ona firma sto radi sa UPS-om i dostavlja unutar BIH-a?Naime kupio sam nesto preko pik-a i sad bi to trebalo meni dostaviti,ali ne mogu se sjetiti niti jedne firme.Zanm da mi je dostavljala neka firma kojoj ime pocinje sa EURO-nesto :D ..Hajde pomagajte :)
Entropio

#1069 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Entropio »

kone wrote:Zna li neko kako se zove ona firma sto radi sa UPS-om i dostavlja unutar BIH-a?Naime kupio sam nesto preko pik-a i sad bi to trebalo meni dostaviti,ali ne mogu se sjetiti niti jedne firme.Zanm da mi je dostavljala neka firma kojoj ime pocinje sa EURO-nesto :D ..Hajde pomagajte :)
Intereuropa. :)
kone

#1070 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by kone »

Entropio wrote:
kone wrote:Zna li neko kako se zove ona firma sto radi sa UPS-om i dostavlja unutar BIH-a?Naime kupio sam nesto preko pik-a i sad bi to trebalo meni dostaviti,ali ne mogu se sjetiti niti jedne firme.Zanm da mi je dostavljala neka firma kojoj ime pocinje sa EURO-nesto :D ..Hajde pomagajte :)
Intereuropa. :)
Hvala prijatelju :)
shibonja

#1071 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

Dva paketa narucena sa provjerenog sajta iz Amerike,paketi u roku od dva dana dosli na Aerodrom i sad evo od 22 Nov cekam da ih puste, DHL me konatktirao i dobili su sve podatke za carinjenje,medjutim jos mi pokazuje evo jutros da su paketi na Carini ("Clearance delay"),ne mogu da vjerujem da im treba 10 dana da pregledaju robu i imali neki broj telefona u toj carinskoj poslovnici da mogu nazvat direktno i da pitam sta se desava? Kome covjek da se zali u ovakvom slucaju? :x
Chivas1

#1072 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

shibonja wrote:Dva paketa narucena sa provjerenog sajta iz Amerike,paketi u roku od dva dana dosli na Aerodrom i sad evo od 22 Nov cekam da ih puste, DHL me konatktirao i dobili su sve podatke za carinjenje,medjutim jos mi pokazuje evo jutros da su paketi na Carini ("Clearance delay"),ne mogu da vjerujem da im treba 10 dana da pregledaju robu i imali neki broj telefona u toj carinskoj poslovnici da mogu nazvat direktno i da pitam sta se desava? Kome covjek da se zali u ovakvom slucaju? :x
Zovi informacije i trazi broj carine .. Ja sam jednom zvao ali sam zvao oko 5 sati poslije podne i nije se niko javljao..sljedeci dan nisam ni zvao jer mi je postar donio papire da odem dignut u postu to i kolko moram platit carine ..
poznanik

#1073 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

Chivas1 wrote:
shibonja wrote:Dva paketa narucena sa provjerenog sajta iz Amerike,paketi u roku od dva dana dosli na Aerodrom i sad evo od 22 Nov cekam da ih puste, DHL me konatktirao i dobili su sve podatke za carinjenje,medjutim jos mi pokazuje evo jutros da su paketi na Carini ("Clearance delay"),ne mogu da vjerujem da im treba 10 dana da pregledaju robu i imali neki broj telefona u toj carinskoj poslovnici da mogu nazvat direktno i da pitam sta se desava? Kome covjek da se zali u ovakvom slucaju? :x
Zovi informacije i trazi broj carine .. Ja sam jednom zvao ali sam zvao oko 5 sati poslije podne i nije se niko javljao..sljedeci dan nisam ni zvao jer mi je postar donio papire da odem dignut u postu to i kolko moram platit carine ..

Carinik ti te informacije ne može davati, niti smije bez zastupnika u carinjenju - špeditera, niti ima tehničku mogućnost bez broja JCI.

Zovi špeditera koji ima dispoziciju da posreduje u carinjenju. Od 22.nov. do danas je period za koji je carinjenje moralo biti okončano, izuzev da postoje administrativne smetnje.
shibonja

#1074 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by shibonja »

poznanik wrote:
Chivas1 wrote:

Carinik ti te informacije ne može davati, niti smije bez zastupnika u carinjenju - špeditera, niti ima tehničku mogućnost bez broja JCI.

Zovi špeditera koji ima dispoziciju da posreduje u carinjenju. Od 22.nov. do danas je period za koji je carinjenje moralo biti okončano, izuzev da postoje administrativne smetnje.

Zvala je zena DHL i rekli su joj da su proslijedili carini sto je trebalo ,obicno je to kopija licne i racun kao dokaz koliko smo platili robu! Mislim i prije sam sa istog sajta narucivao ,radi se o dva paketa sa nekom odjecom nista exluzivno ,farmerke jakne i slicno ,i cjena jedne posiljke je 175 a druge 200$ ,kakva bi mogla biti administrativna smetnja?
poznanik

#1075 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

shibonja wrote:Zvala je zena DHL i rekli su joj da su proslijedili carini sto je trebalo ,obicno je to kopija licne i racun kao dokaz koliko smo platili robu! Mislim i prije sam sa istog sajta narucivao ,radi se o dva paketa sa nekom odjecom nista exluzivno ,farmerke jakne i slicno ,i cjena jedne posiljke je 175 a druge 200$ ,kakva bi mogla biti administrativna smetnja?
za takvu robu nema smetnji carinjenju...Možda je špediter (DHL) zaboravio, dešava se...U svakom slučaju kontaktiraj špeditera.
Post Reply