ETF

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply

Koji smjer odabrati na ETF-u:

1. RI - informatika
133
50%
2. EE - elektroenergetika
43
16%
3. TK - telekomunikacije
33
12%
4. AiE - automatika i elektronika.
56
21%

Total votes: 265

newlevel

#1051 Re: ETF

Post by newlevel »

Ima žena, ako te to zanima, valja, moze proci.

Sent from my Nokia 3310
harisoni

#1052 Re: ETF

Post by harisoni »

krater wrote:
newlevel wrote:Zeljko je veliki gospodin.

Sent from my Nokia 3310
:thumbup:

On, Senad Smaka, Salih Sadović i Mujo. :D
Eluveitie

#1053 Re: ETF

Post by Eluveitie »

harisoni wrote:
krater wrote:
newlevel wrote:Zeljko je veliki gospodin.

Sent from my Nokia 3310
:thumbup:

On, Senad Smaka, Salih Sadović i Mujo. :D

Smaka svijeta :D
Tic-tac

#1054 Re: ETF

Post by Tic-tac »

Kataklinger wrote:Pozdrav,

Da se i ja upišem na temu, obzirom da sam završio ETF. Spomenut ću samo jednog profesora, profesora koji je jedini i zaslužio da ga se naveliko i naširoko spominje u najpozitivnijem mogućem smislu.

Prvi je svakako, niko drugi nego veliki Željko Jurić. Na prvom mjestu čovjek, pa onda profesor, osoba koja se rijetko rađa. Slobodno mogu konstantovati da je to jedan od najpametnijih i najinteligentnijih profesora, što na ETF-u, to i u BiH, pa i šire. O organizaciji njegovih predmeta, počevši od materijala (predavanja, tutorijali, vježbe) i načina na koji je pisan i pripreman, do njegovog znanja i načina na koji ga prenosi studentima, ophođenja prema studentima i korektnosti je suvišno pričati. Jedan od rijetkih profesora koji je 100% upućen u proces izvođenja nastave na svome predmetu, jer upravo on pored toga što drži predavanja, sprema i tutorijale, zadatke za vježbu i ispite i koje lično pregleda, usput vodeći evidenciju o broju stundeta koji su izašli na ispit, prolaznosti, distribuciji bodova po pojedinačnim zadacima za svakog studenta ponaosob, i svim ostalim mogućim statističkim podacima od prve generacije Bolonjskog procesa na ovom fakultetu (od 2005.godine), i sve to diferencirajući po generacijama. Takođe, svake godine iznenadi nekim zanimljivostima (najčešće kad objavi rezultate ispita). Relativno mlad profesor, a sa sigurnošću tvrdim da ima vjerovatno i najšire znanje od svih profesora, čak i onih matorih (koji se obično lažno predstavljaju kao da su pokupili svu pamet svijeta). Dovoljno je reći da mu se CV prostire na 13 stranica :D a koji možete pogledati na sljedećem linku:

http://www.pmf.unsa.ba/matematika/O%20O ... rafija.pdf

Činjenica je ta da su njegovi predmeti jedini na oficijelnom sajtu ETF-a čije courseware-ove većina studenata nastavi posjećivati dugo dugo i nakon diplomiranja (najčešće zbog pomenutih zanimljivosti u načinu objavljivanja rezultata zadaća, ispita i ostalih obavijesti). Uz sve to, u njegovu čast je napravljena i FB stranica "Željko Jurić Fan Club":

https://hr-hr.facebook.com/pages/%C5%BD ... 9916855139

Napisah se ja podosta o ovom velikanu. Da napomenem, nije nikakvo reklamiranje jer čovjek fakat zaslužuje i više od ovoga, što bi potvrdio svaki normalan i savjestan student ETF-a.
Covjek kralj <3 Srecom pa ga imamo na RI-u :)

Delta_One wrote:Valjal ičemu taj ETF

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Tebi nece valjati 100% xD
pirmin

#1055 Re: ETF

Post by pirmin »

Ali gdje nadje astroloske simbole?

Image

:mrgreen: :thumbup:
Saian

#1056 Re: ETF

Post by Saian »

rezultati sa citatom iz pjesme RASMC-a, to je vec silky smud MOfo :D :D :D
debly23

#1057 Re: ETF

Post by debly23 »

Pozdrav radni narode.
Završavam Graficku skolu na Ilidzi, na raskrsnici sam zivota tj. koji faks da upisem :S. Najradije bih nesto oko grafike ali najblize u Travniku + godina 4900 km . Znam iole stvari oko racunara i informatike i to me nekako najvise privlaci poslije graf. dizajna. Realno kad pogledam nisam toliko los niti nesto ekstra dobar matematicar, 4-5 sam imao u srednjoj onda kada sam zelio da imam (vecinu skolovanja sam se bacio u za*ebanciju, tobe dosao u 3. razredu).
Svjestan sam da mogu da strebam i ima štofa da radim tu matematiku. Interesuju me vaša iskustva kaskam li mnogo za gimnazijalcima sto se tice upisa i daljnjeg ucenja ?
salatu

#1058 Re: ETF

Post by salatu »

pogledaj prijemni. AKo ti je uspjeh samo polozit prijemni, onda kaskaš.
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1059 Re: ETF

Post by UltrasNaBaterije »

debly23 wrote:Pozdrav radni narode.
Završavam Graficku skolu na Ilidzi, na raskrsnici sam zivota tj. koji faks da upisem :S. Najradije bih nesto oko grafike ali najblize u Travniku + godina 4900 km . Znam iole stvari oko racunara i informatike i to me nekako najvise privlaci poslije graf. dizajna. Realno kad pogledam nisam toliko los niti nesto ekstra dobar matematicar, 4-5 sam imao u srednjoj onda kada sam zelio da imam (vecinu skolovanja sam se bacio u za*ebanciju, tobe dosao u 3. razredu).
Svjestan sam da mogu da strebam i ima štofa da radim tu matematiku. Interesuju me vaša iskustva kaskam li mnogo za gimnazijalcima sto se tice upisa i daljnjeg ucenja ?
kaskas itekako, najebaces na etfu vjerovatno. Sto se tice travnika, Graficki fakultet se pravi na Kobiljaci, otprilike daleko ko i ETF od Ilidže gdje sad zivis.

Kazem ti onako iskreno, mada pokusaj, mnogi su pokusali :D
debly23

#1060 Re: ETF

Post by debly23 »

UltrasNaBaterije wrote:
kaskas itekako, najebaces na etfu vjerovatno. Sto se tice travnika, Graficki fakultet se pravi na Kobiljaci, otprilike daleko ko i ETF od Ilidže gdje sad zivis.

Omisljam se oko FIT-a u Mostaru :S
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1061 Re: ETF

Post by mk ultra »

zar nemas na americkom univerzitetu graficki dizajn?
numizmatic

#1062 Re: ETF

Post by numizmatic »

De šta ga plašite
upisao bi RI što znači da je gotov s matematikom nakon prve godine
al treba prvu godinu :D
newlevel

#1063 Re: ETF

Post by newlevel »

Sta plasite momka, ne mora se u roku zavrsiti ?!
Sve se da nauciti, koliko se bacis na posao, toliki ce ti rezultati biti.

Sent from my Nokia 3310
nastavnikhe

#1064 Re: ETF

Post by nastavnikhe »

debly23 wrote:
UltrasNaBaterije wrote:

Omisljam se oko FIT-a u Mostaru :S

FIT je odličan faks,dobro organiziran,a i persepktivno je zanimanje (i kod nas i u insotranstvu). Nećeš se pokajati...
Anus

#1065 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by Anus »

nermin.padez wrote:
dottore wrote: Koliko ima studenata na ETF I Sarajevo?

npr IM2 imaš 400 ponovaca + 250 ovogodišnjih sudenata i računaj da se upisalo još novih 250-300 novih ovih dana.
standard otisao u mp3 ...
Prolaznost na IM2 je oko 30% ove i proslih godina.

Gledao sam vam neke primjere zadataka, iz strucnih predmeta (OSAU).... :run: slabo slabo :-D
Sta znam, upise mozda 120 studenata, mozda i vise nemam pojma, ne pratim vise! Sta ti je IM2 :-) :D

Sta pricas bre, gdje si gledao primjere zadataka, da nisi mozda dolazio pa gledao :D Ako je za tebe sve to prelagano onda si Tesla ili Einstein! :D

Ja sam prezadovoljan kadrom, uslovima (laboratorije, oprema ...) itd...ostalo je do tebe kol'ko si spreman da naucis!
Hahaha a ima tih sto se prebace iz Sarajeva u Istocno Sarajevo, ne mogu meda s kasike, a naravno dodju sa izgovorom "ovdje je lakse". Ne znam kakvi su vam studenti generalno u Sarajevu ali ovi sto dolaze na elektrijade su tanki skroz.
Opreme ima sasvim dovoljno, samo za smjer automatike u jednoj prostoriji ima opreme vrijedne preko 5 miliona maraka...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1066 Re: ETF

Post by mk ultra »

da su mogli u zapadnom sarajevu nešto, ne bi se prepisali u istočno... tako da objašnjenje ti ne drži vodu

gdje god da studiraš, pa makar bio TU Minhen, možeš biti nezainteresovan i učiti samo ono što se mora... sve je od osobe do osobe, a fax je tu samo da ti postavi osnove da se sam dalje obrazuješ i specijaliziraš... ;-)
zlaataan

#1067 Re: Vodic za brucose na ETF

Post by zlaataan »

Anus wrote:
nermin.padez wrote:
dottore wrote: Koliko ima studenata na ETF I Sarajevo?

npr IM2 imaš 400 ponovaca + 250 ovogodišnjih sudenata i računaj da se upisalo još novih 250-300 novih ovih dana.
standard otisao u mp3 ...
Prolaznost na IM2 je oko 30% ove i proslih godina.

Gledao sam vam neke primjere zadataka, iz strucnih predmeta (OSAU).... :run: slabo slabo :-D
Sta znam, upise mozda 120 studenata, mozda i vise nemam pojma, ne pratim vise! Sta ti je IM2 :-) :D

Sta pricas bre, gdje si gledao primjere zadataka, da nisi mozda dolazio pa gledao :D Ako je za tebe sve to prelagano onda si Tesla ili Einstein! :D

Ja sam prezadovoljan kadrom, uslovima (laboratorije, oprema ...) itd...ostalo je do tebe kol'ko si spreman da naucis!
Hahaha a ima tih sto se prebace iz Sarajeva u Istocno Sarajevo, ne mogu meda s kasike, a naravno dodju sa izgovorom "ovdje je lakse". Ne znam kakvi su vam studenti generalno u Sarajevu ali ovi sto dolaze na elektrijade su tanki skroz.
Opreme ima sasvim dovoljno, samo za smjer automatike u jednoj prostoriji ima opreme vrijedne preko 5 miliona maraka...
ETF Sarajevo na Elektrijadi 2014 (održana 7-12.05.2014.) je osvojio 3. mjesto u generalnom plasmanu iz nauke (prva dva su Beograd i Zagreb), tako da ne bih rekao da su tanki skroz. Lijep pozdrav. ;-)
numizmatic

#1068 Re: ETF

Post by numizmatic »

Iz matematike osvojeno prvo mjesto (u ekipi je između ostalog bio i zlaataan gore), iz jednog drugog predmeta (ne mogu se sjetiti koji), drugo mjesto.
zlaataan

#1069 Re: ETF

Post by zlaataan »

numizmatic wrote:Iz matematike osvojeno prvo mjesto (u ekipi je između ostalog bio i zlaataan gore), iz jednog drugog predmeta (ne mogu se sjetiti koji), drugo mjesto.
Matematika 2, prvo mjesto (blago rečeno pomeli konkurenciju :) )
Teorija električnih kola, drugo mjesto
Automatika, treće mjesto

Tanko skroz, nema šta. ;-)
bosnianidiot

#1070 Re: ETF

Post by bosnianidiot »

Garant likovi imaju neke svoje elektrijade, ne bi me zacudilo.
Zlatane i ekipa, sve cestitke na uspjehu ove godine, Fatkic mora da je ponosan :D
smijesni_ste

#1071 Re: ETF

Post by smijesni_ste »

A informatika? :D
sarajlija80

#1072 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

zlaja jesi ti ono sa automatike
zlaataan

#1073 Re: ETF

Post by zlaataan »

bosnianidiot wrote:Garant likovi imaju neke svoje elektrijade, ne bi me zacudilo.
Zlatane i ekipa, sve cestitke na uspjehu ove godine, Fatkic mora da je ponosan :D
Hvala. :) Jeste. :D
sarajlija80 wrote:zlaja jesi ti ono sa automatike
Jesam :D
sarajlija80

#1074 Re: ETF

Post by sarajlija80 »

zlaja nego sokole reci ti meni sta prica halil kako mu je bilo u zemlji samuraja ,
harisoni

#1075 Re: ETF

Post by harisoni »

sarajlija80 wrote:zlaja nego sokole reci ti meni sta prica halil kako mu je bilo u zemlji samuraja ,

Kakve veze ovo ima sa temom, i bilo kim ovdje? :zzzz:
Post Reply