Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1051 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by pici »

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :shock:

England 5 – 1 Croatia Wembley Stadium, London
Referee: Alberto Undiano Mallenco (Spain)

Lampard Goal 7' (pen.), 59'
Gerrard Goal 18', 66'
Rooney Goal 77'

Report

Eduardo Goal 72
vee-jay

#1052 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vee-jay »

Stari wrote:
vox-populi wrote:Hoce li mi neko objasniti kako nam je to dovoljan bod u Estoniji za baraz?

Ako tamo uzmemo bod i izgubimo od Spanije, znaci imamo 17 bodova. Ako Turci dobiju slijedece dvije, imaju 18 bodova. Znaci mi smo treci u tom slucaju. Da li to i neke trece reprezantije idu u baraz?

koliko sam ja upratio niko i nije kategoricki tvrdio da je dovoljan bod u Talinu ....teoretski i mozda ...da .
teoretski smijemo mi obje utakmice i izgubiti :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1053 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Dado dijasporitus »

Misirlija wrote:
Sarajevo&Zeljo wrote:Ljudi, koliko god za Bosnu navijao, ja sam mislio prije tekme da cemo izgubiti od Turaka, realno gledajuci. Ovaj bod danas je k'o kuca. Isto mislim da ne mozemo Spance dobiti ako ovi dodju u najjacem sastavu. Samo mi nije jasno sto je Ciro do kraja isao sa dva spica, kad su Turci opasno prijetili nasem golu i imali sansu da nam dodju na bod razlike. Estonce bi trebali dobiti i zavrsiti posao.
ali pobjeda protiv estonije nije gotov posao, jer jos uvijek mozemo zavrsiti drugi ali sa najmanje bodova kao drugoplasirani, mislim da utakmica protiv spanaca biti utakmica odluke, baraz prije baraza
Pobjedom protiv Estonije imamo 19 bodova. Kad odbijemo 6 od Armenije imamo 13. Drugoplasirana Norveska u grupi 9 ima 10 i zavrsili su kvalifikacije. U stvari netreba nam ni pobjeda protiv Estonije ako Turci izgube u Belgiji.
chengaba

#1054 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by chengaba »

Nemanja Supic
Date of Birth: Jan 12, 1982
Nationality: Bahamas
Position: Goalkeeper
Squad Number: 1
National Team: Bosnia

Asmir Begovic
Date of Birth: Jun 20, 1987
Place of Birth: Trebinje
Position: Striker
Squad Number: 31
National Team: Canada

Jemal Berberovic
Date of Birth: Nov 5, 1981
Nationality: Aruba
Height: 181 cm.
Weight: 70 Kg.
Position: Defender
Squad Number: 33

Senidad Ibricic
Position: Defender
Squad Number: -
Pa mi odlicno igramo obzirom da nam je pola ekipe sa tropskih otocja :D :D :D :-) :-)

(sa goal.com)
ahmed_dv

#1055 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by ahmed_dv »

Sezam wrote:Ljudi kako ne shvatate?

Estoniji slijedi invazija Bosanaca....minimalno 10 000...kako necemo pobijediti?

:bih:
Nazalost ne, stadion prima samo 9000. Nas savez je dobio jednu sekciju na kratkoj strani terena. Al su bosanci iz skandinavije zakazali na estonskim web-stranicama karte za tu istu stranu tako da ce vjerovatno ta cijela kratka strana biti puna bosanaca a mozda i vise.
bijelo_dugme

#1056 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bijelo_dugme »

thandorina wrote:jel cuje iko ovog komentatora (Spaho?) - "osjetio sam ga, postovani gledaoci, ne znam kako, ali osjetio sam ga..."
Svasta!!!
:lol:
Mahalac

#1057 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

Ne mogu da vjerujem s kakvom lakocom neki biljeze pobjedu nad Estonijom kao gotova stvar. Pa ti su ljudi dali turcima u istanbulu 2 gola..ono u Zenici sto smo im mi napravili je bio peh i siguran sam nikad im se nece ponoviti.
To je ekipa koja itekako igra dobar fudbal. Ponavljam gledajuci nocas igru Turske i njihove sljedece protivnike(Belgija, Armenija) imaju laksi posao za baraz od nas.
Jednostavno sam razocaran nocas, u ovako vaznoj utakmici vidjeti onakvu letargiju(2pol.)..necuveno.
gradska toplana

#1058 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by gradska toplana »

Neka je zavrena i ova tekma sa prilicno dobrim rezlutatom po nas.Mislim da je pritisak i imperativ pobjede malo pokosio noge nasim momcima.Turci su iskusnija od nase i garant im je bilo lakse igrati nego nasima.Nezaboravimo da ih jos uvijek drzimo na 4-ri boda razlike i da su nase sanse daleko vece nego njihove.Oni u sljedece dve tekme nesmiju kiksati,a i imamo Estoniju vani sto se moze uzeti realno,a ako ne onda sa Spancima koji garant nece biti motivisani jer oni su svoje odradili
Bez obzira na sve kalkulacije i opcije zelim nasim momcima zdravlja,srece u sljedecim susretima i da nas finalno obraduju da odemo na SP jer zmajevi to zasluzuju kao i narod BiH.
Misirlija

#1059 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Misirlija »

Haris.ba wrote:4 Russia 12
6 Croatia 11
7 France 11
5 Bosnia and Herzegovina 10 a
2 Greece 10
9 Norway 10
8 Republic of Ireland 10
1 Sweden 9 a
3 Northern Ireland 8

Evo trenutno stanje:

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... %28UEFA%29

Fazon je sto se jos ne zna kako ce se birati protivnici u barazu. Hoce li biti prema ovom redoslijedu, lutrijom ili poretku prema fifinoj ljestvici. Mislim da se ceka da se nasteli npr. Francuskoj, Rusiji i slicno.
Nama je da pobijedimo Estoniju, pa sasvim svejedno koga dobijemo. Samo da ne dobijemo Hrvatsku(ispravka :) ). A onda idemo Hrvatska, Srbija i Bosna u Juznu Ameriku(u istu grupu po mogucnosti). :D

P.S.
Eno i Slovenije. Mozel akko Makedonija wild card, pa da svjetsko prventstvo se pretvori u Kup Balkana? :mrgreen: :dance:
Daj pasa da odemo u Juznu Afriku, a za Juznu Ameriku se borimo 2012 ;-)
veljaca

#1060 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by veljaca »

Teska utakmica .....
Mogli smo pobijediti ali i izgubiti ......
Po meni je podbacio Misimovic ( nije bilo onih njegovih lopti za napadace ) a junak utakmice je Nemanja Supic :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Idemo po pobjedu u Estoniju i onda pobijediti Spance i kao najbolja druga reprezentacija - direktno na SP ....

TheMule

#1061 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by TheMule »

Nije lose, ali kako se tako umore nakon sat vremena? Pa ne igraju u premijer ligi vec u velikim evropskim ligama, Turci prolaze kroz sredinu kako im se cefne.

A sto se tice drugog mjesta, ne idu sve drugoplasirane ekipe u baraz, evo tabele.

http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... aced_teams
kijameta

#1062 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by kijameta »

Misirlija wrote:
rusmir.ba wrote:Ne mozemo nikako biti najgori drugi!!!

Norveska otpada, jer ima 10 bodova kao i mi sada, oni su zavrsili kvalifikacije, tako da

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
meni se cini da su oni u grupi 9 i njima se ne oduzimaju bodovi sa najlosijim timim iz grupe, isparvite me ako grijesim
Pogrijesio sam Norveska je drugoplasirana iz grupe 9,imaju 10 bodova i gol razliku +2,BiH ima 10 bodova(kada se odbije 6 bodova protiv Armenije) i gol razliku +13. Tako da je sto se nas tice pitanje najgoreg drugoplasiranog zavrseno. Njima iz grupe 9 se ne oduzimaju bodovi,jer je njih samo 5 zemalja u grupi,nego se svima ostalima,zbog njih ne racunaju rezulatati sa sestoplasiranim,da bi sve zemlje imale jednak broj utakmica.
twizzler

#1063 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by twizzler »

Sad valja mjesec dana misliti na Estoniju. :|
Steta, stvarno steta ovo se moglo uzeti ali ipak turci su MNOGO iskusnija ekipa, a igrali su sa 120% jer im je ovo bila zadnja sansa za baraz.
Samo da je ciro ostavio Ibisevica a izbacio Dzeku...
Jebaji ga sad. Samo ne daj boze da kiksamo u estoniji pa da se moramo izvaciti protiv spanije :?
elSaik

#1064 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

todd_smith wrote:
Misirlija wrote:srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
samo rusija ima znatno vise poena od nas

ako estoniju dobijemo DEFINITIVNO idemo u baraz
Uopšte nije sigurno da će Rusi biti drugi. Moguće je i da prestignu Nijemce.

I bod nam je dovoljan za baraž.
todd_smith

#1065 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by todd_smith »

Mahalac wrote:Ne mogu da vjerujem s kakvom lakocom neki biljeze pobjedu nad Estonijom kao gotova stvar. Pa ti su ljudi dali turcima u istanbulu 2 gola..ono u Zenici sto smo im mi napravili je bio peh i siguran sam nikad im se nece ponoviti.
To je ekipa koja itekako igra dobar fudbal. Ponavljam gledajuci nocas igru Turske i njihove sljedece protivnike(Belgija, Armenija) imaju laksi posao za baraz od nas.
Jednostavno sam razocaran nocas, u ovako vaznoj utakmici vidjeti onakvu letargiju(2pol.)..necuveno.
bravo..napokon neko sa smislom

plus turci su igrali 0-0 u estoniji :/
jeza u ledja

#1066 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

@ Mahalac, tesko te razumjeti pravo. Kako zamisljas da ce Turcima biti lakse pobjediti Belgiju i Armeniju, nego nama Estoniju? I kakva je to smijesna prica - nasi igraci 'lijeni' na terenu????? Pa u sta si ti gledao covjece????

@ komeba, jedva si docekao da nakon 5 minuta igre tupis u stilu "sta sam vam rekao". Receno ti je to vec i ranije - tebi je ovo pisanje na forumu za rad vlastite promocije i dizanja ega, i to u trenucima dok je drugima najteze. Jadno.
Gray

#1067 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gray »

Svaka čast našim momcima, ali kako smo igrali odlično smo prošli. Odbrana je bila solidna, Supić odličan, ali je vezni red bio loš a napad odsječen.

Turci su skoro bez ikakve muke dolazili ispred našeg šesnaesterca, prolazili su naš vezni red kao da ga nema, IMO Rahimić i Muratović su ih jako slabo zaustavljali na sredini, i onda su naši pokušavali nekim dugim loptama da nađu Ibiševića i Džeku.

Mislim da je problem bio u formaciji. Koliko sam vidio, Rahimić i Muratović su igrali previše povučeno, skoro kao centralni odbrambeni, posebno u drugom vremenu, Rahuimić umjestu da zaustavlja Turke na 30-40 metara od gola, stoji u liniji sa odbranbenim i izlijeće na 20 metara da spriječi šut. I cijelu utakmicu je tako nekako, umjesto da na sredini 40-50 metara od gola zaustavljamo Turke, svi se povuku nazad da Turci bez problema dođu do našeg šesnaesterca.

Onda je sav napad samo duge lopte. Kako su Rahimić i Muratović previše povučeni nazad, Džeko, Ibišević i Misimović su nekako odsječeni, nema niko da izvede tu loptu da cijela ekipa polako krene u napad. Ibričić i Salihović su previše povučeni i dok se oni priključe napadu već smo izgubili loptu. Skoro ni jednom se nije desilo da oni dobiju loptu da ubace uz gol aut liniju, uvijek trče za njom i ubacuju sa 30 metara. I onda se dešava da ide duga lopta naprijed, ako je napadači uzmu onda svi trče naprijed dok je ne izgubimo.

Nije bilo dodavanja u veznom redu da se svi igrači kreću oko lopte da se uvijek ima nekome dodati. Izgledali smo malo bolje kada je ušao Pjanić.

Mislim da ćemo ovako teško uspjeti u baražu. Mislim da bi Ćiro trebao igrati istovremeno i Pjanića i Muslimovića. Misketa kao playmakera iza napadača a Pjanića kao centralnog veznog da veže bočne i napad, da dopusti da se bočni pomjere naprijed.

E sada, da bi ušao Pjanić Treba ili da izađe Muratović, ili Ako Ćiro hoće da igraju Muratović i Rahimić istovremeno onda da oslobodi defanzivnih zadataka bočne igrače a neka rahimić i Muratpović pokrivaju rupe. Ili da igramo samo sa jednim napadačem, pa da igramo 3-6-1.

Just my 2 cents ;)
Mahalac

#1068 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

Ne bi da pehiram ali vec drugu utakmicu Ciro ubacuje 3 izmjene NE zbog loseg igre nego zbog fizicke iscrpljenosti...to je nedopustivo :(
Sezam

#1069 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sezam »

ahmed_dv wrote:
Sezam wrote:Ljudi kako ne shvatate?

Estoniji slijedi invazija Bosanaca....minimalno 10 000...kako necemo pobijediti?

Nazalost ne, stadion prima samo 9000. Nas savez je dobio jednu sekciju na kratkoj strani terena. Al su bosanci iz skandinavije zakazali na estonskim web-stranicama karte za tu istu stranu tako da ce vjerovatno ta cijela kratka strana biti puna bosanaca a mozda i vise.
Ma buraz bice ko u Genku 8-) :bih:
3XL

#1070 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by 3XL »

BOD=BARAZ :bih: Dajte nam Francuze da se igramo :D A Turci opet u istoriju idu ehehheh
jutarnji

#1071 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jutarnji »

E jos jedna ovakva i mozdani ne gine! Prvo poluvrijeme ok, haj` ganjali smo se, a drugo je bilo jaooooo majkoooo.
Sredine k`o da nismo ni imali, svaki njihov napad Turci pred golom a meni jetra dupla li se dupla.
Onaj Muratovic...ne znam, ja da sam na njegovom mjestu rek`o bi, hvala ljudi nisam ja za ovoga, nadjite nekoga mladjeg.
Zadnjih 20 minuta uzas, uzas...
Supic :thumbup: Jahic :thumbup: Spahic :thumbup: Salihovic :thumbup: Rahimic :thumbup: (do 70 min)
Ostali, sumnjam da i oni znaju sta su igrali.
Stari

#1072 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Stari »

Izgleda da je stvarno ponavljanje kraljica znanja ... :-) ili kako ono bi :-) halo ba momci de se malo presaberite ....Vidite sta Dado pise ...e to sam i ja pokusavao vama objasniti vec puno ranije ....Norveska je nakon poraza skotlandjana ...najlosija drugoplasirana ekipa ....haman niko i nista na ovome svijetu to ne moze promijeniti da oni budu bolji od nas ako budemo drugi ....sta kog mandraka uopste spominjete te druge rezultate?...Ako budemo drugi ....igracemo baraz...jel jasno ...e sad treba biti drugi , jeste ...e za to nam recimo treba pobjeda u Talinu ...ili da Tuci zijane u Belgiji (mada , gledao sam utakmicu izmedju armenije i belgije ranije veceras....jah, sta bi od one nekadasnje belgije ...bozesacuvaj su losi)

PS Zamislite da Slovenci budu drugi ....ida nas izvuku u baraz....smatram da bi to bila ekipa koja bi nas najozbiljnije shvatila :D
jeza u ledja

#1073 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by jeza u ledja »

Gray wrote: Turci su skoro bez ikakve muke dolazili ispred našeg šesnaesterca, prolazili su naš vezni red kao da ga nema, IMO Rahimić i Muratović su ih jako slabo zaustavljali na sredini, i onda su naši pokušavali nekim dugim loptama da nađu Ibiševića i Džeku.

Mislim da je problem bio u formaciji. Koliko sam vidio, Rahimić i Muratović su igrali previše povučeno, skoro kao centralni odbrambeni, posebno u drugom vremenu, Rahuimić umjestu da zaustavlja Turke na 30-40 metara od gola, stoji u liniji sa odbranbenim i izlijeće na 20 metara da spriječi šut. I cijelu utakmicu je tako nekako, umjesto da na sredini 40-50 metara od gola zaustavljamo Turke, svi se povuku nazad da Turci bez problema dođu do našeg šesnaesterca.
E sada, da bi ušao Pjanić Treba ili da izađe Muratović, ili Ako Ćiro hoće da igraju Muratović i Rahimić istovremeno onda da oslobodi defanzivnih zadataka bočne igrače a neka rahimić i Muratpović pokrivaju rupe. Ili da igramo samo sa jednim napadačem, pa da igramo 3-6-1.
Ako mogu....
Meni se cini da inace gledaoci ostanu najvise pod utiskom onoga sto se desava na kraju utakmice, a ne ranije. Ja sam prvo poluvrijeme vidio upravo suprotno. Upravo je zadnji vezi red s odbranom djelovao besprijekorno. Niz turskih napada zaustavljen je upravo malo iza centra igralista, Rahimic, Muratovic, Spahic uglavnom. Sto se tice dugih lopti u 16-erac, ha valjda je to neka skandinavska taktika. :D
Kako se blizio kraj Turci su pritiskali sve vise, i tacno tad je svaki njihov napad bio sansa. Znajuci igru Turske to me i ne cudi jer oni kad gube napadaju ko fanatici, na taj nacin valjda zbune protivnika sta li(?!) Toga smo se svi pribojavali danima prije utakmice, ali eto srecom ne dadose gol.
klixober

#1074 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by klixober »

jeza u ledja wrote:@ Mahalac, tesko te razumjeti pravo. Kako zamisljas da ce Turcima biti lakse pobjediti Belgiju i Armeniju, nego nama Estoniju? I kakva je to smijesna prica - nasi igraci 'lijeni' na terenu????? Pa u sta si ti gledao covjece????

@ komeba, jedva si docekao da nakon 5 minuta igre tupis u stilu "sta sam vam rekao". Receno ti je to vec i ranije - tebi je ovo pisanje na forumu za rad vlastite promocije i dizanja ega, i to u trenucima dok je drugima najteze. Jadno.

Pisanje na forumu zarad vlastite promocije :-) Evo svaki dan me ljudi na ulici zaustavljaju i cestitaju mi na pisanju po forumu :-)
Ja se nadam ipak da se nikada nece desiti "sta sam vam rekao",da necu biti u pravu i da cemo se sa ovom formacijom,Salihovicem na beku,Pjanicem na klupi plasirati na prvenstvo.Nadam se da grijesim i da se nikada nece desiti da govorim "e sta sam rekao..".
Nadam se,ali znam da nas u barazu cekaju Francuska,Hrvatska,Rusija,ili Portugal/Svedska.Mislim da protiv njih nemamo sanse sa ovom taktikom.
Mahalac

#1075 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Mahalac »

jeza u ledja wrote:@ Mahalac, tesko te razumjeti pravo. Kako zamisljas da ce Turcima biti lakse pobjediti Belgiju i Armeniju, nego nama Estoniju? I kakva je to smijesna prica - nasi igraci 'lijeni' na terenu????? Pa u sta si ti gledao covjece????

Kako bolan u sta sam gledao pa jesu li nam prilazili do kaznenog prostora skoro bez ikakve ometnje. Sredine kao da nije bilo. Jesi vidio ijednu akciju uvezanu da ne kazem uvjezbanu(osim Nemanjinog izbijanja lopte).
U drugom poluvremenu nam je i ono malo snage sto smo pokazivali uslo u nos pa smo pali skroz na skroz, povukli se i ocajnicki branili...do nervnog sloma. I sta onda, Nemanja izbaci na Dzeku i fol kontra. To jednostvano nije igra i nazalost tako necemo ni dokle.

Dakle imamo Estonce metilje i izrazito fizicki brze i spremne(+zeljne osvete)u gostima..to je izuzetno teska utakmica i po meni smo baraz nocas fulili.
Za Spaniju necu ni da govorim to ce biti samo revijalna tekma gdje ce mo brojati golove u nasoj mrezi.

Ovo sve pisem a da bogda da nije tako
:!:
Locked