England 5 – 1 Croatia Wembley Stadium, London
Referee: Alberto Undiano Mallenco (Spain)
Lampard Goal 7' (pen.), 59'
Gerrard Goal 18', 66'
Rooney Goal 77'
Report
Eduardo Goal 72
Moderators: Charuga, Tomahawk11
teoretski smijemo mi obje utakmice i izgubitiStari wrote:vox-populi wrote:Hoce li mi neko objasniti kako nam je to dovoljan bod u Estoniji za baraz?
Ako tamo uzmemo bod i izgubimo od Spanije, znaci imamo 17 bodova. Ako Turci dobiju slijedece dvije, imaju 18 bodova. Znaci mi smo treci u tom slucaju. Da li to i neke trece reprezantije idu u baraz?
koliko sam ja upratio niko i nije kategoricki tvrdio da je dovoljan bod u Talinu ....teoretski i mozda ...da .
Pobjedom protiv Estonije imamo 19 bodova. Kad odbijemo 6 od Armenije imamo 13. Drugoplasirana Norveska u grupi 9 ima 10 i zavrsili su kvalifikacije. U stvari netreba nam ni pobjeda protiv Estonije ako Turci izgube u Belgiji.Misirlija wrote:ali pobjeda protiv estonije nije gotov posao, jer jos uvijek mozemo zavrsiti drugi ali sa najmanje bodova kao drugoplasirani, mislim da utakmica protiv spanaca biti utakmica odluke, baraz prije barazaSarajevo&Zeljo wrote:Ljudi, koliko god za Bosnu navijao, ja sam mislio prije tekme da cemo izgubiti od Turaka, realno gledajuci. Ovaj bod danas je k'o kuca. Isto mislim da ne mozemo Spance dobiti ako ovi dodju u najjacem sastavu. Samo mi nije jasno sto je Ciro do kraja isao sa dva spica, kad su Turci opasno prijetili nasem golu i imali sansu da nam dodju na bod razlike. Estonce bi trebali dobiti i zavrsiti posao.
Pa mi odlicno igramo obzirom da nam je pola ekipe sa tropskih otocjaNemanja Supic
Date of Birth: Jan 12, 1982
Nationality: Bahamas
Position: Goalkeeper
Squad Number: 1
National Team: Bosnia
Asmir Begovic
Date of Birth: Jun 20, 1987
Place of Birth: Trebinje
Position: Striker
Squad Number: 31
National Team: Canada
Jemal Berberovic
Date of Birth: Nov 5, 1981
Nationality: Aruba
Height: 181 cm.
Weight: 70 Kg.
Position: Defender
Squad Number: 33
Senidad Ibricic
Position: Defender
Squad Number: -
Nazalost ne, stadion prima samo 9000. Nas savez je dobio jednu sekciju na kratkoj strani terena. Al su bosanci iz skandinavije zakazali na estonskim web-stranicama karte za tu istu stranu tako da ce vjerovatno ta cijela kratka strana biti puna bosanaca a mozda i vise.Sezam wrote:Ljudi kako ne shvatate?
Estoniji slijedi invazija Bosanaca....minimalno 10 000...kako necemo pobijediti?
thandorina wrote:jel cuje iko ovog komentatora (Spaho?) - "osjetio sam ga, postovani gledaoci, ne znam kako, ali osjetio sam ga..."
Svasta!!!
Daj pasa da odemo u Juznu Afriku, a za Juznu Ameriku se borimo 2012Haris.ba wrote:4 Russia 12
6 Croatia 11
7 France 11
5 Bosnia and Herzegovina 10 a
2 Greece 10
9 Norway 10
8 Republic of Ireland 10
1 Sweden 9 a
3 Northern Ireland 8
Evo trenutno stanje:
http://en.wikipedia.org/wiki/2010_FIFA_ ... %28UEFA%29
Fazon je sto se jos ne zna kako ce se birati protivnici u barazu. Hoce li biti prema ovom redoslijedu, lutrijom ili poretku prema fifinoj ljestvici. Mislim da se ceka da se nasteli npr. Francuskoj, Rusiji i slicno.
Nama je da pobijedimo Estoniju, pa sasvim svejedno koga dobijemo. Samo da ne dobijemo Hrvatsku(ispravka). A onda idemo Hrvatska, Srbija i Bosna u Juznu Ameriku(u istu grupu po mogucnosti).
P.S.
Eno i Slovenije. Mozel akko Makedonija wild card, pa da svjetsko prventstvo se pretvori u Kup Balkana?![]()
Pogrijesio sam Norveska je drugoplasirana iz grupe 9,imaju 10 bodova i gol razliku +2,BiH ima 10 bodova(kada se odbije 6 bodova protiv Armenije) i gol razliku +13. Tako da je sto se nas tice pitanje najgoreg drugoplasiranog zavrseno. Njima iz grupe 9 se ne oduzimaju bodovi,jer je njih samo 5 zemalja u grupi,nego se svima ostalima,zbog njih ne racunaju rezulatati sa sestoplasiranim,da bi sve zemlje imale jednak broj utakmica.Misirlija wrote:meni se cini da su oni u grupi 9 i njima se ne oduzimaju bodovi sa najlosijim timim iz grupe, isparvite me ako grijesimrusmir.ba wrote:Ne mozemo nikako biti najgori drugi!!!
Norveska otpada, jer ima 10 bodova kao i mi sada, oni su zavrsili kvalifikacije, tako da
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uopšte nije sigurno da će Rusi biti drugi. Moguće je i da prestignu Nijemce.todd_smith wrote:samo rusija ima znatno vise poena od nasMisirlija wrote:srbija-francuska 1:1
moldavija - grcka 1:1
s.irska- slovakia 0:2
sve ovo ide u nasu korist, jer ovi drugoplasirani imaju bod ili dva manje od nas
ako estoniju dobijemo DEFINITIVNO idemo u baraz
bravo..napokon neko sa smislomMahalac wrote:Ne mogu da vjerujem s kakvom lakocom neki biljeze pobjedu nad Estonijom kao gotova stvar. Pa ti su ljudi dali turcima u istanbulu 2 gola..ono u Zenici sto smo im mi napravili je bio peh i siguran sam nikad im se nece ponoviti.
To je ekipa koja itekako igra dobar fudbal. Ponavljam gledajuci nocas igru Turske i njihove sljedece protivnike(Belgija, Armenija) imaju laksi posao za baraz od nas.
Jednostavno sam razocaran nocas, u ovako vaznoj utakmici vidjeti onakvu letargiju(2pol.)..necuveno.
Ma buraz bice ko u Genkuahmed_dv wrote:Nazalost ne, stadion prima samo 9000. Nas savez je dobio jednu sekciju na kratkoj strani terena. Al su bosanci iz skandinavije zakazali na estonskim web-stranicama karte za tu istu stranu tako da ce vjerovatno ta cijela kratka strana biti puna bosanaca a mozda i vise.Sezam wrote:Ljudi kako ne shvatate?
Estoniji slijedi invazija Bosanaca....minimalno 10 000...kako necemo pobijediti?
Ako mogu....Gray wrote: Turci su skoro bez ikakve muke dolazili ispred našeg šesnaesterca, prolazili su naš vezni red kao da ga nema, IMO Rahimić i Muratović su ih jako slabo zaustavljali na sredini, i onda su naši pokušavali nekim dugim loptama da nađu Ibiševića i Džeku.
Mislim da je problem bio u formaciji. Koliko sam vidio, Rahimić i Muratović su igrali previše povučeno, skoro kao centralni odbrambeni, posebno u drugom vremenu, Rahuimić umjestu da zaustavlja Turke na 30-40 metara od gola, stoji u liniji sa odbranbenim i izlijeće na 20 metara da spriječi šut. I cijelu utakmicu je tako nekako, umjesto da na sredini 40-50 metara od gola zaustavljamo Turke, svi se povuku nazad da Turci bez problema dođu do našeg šesnaesterca.
E sada, da bi ušao Pjanić Treba ili da izađe Muratović, ili Ako Ćiro hoće da igraju Muratović i Rahimić istovremeno onda da oslobodi defanzivnih zadataka bočne igrače a neka rahimić i Muratpović pokrivaju rupe. Ili da igramo samo sa jednim napadačem, pa da igramo 3-6-1.
jeza u ledja wrote:@ Mahalac, tesko te razumjeti pravo. Kako zamisljas da ce Turcima biti lakse pobjediti Belgiju i Armeniju, nego nama Estoniju? I kakva je to smijesna prica - nasi igraci 'lijeni' na terenu????? Pa u sta si ti gledao covjece????
@ komeba, jedva si docekao da nakon 5 minuta igre tupis u stilu "sta sam vam rekao". Receno ti je to vec i ranije - tebi je ovo pisanje na forumu za rad vlastite promocije i dizanja ega, i to u trenucima dok je drugima najteze. Jadno.
jeza u ledja wrote:@ Mahalac, tesko te razumjeti pravo. Kako zamisljas da ce Turcima biti lakse pobjediti Belgiju i Armeniju, nego nama Estoniju? I kakva je to smijesna prica - nasi igraci 'lijeni' na terenu????? Pa u sta si ti gledao covjece????
@ komeba, jedva si docekao da nakon 5 minuta igre tupis u stilu "sta sam vam rekao". Receno ti je to vec i ranije - tebi je ovo pisanje na forumu za rad vlastite promocije i dizanja ega, i to u trenucima dok je drugima najteze. Jadno.