Zasto mislis da nece da se obrazuju vidi meni je pola familije sandzaklije,imam rodicu iz sandzaka koja je zavrsila gradjevinu magistrirala i sada radi u jednoj firmi na projektima, obilazi terene a otac joj je vlasnik te firme i logicno je da ce svako svoga da progura sta je to neobicno danas je sve vecinom tako.To da zene samo gledaju da se udaju ima jedna sto se udala zaposleni ona i muz rade .Ja negativno sto mogu da cujem jeste to da su skrti, sebicni i da samo sebe gledaju i svoj interes pola familije su mi zavisi kakav je ko nisu svi isti, a drugo u ovom mom naselju gdje budem ima ih dosta komsije su mi vecinom i prava su raja nisu uopce lose osobe.drag_gost wrote:Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.
Znam ja nas...
Šta vam smeta u Sarajevu?
- amiliana
#1051 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
- drag_gost
#1052 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
amiliana wrote:Zasto mislis da nece da se obrazuju vidi meni je pola familije sandzaklije,imam rodicu iz sandzaka koja je zavrsila gradjevinu magistrirala i sada radi u jednoj firmi na projektima, obilazi terene a otac joj je vlasnik te firme i logicno je da ce svako svoga da progura sta je to neobicno danas je sve vecinom tako.To da zene samo gledaju da se udaju ima jedna sto se udala zaposleni ona i muz rade .Ja negativno sto mogu da cujem jeste to da su skrti, sebicni i da samo sebe gledaju i svoj interes pola familije su mi zavisi kakav je ko nisu svi isti, a drugo u ovom mom naselju gdje budem ima ih dosta komsije su mi vecinom i prava su raja nisu uopce lose osobe.drag_gost wrote:Zato sto su dosli iz raznih vukojebina i prosli golgotu, obrazovali se i imaju poslove pa su nam sefovi. Zato sto je nama fakultet "pred nosom", a oni dodju, rade svakakve poslove i jos se hej obrazuju i onda dobiju dobar posao bez veze, pa zaposle pola familije. Zato sto zaposljavaju familiju i time se ne uklapaju u prosjecne Sarajlije, koji ce prije zaposliti psa nego nekoga iz porodice, a da nema neke koristi od te osobe. Zato sto se "drze" i pomazu medjusobno, a mi rodjene Sarajlije to ne radimo, barem ne bez nekog interesa. Zato sto drze kafice, vozaju dobra auta, bave se kriminalom, a mi obicne Sarajlije volimo miran zivot -otici do lokalne birtije sa krompirusom iza desnog uha, drinom iza lijevog i zaokruzivati parove i kladiti se na "kerove" po cijeli dan. Zato sto prave velike kuce, a mi nismo na to navikli, zaklanjaju nam pogled. Zato sto ne mahalaju po cijeli dan, nego pricaju o tome treba graditi nesto, raditi, praviti, a ja vise volim sjest' i pricat' kako je Meho sinoc pjan dos'o kuci i kako mu svako jutro zena sa sefom ide na posao, kako je Hami vel'ka glava, itd. Trebe im samo razmisljaju da se udaju, ne valja to tako ba, moras malo svijeta vidit' prvo.amiliana wrote:Sta vam smetaju sandzaklije?
Mi ti volimo tako, pricat' po cijeli dan, zavrsavat' fakultet u 35-toj pa se zenit' i udavat', a on do 30-te ima dvoje djece, audija i vikendicu na moru. Nakr'o sve, a dos'o bez icega ovdje iz vukojebine, znam ja njega kad je dosao, nista nije imao. Ja mu cigaru jednom dao, nakon 30 dana mi kupio kutiju. Rekoh mu: "Pasa moj, ne treba ti meni to sad, ako si mislio vracat' trebo si odmah." I uzmem mu iz ruke onu kutiju. Sjeb'o se on, papak.
Znam ja nas...

Nisi ti mene bas najbolje shvatila, procitaj opet.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1053 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
vole da ti duguju i nikad ne plate
vode firme koje bi propale za tri dana prema broju musterija
ali vjerojatno neko dila drogu pa im je to paravan
drze se rodbinski...i mi bi sarajlije tako da smo otisli u beograd
sto je zajednica na nizem stupnju to su rodbinske veze na jacem nivou
parkiraju auta gdje stignu tudjoj firmi u dvoriste a auta vrijede ko ta firma
nece da zakupe sebi mjesta
ovo su moja iskustva
aa to za fax....ima i njih koji i dalje kopaju...nisu svi za faxa kao i sarajlije
ovo su moja iskustva
aa to za fax....ima i njih koji i dalje kopaju...nisu svi za faxa kao i sarajlije
- Dozer
#1054 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Najjaca koju nedavno cuh - jeste li znali da je Ilidza novo olimpijsko naselje?
Svi u trenerkama, a niko ne prica Bosanski

Svi u trenerkama, a niko ne prica Bosanski
- amiliana
#1055 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Govoris kako kradu i kako se na osnovu toga bogate, izvini ja sam ti samo navela primjere kako to ne mora biti tako i kako ima i onih koji hoce da se obrazuju zaposljavanja preko stele ima svugdje kao ovi drugi ne zaposljavaju svoje.Uvijek ce biti onih koji ce svojim trudom i zalaganjem steci nesto i doci ce valjda vrijeme kada ce i to da se cijeni .drag_gost wrote: Nisi ti mene bas najbolje shvatila, procitaj opet.
- drag_gost
#1056 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Kazem ti da me nisi shvatila. Karikiram misljenje nekog dijela Sarajlija amiliana, karikiram.amiliana wrote:Govoris kako kradu i kako se na osnovu toga bogate, izvini ja sam ti samo navela primjere kako to ne mora biti tako i kako ima i onih koji hoce da se obrazuju zaposljavanja preko stele ima svugdje kao ovi drugi ne zaposljavaju svoje.Uvijek ce biti onih koji ce svojim trudom i zalaganjem steci nesto i doci ce valjda vrijeme kada ce i to da se cijeni .drag_gost wrote: Nisi ti mene bas najbolje shvatila, procitaj opet.
- jao_situacije
#1057 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Većina ih krade, većina ih drži ugostiteljske objekte u kojima niko nije prijavljen i ne plaćaju ama baš ništa državi, papiri su misaona imenica, dilaju drogu, bodu se, pucaju bacaju bombe. Nisu u stanju naučiti osnove ponašanja u gradu, nisu u stanju naučiti jezik države u kojoj se nalaze, jer najčešće nemaju ni državljanstvo ni prijavljen boravak. Treba li dalje ? Da ne počinjem o Kosovarima i Albancima. 
- amiliana
#1058 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Sad jos i Albanci smetaju
Imali jos sta da smeta
Imali jos sta da smeta
- jao_situacije
#1059 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ima, recimo Ejup Ganić pošten čovjek koji radi nikad ga niko nije prozivao, a sandžaklija je... 
- Baltazar_khan
#1060 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
emina ganić. primjer uspješne sandžaklijke

-
zipoo
#1061 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Onda su Sarajlice dobro zakazale. Samo ih je 10% ostalo u svom rodnom gradu.Black swan wrote:vole da ti duguju i nikad ne plate
ovo su moja iskustva
- amiliana
#1062 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Snasli se ljudi 
- jao_situacije
#1063 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ma fino deportovati sve koji nemaju državljanstvo i pooštriti uslove da se dobije državljanstvo, uvesti vize za sve istočne zemlje i vidio bi za 3 mjeseca kako bi se stopa kriminala u KS smanjila.
- amiliana
#1064 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
A stopu kriminala cine Sandzaklije, Albanci?jao_situacije wrote:Ma fino deportovati sve koji nemaju državljanstvo i pooštriti uslove da se dobije državljanstvo, uvesti vize za sve istočne zemlje i vidio bi za 3 mjeseca kako bi se stopa kriminala u KS smanjila.
Aj ne rise majketi
-
eifel
#1065 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Stani malo. Lesi je bio glumac ali mislim da je pretenciozno nazivati ga čojkom.amiliana wrote:Snasli se ljudi
- amiliana
#1066 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Ne znam stvarno sta vam smetaju sandzaklije i ostali doseljenici i smatrati da su oni krivi za najvise kriminala u ovom gradu svi su divni samo oni nevaljaju.Nauci da prihvati drugogeifel wrote:Stani malo. Lesi je bio glumac ali mislim da je pretenciozno nazivati ga čojkom.amiliana wrote:Snasli se ljudi
- jao_situacije
#1067 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Keljemendi ? Gaši ? Arslani ? Radončić ? to su autohtona bosanska begovska prezimena.amiliana wrote:A stopu kriminala cine Sandzaklije, Albanci?jao_situacije wrote:Ma fino deportovati sve koji nemaju državljanstvo i pooštriti uslove da se dobije državljanstvo, uvesti vize za sve istočne zemlje i vidio bi za 3 mjeseca kako bi se stopa kriminala u KS smanjila.
Aj ne rise majketi
- amiliana
#1068 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Gospodajao_situacije wrote:Keljemendi ? Gaši ? Arslani ? Radončić ? to su autohtona bosanska begovska prezimena.amiliana wrote:A stopu kriminala cine Sandzaklije, Albanci?jao_situacije wrote:Ma fino deportovati sve koji nemaju državljanstvo i pooštriti uslove da se dobije državljanstvo, uvesti vize za sve istočne zemlje i vidio bi za 3 mjeseca kako bi se stopa kriminala u KS smanjila.
Aj ne rise majketi
- jao_situacije
#1069 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Zato vas i ne volimo jer su vama kriminalci i vođe kriminalnih grupa gospoda jer vam je krađa automobila prodaja heroina i pucanje "biznis". Zato hoćemo da vas istjeramo i da vam zabranimo povratak, kontaš ?amiliana wrote:Gospodajao_situacije wrote:Keljemendi ? Gaši ? Arslani ? Radončić ? to su autohtona bosanska begovska prezimena.amiliana wrote:
A stopu kriminala cine Sandzaklije, Albanci?
Aj ne rise majketi
- amiliana
#1070 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Stvarno mislis da je svima nama u interesu kradja automobila, pucanje i prodaja heroina ako stvarno mislis da se svi doseljenici ovdje bave time ocito ne znas ili ne poznajes dovoljno njih koji rade imaju poslove i trude se da ostvare nesto.Nije svima u cilju kradja ako su jedni takvi kao sto si ti naveo te nama poznate licnosti ne mora znaciti da su svi takvi sta sada treba staviti etiketu na sve samo jer se neki bave kriminalom.jao_situacije wrote:
Zato vas i ne volimo jer su vama kriminalci i vođe kriminalnih grupa gospoda jer vam je krađa automobila prodaja heroina i pucanje "biznis". Zato hoćemo da vas istjeramo i da vam zabranimo povratak, kontaš ?
-
dpjokala26
#1071 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
dao bog da zavrsi u istoj ustanovi gdje su smjestili jadnog kovacevica.Baltazar_khan wrote:emina ganić. primjer uspješne sandžaklijke![]()
- supercali
#1072 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
A otkad si ti amilijana iz sandzaka?
Zar nisi neko mjesto iz sumadije cini mi se?
-
dpjokala26
#1073 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
ili si mlada ili.....amiliana wrote:Stvarno mislis da je svima nama u interesu kradja automobila, pucanje i prodaja heroina ako stvarno mislis da se svi doseljenici ovdje bave time ocito ne znas ili ne poznajes dovoljno njih koji rade imaju poslove i trude se da ostvare nesto.Nije svima u cilju kradja ako su jedni takvi kao sto si ti naveo te nama poznate licnosti ne mora znaciti da su svi takvi sta sada treba staviti etiketu na sve samo jer se neki bave kriminalom.jao_situacije wrote:
Zato vas i ne volimo jer su vama kriminalci i vođe kriminalnih grupa gospoda jer vam je krađa automobila prodaja heroina i pucanje "biznis". Zato hoćemo da vas istjeramo i da vam zabranimo povratak, kontaš ?
vjerujem da si mlada i nemoj se vise prosipati.
- amiliana
#1074 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Otac mi je iz Sandzaka ja sam iz sumadijesupercali wrote:A otkad si ti amilijana iz sandzaka?
- Logovan
#1075 Re: Šta vam smeta u Sarajevu?
Meni smetaju one sandžaklije koji pucaju i bodu po gradu, glume neki klinac. Smetaju mi oni koji uništavaju moj grad. Ima i onih dobrih sandžaklija, poznajem neke, tako da hvala Bogu pa nisu svi isti.amiliana wrote:Ne znam stvarno sta vam smetaju sandzaklije i ostali doseljenici i smatrati da su oni krivi za najvise kriminala u ovom gradu svi su divni samo oni nevaljaju.Nauci da prihvati drugogeifel wrote:Stani malo. Lesi je bio glumac ali mislim da je pretenciozno nazivati ga čojkom.amiliana wrote:Snasli se ljudi
Ovo se podrazumijeva za sve koji žive u Sarajevu. Smetaju mi svi koji dovode grad na niske grane.