Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Richard Peti

#1051 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Richard Peti »

rece mi prijatelj koji stalno radi sa strancima da su ga pitali zasto
dobivaju upute da se ne svadjaju i ne prepiru u saobracaju :shock: tipa high risk :-?

dokle je to doslo :(
kurty

#1052 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

ssmmiilleeyy wrote:maloprije zamalo 2 belaja u saobracaju

:-)

Lijepo je imati pistolj (s dozvolom) u kaseti :thumbup:

ma jerane moj...ja licno, ovo pricam dok me jos momkom zovu... mogu imati i tenk s dozvolom, ali bi mi samo kao ukras bio... saketanje je jedino na sta se oslanjam, a ta neka oruzja bilo kojeg tipa jok...

mada, imam mozda najjace oruzje a to je strpljenje i smirenost... Jednom sam vozio velikom brzinom kroz centar Breze u vrijeme pijace sa mrtvim covjekom u autu... I od tada svaki put kad vidim da se nekom zuri, sklonim se, mozda je nesto slicno... Sta znam...

Neku noc u BBI centru lola mi dolazi u susret i zbog neprospisno parkiranih vozila je on trebao da stane, da bih ja prosao, jer su ta auta bila na njegovoj strani... Medjutim, krenuo je, pa stao, vrati se u rikverc i poceo je granati i psovati (i meni i njemu prozori otvoreni) drzavu, omladinu, onog ko mi dade vozacku... Kad sam dosao do njega (ono prozor "na" prozor) kazem tu mirnim tonom sa osmjehom "sad bi ja isto tebi trebao poceti psovati, pa izletiti iz auta, pa se malo mlaviti, pa kome opanci kome oborci"... On bleno u mene i suti i onda rece "jbg jerane, nervozan sam"...
Hvala Bogu pa sam uspjeo smiriti situaciju...

Drugi hebena situacija... haman SF, pa necu ovom prilikom oko toga..ali me i tu spasila smirenost
ssmmiilleeyy

#1053 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by ssmmiilleeyy »

@kurty

NE isplati se šaketat s taksistama

Pogotovo Sarajevo Taksi

Ponašaju se kao da je Grad njihov

Pokušao sam ostati smiren do kraja al kad je on izašao iz auta i počeo psovati

onda nemam razumijevanja :)

Guns Come OUT ;-)
alibaba_i_30_godina

#1054 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by alibaba_i_30_godina »

dzemmo wrote:rece mi prijatelj koji stalno radi sa strancima da su ga pitali zasto
dobivaju upute da se ne svadjaju i ne prepiru u saobracaju :shock: tipa high risk :-?

dokle je to doslo :(
Gdje nece biti high risk kad se razna oruzja po autima nosaju, jos se ponose tim. :roll: :-) :-)
smurf

#1055 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by smurf »

Hladna glava i racionalno razmisljanje je jedino oruzje.
Sta dobivam ako trznem pistolj? Druga strana se prepadne? Recimo da to i upali jednom, dva, petnaest puta, ali mozda jednom ne upali i mene vise nema. Dozvola za posjedovanje oruzja nije ujedno i dozvola za upotrebu koja je opet jako, jako uska i mala gledano sa strane zakona, a o savjesti da ne pricamo.
Pistolj je jako dobar jaran i sam kaze "Ako me izvadis onda me i upotrijebi".
Pamet u glavu djeco i manite se pistolja ;-)
gradskadjeca

#1056 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by gradskadjeca »

smurf wrote:Hladna glava i racionalno razmisljanje je jedino oruzje.
Sta dobivam ako trznem pistolj? Druga strana se prepadne? Recimo da to i upali jednom, dva, petnaest puta, ali mozda jednom ne upali i mene vise nema. Dozvola za posjedovanje oruzja nije ujedno i dozvola za upotrebu koja je opet jako, jako uska i mala gledano sa strane zakona, a o savjesti da ne pricamo.
Pistolj je jako dobar jaran i sam kaze "Ako me izvadis onda me i upotrijebi".
Pamet u glavu djeco i manite se pistolja ;-)
Potpisujem.

Samo taksistima mozda treba jer im je cesto glava torbi.
Kada cemo postati normalna drzava sa normalnim vozacima. Imam odgovor na to pitanje.

To ce se desiti kada u mene i suprugu ne budu gledali kao u idiote kada ne zelimo da predjemo na crvenom ( kao pjesaci ) a vozila nema ni na sto metara ( pa ni parkiranog ).
Pravilo je pravilo i tu nema odstupanja.
Pola forumasa ce reci da se cesta eto moze preletiti ako bas, ali bas nema auta i da nema potrebe da se bude toliko doslijedan u postovanju tog pravila, ali sve dok se i 1% tako razmislja mi nikada necemo imati drzavu u kojoj je bezbjedno biti vozac ili pjesak, jbg jednostavno nismo takav narod, nemamo pedigre.

NIKAD I NIKAD se ovdje ne moze nista promijeniti, postanite svjesni toga.

Postujem Vasu akciju i ova tema je odlicna i evo citam je vec dugo vremena ali ima toliko primjera i razloga za ovo divljanje da je zaista prevelik broj gresaka koje treba ispraviti da sumnjam da ce to ikada biti moguce.
krusty

#1057 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by krusty »

zonbirile wrote: nije baš tako,ako sronjo sere u Neđaričima,ima par patrola do Pofalića.E sada idiot ima sreću pa skrene,to je drugo.Ja nazvao kod TV-a,kod Stupske petlje ga zaustavili.
zaustavili ga i sta su mu mogli ako ga oni nisu vidjeli da pravi neki prekrsaj...

vise murije u neobiljezenim autima bi popravilo situaciju, a ovako to pozivanje na telefon ne pije nikakve vode

imaju oni sredstva da jos vise pritisnu ove sto tako voze ali im fali ideja, jednostavno im nije u interesu da se to radi, bitno je da nema puno mrtvih na cestama i da se ubiru milioni na sitnim prekrsajima ;)

p.s. rijetko ko nece skuzit patrolu ispred sebe ili u retrovizoru iza sebe pa da divlja pred njima
kurty

#1058 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

krusty wrote:
zonbirile wrote: nije baš tako,ako sronjo sere u Neđaričima,ima par patrola do Pofalića.E sada idiot ima sreću pa skrene,to je drugo.Ja nazvao kod TV-a,kod Stupske petlje ga zaustavili.
zaustavili ga i sta su mu mogli ako ga oni nisu vidjeli da pravi neki prekrsaj...

vise murije u neobiljezenim autima bi popravilo situaciju, a ovako to pozivanje na telefon ne pije nikakve vode

imaju oni sredstva da jos vise pritisnu ove sto tako voze ali im fali ideja, jednostavno im nije u interesu da se to radi, bitno je da nema puno mrtvih na cestama i da se ubiru milioni na sitnim prekrsajima ;)

p.s. rijetko ko nece skuzit patrolu ispred sebe ili u retrovizoru iza sebe pa da divlja pred njima
ili sto se meni par puta na autoputu desilo...
svima poznata crna petica, sa antenom od 2 metra i "provocira" da se trkamo :lol: :lol:
komunalac

#1059 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by komunalac »

Nije vezano za sarajevo ali valjda može proći...
prvi dan Bajrama,svi nekud žure. Idem prema Konjicu i zaustavlja me policija zbog brze vožnje.Ograničenje 50km/h a ja vozio 62km/h, a radar je našteljen na 61km/h.
OK,kažem kriv sam i spreman sam platiti kaznu.Dok uzima podatke prolaze auti najmanje 80 km/h i nikog ne zaustavljaju.Ja se pobunim kako njih ne zaustavljaju a oni malo drsko odgovore da to nije moj problem.Vadim mobitel i počinjem snimati kamerom auta i radar.Pokušava uzeti mobitel od mene a ja kažem da nema to pravo uraditi i kažem im da ću ih sada tužiti za drsko ponašanje što sam zaista i mislio uraditi.
Počeli prijetiti a u mene i dalje kamera snima,iako sam oborio mobitel u krilo ton i dalje snima. Nakon toga izađem iz drotovske astre i polako smireno im kažem da ću snimak objaviti na internetu. Jbg,oni se malo prepadoše,ja u auto i dalje nastavim voziti. Snimak sam obrisao,nisam htjeo da ga objavljujem pošto mi je jedan član familije njihov kolega a oni me prošli vikend zaustaviše zbog rutinske kontrole.
Jao kako su bili uljudni,skoro se ponudili da me časte pečenjem :D Kod mene nisu upaljena svjetla,nismo vezani ali nema veze sve je OK ovaj put.....
Miki123

#1060 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Miki123 »

komunalac wrote:Nije vezano za sarajevo ali valjda može proći...
prvi dan Bajrama,svi nekud žure. Idem prema Konjicu i zaustavlja me policija zbog brze vožnje.Ograničenje 50km/h a ja vozio 62km/h, a radar je našteljen na 61km/h.
OK,kažem kriv sam i spreman sam platiti kaznu.Dok uzima podatke prolaze auti najmanje 80 km/h i nikog ne zaustavljaju.Ja se pobunim kako njih ne zaustavljaju a oni malo drsko odgovore da to nije moj problem.Vadim mobitel i počinjem snimati kamerom auta i radar.Pokušava uzeti mobitel od mene a ja kažem da nema to pravo uraditi i kažem im da ću ih sada tužiti za drsko ponašanje što sam zaista i mislio uraditi.
Počeli prijetiti a u mene i dalje kamera snima,iako sam oborio mobitel u krilo ton i dalje snima. Nakon toga izađem iz drotovske astre i polako smireno im kažem da ću snimak objaviti na internetu. Jbg,oni se malo prepadoše,ja u auto i dalje nastavim voziti. Snimak sam obrisao,nisam htjeo da ga objavljujem pošto mi je jedan član familije njihov kolega a oni me prošli vikend zaustaviše zbog rutinske kontrole.
Jao kako su bili uljudni,skoro se ponudili da me časte pečenjem :D Kod mene nisu upaljena svjetla,nismo vezani ali nema veze sve je OK ovaj put.....
Ne valjaju ni oni, ali ne valjaš ni ti.
kurty

#1061 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

Samo da se pohvalim sa jednom cinjenicom... Mozda sam negdje i napiso, ali nema veze...

Uglavnom, natovario mi se jedan policajac na ledja... Jedne prilike, ja kreno do granapa sa biciklom...granap od kuce udaljen 150metara... ide iza mene motor i dere se neko "Stani, stani"... kad taj policajac, na motoru, bez kacige, pise meni kaznu sto ja na biciklu nemam kacige... problem je sto je tak policajac mene vidjao svaki dan na biciklu i svaki put sam imao kacigu...

ELem... ona cinjenica sa pocetka posta...

TAJ POLICAJA ME ZAUSTAVIO MILION PUTA...
- 3 PUTA PLATIO KAZNU ZBOG TOGA STO MI DESNI FAR NIJE RADIO (auto je imalo fabricku gresku, ali opravdane kazne)...
-ZA BAJRAM ME ZAUSTAVIO U 23.05 I PISE MI KAZNU ZA VOZNJU POSLIJE 23.00H...I TO SE DESILO MAXIMALNO 20 METARA OD AVLIJE...
-I SAD SPEKTAKL... IAKO AUTO NIJE BILO MOJA, PLATIM JA NEKE DIJELOVE I FAR SAD NEMA PROBLEMA, NAPUNIM GODINA DA SMIJEM VOZITI POSLIJE 23.00, VEZAN UVIJEK BIO, NE VOZIM VRZO... JEDNO LJETO U 20 DANA ME 4 PUTA ZAUSTAVIO I 4 PUTA SAM PLATIO KAZNU ZA PRLJAVE TABLICE

Imal ko bolji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
vozač

#1062 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vozač »

kurty wrote:Samo da se pohvalim sa jednom cinjenicom... Mozda sam negdje i napiso, ali nema veze...

Uglavnom, natovario mi se jedan policajac na ledja... Jedne prilike, ja kreno do granapa sa biciklom...granap od kuce udaljen 150metara... ide iza mene motor i dere se neko "Stani, stani"... kad taj policajac, na motoru, bez kacige, pise meni kaznu sto ja na biciklu nemam kacige... problem je sto je tak policajac mene vidjao svaki dan na biciklu i svaki put sam imao kacigu...

ELem... ona cinjenica sa pocetka posta...

TAJ POLICAJA ME ZAUSTAVIO MILION PUTA...
- 3 PUTA PLATIO KAZNU ZBOG TOGA STO MI DESNI FAR NIJE RADIO (auto je imalo fabricku gresku, ali opravdane kazne)...
-ZA BAJRAM ME ZAUSTAVIO U 23.05 I PISE MI KAZNU ZA VOZNJU POSLIJE 23.00H...I TO SE DESILO MAXIMALNO 20 METARA OD AVLIJE...
-I SAD SPEKTAKL... IAKO AUTO NIJE BILO MOJA, PLATIM JA NEKE DIJELOVE I FAR SAD NEMA PROBLEMA, NAPUNIM GODINA DA SMIJEM VOZITI POSLIJE 23.00, VEZAN UVIJEK BIO, NE VOZIM VRZO... JEDNO LJETO U 20 DANA ME 4 PUTA ZAUSTAVIO I 4 PUTA SAM PLATIO KAZNU ZA PRLJAVE TABLICE

Imal ko bolji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:
taj ko da ima nešto protiv tebe 8)
kurty

#1063 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by kurty »

vozač wrote:
taj ko da ima nešto protiv tebe 8)
Moguce... Al sta ima, pojma nemam
duboka_misao

#1064 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by duboka_misao »

kurty wrote:

Moguce... Al sta ima, pojma nemam
:D bazooku
Imamopobjednika

#1065 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Imamopobjednika »

Evo sta se meni desilo jucer poslijepodne: prelazim ulicu prema Domu Armije ondje kod Parkinga na pjesackom prijelazu i djevojka za volanom dolazi iz pravca Prve Gimnazije. Glupaca je glavu okrenula u pravcu Jeza i Prav. crkve valjda buljeci u saobracaj a ne obracajuci paznju na pjesake na pjesackom prijelazu. I ta idiotkinja od vozaca ne staje nikako vec samo usporava u zelji da se ukljuci u Branilaca Sarajeva - i ravno udara u mene. Obzirom da je vozila sporo namjerno nisam zelio da pretrcim ulicu. U trenutku me takva huja uhvatila da sam joj se desetog koljena sjetio, poslije mi je zao bilo jer je sjedila kao skamenjena iza volana i nije cak ni glasa pustila. Svega mi mog, da je frajer za volanom bio izvukao bih ga napolje - puna mi je neka stvar poluretardiranih kretena od vozaca. I sam sam vozac, ni sam uvijek ne postujem uvijek pravila ali odgovorno tvrdim da nikada u zivotu nisam uradio nista sto bi rizikovalo bilo ciji zivot.
elmedink

#1066 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by elmedink »

Pustite pricu dajte slike
1 slika 1000 rijeci !!!!!!!!
zateznistub

#1067 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zateznistub »

Imamopobjednika wrote:Evo sta se meni desilo jucer poslijepodne: prelazim ulicu prema Domu Armije ondje kod Parkinga na pjesackom prijelazu i djevojka za volanom dolazi iz pravca Prve Gimnazije. Glupaca je glavu okrenula u pravcu Jeza i Prav. crkve valjda buljeci u saobracaj a ne obracajuci paznju na pjesake na pjesackom prijelazu. I ta idiotkinja od vozaca ne staje nikako vec samo usporava u zelji da se ukljuci u Branilaca Sarajeva - i ravno udara u mene. Obzirom da je vozila sporo namjerno nisam zelio da pretrcim ulicu. U trenutku me takva huja uhvatila da sam joj se desetog koljena sjetio, poslije mi je zao bilo jer je sjedila kao skamenjena iza volana i nije cak ni glasa pustila. Svega mi mog, da je frajer za volanom bio izvukao bih ga napolje - puna mi je neka stvar poluretardiranih kretena od vozaca. I sam sam vozac, ni sam uvijek ne postujem uvijek pravila ali odgovorno tvrdim da nikada u zivotu nisam uradio nista sto bi rizikovalo bilo ciji zivot.
A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.
elmedink

#1068 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by elmedink »

Mascherano wrote:
skojotovski wrote:crni Clio Sport je lociran u Dobrovoljackoj ulici, uvijek parkiran u lijevoj traci ispod samoposluge Utok, prema Skenderiji.
bice fotka...
:thumbup:

Svaka cast, samo stavljajte fotke, na taj nacin nam mozete pomoci, jer ja licno jos nisam uocio tog Clia, ali kad mi naleti, iskopacu mu vec neki prekrsaj... :D

Ne samo trkace treba slikati sve koji krse saobracajne propise
slika 1
Image
slika 2
Image
Imamopobjednika

#1069 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by Imamopobjednika »

zateznistub wrote:A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.
Kakva logika.. :roll: Znaci JA sam kriv zato sto nisam zelio da pretrcavam ulicu na PJESACKOM PRIJELAZU jer se glupaca nije ni obazirala na pjesake. Ona nije kriva? Jadan ovaj grad sa neznalicama od vozaca kao sto si ti!
MAN-lion's coach

#1070 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by MAN-lion's coach »

Pa glupača je morala stati...nego nek si ti u jedom komadu pa kako god.
zateznistub

#1071 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zateznistub »

Imamopobjednika wrote:
zateznistub wrote:A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.
Kakva logika.. :roll: Znaci JA sam kriv zato sto nisam zelio da pretrcavam ulicu na PJESACKOM PRIJELAZU jer se glupaca nije ni obazirala na pjesake. Ona nije kriva? Jadan ovaj grad sa neznalicama od vozaca kao sto si ti!
Ma dobro je, nek' ona tebe nije satrla. Drugi put ne gledaj kuda vozaci gledaju, nego petama daj vjetra pa malo brze preko ulice, pa nije livada hebi ga...
zonbirile

#1072 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by zonbirile »

nevjerojatno,kako ljudi i istočno i zapadno od nas staju pred pješačkim prelazom.Naše fute postavile znakove niz Koševo i nisu u stanju uvesti red.
vnm

#1073 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vnm »

danas na grbavici 2 postavili lezece policajce, haver i ja krenuli na kafu i komentarisemo kako cu shebati amortizere i kako minimalno preko 3 (od ukupno 6 lezeca) moram preci da bi dosao kuci, a preko 3 kada krenem negdje (standardna suplja).

uglavnom u tom trenutku nalijece lola sa golfom 2 i bukvalno ko u filmovima prelijece preko lezecih, auto skripi lupa skace a nas dvojica ovako. :shock:

sta sam htio reci, golf 2 je uzrok svih problema u sarajevu. :D
O'zone
Globalni moderator

#1074 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by O'zone »

vnm wrote:danas na grbavici 2 postavili lezece policajce, haver i ja krenuli na kafu i komentarisemo kako cu shebati amortizere i kako minimalno preko 3 (od ukupno 6 lezeca) moram preci da bi dosao kuci, a preko 3 kada krenem negdje (standardna suplja).

uglavnom u tom trenutku nalijece lola sa golfom 2 i bukvalno ko u filmovima prelijece preko lezecih, auto skripi lupa skace a nas dvojica ovako. :shock:

sta sam htio reci, golf 2 je uzrok svih problema u sarajevu. :D
Gdje su ih postavili? U kojoj ulici?
vnm

#1075 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom

Post by vnm »

jednosmjerna sto kruzi oko grbavice 2, znaci u kemala kapetanovica i behdzeta mutevelica.
Locked