dobivaju upute da se ne svadjaju i ne prepiru u saobracaju
dokle je to doslo
ssmmiilleeyy wrote:maloprije zamalo 2 belaja u saobracaju
![]()
Lijepo je imati pistolj (s dozvolom) u kaseti
Gdje nece biti high risk kad se razna oruzja po autima nosaju, jos se ponose tim.dzemmo wrote:rece mi prijatelj koji stalno radi sa strancima da su ga pitali zasto
dobivaju upute da se ne svadjaju i ne prepiru u saobracajutipa high risk
![]()
dokle je to doslo
Potpisujem.smurf wrote:Hladna glava i racionalno razmisljanje je jedino oruzje.
Sta dobivam ako trznem pistolj? Druga strana se prepadne? Recimo da to i upali jednom, dva, petnaest puta, ali mozda jednom ne upali i mene vise nema. Dozvola za posjedovanje oruzja nije ujedno i dozvola za upotrebu koja je opet jako, jako uska i mala gledano sa strane zakona, a o savjesti da ne pricamo.
Pistolj je jako dobar jaran i sam kaze "Ako me izvadis onda me i upotrijebi".
Pamet u glavu djeco i manite se pistolja
zaustavili ga i sta su mu mogli ako ga oni nisu vidjeli da pravi neki prekrsaj...zonbirile wrote: nije baš tako,ako sronjo sere u Neđaričima,ima par patrola do Pofalića.E sada idiot ima sreću pa skrene,to je drugo.Ja nazvao kod TV-a,kod Stupske petlje ga zaustavili.
ili sto se meni par puta na autoputu desilo...krusty wrote:zaustavili ga i sta su mu mogli ako ga oni nisu vidjeli da pravi neki prekrsaj...zonbirile wrote: nije baš tako,ako sronjo sere u Neđaričima,ima par patrola do Pofalića.E sada idiot ima sreću pa skrene,to je drugo.Ja nazvao kod TV-a,kod Stupske petlje ga zaustavili.
vise murije u neobiljezenim autima bi popravilo situaciju, a ovako to pozivanje na telefon ne pije nikakve vode
imaju oni sredstva da jos vise pritisnu ove sto tako voze ali im fali ideja, jednostavno im nije u interesu da se to radi, bitno je da nema puno mrtvih na cestama i da se ubiru milioni na sitnim prekrsajima
p.s. rijetko ko nece skuzit patrolu ispred sebe ili u retrovizoru iza sebe pa da divlja pred njima
Ne valjaju ni oni, ali ne valjaš ni ti.komunalac wrote:Nije vezano za sarajevo ali valjda može proći...
prvi dan Bajrama,svi nekud žure. Idem prema Konjicu i zaustavlja me policija zbog brze vožnje.Ograničenje 50km/h a ja vozio 62km/h, a radar je našteljen na 61km/h.
OK,kažem kriv sam i spreman sam platiti kaznu.Dok uzima podatke prolaze auti najmanje 80 km/h i nikog ne zaustavljaju.Ja se pobunim kako njih ne zaustavljaju a oni malo drsko odgovore da to nije moj problem.Vadim mobitel i počinjem snimati kamerom auta i radar.Pokušava uzeti mobitel od mene a ja kažem da nema to pravo uraditi i kažem im da ću ih sada tužiti za drsko ponašanje što sam zaista i mislio uraditi.
Počeli prijetiti a u mene i dalje kamera snima,iako sam oborio mobitel u krilo ton i dalje snima. Nakon toga izađem iz drotovske astre i polako smireno im kažem da ću snimak objaviti na internetu. Jbg,oni se malo prepadoše,ja u auto i dalje nastavim voziti. Snimak sam obrisao,nisam htjeo da ga objavljujem pošto mi je jedan član familije njihov kolega a oni me prošli vikend zaustaviše zbog rutinske kontrole.
Jao kako su bili uljudni,skoro se ponudili da me časte pečenjemKod mene nisu upaljena svjetla,nismo vezani ali nema veze sve je OK ovaj put.....
taj ko da ima nešto protiv tebekurty wrote:Samo da se pohvalim sa jednom cinjenicom... Mozda sam negdje i napiso, ali nema veze...
Uglavnom, natovario mi se jedan policajac na ledja... Jedne prilike, ja kreno do granapa sa biciklom...granap od kuce udaljen 150metara... ide iza mene motor i dere se neko "Stani, stani"... kad taj policajac, na motoru, bez kacige, pise meni kaznu sto ja na biciklu nemam kacige... problem je sto je tak policajac mene vidjao svaki dan na biciklu i svaki put sam imao kacigu...
ELem... ona cinjenica sa pocetka posta...
TAJ POLICAJA ME ZAUSTAVIO MILION PUTA...
- 3 PUTA PLATIO KAZNU ZBOG TOGA STO MI DESNI FAR NIJE RADIO (auto je imalo fabricku gresku, ali opravdane kazne)...
-ZA BAJRAM ME ZAUSTAVIO U 23.05 I PISE MI KAZNU ZA VOZNJU POSLIJE 23.00H...I TO SE DESILO MAXIMALNO 20 METARA OD AVLIJE...
-I SAD SPEKTAKL... IAKO AUTO NIJE BILO MOJA, PLATIM JA NEKE DIJELOVE I FAR SAD NEMA PROBLEMA, NAPUNIM GODINA DA SMIJEM VOZITI POSLIJE 23.00, VEZAN UVIJEK BIO, NE VOZIM VRZO... JEDNO LJETO U 20 DANA ME 4 PUTA ZAUSTAVIO I 4 PUTA SAM PLATIO KAZNU ZA PRLJAVE TABLICE
Imal ko bolji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moguce... Al sta ima, pojma nemamvozač wrote:
taj ko da ima nešto protiv tebe
kurty wrote:
Moguce... Al sta ima, pojma nemam
A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.Imamopobjednika wrote:Evo sta se meni desilo jucer poslijepodne: prelazim ulicu prema Domu Armije ondje kod Parkinga na pjesackom prijelazu i djevojka za volanom dolazi iz pravca Prve Gimnazije. Glupaca je glavu okrenula u pravcu Jeza i Prav. crkve valjda buljeci u saobracaj a ne obracajuci paznju na pjesake na pjesackom prijelazu. I ta idiotkinja od vozaca ne staje nikako vec samo usporava u zelji da se ukljuci u Branilaca Sarajeva - i ravno udara u mene. Obzirom da je vozila sporo namjerno nisam zelio da pretrcim ulicu. U trenutku me takva huja uhvatila da sam joj se desetog koljena sjetio, poslije mi je zao bilo jer je sjedila kao skamenjena iza volana i nije cak ni glasa pustila. Svega mi mog, da je frajer za volanom bio izvukao bih ga napolje - puna mi je neka stvar poluretardiranih kretena od vozaca. I sam sam vozac, ni sam uvijek ne postujem uvijek pravila ali odgovorno tvrdim da nikada u zivotu nisam uradio nista sto bi rizikovalo bilo ciji zivot.
*******************************************************************************Mascherano wrote:skojotovski wrote:crni Clio Sport je lociran u Dobrovoljackoj ulici, uvijek parkiran u lijevoj traci ispod samoposluge Utok, prema Skenderiji.
bice fotka...![]()
Svaka cast, samo stavljajte fotke, na taj nacin nam mozete pomoci, jer ja licno jos nisam uocio tog Clia, ali kad mi naleti, iskopacu mu vec neki prekrsaj...

Kakva logika..zateznistub wrote:A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.
Ma dobro je, nek' ona tebe nije satrla. Drugi put ne gledaj kuda vozaci gledaju, nego petama daj vjetra pa malo brze preko ulice, pa nije livada hebi ga...Imamopobjednika wrote:Kakva logika..zateznistub wrote:A mogao si malo pozuriti, ako si vidio sve to sto nabraja. koliko god ima vozaca loodih za volanom toliko ima i pjesaka koji se vuku k'o crijeva na prelazima ili ih, uz tup pogled prema vozacu, prelaze dijagonalno.Znaci JA sam kriv zato sto nisam zelio da pretrcavam ulicu na PJESACKOM PRIJELAZU jer se glupaca nije ni obazirala na pjesake. Ona nije kriva? Jadan ovaj grad sa neznalicama od vozaca kao sto si ti!
Gdje su ih postavili? U kojoj ulici?vnm wrote:danas na grbavici 2 postavili lezece policajce, haver i ja krenuli na kafu i komentarisemo kako cu shebati amortizere i kako minimalno preko 3 (od ukupno 6 lezeca) moram preci da bi dosao kuci, a preko 3 kada krenem negdje (standardna suplja).
uglavnom u tom trenutku nalijece lola sa golfom 2 i bukvalno ko u filmovima prelijece preko lezecih, auto skripi lupa skace a nas dvojica ovako.
sta sam htio reci, golf 2 je uzrok svih problema u sarajevu.