Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirsek

#1051 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mirsek »

konektovan wrote:
MensurM wrote:Et ja ne znam sigurno. Haj reci gdje je bolji.
Nije loš pileći u basti, ali kod karkina je najbolji.
Jel to kod Avlije ?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1052 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by konektovan »

mirsek wrote:
konektovan wrote:
MensurM wrote:Et ja ne znam sigurno. Haj reci gdje je bolji.
Nije loš pileći u basti, ali kod karkina je najbolji.
Jel to kod Avlije ?
Jeste.
VenomousV

#1053 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by VenomousV »

Galija 0 bodova.
Pizza me i izgledom i ukusom podsjetila na one zamrznute. Tijesto previse mekano, vazdusasto. Sirevi nekvalitetni, bezukusni. Na prvu smo komentarisali da uopce nije skupo, medjutim, preskupo je za ono sto smo dobili. Uredno naplate paradajz sos, ali eto konobar je bio veoma ljubazan.

Ja jela 4 sira, @Averus Vatrenu.

Bezze, necu se vracat' tamo na pizzu :roll:
Averus

#1054 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Averus »

VenomousV wrote:Galija 0 bodova.
Pizza me i izgledom i ukusom podsjetila na one zamrznute. Tijesto previse mekano, vazdusasto. Sirevi nekvalitetni, bezukusni. Na prvu smo komentarisali da uopce nije skupo, medjutim, preskupo je za ono sto smo dobili. Uredno naplate paradajz sos, ali eto konobar je bio veoma ljubazan.

Lijep atmosfera, onako "udobno" mjesto i vrlo prijatno i kulturno osoblje
Hrane što se tiče, ako hoću ljutu pizzu, radije bih uzeo iz U2 i dodao sam svoj čili, fafaron itd., jer ova ne vrijedi ni 6KM, da ne pričam o 10...
Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.

Ono odozgo je totalno providno... Nekako, kao da nisam ni jeo pizzu nego nešto usput iz pekare.

Kad smo kod pekare, najbolji dio obroka u Galiji mi je bio perec iz pekare "Bistrik" koji sam pojeo nakon toga, pa eto... :oops:
Naslovnica

#1055 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Naslovnica »

VenomousV wrote:Galija 0 bodova.

Nekada se išlo u Galiju na dobru picu.
'nači, krah-debakl...
tempuser

#1056 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

Svi lagano stede na sastojcima, odavno se pravi sir mijesa sa biljnom zamjenom za sir ili ide cista zamjena...
Meni je neko prije izvjesnog vremena spomenuo koliko jedna od ovih poznatih "na krisku" pizzerija dvenvno trosi tog biljnog sira, meni nije bilo dobro...
otherside

#1057 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by otherside »

Averus wrote: Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.
Ono odozgo je totalno providno... Nekako, kao da nisam ni jeo pizzu nego nešto usput iz pekare.
Kad smo kod pekare, najbolji dio obroka u Galiji mi je bio perec iz pekare "Bistrik" koji sam pojeo nakon toga, pa eto... :oops:
ja bas zbog ovog sto si naveo volim pizzu iz Galije.
poslije obroka nemas osjecaj da ti je teg u zelucu.
wewa

#1058 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by wewa »

u Galiji prave tijesto tako da kombinuju prasak za pecivo i germu, zato je tekstura drugacija

meni je ona pizza cista nostalgija, zato je volim pojesti, a i atmosfera je ugodna :)
hladan.preminger

#1059 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by hladan.preminger »

otherside wrote:
Averus wrote: Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.
ja bas zbog ovog sto si naveo volim pizzu iz Galije.
poslije obroka nemas osjecaj da ti je teg u zelucu.

osjecaj tezine u stomaku dobiješ zbog toga sto tijesto nije fermentiralo dovoljno, pa te škrob kao složeni ugljikohidrat muči. procesom fermentacije tijesta, minimalno 8 sati a najbolje 24h, odsnosno 48h u zavisnosti od temp prostorije, škrob prelazi u prosti šečer koji se mnogo lakše "vari".
biggrin

#1060 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by biggrin »

Galija je odron, al zato naplate ko da je iz Italije dovoze, pri tome ne daju čak ni one lažne fiskalne račune nego nekakve kljakave
Averus

#1061 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Averus »

biggrin wrote:Galija je odron, al zato naplate ko da je iz Italije dovoze, pri tome ne daju čak ni one lažne fiskalne račune nego nekakve kljakave
Meni nisu dali nikakav račun :D
Nisu sad nešto "žara" naplatili. Valjda nemaju obraza uzeti više od 10KM za onu kvazipizzu
biggrin

#1062 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by biggrin »

pa gdje ces vise, 10KM za picu od koje mi se ni dijete nije najelo...o "kvaliteti" da ne govorim
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1063 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Velkoski »

"Shpitza" na Šipu ima najjestiviju pizzu :mrgreen:
_ado_

#1064 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by _ado_ »

Nedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu za ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik :brusli:
Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 km
Haris033

#1065 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Haris033 »

Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!

Sve ostale su u 10 deka koje ću pojesti, ali ni u jednoj sa takvim uživanjem kao u PM.

Neko je rekao da su ofalili sa filom, a ja koji bar jednom sedmično odem u PM tvrdim da to nije istina i da drže na kvaliteti, tj. pizza im je uvijek ista..
oldtajmer

#1066 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by oldtajmer »

Haris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!

Sve ostale su u 10 deka koje ću pojesti, ali ni u jednoj sa takvim uživanjem kao u PM.

Neko je rekao da su ofalili sa filom, a ja koji bar jednom sedmično odem u PM tvrdim da to nije istina i da drže na kvaliteti, tj. pizza im je uvijek ista..
odoh ovih dana maksuz tamo da probam picu,drz se ako ne bude valjala :D
VenomousV

#1067 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by VenomousV »

Haris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!

Isli smo nekoliko puta mjesecno i vise nije to to. Nisu ofalili sa filom, ofalili su sa svim al' ih Izvlace sosovi. Izgleda da je gazda pobudalio cim je dopustio da bukvalno svi radnici odu :roll:
beni-bu-man

#1068 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by beni-bu-man »

oldtajmer wrote:

odoh ovih dana maksuz tamo da probam picu,drz se ako ne bude valjala :D
Svrati i u barhanu :mrgreen:
Dosadno mii

#1069 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Dosadno mii »

VenomousV wrote:

Isli smo nekoliko puta mjesecno i vise nije to to. Nisu ofalili sa filom, ofalili su sa svim al' ih Izvlace sosovi. Izgleda da je gazda pobudalio cim je dopustio da bukvalno svi radnici odu :roll:
Ako nista ona na bjelasnici im je uvijek dobra, odnosno bolja od one iza scca.
MaxPayne

#1070 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by MaxPayne »

Galija je dobra ako hoćeš pavlaku na pizzi.
Kona__

#1071 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Kona__ »

Solidna u ovom novom osvijetljenom Spazio gourmet.

Solidna u Aquarius vils.
Nedoumica

#1072 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Nedoumica »

_ado_ wrote:
Nedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu zta ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik :brusli:
Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 km
RU sure? Uzmi u obzir da mi se ne sviđa ni ona napucana kafana sa bastom na vodilici za slijepe, ni mala stanica, ni pizza u ildzisu, da ne nabrajam dalje.
Inače,
Najbolja pizza koju probah u sa bila je
1. Trattoria Uno
2. Trattoria Due dok je bila na Vojnickom
3. Haram pizza iz Barhane

Al sve je to bilo davno, ne znam kakve su sad.
Ja eto volim više talijanskije nego bosanskije varijante pizze . Čak mi je nezamislivo pizzu četiri sira jesti sa bilo kojim sosom osim bijelim...
DaffyDuck

#1073 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by DaffyDuck »

Tratoria Uno je top sa svom hranom :thumbup:
Melo15

#1074 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Melo15 »

_ado_ wrote:
Nedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu za ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik :brusli:
Imaju li oni slucajno dostavu?
_ado_

#1075 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by _ado_ »

Nedoumica wrote:
_ado_ wrote:
Nedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu zta ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik :brusli:
RU sure? Uzmi u obzir da mi se ne sviđa ni ona napucana kafana sa bastom na vodilici za slijepe, ni mala stanica, ni pizza u ildzisu, da ne nabrajam dalje.
Inače,
Najbolja pizza koju probah u sa bila je
1. Trattoria Uno
2. Trattoria Due dok je bila na Vojnickom
3. Haram pizza iz Barhane

Al sve je to bilo davno, ne znam kakve su sad.
Ja eto volim više talijanskije nego bosanskije varijante pizze . Čak mi je nezamislivo pizzu četiri sira jesti sa bilo kojim sosom osim bijelim...
Ni meni se ne svidja pizza u Panakoti (a vodilice su izmjestili. Ono slijepoj osobi je bas jednostavno hodati pravo i onda naglo skrenuti lijevo, za 90*). U Ildzisu mi je ok, nista specijalno al ok. U Sokaku je peku u krusnoj peci. Nemoj sad ocekivati neki gurmanski uzitak, al obzirom kako je Ilidza losa sa hranom, ovo je vise nego dobro.
Post Reply