Jel to kod Avlije ?konektovan wrote:Nije loš pileći u basti, ali kod karkina je najbolji.MensurM wrote:Et ja ne znam sigurno. Haj reci gdje je bolji.
Najbolja pizza u SA?
- mirsek
#1051 Re: Najbolja pizza u SA?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1052 Re: Najbolja pizza u SA?
Jeste.mirsek wrote:Jel to kod Avlije ?konektovan wrote:Nije loš pileći u basti, ali kod karkina je najbolji.MensurM wrote:Et ja ne znam sigurno. Haj reci gdje je bolji.
- VenomousV
#1053 Re: Najbolja pizza u SA?
Galija 0 bodova.
Pizza me i izgledom i ukusom podsjetila na one zamrznute. Tijesto previse mekano, vazdusasto. Sirevi nekvalitetni, bezukusni. Na prvu smo komentarisali da uopce nije skupo, medjutim, preskupo je za ono sto smo dobili. Uredno naplate paradajz sos, ali eto konobar je bio veoma ljubazan.
Ja jela 4 sira, @Averus Vatrenu.
Bezze, necu se vracat' tamo na pizzu
Pizza me i izgledom i ukusom podsjetila na one zamrznute. Tijesto previse mekano, vazdusasto. Sirevi nekvalitetni, bezukusni. Na prvu smo komentarisali da uopce nije skupo, medjutim, preskupo je za ono sto smo dobili. Uredno naplate paradajz sos, ali eto konobar je bio veoma ljubazan.
- Averus
#1054 Re: Najbolja pizza u SA?
VenomousV wrote:Galija 0 bodova.
Lijep atmosfera, onako "udobno" mjesto i vrlo prijatno i kulturno osoblje
Hrane što se tiče, ako hoću ljutu pizzu, radije bih uzeo iz U2 i dodao sam svoj čili, fafaron itd., jer ova ne vrijedi ni 6KM, da ne pričam o 10...
Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.
Ono odozgo je totalno providno... Nekako, kao da nisam ni jeo pizzu nego nešto usput iz pekare.
Kad smo kod pekare, najbolji dio obroka u Galiji mi je bio perec iz pekare "Bistrik" koji sam pojeo nakon toga, pa eto...
-
Naslovnica
#1055 Re: Najbolja pizza u SA?
Nekada se išlo u Galiju na dobru picu.VenomousV wrote:Galija 0 bodova.
'nači, krah-debakl...
-
tempuser
#1056 Re: Najbolja pizza u SA?
Svi lagano stede na sastojcima, odavno se pravi sir mijesa sa biljnom zamjenom za sir ili ide cista zamjena...
Meni je neko prije izvjesnog vremena spomenuo koliko jedna od ovih poznatih "na krisku" pizzerija dvenvno trosi tog biljnog sira, meni nije bilo dobro...
Meni je neko prije izvjesnog vremena spomenuo koliko jedna od ovih poznatih "na krisku" pizzerija dvenvno trosi tog biljnog sira, meni nije bilo dobro...
- otherside
#1057 Re: Najbolja pizza u SA?
ja bas zbog ovog sto si naveo volim pizzu iz Galije.Averus wrote: Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.
Ono odozgo je totalno providno... Nekako, kao da nisam ni jeo pizzu nego nešto usput iz pekare.
Kad smo kod pekare, najbolji dio obroka u Galiji mi je bio perec iz pekare "Bistrik" koji sam pojeo nakon toga, pa eto...
poslije obroka nemas osjecaj da ti je teg u zelucu.
- wewa
#1058 Re: Najbolja pizza u SA?
u Galiji prave tijesto tako da kombinuju prasak za pecivo i germu, zato je tekstura drugacija
meni je ona pizza cista nostalgija, zato je volim pojesti, a i atmosfera je ugodna
meni je ona pizza cista nostalgija, zato je volim pojesti, a i atmosfera je ugodna
-
hladan.preminger
#1059 Re: Najbolja pizza u SA?
otherside wrote:ja bas zbog ovog sto si naveo volim pizzu iz Galije.Averus wrote: Tijesto ukusno, ali previše vazdušasto, kao što VV reče. Da je samo malo bolje pečeno s donje strane, bilo bi super.
poslije obroka nemas osjecaj da ti je teg u zelucu.
osjecaj tezine u stomaku dobiješ zbog toga sto tijesto nije fermentiralo dovoljno, pa te škrob kao složeni ugljikohidrat muči. procesom fermentacije tijesta, minimalno 8 sati a najbolje 24h, odsnosno 48h u zavisnosti od temp prostorije, škrob prelazi u prosti šečer koji se mnogo lakše "vari".
- biggrin
#1060 Re: Najbolja pizza u SA?
Galija je odron, al zato naplate ko da je iz Italije dovoze, pri tome ne daju čak ni one lažne fiskalne račune nego nekakve kljakave
- Averus
#1061 Re: Najbolja pizza u SA?
Meni nisu dali nikakav računbiggrin wrote:Galija je odron, al zato naplate ko da je iz Italije dovoze, pri tome ne daju čak ni one lažne fiskalne račune nego nekakve kljakave
Nisu sad nešto "žara" naplatili. Valjda nemaju obraza uzeti više od 10KM za onu kvazipizzu
- biggrin
#1062 Re: Najbolja pizza u SA?
pa gdje ces vise, 10KM za picu od koje mi se ni dijete nije najelo...o "kvaliteti" da ne govorim
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1063 Re: Najbolja pizza u SA?
"Shpitza" na Šipu ima najjestiviju pizzu 
-
_ado_
#1064 Re: Najbolja pizza u SA?
Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 kmNedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu za ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik
- Haris033
#1065 Re: Najbolja pizza u SA?
Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!
Sve ostale su u 10 deka koje ću pojesti, ali ni u jednoj sa takvim uživanjem kao u PM.
Neko je rekao da su ofalili sa filom, a ja koji bar jednom sedmično odem u PM tvrdim da to nije istina i da drže na kvaliteti, tj. pizza im je uvijek ista..
Sve ostale su u 10 deka koje ću pojesti, ali ni u jednoj sa takvim uživanjem kao u PM.
Neko je rekao da su ofalili sa filom, a ja koji bar jednom sedmično odem u PM tvrdim da to nije istina i da drže na kvaliteti, tj. pizza im je uvijek ista..
- oldtajmer
#1066 Re: Najbolja pizza u SA?
odoh ovih dana maksuz tamo da probam picu,drz se ako ne bude valjalaHaris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!
- VenomousV
#1067 Re: Najbolja pizza u SA?
Isli smo nekoliko puta mjesecno i vise nije to to. Nisu ofalili sa filom, ofalili su sa svim al' ih Izvlace sosovi. Izgleda da je gazda pobudalio cim je dopustio da bukvalno svi radnici oduHaris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!
- beni-bu-man
#1068 Re: Najbolja pizza u SA?
Svrati i u barhanuoldtajmer wrote:odoh ovih dana maksuz tamo da probam picu,drz se ako ne bude valjalaHaris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!
- Dosadno mii
#1069 Re: Najbolja pizza u SA?
Ako nista ona na bjelasnici im je uvijek dobra, odnosno bolja od one iza scca.VenomousV wrote:Isli smo nekoliko puta mjesecno i vise nije to to. Nisu ofalili sa filom, ofalili su sa svim al' ih Izvlace sosovi. Izgleda da je gazda pobudalio cim je dopustio da bukvalno svi radnici oduHaris033 wrote:Po ne znam koji put ovo pišem, pizzerija Piccolo Mondo je bez konkurencije najbolja u Sarajevu baš kao i njihova ponuda pizza!!!
- MaxPayne
#1070 Re: Najbolja pizza u SA?
Galija je dobra ako hoćeš pavlaku na pizzi.
- Kona__
#1071 Re: Najbolja pizza u SA?
Solidna u ovom novom osvijetljenom Spazio gourmet.
Solidna u Aquarius vils.
Solidna u Aquarius vils.
-
Nedoumica
#1072 Re: Najbolja pizza u SA?
RU sure? Uzmi u obzir da mi se ne sviđa ni ona napucana kafana sa bastom na vodilici za slijepe, ni mala stanica, ni pizza u ildzisu, da ne nabrajam dalje._ado_ wrote:Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 kmNedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu zta ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik
Inače,
Najbolja pizza koju probah u sa bila je
1. Trattoria Uno
2. Trattoria Due dok je bila na Vojnickom
3. Haram pizza iz Barhane
Al sve je to bilo davno, ne znam kakve su sad.
Ja eto volim više talijanskije nego bosanskije varijante pizze . Čak mi je nezamislivo pizzu četiri sira jesti sa bilo kojim sosom osim bijelim...
- DaffyDuck
#1073 Re: Najbolja pizza u SA?
Tratoria Uno je top sa svom hranom 
-
Melo15
#1074 Re: Najbolja pizza u SA?
Imaju li oni slucajno dostavu?_ado_ wrote:Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 kmNedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu za ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik
-
_ado_
#1075 Re: Najbolja pizza u SA?
Ni meni se ne svidja pizza u Panakoti (a vodilice su izmjestili. Ono slijepoj osobi je bas jednostavno hodati pravo i onda naglo skrenuti lijevo, za 90*). U Ildzisu mi je ok, nista specijalno al ok. U Sokaku je peku u krusnoj peci. Nemoj sad ocekivati neki gurmanski uzitak, al obzirom kako je Ilidza losa sa hranom, ovo je vise nego dobro.Nedoumica wrote:RU sure? Uzmi u obzir da mi se ne sviđa ni ona napucana kafana sa bastom na vodilici za slijepe, ni mala stanica, ni pizza u ildzisu, da ne nabrajam dalje._ado_ wrote:Probaj i u restoranu Sokak, u Holivudu. Skroz OK pizza, ima i sa heljdinim brasnom. Kapricoza 6 ili 7 kmNedoumica wrote:Godinama trazim pristojnu pizzu zta ponijeti na teritoriju Ilidže. Zeznete li me za taj Bingo sve ću vas žik
Inače,
Najbolja pizza koju probah u sa bila je
1. Trattoria Uno
2. Trattoria Due dok je bila na Vojnickom
3. Haram pizza iz Barhane
Al sve je to bilo davno, ne znam kakve su sad.
Ja eto volim više talijanskije nego bosanskije varijante pizze . Čak mi je nezamislivo pizzu četiri sira jesti sa bilo kojim sosom osim bijelim...