Arsenal F.C.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Richard Peti
-
radiostar
#1052 Re: Arsenal F.C.
pobjeda arsenala i prijateljskoj utakmici sa sturmom, rezultat 0:3
nasri 2 komada, lansbury 1
golovi:
naravno, prijateljske utakmice nisu neko mjerilo, ali ipak treba uzeti u obzir da je austrijsko prvenstvo vec pocelo i da su u proslom kolu lagano sa istim rezultatom u gostima pobijedili Ried. treba takodjer uzeti u obzir da ucesnici svjetskog prvenstva nisu igrali.
nisam gledao, ali prema procitanom, Nasri najbolji, pojacanja nisu nesto posebno pokazala, Frimpong jako dobar. indikativno je da Alemunia nije bio prisutan na tekmi, mozda je on sljedeci koji napusta klub?
nasri 2 komada, lansbury 1
golovi:
naravno, prijateljske utakmice nisu neko mjerilo, ali ipak treba uzeti u obzir da je austrijsko prvenstvo vec pocelo i da su u proslom kolu lagano sa istim rezultatom u gostima pobijedili Ried. treba takodjer uzeti u obzir da ucesnici svjetskog prvenstva nisu igrali.
nisam gledao, ali prema procitanom, Nasri najbolji, pojacanja nisu nesto posebno pokazala, Frimpong jako dobar. indikativno je da Alemunia nije bio prisutan na tekmi, mozda je on sljedeci koji napusta klub?
- ratata
#1053 Re: Arsenal F.C.
jel moguce da je Wenger jos uvijek trener? Tebra minli ja kontao ima pametnica medju Topnicima pa ce vratiti titulu nakon 5 posnih godina kroz promjenu trenera i prilagodjavanje stilu igre koji donosi trofeje u modernom fudbalu....Ipak, ostaju izgleda odani tradiciji kupovine klinaca iz bivsih Francuskih kolonija, izrabljivanje djece do maksimuma kroz odvajanje od porodice i nikad nijedan trofej dok je Wenger, jer se sada igra moderan fudbal, a ne lijep za oko. Zao mi ovog Arsenala, pojela ga modernizacija fudbala, bio je to nekad dominantan tim, a sad bi to Zeljo poderao
- Ridjobrki
#1054 Re: Arsenal F.C.
Završen je zvanični Arsenalov "Centrehalf Exit 2010" koji je odnio Gallasa, Silvestrea i Campbella. Nakon što smo prolili sve tri planirane suze za ovom trojkom postavlja se pitanje ko će uz Koscielnyja pojačati Arsenalovu odbranu?
Zasad se spominju Mertesacker i Jagielka što znači da nijedan od njih vjerovatno neće doći u Arsenal jer Wenger voli raditi u tišini...
AW je javno rekao da će dovesti još jednog stopera - ostaje nam da čekamo i nagađamo kojega.
Ah, da: i šta je sa tim golmanom???

Zasad se spominju Mertesacker i Jagielka što znači da nijedan od njih vjerovatno neće doći u Arsenal jer Wenger voli raditi u tišini...
AW je javno rekao da će dovesti još jednog stopera - ostaje nam da čekamo i nagađamo kojega.
Ah, da: i šta je sa tim golmanom???
- zecko_kupuz
#1055 Re: Arsenal F.C.
Je li ovo neka provala da se vode pregovori o dovođenju Spahića? 
- Ridjobrki
#1056 Re: Arsenal F.C.
Sigurno provala dok ja koji sve pratim oko Arsenala prvi put od tebe čujem za to (stvarno nigdje ni slova o tome nisam pročitao).zecko_kupuz wrote:Je li ovo neka provala da se vode pregovori o dovođenju Spahića?
- Suti i trpi
#1057 Re: Arsenal F.C.
Ridjobrki
Da li si ikad razmisljo i da li si doso do saznanja otkud tolike povrede kod arsenalovi igraca? Igraci se previse povrjedjuju da bi to bilo slucajno... Najlogicniji zakljucak je da su ti mladi momci previse optereceni na treninzima i utakmicama. Generacija sa Kembelom, Vieirom, Berkampom, Ljungbergom, Anrijem, Overmarsom, Ptijem, Viltordom... nije imala velikih problema sa povredama, pa je mozda to kljuc bolji rezultata u odnosu na sadasnju generaciju. Naravno, ta sampionska generacija je bila dosta kvalitetnija i iskusnija, ali i ova sadasnja bi imala puno bolje rezultate da ih povrede ne unistavaju.
Dokle se doslo sa otplacivanjem novog stadiona? Dok se ta omca ne skine sa vrata, tesko ce se Arsenal ukljucit u borbu za titulu.
Da li si ikad razmisljo i da li si doso do saznanja otkud tolike povrede kod arsenalovi igraca? Igraci se previse povrjedjuju da bi to bilo slucajno... Najlogicniji zakljucak je da su ti mladi momci previse optereceni na treninzima i utakmicama. Generacija sa Kembelom, Vieirom, Berkampom, Ljungbergom, Anrijem, Overmarsom, Ptijem, Viltordom... nije imala velikih problema sa povredama, pa je mozda to kljuc bolji rezultata u odnosu na sadasnju generaciju. Naravno, ta sampionska generacija je bila dosta kvalitetnija i iskusnija, ali i ova sadasnja bi imala puno bolje rezultate da ih povrede ne unistavaju.
Dokle se doslo sa otplacivanjem novog stadiona? Dok se ta omca ne skine sa vrata, tesko ce se Arsenal ukljucit u borbu za titulu.
- Ridjobrki
#1058 Re: Arsenal F.C.
Bilo je povreda i u onoj generaciji (Pires, Ljungberg..) ali ovo je sad zagrdilo. Kad gledamo generalno engleske klubove možemo zaključiti da svi muku muče s ozljedama iz tih razloga koje si i ti naveo, isto je kod Chelsea, ManU npr (Essien, Cashley, Vidić, Ferdinand - u jednom momentu je čitava prva četvorka obrane ManU bila van stroja, pola veznog reda Chelsea) tako da je kod svih tako. Problem kod Arsenala je veći zbog velikog procenta posjeda lopte gdje protivnik ima više prilika da te ozlijedi i to su često katastrofalne ozljede kakve se kod Arsenala dešavaju svako malo (teški lomovi - Diaby, Eduardo, Ramsey). Kad tome dodamo ozljede u reprezentacijama (Van Persie i mnogi drugi...)Suti i trpi wrote:Ridjobrki
Sa otplaćivanjem stadiona nema nikakvih problema, klub posluje pozitivno i kao klub i kao firma (AFC je u vlasništvu Arsenalovog holdinga koji obrće i u drugim stvarima). Dug još uvijek postoji ali dok god ti je plata daleko veća od rate kredita nemaš problema, jel tako Mančesteri?
Wenger i Gazidis su u jednom zajedničkom nastupu pred navijačima rekli svu suštinu: "Mogli smo i mi uništiti klub za par godina slave". Pametnome dosta.
- ja.neron
#1059 Re: Arsenal F.C.
ma hajde bolan i sam znaš zašto MAN UTD vraća pare i kako je do toga došlo, ali evo wenger se žali radi novih pravila
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -rule.html
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -rule.html
- Baltazar_khan
#1060 Re: Arsenal F.C.
scsport.baEmir Spahić počeo pregovore sa Arsenalom
Pregovori idu preko Mostarca Bore Primorca, desne ruke Arsena Wengera, koji bi trebao biti glavna spona dolaska ovog Dubrovčanina u redove Topnika
Kapiten nogometne reprezentacije BiH i jedan od najboljih igrača Montpelliera, Emir Spahić mogao bi pojačati londonski Arsenal. Naime, prema pisanju francuskih medija Arsenal i Montepellier su počeli pregovore oko Spahića, a da li će bh. reprezentativac preseliti u London znat će se u narednih nekoliko dana.
Pregovori idu preko Mostarca Bore Primorca, desne ruke Arsena Wengera, koji bi trebao biti glavna spona dolaska ovog Dubrovčanina u redove Topnika. Od ranije je poznato da je nakon sjane prošle sezone Spahić povezivan sa mnogim klubovima, a obeštečenje koje su Francuzi tražili kretalo se oko 5 miliona eura, što ne bi bilo problem za Arsenal, posebno ukoliko Fabregas napusti klub.
Topnici koji ne rapolažu baš velikim izborom igrača u zadnjoj liniji, su se za predstojeću sezonu pojačali Chamakom i Laurent Koscielny iz Lorineta kojeg su platili 8,5 miliona funti.
Podsjetimo, Spahić bi bio drugi aktuelni reprezentativac koji bi zaigrao u Premiershipu nakon Asmira Begovića koji brani boje Stokea.
-
Richard Peti
- Manijakus
#1062 Re: Arsenal F.C.
Kako bi ovo bilo mocno 
- Ridjobrki
#1063 Re: Arsenal F.C.
Znam kako je došlo do toga da ManU vraća pare ali sve se svodi na to da ManU vraća pare. Kojih nema.
Ovo za Spahu bi bilo premoćno ali samo scsport.ba je donio tu vijest tako da...
Mada, opet kažem, može biti da je sve odrađeno u tišini. Npr, kad je Eduardo išao iz Dinama u Arsenal postojala je klauzula koja je govorila da ako išta prije potpisivanja ugovora procuri u javnost cijeli posao otpada.
Spaha ima nešto što Arsenalu treba: muda. Otkako je Lehmann otišao tamo nema čestitog luđaka...
Ovo za Spahu bi bilo premoćno ali samo scsport.ba je donio tu vijest tako da...
Spaha ima nešto što Arsenalu treba: muda. Otkako je Lehmann otišao tamo nema čestitog luđaka...
-
Richard Peti
- Ridjobrki
#1065 Re: Arsenal F.C.
E ovo se u mom selu zove beskompromisan igrač.
-
Richard Peti
- Ridjobrki
#1067 Re: Arsenal F.C.
Alaj i Galata ima roster...dzemmo wrote:jbg, to je bila prica dok je igrao za Marsei.. od ove godine je sa Galatasarajom
- Suti i trpi
#1068 Re: Arsenal F.C.
Spahic cijelu utakmicu moze odigrat na visokom nivou, pa onda sve upropast jednom pocetnickom greskom. Pouzdan je ko babin zubRidjobrki wrote:Spaha ima nešto što Arsenalu treba: muda. Otkako je Lehmann otišao tamo nema čestitog luđaka...
-
Corola
#1069 Re: Arsenal F.C.
Jest a i englezi su plaho pouzdani.Hem kobajagi prvak Manchester dobi po zvaljama od Bayerna,hem i kompletna Engleska po gujci od tih istih Svaba.Suti i trpi wrote:Spahic cijelu utakmicu moze odigrat na visokom nivou, pa onda sve upropast jednom pocetnickom greskom. Pouzdan je ko babin zubRidjobrki wrote:Spaha ima nešto što Arsenalu treba: muda. Otkako je Lehmann otišao tamo nema čestitog luđaka.... Sve u svemu, nije igrac za Arsenal i EPL. Njegov krajnji domet su ekipe kao Salke, Stutgart, Volfsburg, pa i mnogi spanski klubovi... Bilo bi dobro da ode u Njemacku ili Italiju.
Tako da babini zuba u PL ima vise nego socijalnih zubala.
Spahic je izabran za najboljeg odbrambenog igraca u Francuskoj ligi a ti dumaj i dalje.
P.Sa i Arsenal je poznat po pouzdanoj odbrani.Sam im Mesi uvalja 14 golova na jednoj tekmi.
- Suti i trpi
#1070 Re: Arsenal F.C.
Pa ako su Arsenalove ambicije borba za cetvrto mjesto, onda mogu dovodit igrace kao sto je Spahic. Ako su im ambicije borba za titulu, onda moraju potrazit kvalitetnija rjesenja. Meni je Spahic drag, ali to me ne sprjecava da budem realan. Od nasih igraca jedino su Dzeko i Salihovic kvalitet za velike klubove kao sto je Arsenal. Pjanic je na dobrom puta, ali treba mu jos snage i iskustva.Corola wrote:Jest a i englezi su plaho pouzdani.Hem kobajagi prvak Manchester dobi po zvaljama od Bayerna,hem i kompletna Engleska po gujci od tih istih Svaba.Suti i trpi wrote:Spahic cijelu utakmicu moze odigrat na visokom nivou, pa onda sve upropast jednom pocetnickom greskom. Pouzdan je ko babin zubRidjobrki wrote:Spaha ima nešto što Arsenalu treba: muda. Otkako je Lehmann otišao tamo nema čestitog luđaka.... Sve u svemu, nije igrac za Arsenal i EPL. Njegov krajnji domet su ekipe kao Salke, Stutgart, Volfsburg, pa i mnogi spanski klubovi... Bilo bi dobro da ode u Njemacku ili Italiju.
Tako da babini zuba u PL ima vise nego socijalnih zubala.
Spahic je izabran za najboljeg odbrambenog igraca u Francuskoj ligi a ti dumaj i dalje.![]()
P.Sa i Arsenal je poznat po pouzdanoj odbrani.Sam im Mesi uvalja 14 golova na jednoj tekmi.![]()
- ultima_palabra
#1071 Re: Arsenal F.C.
Po meni je Spahić spremniji za veliki klub nego Salihović koji se polako utapa u prosjek Hoffenheima.
Kažu da je taj Koscielny bio vrlo dobar protiv Milana, ali Wengeru sigurno treba još jedan stoper...mada se govori da bi Campbell mogao dobiti još jednu godinu...treba mu i golman sasvim sigurno.
Kažu da je taj Koscielny bio vrlo dobar protiv Milana, ali Wengeru sigurno treba još jedan stoper...mada se govori da bi Campbell mogao dobiti još jednu godinu...treba mu i golman sasvim sigurno.
- alijagoro
#1072 Re: Arsenal F.C.
Cambell je vec potpisao za Newcastle
.
- ultima_palabra
#1073 Re: Arsenal F.C.
A ja...do mne je, čuo sam to većalijagoro wrote:Cambell je vec potpisao za Newcastle.
- ja.neron
#1074 Re: Arsenal F.C.
arsenal radi novih pravila mora dovesti domaćeg igrača u ovih 15 dana ili ubaciti nekog iz mlađih kategorija tako da su male šanse da dovedu nekog stranca
- Ridjobrki
#1075 Re: Arsenal F.C.
Složio bih se sa svim napisanim. Osim dijela s Campbellom.ultima_palabra wrote:Po meni je Spahić spremniji za veliki klub nego Salihović koji se polako utapa u prosjek Hoffenheima.
U svakom slučaju kad pogledamo ko je sve Arsenalu igrao stopera