Gdje je zapelo? Meni signal haman bolji nego na Astri 19.2°EChivas1 wrote:Budi zadovoljan..ja ne mogu ni ufatit sky uk
Obicna no-name antena 90cm, lnb sharp i SkyStar 2.
Moderator: Benq
Gdje je zapelo? Meni signal haman bolji nego na Astri 19.2°EChivas1 wrote:Budi zadovoljan..ja ne mogu ni ufatit sky uk
Imas li motor ili sam ofrlje okreces?Chivas1 wrote:Kako bolji nego na AstriKod mene na Astri oko 94-95 % (ako ti je dreambox 500) Eutel mi je najgori..odnosno total tv on se jedini gubi kad je kisa i tako ... Kolko je kod tebe % na eutelu i astri .. ako nam je slicno da se i ja razbacam i probam ufatit..ne znam ni jesam li pokusavo detaljno..mozda samo onako ugrubo..posto sam u dolini imam uzvisenje iza antene i ispred antene
Pa idi u postavkama na okretanje motora po satelitima i memorisi pozicije, desava se to kad ubacis sw i listu.huxley wrote:Ono što mi je lik poslao kada sam kupio dm800 (prije godinu dana, iz Kine) je bootloader #72 i image 4.4 (nije naveo koji).
Fol je da je do sada receiver radio bez problema, i.e. vrtio antenu. Ne znam da li bi pomoglo da ga ponovo flashiram, odnosno promijenim image? Koji bi bio OK za ovu verziju?
Dakle, sve ostalo radi osim tog okretanja motora prilikom promjene kanala. (Motor je Opticum 2400).
Kako ne moze sam zar ti ne podrzava goto xx?Ili mozda nisi to stavio?Chivas1 wrote:MotorNajbolje bi bilo kad bi moglo da ukucam frekvenciju i da on trazi..al kad ne moze tako moram ja okretat pomalo ..
Pa dobro to upisi prije toga moras stavit u satellite configuration many satellites via diseqc rotor i ispod staviti svaki satelit koji zelis da vrtis.Chivas1 wrote:Ajd kasnije cu ovo ukuco sam Zenica i izbacio mi je 3 Zenice..na jednom naso ono u neighbours mjesto koje je od mene stotinjak metara ..odnosno nalazi se na tom brdu iza kuce
u meniju pod motor setup ukljucis opciju use go to xx functionChivas1 wrote:Dje cu ja ove longitude upisat bogati ?
Sim je 2.01.Vidi, nista mi ne znaci dok mi ne kazes koju SIM kartu imas , 1.0 , 1.1 ili 2.0.1 ili Ferrari kartu. A zasto te ovo pitam ? Pa samo da bih te mogao uputiti koji Image da stavis, tj Gemini 5.1 za 1.0 , 1.1, 2.0.1 illi Ferrari. Zato sto oni nose zadnje drivere za "frontend" ( frontpanel + tuner driveri ).
Treba ti Tanjir, motor (najbolja opcija), LNB, nosac, kabal, LNB, dreambox resiver (neki od modela DM500 (najcesca opcija) ili DM800HD (bolja i skuplja opcija), par konektora, usluga CS-a (da ti neko ubaci potrebne podatke i poveze tvoj reiver sa njegovim ili necijim serverom) montaza i to je to. I da, zaboravio sam navesti internet konekciju...ako je to adsl, ne trebas ruter, a ako je kablovki, trebas i ruter pored gore navedenih uredjaja.BarbaDue wrote:Ja sam takođe zainteresovan za uvođenje CS...pa molio bih neke info...koliko je to para i sta mi sve treba?
necko nudis i CS??? ako da javi mi na ppnecko_sa wrote:Treba ti Tanjir, motor (najbolja opcija), LNB, nosac, kabal, LNB, dreambox resiver (neki od modela DM500 (najcesca opcija) ili DM800HD (bolja i skuplja opcija), par konektora, usluga CS-a (da ti neko ubaci potrebne podatke i poveze tvoj reiver sa njegovim ili necijim serverom) montaza i to je to. I da, zaboravio sam navesti internet konekciju...ako je to adsl, ne trebas ruter, a ako je kablovki, trebas i ruter pored gore navedenih uredjaja.BarbaDue wrote:Ja sam takođe zainteresovan za uvođenje CS...pa molio bih neke info...koliko je to para i sta mi sve treba?
Ovo sve navedeno mogu ti ja zavrsiti, tj. ponuditi. Sve info na PM.
free to air ? :Ohrt,nova i rtl na eutelu 16 uskoro