Brucosu, gdje to pise, i ko ti je proslijedio tu informaciju? Stvarno bih volio da znas ko su osobe iz tvoje SDA koje "zakonski" uzimaju reket. Ako zelis, dobit ces pp sa imenima SDAovaca, koji su politicki aktivni, a reketare. A o jednom od njih se pisalo i na ovom forumu. A da bi uspio kao privatnik, moras svugdje imati debele veze, sto politicke, sto "underground"... Vjeruj mi brucosu, nije sve kako kazu cike na fakultetu, ili kako pise u Ustavu (inace, stvar koju mafija koristi kao tariguz)brucos7 wrote:Ma Fahro je najveci ublehas. Cuj on hoce da istrazuje o mafiji, a njemu haveri Gasi i Saja!? Fuj!!!
60 MINUTA - All about
Moderator: anex
-
Blobi
#1051 Re: 60 MINUTA - All about
Last edited by Blobi on 20/09/2010 23:11, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#1052 Re: 60 MINUTA - All about
convict wrote:Dobro ti se cini. Sta treba da se desi da se priklonis covjeku koji te godinama ponizava?
Ne bih rekao da se Zlaja nekome priklonio u vecerasnjem nastupu.
Sto se tice emisije, iako je svima prica tanka, bilo je cisto uzivanje vidjeti da se u emisiji sa "jacim" likovima sa scene moze razgovarati i o ponecemu konkretnom, bez Harisologije koja je bila karakteristicna za sve dosadasnje predizborne emisije sa kandidatima jacih stranaka.
Zlaja je nastupao a i bio tretiran od ostalih kao pobjednik sljedecih izbora i autoritet. Dobar nastup. Ocito je naucio lekcije iz proslosti.
Fahro ispao cak i solidan.
Suljo je imao par bolno istinitih opservacija koje nije umio iskazati na pravi nacin pa je ispao gori od onoga sto se Zlaji spocitava stoljecima. Los nastup.
Lijanovic, onako. Ocito nije covjek za govornika, ponavaljao se itd, mada je zaradio odredjene simpatije.
Covic1990, pardon, Ljubic, onako. Niti smrdi niti mirise, mada je i on imao nekoliko dobrih recenica.
Suma sumarum, cestitke Bakiru na prvoj normalnoj predizbornoj emisiji-debati. Mozda mu je na ruku i islo sto nije bilo Hareta, imam osjecaj da bi nastao haos uslijed Harisologije, Zlaji bi proradio jezik, Suljo bi se uhinjio i dobili bismo 2006. Hvala Bogu na UN-u.
-
Blobi
#1053 Re: 60 MINUTA - All about
Nego, svidjela mi se, iako nije "profesionalna", izjava Radoncica. Prvi covjek koji je otvoreno "lanuo" Dodiku. "Drvosjeca iz Laktasa" - Epic! Takvi ljudi trebaju - drski i bezobrazni prema onima koji koce napredak. Nikakva kurtoazija i postovanje prema smecu i traktoristi!
-
SA 071
#1054 Re: 60 MINUTA - All about
Pa Fahro je sa Keljmendijem mijenjao nekretnine i kupovao od njega dzipove (samo dva takva su usla u BiH jedan za FahrA, drugi za Nasera)...Blobi wrote:Brucosu, gdje to pise, i ko ti je proslijedio tu informaciju? Stvarno bih volio da znas ko su osobe iz tvoje SDA koje "zakonski" uzimaju reket. Ako zelis, dobit ces pp sa imenima SDAovaca, koji su politicki aktivni, a reketare. A o jednom od njih se pisalo i na ovom forumu. A da bi uspio kao privatnik, moras svugdje imati debele veze, sto politicke, sto "underground"... Vjeruj mi brucosu, nije sve kako kazu cike na fakultetu, ili kako pise u Ustavu (inace, stvar koju mafija koristi kao tariguz)brucos7 wrote:Ma Fahro je najveci ublehas. Cuj on hoce da istrazuje o mafiji, a njemu haveri Gasi i Saja!? Fuj!!!.
Ne znam kojim se ti biznisom bavis, ali oni za reket lete ko muhe na govna kada vide da je neko "supalj" pa ga imaju za sta "drzat"...
-
brucos7
#1055 Re: 60 MINUTA - All about
Blobi, hajde malo prestani citati Avaz i pitaj svoga "gazdu" Fahru kako je dosao sa platom od 1.300 KM (prijavljenu) do miliona ili da li ga jos boli glava od pada prije tri godine kod Saje na vikendici. Provjereno! Ili kako je pravio dilove sa Miskovice ili kako je otpustao ratne vojne invalide iz Avaza... ili kako je ukinuo OKO... ili sto je tek prije par mjeseci poceo da pise protiv Dodika... treba li jos?
- don vito
#1056 Re: 60 MINUTA - All about
Blobi wrote:Nego, svidjela mi se, iako nije "profesionalna", izjava Radoncica. Prvi covjek koji je otvoreno "lanuo" Dodiku. "Drvosjeca iz Laktasa" - Epic! Takvi ljudi trebaju - drski i bezobrazni prema onima koji koce napredak. Nikakva kurtoazija i postovanje prema smecu i traktoristi!
Tužilaštvo BiH mora ispitati kako je Radončić dobio milionski kredit od Komercijalne banke, a na osnovu gotovinskog depozita koji je za njega uplatila firma iz Banjaluke, odnosno Beograda.
Naime, blizu tri miliona na ime depozita za Radončića je uplatio bivši Telekom Srpske iz Banjaluke čiji je sadašnji vlasnik Telekom Srbije iz Beograda, a koji je državno vlasništvo. Osnovno je, dakle, pitanje kako je državna firma M:tel mogla uplatiti toliku gotovinu za privatnu firmu.
- karanana
#1057 Re: 60 MINUTA - All about
izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
"mi smo kreirali radoncica i sve mu dali sto sada ima a on nam ovako vraca."
frankenshtajn se oteo kontroli kreatora. i neka je. i kad klima tome glavom, kad cemo vidjeti transparentnost privatizacije i sticanja bogatstva utemeljitelja avaza? a bogami i profesora. mislio sam da vec mjesecim znam i da nemam dilemu za koga cu glasati, ali poslije veceras, mislim da to ipak nece biti sdp, i da sad moram razmisliti.
frankenshtajn se oteo kontroli kreatora. i neka je. i kad klima tome glavom, kad cemo vidjeti transparentnost privatizacije i sticanja bogatstva utemeljitelja avaza? a bogami i profesora. mislio sam da vec mjesecim znam i da nemam dilemu za koga cu glasati, ali poslije veceras, mislim da to ipak nece biti sdp, i da sad moram razmisliti.
-
goldenlily
#1058 Re: 60 MINUTA - All about
Blobi wrote:Nego, svidjela mi se, iako nije "profesionalna", izjava Radoncica. Prvi covjek koji je otvoreno "lanuo" Dodiku. "Drvosjeca iz Laktasa" - Epic! Takvi ljudi trebaju - drski i bezobrazni prema onima koji koce napredak. Nikakva kurtoazija i postovanje prema smecu i traktoristi!
Drug,malo jeftinog populizma uvjek dobro dođe.I danas se sjećam naslovnice Avaz koji je izašao,čini mi se dan pred prošle izbore,u koje ''drvosječa'' kaki po Zlaji,a ovi sve to aminuju.
Sve u svemu kerumizacija Sarajeva je na pomolu,doduše ne znam zašto Fahro nije pominajo opet onaj helikopter kojim će obilaziti gradilišta i ostale ublehe koje puca Bošnjama iz viceva.
-
SA 071
#1059 Re: 60 MINUTA - All about
Inace, Miskovic je tada imao veze i sa M:tel-om, a tek je nedavno prodao svoj udio u M:tel-u Crne Gore. Fahro je pod srpskom sapom vec odavno, a ptica KOS nikad nije uginula. Nazalost...don vito wrote:Blobi wrote:Nego, svidjela mi se, iako nije "profesionalna", izjava Radoncica. Prvi covjek koji je otvoreno "lanuo" Dodiku. "Drvosjeca iz Laktasa" - Epic! Takvi ljudi trebaju - drski i bezobrazni prema onima koji koce napredak. Nikakva kurtoazija i postovanje prema smecu i traktoristi!![]()
![]()
veze ti sa zivotom nemas
Tužilaštvo BiH mora ispitati kako je Radončić dobio milionski kredit od Komercijalne banke, a na osnovu gotovinskog depozita koji je za njega uplatila firma iz Banjaluke, odnosno Beograda.
Naime, blizu tri miliona na ime depozita za Radončića je uplatio bivši Telekom Srpske iz Banjaluke čiji je sadašnji vlasnik Telekom Srbije iz Beograda, a koji je državno vlasništvo. Osnovno je, dakle, pitanje kako je državna firma M:tel mogla uplatiti toliku gotovinu za privatnu firmu.
-
Blobi
#1060 Re: 60 MINUTA - All about
1) Ne citam novine, nemam vremena za to.brucos7 wrote:Blobi, hajde malo prestani citati Avaz i pitaj svoga "gazdu" Fahru kako je dosao sa platom od 1.300 KM (prijavljenu) do miliona ili da li ga jos boli glava od pada prije tri godine kod Saje na vikendici. Provjereno! Ili kako je pravio dilove sa Miskovice ili kako je otpustao ratne vojne invalide iz Avaza... ili kako je ukinuo OKO... ili sto je tek prije par mjeseci poceo da pise protiv Dodika... treba li jos?
2) Razne komisije, sto federalne, sto kantonalne, sto "drzavne" su se bavile tim pitanjem i nisu nasle nikakve neregularnosti. Na kraju krajeva, i ja, kao direktor i vecinski vlasnik firme imam prijavljenu platu u slicnom iznosu, zbog privatnih razloga - kad se budes bavio privatnim biznisom, saznaces zasto
3) Radoncic ne otpusta radnike bez razloga. Sto je jos zanimljivije, Avazom upravlja rukovodstvo od povjerenja, ne sam Radoncic. Imam jako dosta prijatelja koji su zaposleni u Avazu (sto na bitnim, sto na sitnim pozicijama), i kojima plata nikad nije zakasnila, a doprinosi uplacivani redovno. Ti koji su otpusteni posao nisu radili kako treba ili nisu kompetentni. A i ja sam licno otpustio desetine ljudi koji su zabusavali ili radili nedovoljno dobro, tj. kontra interesa firme. Jesam li pogrijesio? Moja firma, mogu radit sta hocu - kapitalizam. Izbaci ideju o komunizmu iz glave, toga nema
4) Jesi li ti vidio kako je pao na vikendici - ili ti je tu informaciju plasirao kvazi-medij Hilme/Muje Selimovica? Kako su se Selimovici obogatili, pitanje je sad? Zasto na njih ne lajes?
5) Ne citam Avaz pa ti ne mogu odgovoriti na pitanje pisanja protiv Dodika.
Daj jos
-
Blobi
#1061 Re: 60 MINUTA - All about
@don vito:SA 071 wrote:Inace, Miskovic je tada imao veze i sa M:tel-om, a tek je nedavno prodao svoj udio u M:tel-u Crne Gore. Fahro je pod srpskom sapom vec odavno, a ptica KOS nikad nije uginula. Nazalost...don vito wrote:Blobi wrote:Nego, svidjela mi se, iako nije "profesionalna", izjava Radoncica. Prvi covjek koji je otvoreno "lanuo" Dodiku. "Drvosjeca iz Laktasa" - Epic! Takvi ljudi trebaju - drski i bezobrazni prema onima koji koce napredak. Nikakva kurtoazija i postovanje prema smecu i traktoristi!![]()
![]()
veze ti sa zivotom nemas
Po tebi, drzavu treba prepustiti traktoristi iz Laktasa koji ce lajat na sve strane, pokusavati umanjiti ulogu mog rahmetli daidzw, borca koji je poginuo u odbrani Sarajeva i poistovjecavati ga sa agresorima. Zasto je taj isti Tihic prihvatio silne "kompromise" koje su nametali srbi? Zato jer je nesposoban. A dok ima ovaca, bice i cobana poput Tihica... Ovce su sve sto bi on mogao da vodi, a i to je diskutabilno.
-
goldenlily
#1062 Re: 60 MINUTA - All about
karanana wrote:izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
Ne znam koliko se oteo ''logističarskom lobiju'',koji ga je stvorio.To je struktura koja je trenutno unutar stranke SDA pala u drugi plan uključujući i mlađahnog Baketa,pa sada po čijem diktatu pljuje ovu Tihićevu,ne znam...
Ugl. SDA ide na smetljište iza ovih izbora,a ne znam kako će funkcionisati ova koalicija Zlaja-Biznismen,tim prije što Biznismen pominje sumljivu privatizaciju i puca sa Zlajinog pulena Selimovića.Izgleda da ćemo u Splitu pardon Sarajevu gledat onaj film''Jebo lud zbunjenog''
Jebo Dodika,kakvo će to kino da bude.
- Comrad
#1063 Re: 60 MINUTA - All about
Tihiceva izjava
Pa taman da su i glumce odveli na onu tromedju, ono je bilo totalno neprimjereno.
I svaka cast za pricu o ekonomiji.
Jest bilo nekih pokusaja da se prica opet o posranom ustavu, ali se opet nekako vracalo na najbitniju stvar - ekonomiju. Jest da je to sve povezano, ali ne toliko da se nista ne moze uraditi za 4 godine. Nije valjda da zbog ustava izgradise 5-6km autoputa, ako su i toliko.
Samo ne glasati za iste.
I svaka cast za pricu o ekonomiji.
Samo ne glasati za iste.
-
SA 071
#1064 Re: 60 MINUTA - All about
Svi znaju da je SDA stvorila Fahru, ali kada oni to sami priznaju, e to je vec politicko neznanje i dilentantizam. Bakir je vec u mjerenju snaga s Tihicem pokazao da je skromnih politickih kapaciteta, a nakon onog sinoc ocito je da nece biti iznenadjenja kod izbora bosnjackog clana predsjednistva.karanana wrote:izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
Ali, ono sto mi je zapelo sinoc za oko i za uho je kad mu Silajdzic rece da bi na mjestu kandidata bio samo Izetbegovic (a Silajdzic u njegovom timu) da je Bakir imao snage da se odupre "Prudu" (citaj Tihicu). A ovaj samo zanijemio...
-
SA 071
#1065 Re: 60 MINUTA - All about
A mozda je i Selimovic digao ruke od Zlaje. Slobodna Bosna odavno pljuje po svom do juce omiljenom politicaru...goldenlily wrote:karanana wrote:izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
Ne znam koliko se oteo ''logističarskom lobiju'',koji ga je stvorio.To je struktura koja je trenutno unutar stranke SDA pala u drugi plan uključujući i mlađahnog Baketa,pa sada po čijem diktatu pljuje ovu Tihićevu,ne znam...
Ugl. SDA ide na smetljište iza ovih izbora,a ne znam kako će funkcionisati ova koalicija Zlaja-Biznismen,tim prije što Biznismen pominje sumljivu privatizaciju i puca sa Zlajinog pulena Selimovića.Izgleda da ćemo u Splitu pardon Sarajevu gledat onaj film''Jebo lud zbunjenog''.
- don vito
#1066 Re: 60 MINUTA - All about
Citas li sta pise?Blobi wrote:@don vito:
Po tebi, drzavu treba prepustiti traktoristi iz Laktasa koji ce lajat na sve strane, pokusavati umanjiti ulogu mog rahmetli daidzw, borca koji je poginuo u odbrani Sarajeva i poistovjecavati ga sa agresorima. Zasto je taj isti Tihic prihvatio silne "kompromise" koje su nametali srbi? Zato jer je nesposoban. A dok ima ovaca, bice i cobana poput Tihica... Ovce su sve sto bi on mogao da vodi, a i to je diskutabilno.
Mogu se sloziti s tobom u ovom dijelu koji se tice kapitalizma i Fahre kao privatnika koji zaradjuje pare i sigurno zna bolje o ekonomiji od Tihica i Silajdzica koji samo trose ono sto realni sektor zaradi.
Ali, ako mislis da je Radoncic iskreno kontra Dodika debelo debelo debelo se varas. Jednostavno je Fahro na primjeru Silajdzica vidio sta pije vode u narodu: Mozes syebati sve cega dotaknes ali sve ce ti biti zaboravljeno i oprosteno cim spustis koju verbalnu Dodiku.
- addem
#1067 Re: 60 MINUTA - All about
Da i to je interesantno opazanje. Definitivno poslije vecerasnjem TV-duela se vidi da SDA i SDP nisu u dobrim odnosima. Isto tako moze se vidjeti slaganje Zlaje i Fahre (nebrojeno puta jedan drugog nadopunjavali). Mada mislim da jos nema govora o koaliciji ove dvije opcije, neka medjusobna privlacnost se mogla dojmiti. I to mi je ónako nestvarno.SA 071 wrote:A mozda je i Selimovic digao ruke od Zlaje. Slobodna Bosna odavno pljuje po svom do juce omiljenom politicaru...goldenlily wrote:
Ugl. SDA ide na smetljište iza ovih izbora,a ne znam kako će funkcionisati ova koalicija Zlaja-Biznismen,tim prije što Biznismen pominje sumljivu privatizaciju i puca sa Zlajinog pulena Selimovića.Izgleda da ćemo u Splitu pardon Sarajevu gledat onaj film''Jebo lud zbunjenog''.
-
goldenlily
#1068 Re: 60 MINUTA - All about
Sve kombinacije su moguće,ugl. Kerum dolazi u Sarajevo.I mislim da sva priča o ovim nekim antikorupcijskim zakonima izašla iz Zlajinih usta večeras ide drito u havu i pari se,jer koalicioni partner mora odbraniti svoj ''mal''.SA 071 wrote:A mozda je i Selimovic digao ruke od Zlaje. Slobodna Bosna odavno pljuje po svom do juce omiljenom politicaru...goldenlily wrote:karanana wrote:izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
- bosanski
#1069 Re: 60 MINUTA - All about
ma bravokaranana wrote:izetbegovicu junioru je sinoc na tv1 izletila recenica koju ce sda sve vise i vise morati spominjati, rizikujuci da ugrozi i sebe, ali ce prihvatiti taj rizik samo kako bi se uhvatili u kostac sa fahrom:
ja ne mogu da vjerujem da čovjek koji se hoće iole smatrati političarem nešto ovako izjavi.
pa zbog ovog se gube ne izbori nego državljanstvo
p.s.
ako nisi još izabrao, razmisli o stranci invalida...
Last edited by bosanski on 20/09/2010 23:49, edited 1 time in total.
-
brucos7
#1070 Re: 60 MINUTA - All about
Fahro jesi li to ti?Blobi wrote:1) Ne citam novine, nemam vremena za to.brucos7 wrote:Blobi, hajde malo prestani citati Avaz i pitaj svoga "gazdu" Fahru kako je dosao sa platom od 1.300 KM (prijavljenu) do miliona ili da li ga jos boli glava od pada prije tri godine kod Saje na vikendici. Provjereno! Ili kako je pravio dilove sa Miskovice ili kako je otpustao ratne vojne invalide iz Avaza... ili kako je ukinuo OKO... ili sto je tek prije par mjeseci poceo da pise protiv Dodika... treba li jos?
2) Razne komisije, sto federalne, sto kantonalne, sto "drzavne" su se bavile tim pitanjem i nisu nasle nikakve neregularnosti. Na kraju krajeva, i ja, kao direktor i vecinski vlasnik firme imam prijavljenu platu u slicnom iznosu, zbog privatnih razloga - kad se budes bavio privatnim biznisom, saznaces zasto.
3) Radoncic ne otpusta radnike bez razloga. Sto je jos zanimljivije, Avazom upravlja rukovodstvo od povjerenja, ne sam Radoncic. Imam jako dosta prijatelja koji su zaposleni u Avazu (sto na bitnim, sto na sitnim pozicijama), i kojima plata nikad nije zakasnila, a doprinosi uplacivani redovno. Ti koji su otpusteni posao nisu radili kako treba ili nisu kompetentni. A i ja sam licno otpustio desetine ljudi koji su zabusavali ili radili nedovoljno dobro, tj. kontra interesa firme. Jesam li pogrijesio? Moja firma, mogu radit sta hocu - kapitalizam. Izbaci ideju o komunizmu iz glave, toga nema. Tj, nema hljeba za lezihljebovice vise.
4) Jesi li ti vidio kako je pao na vikendici - ili ti je tu informaciju plasirao kvazi-medij Hilme/Muje Selimovica? Kako su se Selimovici obogatili, pitanje je sad? Zasto na njih ne lajes?
Daj jos.
-
Blobi
#1071 Re: 60 MINUTA - All about
Nositi uniformu Armije BiH, i nakon toga lizati guzu Dodiku, koji prakticno pobija sve za sto su se mnogi borili u ratu i bore se poslije rata, jednostavno nema logike. A ne treba mi Radoncic da bih shvatio da je Dodik neotesano djubre. Samo mi je drago sto je napokon jedan "nas" otvoreno progovorio i takvom sljamu kao sto je Dodik, odgovorio istom mjerom. Jednostavno sa Dodikom se ne moze politicki niti kulturno, samo sjekirama. Nista kurtoazija, nista "hihi pihi", samo ostro i sjekirom - onako kako drvosjeca moze da razumije. Go Fahrodon vito wrote:Citas li sta pise?Blobi wrote:@don vito:
Mogu se sloziti s tobom u ovom dijelu koji se tice kapitalizma i Fahre kao privatnika koji zaradjuje pare i sigurno zna bolje o ekonomiji od Tihica i Silajdzica koji samo trose ono sto realni sektor zaradi.
Ali, ako mislis da je Radoncic iskreno kontra Dodika debelo debelo debelo se varas. Jednostavno je Fahro na primjeru Silajdzica vidio sta pije vode u narodu: Mozes syebati sve cega dotaknes ali sve ce ti biti zaboravljeno i oprosteno cim spustis koju verbalnu Dodiku.
-
Blobi
#1072 Re: 60 MINUTA - All about
Sta se zbilo? Ponestalo ti argumenata, tj. supljih prica plasiranih od strane kvazi medija "biznismena" Selimovicabrucos7 wrote:Fahro jesi li to ti?Blobi wrote:1) Ne citam novine, nemam vremena za to.brucos7 wrote:Blobi, hajde malo prestani citati Avaz i pitaj svoga "gazdu" Fahru kako je dosao sa platom od 1.300 KM (prijavljenu) do miliona ili da li ga jos boli glava od pada prije tri godine kod Saje na vikendici. Provjereno! Ili kako je pravio dilove sa Miskovice ili kako je otpustao ratne vojne invalide iz Avaza... ili kako je ukinuo OKO... ili sto je tek prije par mjeseci poceo da pise protiv Dodika... treba li jos?
2) Razne komisije, sto federalne, sto kantonalne, sto "drzavne" su se bavile tim pitanjem i nisu nasle nikakve neregularnosti. Na kraju krajeva, i ja, kao direktor i vecinski vlasnik firme imam prijavljenu platu u slicnom iznosu, zbog privatnih razloga - kad se budes bavio privatnim biznisom, saznaces zasto.
3) Radoncic ne otpusta radnike bez razloga. Sto je jos zanimljivije, Avazom upravlja rukovodstvo od povjerenja, ne sam Radoncic. Imam jako dosta prijatelja koji su zaposleni u Avazu (sto na bitnim, sto na sitnim pozicijama), i kojima plata nikad nije zakasnila, a doprinosi uplacivani redovno. Ti koji su otpusteni posao nisu radili kako treba ili nisu kompetentni. A i ja sam licno otpustio desetine ljudi koji su zabusavali ili radili nedovoljno dobro, tj. kontra interesa firme. Jesam li pogrijesio? Moja firma, mogu radit sta hocu - kapitalizam. Izbaci ideju o komunizmu iz glave, toga nema. Tj, nema hljeba za lezihljebovice vise.
Daj jos.
- don vito
#1073 Re: 60 MINUTA - All about
U ovoj fazi nije neocekivano razmjenjivanje udaraca izmedju SDA i SDP-a. Postoji veliki broj razocaranih biraca SDA koji su posluzili kao temelj za stvaranje SBB. Bilo kakvo razumijevanje SDP-a za SDA sve te birace bi odvelo Fahri. Ovako se SDP i SBB pljuvanjem po SDA bore za naklonost tih biraca.
Sve opcije za postizborno koaliranje su otvorene ali ja ipak tipujem na SDA-SBiH-SBB bez SDP-a. Jednostavno su suvise ovisni jedni o drugima, i SDA i SBiH se stalno pljuju pred izbore a nakon izbora ulaze u koaliciju. Ovaj put u stadu ce biti i treci coban (SBB) koji ce vratiti ovcice koje su izgubljene zadnjih nekoliko mjeseci iz veceg stada (SDA-SBiH).
Sve opcije za postizborno koaliranje su otvorene ali ja ipak tipujem na SDA-SBiH-SBB bez SDP-a. Jednostavno su suvise ovisni jedni o drugima, i SDA i SBiH se stalno pljuju pred izbore a nakon izbora ulaze u koaliciju. Ovaj put u stadu ce biti i treci coban (SBB) koji ce vratiti ovcice koje su izgubljene zadnjih nekoliko mjeseci iz veceg stada (SDA-SBiH).
-
goldenlily
#1074 Re: 60 MINUTA - All about
Blobi,lafe jes ti sigurno lik za koge se izdaješ?Blobi wrote:
Nositi uniformu Armije BiH, i nakon toga lizati guzu Dodiku, koji prakticno pobija sve za sto su se mnogi borili u ratu i bore se poslije rata, jednostavno nema logike. A ne treba mi Radoncic da bih shvatio da je Dodik neotesano djubre. Samo mi je drago sto je napokon jedan "nas" otvoreno progovorio i takvom sljamu kao sto je Dodik, odgovorio istom mjerom. Jednostavno sa Dodikom se ne moze politicki niti kulturno, samo sjekirama. Nista kurtoazija, nista "hihi pihi", samo ostro i sjekirom - onako kako drvosjeca moze da razumije. Go Fahro![]()
Dodik i priča o njemu je ništa drugo do jeftini populizam,Dodik je obična seoska lopuža koja je pođonila formulu drugih ublehaša kako narodu namazat oči i onda na miru bunariti.Tako da svak ko se u ozbiljnoj priči uzme tog levata je jeftina popularista koji hoće mandat naguzove.Vjerovatno da bi radio isto ko i Doxy.Tako lafe,nemoj da vjeruješ svakoj predstavi loše naštimanoj...
-
goldenlily
#1075 Re: 60 MINUTA - All about
...
Last edited by goldenlily on 21/09/2010 00:02, edited 1 time in total.