Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Business Man

#1051 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Business Man »

Ako nekoga zanima, prodajem Nokiu C6, orginal pakovanje, potpuno nova, nekorištena. Kupljena u Shoppingu na Grbavici (ZM Mobile). Platio 350 KM, imam račun i garanciju. Dao bih za 300 KM fiksno.

Prodajem je jer su mi iskrsli ne mali troškovi na autu i prinuđen sam. A taman sam se bio nameračio da instaliram Garmin i ostalo... :sad:

Eto. Nekom ovo može biti super prilika da jeftino dođe do extra mobitela. Javite se na PP.
CoLLo

#1052 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by CoLLo »

EE ovako ... Planiram kupiti mobitel u univerzalnomm..Neki "polovnjakk" ..Dvoumim sam se izmedju samsung f480 ,samsung i900 omnie i lg ku990... Pa ako imate iskustava sa ovom radnjom ili mobitelima pls odgovoriteee..:D
Business Man

#1053 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Business Man »

CoLLo wrote:EE ovako ... Planiram kupiti mobitel u univerzalnomm..Neki "polovnjakk" ..Dvoumim sam se izmedju samsung f480 ,samsung i900 omnie i lg ku990... Pa ako imate iskustava sa ovom radnjom ili mobitelima pls odgovoriteee..:D
Iskustva sa radnjom su odlična, kupio sam masu mobitela tamo. A što ne bi kupio Nokiu C6 :wink:
Qler

#1054 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

c6 nije nesto, ali je taj samsung katastrofa. Nokia c6-01 je super.
zateznistub

#1055 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

CoLLo wrote:EE ovako ... Planiram kupiti mobitel u univerzalnomm..Neki "polovnjakk" ..Dvoumim sam se izmedju samsung f480 ,samsung i900 omnie i lg ku990... Pa ako imate iskustava sa ovom radnjom ili mobitelima pls odgovoriteee..:D
Za te polovnjake bjezi od univerzalno!
Imas nedeljom auto pijacu i razgledaj sta ljudi nude sigurno ces naci nesto a sigurno jeftinije od njih a imaces i garanciju.
agent_zero

#1056 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Kolegi u Univerzalno neki dan probali prodati polovan pod nov. Uzimao je neku Nokiu sa Belle i naravno tražio da ga upale, on ukucao kod za lifetimer, kad tamo preko 2h razgovora na mobitelu. I ovi se ko fol stali ibretiti, kolega samo preko vrata.
febo_acm

#1057 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

agent_zero wrote:Kolegi u Univerzalno neki dan probali prodati polovan pod nov. Uzimao je neku Nokiu sa Belle i naravno tražio da ga upale, on ukucao kod za lifetimer, kad tamo preko 2h razgovora na mobitelu. I ovi se ko fol stali ibretiti, kolega samo preko vrata.
I kod mene slična stvar. Zamolio me rođak da mu kupim mobitel i ja regularno odem, platim i odnesem mu. Nisam palio mobitel. Zove me kasnije rođak i govori ima na mobitelu poruka od prije 20 dana. Odem, pogledam i stvarno tako. Doveo sam sebe u jako nezgodnu situaciju i sad mi još samo treba da mi po familiji pričaju kako podvaljujem polovne telefone.
zateznistub

#1058 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

AMD wrote:
agent_zero wrote:Kolegi u Univerzalno neki dan probali prodati polovan pod nov. Uzimao je neku Nokiu sa Belle i naravno tražio da ga upale, on ukucao kod za lifetimer, kad tamo preko 2h razgovora na mobitelu. I ovi se ko fol stali ibretiti, kolega samo preko vrata.
I kod mene slična stvar. Zamolio me rođak da mu kupim mobitel i ja regularno odem, platim i odnesem mu. Nisam palio mobitel. Zove me kasnije rođak i govori ima na mobitelu poruka od prije 20 dana. Odem, pogledam i stvarno tako. Doveo sam sebe u jako nezgodnu situaciju i sad mi još samo treba da mi po familiji pričaju kako podvaljujem polovne telefone.
LJUDI, vas kao da neko za nos vuce u taj univerzalno.
Mobilmanix

#1059 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

Dobar marketing
zateznistub

#1060 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Mobilmanix wrote:Dobar marketing
Loša roba! :-)
new_york

#1061 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by new_york »

A koji je to kod ako se moze znati?
Mr. Brightside

#1062 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mr. Brightside »

new_york wrote:
*#92702689#
arminovski10

#1063 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by arminovski10 »

univerzlano :) :sax:
new_york

#1064 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by new_york »

Mr. Brightside wrote:
new_york wrote:
*#92702689#
A jel to samo za nokia mobitele ili sve?
Qler

#1065 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Samo nokia.
agent_zero

#1066 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Ja ne znam ima li neki sličan fazon da se kod androida i wp7 prikaže stvarni lifetimer.

Zna li neko?
new_york

#1067 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by new_york »

Da to bi bilo super kad bi moglo i kod drugih mobitela osim nokie.
AmoK

#1068 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by AmoK »

agent_zero wrote:Ja ne znam ima li neki sličan fazon da se kod androida i wp7 prikaže stvarni lifetimer.

Zna li neko?
Ko Androida moze na Samsungu samo.
kojeime

#1069 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by kojeime »

Kako kod Samsunga? Ja sam malo trazio po internetu i nisam nasao, pa ako znas, mozes li reci kako?
Hamzza

#1070 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Hamzza »

Htio sam otvoriti novu temu sa pitanjem "U kojim prodavnicama u Sarajevu mogu kupiti zaista nov i originalan mobitel HTC Desire Z sa fabričkom garancijom".

Međutim, vidim da vrlo slična tema već postoji, ali pošto ima 44 stranice poruka, ne čita mi se to sve da nađem potencijalni odgovor.

Dakle,
U kojim prodavnicama u Sarajevu mogu kupiti zaista nov i originalan mobitel HTC Desire Z sa fabričkom garancijom?

U BH Telecomu ih je bilo, ali su bili skupi (isplativi su bili samo ako imaš MAXI 50 pretplatu i obavežeš se na dvije godine). Međutim, u BH Telecomu ih nema već 3-4 mjeseca i neće ih u dogledno vrijeme ni biti.

S druge strane, postoji nekoliko ovih prodavnica gdje prodaju ove mobitele (nove ili polovne) sa šest mjeseci garancije. Pošto HTC fabrički daje godinu dana garancije, ovo ukazuje da ti telefoni ili nisu novi, ili da su novi ali isporučeni nekim lijevim kanalima, ili da su prepravljani mobiteli od stranih telekom operatera.
febo_acm

#1071 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Pogledaj Fontele, daju 2 godine garancije.
Mobilmanix

#1072 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mobilmanix »

Hamzza wrote:Htio sam otvoriti novu temu sa pitanjem "U kojim prodavnicama u Sarajevu mogu kupiti zaista nov i originalan mobitel HTC Desire Z sa fabričkom garancijom".

Međutim, vidim da vrlo slična tema već postoji, ali pošto ima 44 stranice poruka, ne čita mi se to sve da nađem potencijalni odgovor.

Dakle,
U kojim prodavnicama u Sarajevu mogu kupiti zaista nov i originalan mobitel HTC Desire Z sa fabričkom garancijom?

U BH Telecomu ih je bilo, ali su bili skupi (isplativi su bili samo ako imaš MAXI 50 pretplatu i obavežeš se na dvije godine). Međutim, u BH Telecomu ih nema već 3-4 mjeseca i neće ih u dogledno vrijeme ni biti.

S druge strane, postoji nekoliko ovih prodavnica gdje prodaju ove mobitele (nove ili polovne) sa šest mjeseci garancije. Pošto HTC fabrički daje godinu dana garancije, ovo ukazuje da ti telefoni ili nisu novi, ili da su novi ali isporučeni nekim lijevim kanalima, ili da su prepravljani mobiteli od stranih telekom operatera.

Agram Servis iz mostara ovlasteni zastupnik za HTC pa kod njih je sve originalno isto kao i sto je originalna cijena ;)
quarterback

#1074 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

Ja sam svoj zadnji mobitel kupio u fontele samo budi oprezan i nemoj zuriti, pricaj sa njima, vidi ponudu, uporedi, razmisli pa tek onda djeluj.
TaRaGa

#1075 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by TaRaGa »

Mobilion wrote:Sto se tice problema sa Wi-Fi, ova tema nema nikakve veze sa tim.
Sto se tice trzista telefona u nasoj zemlji, to je prilicno jasna stvar.
Prije par godina prodavnice mobitela su kupovale od svercera koji su donosili iste iz EU. U zadnje vrijeme, dogodila se jedna promjena, zbog slabe kupovne moci prodavnice mobitela su smanjile kupovinu mobitela od svercera, tako da su sverceri po skoro istim cijenama po kojim prodaju prodavnicama, poceli prodavati mobitele direktno krajnjim kupcima.
U pocetku to nije bilo tako izrazeno, ali, posto nije bilo nikakvih sankcija od strane drzave, poceli su to da rade preko internet stranica i preko PIK-a. Tako mozemo da vidimo na djelu nesmetan milionski sverc mobitela npr. na univerzalno.com i Skaytec na PIK-u i da ne nabrajam vise. Pitanje je da li je to slucajnost ili ti ljudi imaju neku pozadinu, pa mogu preko interneta neometano prodavati toliki broj mobitela bez problema?
U ovoj drzavi svi pomalo svercaju, ali to nije problem kada je u maloj mjeri. Ali, svercovati milione i jos se reklamirati na svim medijima, to za mene nije normalno. Ili su ti ljudi toliko glupi ili imaju politicku potporu, nesto od toga jest.
Pitanje je vise za SIPA-u i Upravu za indirektno oporezivanje.
Pa pogledajte samo razliku u cijeni mobitela za gotovinu i ako placate karticom, od 250 do 400 KM i jos serbez navedu cijenu sa i bez PDV-a npr. galaxy S2 je 1050 KM sa PDV-om ako placas karticom a za gotovinu je 735 KM odnosno 315 EUR sto znaci da je 610 KM bez PDV-a. Ko je BA lud tu?!? Drugo univerzalno.com je samo ime web sajta i nista drugo, na racunu ce ti pisati, ako ga dobijes, s.t.r. ZM Mobile, znaci samostalna trgovinsa radnja a covjek serbez reklamira Veleprodaju i pogodnosti za firme? Nije u sistemu PDV-a jer s.t.r. nema tu obavezu ako ne prijavi promet veci od 50.000 KM godisnje. A da ne pricamo o servisu i garanciji... ljudi dobro otvorite oci od koga i sta kupujete
Post Reply