Licno, ne mogu "iskljuciti" emocije i pisati o ovim neredima. Daleko je ovo od huliganstva ,u pravom smislu i definiciji.Huliganstvo se veze za socijalnom potrebom da pripadash NEKOM,nadjesh svoje mjesto NEGJE u nekoj navijackoj grupaciji. Organizovani kriminal obicno "zaposhljava" odredjene huligane da odrade prljave poslove, skrenu paznju .Za protu-uslugu obicno je novcana naknada i obezbjedjivanje advokata." Huliganstvo". narocito u ovom slucaju, nema veze sa huliganstvom. Svima je jasno da su dogadjaji povezani sa ubistvom Vedrana, nefunkcinalnoshcu onih koji su trebali da kazne pocinioca ubistva ,deshavanjima u klubu..Ipak svi koji su ucestvovali u udaranju redara i policije MORAJU snositi odgovornost za to. a isto tako MORAJU snositi odgovornost i svi oni pripadnici policije koji su prekoracili ovlashtenja.
Zivim 17 god u Londonu ,nisam fan ni jednog kluba (dzaba im sve "bordo boja najdraza na svijetu") .Na utakmice idem cesto ( ako se dodje do karte). Nisam u policiji (imao sam "znacku"

) ali sam nekoliko godina radio pri/ za New Scotland Yard i imam nekog iskustva sa tim i slicnim slucajevima.
@hrasno, @marashino, vi bi se vjerovatno neprijatno iznenadili kada bi vidjeli tretman koji bi dobili huligani a koji policajci..(svako svoje dupe cuva pazi) pare koje policija dobiva od poreznika ne zele da se troshe za sitne stvari. Najcesci izgovor "to su huligani uradili" je pokrice za organizovani kriminal, korupciju policije. Izmjedju ostalih, tako padaju "nepodobni" shefovi pojedinih odsjeka u policiji..
Na kraju, jedino mi nije zao shto se krenulo sa rushenjem neceg sht se zove stadin, odgovorni u drzavi, savezu, gradu...ne mogu evo 15 godina napraviti uslovan stadion, da se ne brukamo u Evropi kada gostuju reprezentacije. Nema se ...sredstava

unishi, pokrade bagra drzavu pa ne mogu da "namaknu" za Koshevo,
Za sve su krivi navijaci "huligani" (u ovom slucaju moje "horde") sutra ce to biti "TM' ili "Robijashi"...
Najlakshe je po njima, iza njih nema ko da stoji...imaju samo svoja ledja za pendreke. Kriminalci imaju "ledja" po kojima policija NE SMIJE da udara... a vlast je vlast, gdje cesh na nju
Svaka cast drzavi koja je rijeshila sve ostale probleme i u kojoj su huligani najveci problem ...