Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
-
nigdje.nikog
#1051 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
OVO JE BILO ZESTOKO
@hamza
ne daj se i ne kloni duhom, ima nas jos mnogo koji razmisljamo kao ti i koji se osjecamo jednako ponizenim ovim samarima koje nam ove zvijeri, podrzane korumpiranom vlascu svakodnevno opaljuju.
Sta mislis da im pocnemo uzvracati istom mjerom.
Ja sam za....
@hamza
ne daj se i ne kloni duhom, ima nas jos mnogo koji razmisljamo kao ti i koji se osjecamo jednako ponizenim ovim samarima koje nam ove zvijeri, podrzane korumpiranom vlascu svakodnevno opaljuju.
Ja sam za....
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1052 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
@Hamza, ... sve dok postoje ljudi koji razmisljaju tako zrelo i bistro kao ti, ... vrijedi se boriti i istrajati.
Glavu gore, ... imas zbog cega.
Glavu gore, ... imas zbog cega.
- nineinchnails
#1053 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ja sam ZAnigdje.nikog wrote:OVO JE BILO ZESTOKO
@hamza
Ja sam za....
- Johnny071
#1054 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
svaka cast na postu na sabranoj glavi i na strpljenju i znanju da ga napises u tom obliku, vecina je nas prezivjela rat mladji ili stariji i jos veca vecina je izgubila drage clanove porodice/familije u tom ratu... i svi ti zivoti da bi neko sada nesto ovako mogao da radi ? naravno da ne moze tako, i treba uzvratiti, istom mjerom ? naravno, i jos gore, posto se ovo desava dugo dugo vremena, jedini nacin za to je da se narod digne na noge, ljudi molim vas, izadjite na protest i pokazite da vam nije svejedno, ni radi vas samih, ni radi vasih najblizih, ni radi onih koji su svoje zivote dali da bi mi danas imali svoju slobodu, ali ne ovakvu slobodu pod nevidljivim okovima lazi, spletki i manipulacija "mocnika" nego slobodu za koju su se borili... nemojte dozvoliti da se ovakve stvari desavaju, izadjite i pokazite to, dokle god se to ne desi, ne mozemo im nista, to je jedini nacin.
- amrica
#1055 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
@hamza, svaka cast na postu.
@johnny, kada i gdje?
@johnny, kada i gdje?
- sinus
#1056 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Malo ću off:
Pošto nema tema Centralni Zatvor ja bih samo da onako površinski kažem, odnosno pitam da li je neko slućajno gledao jučerašnju emisiju CZ u kojoj su gostovali Nerin Dizdar i Brano Jakubović...I kada pred kraj emisije se javlja neki profesor iz Stoca...da bi oni onda pustili prilog u kojem taj isti profesor tjera ekipu emisije hayd u park iz dvorišta škole i prijeti im...govori kako će ih nabiti tri metra nogom u guzicu iz dvorišta škole...pa šta oni misle ako su iz Sarajeva da su face...Pa ih pita znaju li oni gdje su došli ( neka svako razluči šta je time htio da kaže)...
Evo link ako neko želi da pogleda emisiju
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/cz2008/cz090423.rm
Sve ovo pišem iz razloga što hoću da povučem paralelu između kriminalca i ovog profesora...Odnosno kada se jedan profesor u školi ovako ponaša i samo što se nije potukao sa ekipom FTV i kada im se svašta nagovorio...šta onda da pčekujemo od kriminalaca koji su kao Tasim...
Odosmo mi svi u na žalost PM kako je krenulo...
Pošto nema tema Centralni Zatvor ja bih samo da onako površinski kažem, odnosno pitam da li je neko slućajno gledao jučerašnju emisiju CZ u kojoj su gostovali Nerin Dizdar i Brano Jakubović...I kada pred kraj emisije se javlja neki profesor iz Stoca...da bi oni onda pustili prilog u kojem taj isti profesor tjera ekipu emisije hayd u park iz dvorišta škole i prijeti im...govori kako će ih nabiti tri metra nogom u guzicu iz dvorišta škole...pa šta oni misle ako su iz Sarajeva da su face...Pa ih pita znaju li oni gdje su došli ( neka svako razluči šta je time htio da kaže)...
Evo link ako neko želi da pogleda emisiju
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/cz2008/cz090423.rm
Sve ovo pišem iz razloga što hoću da povučem paralelu između kriminalca i ovog profesora...Odnosno kada se jedan profesor u školi ovako ponaša i samo što se nije potukao sa ekipom FTV i kada im se svašta nagovorio...šta onda da pčekujemo od kriminalaca koji su kao Tasim...
Odosmo mi svi u na žalost PM kako je krenulo...
- Johnny071
#1057 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
PROTESTI: SUBOTA 25.04.2009. u 12:00h ISPRED ZGRADE PREDSJEDNISTVA
ispred glavnog ulaza! ne prekoputa, ne sastrane, ispred glavnog ulaza!
usput, za gospodu iz MUPa koji ovo citaju pa su na proslo okupljanje poslali policajce da legitimisu "organizatora", pa je policija maltretirala curu jednu dok ja nisam prisao i dao licnu kartu.
ocigledno vam treba zrtveno janje za nesto, pa da opet nebi dolazili u situaciju da maltretirate ljude, evo vam ovdje podaci.
ispred glavnog ulaza! ne prekoputa, ne sastrane, ispred glavnog ulaza!
usput, za gospodu iz MUPa koji ovo citaju pa su na proslo okupljanje poslali policajce da legitimisu "organizatora", pa je policija maltretirala curu jednu dok ja nisam prisao i dao licnu kartu.
ocigledno vam treba zrtveno janje za nesto, pa da opet nebi dolazili u situaciju da maltretirate ljude, evo vam ovdje podaci.
Last edited by Johnny071 on 24/08/2021 19:23, edited 2 times in total.
-
Richard Peti
- Mikado
#1059 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Narod (vecina) mora shvatiti da je on poslodavac politicara i da su politicari njegove sluge a ne ljudi Bogom dani da budu vodje - Kad to udje nasem narodu u glavu onda ce se stvari pocet mijenjat. Narod daje vlast, narod je moze i uzeti!Johnny071 wrote:svaka cast na postu na sabranoj glavi i na strpljenju i znanju da ga napises u tom obliku, vecina je nas prezivjela rat mladji ili stariji i jos veca vecina je izgubila drage clanove porodice/familije u tom ratu... i svi ti zivoti da bi neko sada nesto ovako mogao da radi ? naravno da ne moze tako, i treba uzvratiti, istom mjerom ? naravno, i jos gore, posto se ovo desava dugo dugo vremena, jedini nacin za to je da se narod digne na noge, ljudi molim vas, izadjite na protest i pokazite da vam nije svejedno, ni radi vas samih, ni radi vasih najblizih, ni radi onih koji su svoje zivote dali da bi mi danas imali svoju slobodu, ali ne ovakvu slobodu pod nevidljivim okovima lazi, spletki i manipulacija "mocnika" nego slobodu za koju su se borili... nemojte dozvoliti da se ovakve stvari desavaju, izadjite i pokazite to, dokle god se to ne desi, ne mozemo im nista, to je jedini nacin.
- Real Khan
#1061 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
@Hamza_sa, brate moj po oružju... Nemoj ni pomišljati, ni u podsvijesti nemoj imati ideju o samoubistvu. Nemoj da ovim tasimima, gašijima, šajama i drugim jadovima činiš uslugu i olakšavaš im "posao". Nemoj brate u inat! Ja na ovakve scene reagujem na sasvim drugačiji način - ja ne razmišljam o samoubistvu nego o samoodbrani... Glavu gore i ne dozvoli ovim kokošarima da dižeš ruku na sebe. Imamo mi na koga dići ruku, zar ne...hamza_sa wrote:Pokusavao sam u ovih par dana da se javim po pitanju ove teme, ali kad god bih poceo da pisem nedostajalo mi je rijeci. Nedostajalo mi je da objasnim kako se osjecam i da kazem sta mislim o ovome svemu.
Nazalost, napokon sam shvatio da sam oboren na koljena i da jos veoma malo fali da licem ljubim zemlju. Medjutim to sebi necu dozvoliti i radije cu pociniti samoubistvo. Bolje i to, nego da dozivim posljednju fazu omalovazavanja i ponizavanja.
1992. godine imao sam 19 godina. Nisam imao razmisljanja treba li se suprostaviti agresiji. Ne zarad nekih prica i obecanja, nego zato sto je bila u pitanju opstojnost Bosne i Hercegovine i svih njenih gradjana. U svoj toj nesebicnoj predanosti mojoj domovini, ranjavan sam 5 puta. Sto teze, sto lakse.
27.06.1992. godine je datum kada sam tesko ranjen. Sasjekao me je rafal od 19 metaka i pogodjena sam od glave do stopala. Nastupili su dani borbe za moj zivot. Zahvaljujuci Bogu i doktorima bio sam spasen. Jedna od najcrnjih prognoza doktora u vezi tog ranjavanja, je bila da vjerovatno necu moci imati djece, jer sam imao teske ozljede stomacne supljine, pa je doslo povreda i nekih zlijezda. Ja sam se samo nasmijao, a kroz glavu mi je prostrujalo: "Halal za Bosnu!". Tako i bi. 1994. godine sam se ozenio i nisam mogao imati djete sve do 2005. godine, kada sam ga dobio samo Bozijom voljom, jer se nisam lijecio.
Medjutim, danas su dosla vremena kada se kajem i zalim. Dosla su vremena kada od one Bosne i Hercegovine, za koju sam bio spreman i zivot da dam, nema nista. Ne nemojte me pogresno shvatiti. Ne trebaju meni hvalospjevi, ne treba mi ni ova invalidnina, ne treba mi ni stan, ni auto. Meni treba moja zemlja. Zemlja u kojoj cu vidjeti da se djeca slobodno igraju, da im roditelji idu na posao, posteno zaradjuju plate i tim novcem ispunjavaju svojoj djeci zelje. Zemlja u kojoj ce se kriminalci bojati policije, a ne obratno. Zemlja u kojoj ce politicari na vlasti biti birani po sposobnosti, a ne po podobnosti. Zemlja u kojoj ce ti isti politicari vise brinuti o blagostanju naroda, nego o svom licnom prosperitetu. Itd. itd..
Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.
- piupiu
#1062 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
"Moramo graditi tvornice lijevom rukom,Mikado wrote:Narod daje vlast, narod je moze i uzeti!Johnny071 wrote: izadjite i pokazite to, dokle god se to ne desi, ne mozemo im nista, to je jedini nacin.
drzati pusku u desnoj, a s obje noge gaziti crve!",
rece jednom stari revolucionar Che ...
Veliki pozdrav Hamzi! Glavu gore!
-
VjecitiStudent
#1063 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
dzemmo wrote:Johnny071 wrote:PROTESTI: SUBOTA 25.04.2009. u 12:00h ISPRED ZGRADE PREDSJEDNISTVA
ispred glavnog ulaza! ne prekoputa, ne sastrane, ispred glavnog ulaza!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
I'll Be There!!!
![]()
![]()
I pamet u glavu ovog puta, treba odabrati pravu i najodgovorniju metu.
- black
#1064 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Real Khan wrote:@Hamza_sa, brate moj po oružju... Nemoj ni pomišljati, ni u podsvijesti nemoj imati ideju o samoubistvu. Nemoj da ovim tasimima, gašijima, šajama i drugim jadovima činiš uslugu i olakšavaš im "posao". Nemoj brate u inat! Ja na ovakve scene reagujem na sasvim drugačiji način - ja ne razmišljam o samoubistvu nego o samoodbrani... Glavu gore i ne dozvoli ovim kokošarima da dižeš ruku na sebe. Imamo mi na koga dići ruku, zar ne...hamza_sa wrote:Pokusavao sam u ovih par dana da se javim po pitanju ove teme, ali kad god bih poceo da pisem nedostajalo mi je rijeci. Nedostajalo mi je da objasnim kako se osjecam i da kazem sta mislim o ovome svemu.
Nazalost, napokon sam shvatio da sam oboren na koljena i da jos veoma malo fali da licem ljubim zemlju. Medjutim to sebi necu dozvoliti i radije cu pociniti samoubistvo. Bolje i to, nego da dozivim posljednju fazu omalovazavanja i ponizavanja.
1992. godine imao sam 19 godina. Nisam imao razmisljanja treba li se suprostaviti agresiji. Ne zarad nekih prica i obecanja, nego zato sto je bila u pitanju opstojnost Bosne i Hercegovine i svih njenih gradjana. U svoj toj nesebicnoj predanosti mojoj domovini, ranjavan sam 5 puta. Sto teze, sto lakse.
27.06.1992. godine je datum kada sam tesko ranjen. Sasjekao me je rafal od 19 metaka i pogodjena sam od glave do stopala. Nastupili su dani borbe za moj zivot. Zahvaljujuci Bogu i doktorima bio sam spasen. Jedna od najcrnjih prognoza doktora u vezi tog ranjavanja, je bila da vjerovatno necu moci imati djece, jer sam imao teske ozljede stomacne supljine, pa je doslo povreda i nekih zlijezda. Ja sam se samo nasmijao, a kroz glavu mi je prostrujalo: "Halal za Bosnu!". Tako i bi. 1994. godine sam se ozenio i nisam mogao imati djete sve do 2005. godine, kada sam ga dobio samo Bozijom voljom, jer se nisam lijecio.
Medjutim, danas su dosla vremena kada se kajem i zalim. Dosla su vremena kada od one Bosne i Hercegovine, za koju sam bio spreman i zivot da dam, nema nista. Ne nemojte me pogresno shvatiti. Ne trebaju meni hvalospjevi, ne treba mi ni ova invalidnina, ne treba mi ni stan, ni auto. Meni treba moja zemlja. Zemlja u kojoj cu vidjeti da se djeca slobodno igraju, da im roditelji idu na posao, posteno zaradjuju plate i tim novcem ispunjavaju svojoj djeci zelje. Zemlja u kojoj ce se kriminalci bojati policije, a ne obratno. Zemlja u kojoj ce politicari na vlasti biti birani po sposobnosti, a ne po podobnosti. Zemlja u kojoj ce ti isti politicari vise brinuti o blagostanju naroda, nego o svom licnom prosperitetu. Itd. itd..
Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.
-
salter071
#1065 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
NIPOSTO HAMZA DIZATI RUKU NA SEBE! To bi i htijeli. Samo bi im olaksao savjest, jer bi to ucinio sam, tako da bi mogli reci da su njima ruke ciste. Nece nicija do zore, ne boj se hamza prijatelju i drzi se. Ima nas jos. Nisi sam. Cuvaj se hamzablack wrote:Real Khan wrote:@Hamza_sa, brate moj po oružju... Nemoj ni pomišljati, ni u podsvijesti nemoj imati ideju o samoubistvu. Nemoj da ovim tasimima, gašijima, šajama i drugim jadovima činiš uslugu i olakšavaš im "posao". Nemoj brate u inat! Ja na ovakve scene reagujem na sasvim drugačiji način - ja ne razmišljam o samoubistvu nego o samoodbrani... Glavu gore i ne dozvoli ovim kokošarima da dižeš ruku na sebe. Imamo mi na koga dići ruku, zar ne...hamza_sa wrote:Pokusavao sam u ovih par dana da se javim po pitanju ove teme, ali kad god bih poceo da pisem nedostajalo mi je rijeci. Nedostajalo mi je da objasnim kako se osjecam i da kazem sta mislim o ovome svemu.
Tasim Kucevic jeste opalio, onoj nesretnoj zeni, samar. Jeste joj nanio i fizicku i dusevnu bol. Jeste uradio sve ono sto ste ispisali u svojim postovima. Ali nije on kao persona problem. U ovom slucaju Tasim Kucevic je bio personifikacija nase vlasti, a nesretna gospodja nas samih. "Tasim Kucevic" je opalio i meni samar. Bacio me je na koljena. Nemam niti snage niti moci da mu se suprostavim. Rado bih to uradio, ali sam bolestan. Medjutim, jedino u sta sam siguran, je to da mu necu dozvoliti da licem ljubim zemlju. Necu mu dozvoliti da svojim urinom sapere moju krv sa bosanske zemlje. Radije cu pociniti suicid.bash tako bracho po oruzju, ako smo mogli fatati cetnike po shumi ne treba dozvoliti da nas svaki shljam gazi, iako mi je dosta svega, uvijek cu stati uz ovakve ljude
- Johnny071
#1066 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
PROTESTI: SUBOTA 25.04.2009. u 12:00h ISPRED ZGRADE PREDSJEDNISTVA
ispred glavnog ulaza! ne prekoputa, ne sastrane, ispred glavnog ulaza![/quote]
ispred glavnog ulaza! ne prekoputa, ne sastrane, ispred glavnog ulaza![/quote]
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1067 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Ako se vec organizuju protesti ne treba samo ostati na forumu,treba izaci i u druge medije poslati obavjestenaj ,pozive i slicno. 
- Johnny071
#1068 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
ovim putem apelujemo i na gospodu Marija i Darija Simica, vlasnike portala Sarajevo-x.com da obavjeste narod putem svog web portala o ovome... hajde, uradite i vi nesto za nas, radi nas vam je stranica najposjecenija te imate najposjeceniji forum... oduzite se ljudima barem malo.
-
fixer
#1069 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
mozemo li samo na brzinu cujemo cilj protesta?Johnny071 wrote:ovim putem apelujemo i na gospodu Marija i Darija Simica, vlasnike portala Sarajevo-x.com da obavjeste narod putem svog web portala o ovome... hajde, uradite i vi nesto za nas, radi nas vam je stranica najposjecenija te imate najposjeceniji forum... oduzite se ljudima barem malo.
- Arc_Angel
#1070 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Slažem se za proteste.
samo moramo kamere da ponesemo da sve to snimamo iz svih uglova i da oni koji budu u prvim redovima uvijek budu u kadru, jer ako su djevojčicu maltretirali mislim da će biti spremani na sve pa čak i na brutalnost nad građanima.
samo kad bismo imali nekoga u policiji da mozemo saznati koji će ljudi biti raspoređeni taj dan pa da zamolimo njihove roditelje braće sestre supružnike da nam se pridruže da bi smo spriječili incidente i da nas ova vlast neokarakteriše kao teroriste što je nažalost vrlo moguće.

samo moramo kamere da ponesemo da sve to snimamo iz svih uglova i da oni koji budu u prvim redovima uvijek budu u kadru, jer ako su djevojčicu maltretirali mislim da će biti spremani na sve pa čak i na brutalnost nad građanima.
samo kad bismo imali nekoga u policiji da mozemo saznati koji će ljudi biti raspoređeni taj dan pa da zamolimo njihove roditelje braće sestre supružnike da nam se pridruže da bi smo spriječili incidente i da nas ova vlast neokarakteriše kao teroriste što je nažalost vrlo moguće.
- Arc_Angel
#1071 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
fixer wrote:mozemo li samo na brzinu cujemo cilj protesta?Johnny071 wrote:ovim putem apelujemo i na gospodu Marija i Darija Simica, vlasnike portala Sarajevo-x.com da obavjeste narod putem svog web portala o ovome... hajde, uradite i vi nesto za nas, radi nas vam je stranica najposjecenija te imate najposjeceniji forum... oduzite se ljudima barem malo.
nemoj me pogrešno shvatiti ali zar nam zasita više nakon svega treba cilj da bi protetovali.
evo cilj nam je da stvorimo kritičnu masu i da oborimo vladu i da se raspišu prijevremeni izbori, i ako ti novoizabrani za pola godine nepoprave situaciju u generalu opet ih obarati
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1072 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
Obicno u takvim slucajevima dovedu policajce iz drugih kantona...ili opcina...Arc_Angel wrote:Slažem se za proteste.
![]()
![]()
![]()
kad je bio najavljeni skup pred zgradom kantona, u prvom redu prepoznah svog nekadasnjeg kolegu iz srednje skole, koji radi u PU ILIDZA...
-
fixer
#1073 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
meni ne treba cilj, ja znam koji je moj. ali treba nam neka tema protesta.Arc_Angel wrote:fixer wrote:mozemo li samo na brzinu cujemo cilj protesta?Johnny071 wrote:ovim putem apelujemo i na gospodu Marija i Darija Simica, vlasnike portala Sarajevo-x.com da obavjeste narod putem svog web portala o ovome... hajde, uradite i vi nesto za nas, radi nas vam je stranica najposjecenija te imate najposjeceniji forum... oduzite se ljudima barem malo.
nemoj me pogrešno shvatiti ali zar nam zasita više nakon svega treba cilj da bi protetovali.
evo cilj nam je da stvorimo kritičnu masu i da oborimo vladu i da se raspišu prijevremeni izbori, i ako ti novoizabrani za pola godine nepoprave situaciju u generalu opet ih obarati
- Arc_Angel
#1074 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
pa ništa onda mirci ako krenu na nas krenućemo i mi pa ako se gine neka se gine samo neka kamere snimaju i odma ireport CNN tako da ni ovi naši mediji neće smjeti da zaštopaju i zakažu nek cijeli svijet onda vidi.

- Arc_Angel
#1075 Re: Pred sudom BiH ošamario ženu!!!
hajmo onda napraviti temu-anketu na forumu, admini nam mogu pomoći da pošalju privatne poruke svim korisnicima.
da pitmo ljude ovdje kome je u ovoj državi dobro a kome nije
onima kojima je dobro neka sjede kući
onima koji nije potpisat ćemo se svi i idemo pozvacemo i sve nevladine organizacije i nema odustajanja i jednog jedinog pedlja

da pitmo ljude ovdje kome je u ovoj državi dobro a kome nije
onima kojima je dobro neka sjede kući
onima koji nije potpisat ćemo se svi i idemo pozvacemo i sve nevladine organizacije i nema odustajanja i jednog jedinog pedlja