Prirodno matematicki fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
chengaba

#1051 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by chengaba »

Industrialyzer wrote:A sta je sa Lelom , on mi se cini onako , pravo nezgodan :-D
Fino ti se i čini, ali riješi ti prvo te dvije godine, pa onda o njemu brini. :D ;-)
Industrialyzer

#1052 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

Opet ja :D Situacija je ovakva : Ja sam primljen kao samofinansirajuci student , na 11. mjestu sam bio. Na mom smjeru znam da ce jedna djevojka koja je primljena u redovne otici vani da studira i na mom smjeru ce ostati 9 redovnih. Eh sta ce se desiti sa tim jednim prazmin mjestom. Ko ce ga popuniti ? :-)
Elokventni

#1053 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Elokventni »

sumnjam da ce ti ko dat konkretan odgovor, mozda i hoce... najbolje otidji sam do faxa i raspitaj se...

po proceduri si primljen kao samofinansirajuci... da bi se upisao moras to napisati u index, a takav je i spisak na studentskoj. Dakle, kad predas papire za upis bit ce vec kasno, a oni ranije od tog upisa ne mogu ni znati da li je neko odustao od svog mjesta ili ne... sumnjam da ce ta djevojka koja je odustala, otici na fax i reci pomjerite liniju ja se necu upisivati, a i da ode pitanje je da li bi to uradila administracija fakulteta, jer boze moj pare vrte svijet.

nije ti neka velika pomoc ovo sto sam ti napisao, a nije ni sigurno ono sto si htio cuti...

sretno ;)
neo7

#1054 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by neo7 »

Jedno pitanje...zar fakultetu nije isto ako plati drzava za studenta, ili ako plati sam student,znaci njima svejedno ALI zbog konkursa ne mogu primiti taj i taj broj studenta u redovne ??!
Pri ovome mislim da redovne "sufinancira" drzava, tj da placa troskove, dok samofinansirajuci sami placaju...
Industrialyzer

#1055 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

Predao sam papire , ali upisni rok jos nije zavren , znaci ako ona ode , ostade jedno mjesto nepopunjeno :x i novac koji je namjenjen da se ona skoluje ide nekome drugom u administraciji. Nije to lijepo :x
minjonja

#1056 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Industrialyzer wrote:Opet ja :D Situacija je ovakva : Ja sam primljen kao samofinansirajuci student , na 11. mjestu sam bio. Na mom smjeru znam da ce jedna djevojka koja je primljena u redovne otici vani da studira i na mom smjeru ce ostati 9 redovnih. Eh sta ce se desiti sa tim jednim prazmin mjestom. Ko ce ga popuniti ? :-)
predaj molbu da ti popunis.
unlucky_

#1057 Help!

Post by unlucky_ »

zdravo.. zeljela bih da se prijavim na 2. rok na pmf (hemija- opsti smjer), ali tesko dolazim do informacija, svi govore neshto drugo, pa ako bi mi neko ko se razumije u to mogao objasniti kakav je to fax, kad je 2. rok, koliko kosta samofinansirajuci, jer sam cula da su na budzetu vec sve popunili :/...
Industrialyzer

#1058 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

Dzejla Idrizovic, prof. pedagogije
Kontakt telefon: + 387 33 250 498
Tel/fax: + 387 33 279 985
E-mail: [email protected]

1200KM ti kosta samofinansirajuci , a na ovaj gore broj mozes dobiti sve 100% provjerene info. ;-)
IceQueen

#1059 Re: Help!

Post by IceQueen »

unlucky_ wrote:zdravo.. zeljela bih da se prijavim na 2. rok na pmf (hemija- opsti smjer), ali tesko dolazim do informacija, svi govore neshto drugo, pa ako bi mi neko ko se razumije u to mogao objasniti kakav je to fax, kad je 2. rok, koliko kosta samofinansirajuci, jer sam cula da su na budzetu vec sve popunili :/...
Imas jos nekoliko mijesta na nastavnickom smjeru. Prve dvije godine su iste, a kasnije se mozes prebaciti na opsti smjer.
Druid

#1060 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Druid »

Industrialyzer wrote:A sta je sa Lelom , on mi se cini onako , pravo nezgodan :-D
prof. Lelo nije nezgodan, nego se treba malo početi navikavati na rad, red i disciplinu, što je malo teže kod svakog biologa XD. Big smile i big pozz na hodniku i ok si, dok ne dođete do 3. i 4. god. gdje vas čeka Etologija i Evolucija na kojima morate "biti na lopti" uvijek ;).
Druid

#1061 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Druid »

Sortis wrote:Koja je ta djevojka godina? Ako me kad u Avazu, how yes no, budu pitali koja me licnost fascinira da nju navedem :oops: . Nego, je li histologija preopsirna sto se tice gradiva ili je profesor zahtjevniji?
Histologija jeste težak predmet to niko ne spori, ali je težak samo zbog tempa predavanja i količine gradiva jer imaš i histologiju i embriologiju u jednom semestru, valja to sve što se kaže "svariti". Redovno učenje, ne mora se čovjek sada raspadati od bubanja nego onako, pomalo ponavljati ali REDOVNO. O prof. Šuški sve samo najbolje, kao i još o par prof. koji zaslužuju respekt. U 4. god. studiranja mi je predavao 2 predmeta i nikad problema ;)
ČiČke

#1062 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by ČiČke »

.
Last edited by ČiČke on 28/08/2011 14:58, edited 1 time in total.
sarajevomd

#1063 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by sarajevomd »

Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?

Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako :lol: :lol:
Wolfenstein

#1064 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Wolfenstein »

pa zna li iko kad pocinju predavanja?????????
Industrialyzer

#1065 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Industrialyzer »

19. septembra :thumbup:
Hunkar

#1066 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Hunkar »

sarajevomd wrote:Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?

Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako :lol: :lol:
minjonja

#1067 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

Hunkar wrote:
sarajevomd wrote:Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?

:lol: :lol: :thumbup:

da usput pozelim kolegama sretnu novu akademsku godinu :D
cyprus

#1068 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?

:-) :-)
LONGMAN

#1069 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by LONGMAN »

Sumnjam da niko ne zna, ali eto, za socijalu obezbijedjen socijalni rok, bice 23. Pa sretno svima :D
minjonja

#1070 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by minjonja »

brucosi, kakvi su vam utisci? :D
Sortis

#1071 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Sortis »

minjonja wrote:brucosi, kakvi su vam utisci? :D
Od pola 9 do pola 6 danas. Kazu posto je prvi dan da nas malo razonode :P
saga

#1072 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by saga »

cyprus wrote:Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?

Ja koga god na faxu pitala šta se dešava s nama kojima je ostao master rad niko veze nema... (ako na to ti misliš)
Nađem tek neki dan ovo
http://www.pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasn ... termin.pdf

To ga znači da obnavljam ako (hah, cuj ako) ne završim do kraja oktobra... ali je l' plaćam rad kao predmet nepoložen ili šta :s
Prošle godine su imali vremena do februara koliko se sjećam...
cyprus

#1073 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by cyprus »

saga wrote:
cyprus wrote:Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?

Ja koga god na faxu pitala šta se dešava s nama kojima je ostao master rad niko veze nema... (ako na to ti misliš)
Nađem tek neki dan ovo
http://www.pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasn ... termin.pdf

To ga znači da obnavljam ako (hah, cuj ako) ne završim do kraja oktobra... ali je l' plaćam rad kao predmet nepoložen ili šta :s
Prošle godine su imali vremena do februara koliko se sjećam...
Ma evo mi na geografiji pišemo molbe i dosađujemo gore dekanatu. Bilo bi dobro kad bi nam se i drugi odsjeci pridružili... Pošto (bar na našem odsjeku) nema teoretske šanse magistrirat do oktobra, jer sama procedura obično traje više mjeseci. A nije ni nama najjasnije jel 300 ili 400 KM. U svakom slučaju, nikome se to ne daje, pogotovo jer ne znam za šta dajemo... :-)

PS Čini mi se da su na ETF-u ukinuli rok za magistarski skroz
glup_ko_tocak

#1074 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by glup_ko_tocak »

A k'o da se neka odluka koja je donesena na ovom fakultetu ispostovala, i prethodnih godina je bilo svakakvih odluka, pa nista od toga nije bilo, samo lagano :zzzz: :thumbup:
Kinaski

#1075 Re: Prirodno matematicki fakultet

Post by Kinaski »

.
Last edited by Kinaski on 20/10/2011 19:55, edited 4 times in total.
Post Reply