Fino ti se i čini, ali riješi ti prvo te dvije godine, pa onda o njemu brini.Industrialyzer wrote:A sta je sa Lelom , on mi se cini onako , pravo nezgodan
Prirodno matematicki fakultet
- chengaba
#1051 Re: Prirodno matematicki fakultet
- Industrialyzer
#1052 Re: Prirodno matematicki fakultet
Opet ja
Situacija je ovakva : Ja sam primljen kao samofinansirajuci student , na 11. mjestu sam bio. Na mom smjeru znam da ce jedna djevojka koja je primljena u redovne otici vani da studira i na mom smjeru ce ostati 9 redovnih. Eh sta ce se desiti sa tim jednim prazmin mjestom. Ko ce ga popuniti ? 
-
Elokventni
#1053 Re: Prirodno matematicki fakultet
sumnjam da ce ti ko dat konkretan odgovor, mozda i hoce... najbolje otidji sam do faxa i raspitaj se...
po proceduri si primljen kao samofinansirajuci... da bi se upisao moras to napisati u index, a takav je i spisak na studentskoj. Dakle, kad predas papire za upis bit ce vec kasno, a oni ranije od tog upisa ne mogu ni znati da li je neko odustao od svog mjesta ili ne... sumnjam da ce ta djevojka koja je odustala, otici na fax i reci pomjerite liniju ja se necu upisivati, a i da ode pitanje je da li bi to uradila administracija fakulteta, jer boze moj pare vrte svijet.
nije ti neka velika pomoc ovo sto sam ti napisao, a nije ni sigurno ono sto si htio cuti...
sretno
po proceduri si primljen kao samofinansirajuci... da bi se upisao moras to napisati u index, a takav je i spisak na studentskoj. Dakle, kad predas papire za upis bit ce vec kasno, a oni ranije od tog upisa ne mogu ni znati da li je neko odustao od svog mjesta ili ne... sumnjam da ce ta djevojka koja je odustala, otici na fax i reci pomjerite liniju ja se necu upisivati, a i da ode pitanje je da li bi to uradila administracija fakulteta, jer boze moj pare vrte svijet.
nije ti neka velika pomoc ovo sto sam ti napisao, a nije ni sigurno ono sto si htio cuti...
sretno
- neo7
#1054 Re: Prirodno matematicki fakultet
Jedno pitanje...zar fakultetu nije isto ako plati drzava za studenta, ili ako plati sam student,znaci njima svejedno ALI zbog konkursa ne mogu primiti taj i taj broj studenta u redovne ??!
Pri ovome mislim da redovne "sufinancira" drzava, tj da placa troskove, dok samofinansirajuci sami placaju...
Pri ovome mislim da redovne "sufinancira" drzava, tj da placa troskove, dok samofinansirajuci sami placaju...
- Industrialyzer
#1055 Re: Prirodno matematicki fakultet
Predao sam papire , ali upisni rok jos nije zavren , znaci ako ona ode , ostade jedno mjesto nepopunjeno
i novac koji je namjenjen da se ona skoluje ide nekome drugom u administraciji. Nije to lijepo 
- minjonja
#1056 Re: Prirodno matematicki fakultet
predaj molbu da ti popunis.Industrialyzer wrote:Opet jaSituacija je ovakva : Ja sam primljen kao samofinansirajuci student , na 11. mjestu sam bio. Na mom smjeru znam da ce jedna djevojka koja je primljena u redovne otici vani da studira i na mom smjeru ce ostati 9 redovnih. Eh sta ce se desiti sa tim jednim prazmin mjestom. Ko ce ga popuniti ?
-
unlucky_
#1057 Help!
zdravo.. zeljela bih da se prijavim na 2. rok na pmf (hemija- opsti smjer), ali tesko dolazim do informacija, svi govore neshto drugo, pa ako bi mi neko ko se razumije u to mogao objasniti kakav je to fax, kad je 2. rok, koliko kosta samofinansirajuci, jer sam cula da su na budzetu vec sve popunili :/...
- Industrialyzer
#1058 Re: Prirodno matematicki fakultet
Dzejla Idrizovic, prof. pedagogije
Kontakt telefon: + 387 33 250 498
Tel/fax: + 387 33 279 985
E-mail: [email protected]
1200KM ti kosta samofinansirajuci , a na ovaj gore broj mozes dobiti sve 100% provjerene info.
Kontakt telefon: + 387 33 250 498
Tel/fax: + 387 33 279 985
E-mail: [email protected]
1200KM ti kosta samofinansirajuci , a na ovaj gore broj mozes dobiti sve 100% provjerene info.
- IceQueen
#1059 Re: Help!
Imas jos nekoliko mijesta na nastavnickom smjeru. Prve dvije godine su iste, a kasnije se mozes prebaciti na opsti smjer.unlucky_ wrote:zdravo.. zeljela bih da se prijavim na 2. rok na pmf (hemija- opsti smjer), ali tesko dolazim do informacija, svi govore neshto drugo, pa ako bi mi neko ko se razumije u to mogao objasniti kakav je to fax, kad je 2. rok, koliko kosta samofinansirajuci, jer sam cula da su na budzetu vec sve popunili :/...
- Druid
#1060 Re: Prirodno matematicki fakultet
prof. Lelo nije nezgodan, nego se treba malo početi navikavati na rad, red i disciplinu, što je malo teže kod svakog biologa XD. Big smile i big pozz na hodniku i ok si, dok ne dođete do 3. i 4. god. gdje vas čeka Etologija i Evolucija na kojima morate "biti na lopti" uvijekIndustrialyzer wrote:A sta je sa Lelom , on mi se cini onako , pravo nezgodan
- Druid
#1061 Re: Prirodno matematicki fakultet
Histologija jeste težak predmet to niko ne spori, ali je težak samo zbog tempa predavanja i količine gradiva jer imaš i histologiju i embriologiju u jednom semestru, valja to sve što se kaže "svariti". Redovno učenje, ne mora se čovjek sada raspadati od bubanja nego onako, pomalo ponavljati ali REDOVNO. O prof. Šuški sve samo najbolje, kao i još o par prof. koji zaslužuju respekt. U 4. god. studiranja mi je predavao 2 predmeta i nikad problemaSortis wrote:Koja je ta djevojka godina? Ako me kad u Avazu, how yes no, budu pitali koja me licnost fascinira da nju navedem. Nego, je li histologija preopsirna sto se tice gradiva ili je profesor zahtjevniji?
- ČiČke
#1062 Re: Prirodno matematicki fakultet
.
Last edited by ČiČke on 28/08/2011 14:58, edited 1 time in total.
-
sarajevomd
#1063 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?
Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako

Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako
-
Wolfenstein
#1064 Re: Prirodno matematicki fakultet
pa zna li iko kad pocinju predavanja?????????
- Industrialyzer
#1065 Re: Prirodno matematicki fakultet
19. septembra 
- Hunkar
#1066 Re: Prirodno matematicki fakultet
sarajevomd wrote:Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?
Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako![]()
- minjonja
#1067 Re: Prirodno matematicki fakultet
Hunkar wrote:sarajevomd wrote:Ko Boga vas molim, radi li studentska u ponedjeljak ?
Danas su me krave izvozale ko zadnju budali radi jebenih ovjera i slicno...posebno po ovom suncu sam im jebo sunce. Al' hajd, pisem pod uticajem pa ce mi kasnije biti zao sto sam 'vako![]()
da usput pozelim kolegama sretnu novu akademsku godinu
- cyprus
#1068 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?

- LONGMAN
#1069 Re: Prirodno matematicki fakultet
Sumnjam da niko ne zna, ali eto, za socijalu obezbijedjen socijalni rok, bice 23. Pa sretno svima 
- minjonja
#1070 Re: Prirodno matematicki fakultet
brucosi, kakvi su vam utisci? 
- Sortis
#1071 Re: Prirodno matematicki fakultet
Od pola 9 do pola 6 danas. Kazu posto je prvi dan da nas malo razonodeminjonja wrote:brucosi, kakvi su vam utisci?
-
saga
#1072 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ja koga god na faxu pitala šta se dešava s nama kojima je ostao master rad niko veze nema... (ako na to ti misliš)cyprus wrote:Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?
![]()
Nađem tek neki dan ovo
http://www.pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasn ... termin.pdf
To ga znači da obnavljam ako (hah, cuj ako) ne završim do kraja oktobra... ali je l' plaćam rad kao predmet nepoložen ili šta :s
Prošle godine su imali vremena do februara koliko se sjećam...
- cyprus
#1073 Re: Prirodno matematicki fakultet
Ma evo mi na geografiji pišemo molbe i dosađujemo gore dekanatu. Bilo bi dobro kad bi nam se i drugi odsjeci pridružili... Pošto (bar na našem odsjeku) nema teoretske šanse magistrirat do oktobra, jer sama procedura obično traje više mjeseci. A nije ni nama najjasnije jel 300 ili 400 KM. U svakom slučaju, nikome se to ne daje, pogotovo jer ne znam za šta dajemo...saga wrote:Ja koga god na faxu pitala šta se dešava s nama kojima je ostao master rad niko veze nema... (ako na to ti misliš)cyprus wrote:Ima li iko ovdje sa master ciklusa drugih odsjeka (osim geografije)? Ako ima, jel može reći šta planira(ju) učinit u vezi ovog plaćanja obnove (najmanje 400 KM dođe)?
![]()
Nađem tek neki dan ovo
http://www.pmf.unsa.ba/dokumenti/oglasn ... termin.pdf
To ga znači da obnavljam ako (hah, cuj ako) ne završim do kraja oktobra... ali je l' plaćam rad kao predmet nepoložen ili šta :s
Prošle godine su imali vremena do februara koliko se sjećam...
PS Čini mi se da su na ETF-u ukinuli rok za magistarski skroz
-
glup_ko_tocak
#1074 Re: Prirodno matematicki fakultet
A k'o da se neka odluka koja je donesena na ovom fakultetu ispostovala, i prethodnih godina je bilo svakakvih odluka, pa nista od toga nije bilo, samo lagano

- Kinaski
#1075 Re: Prirodno matematicki fakultet
.
Last edited by Kinaski on 20/10/2011 19:55, edited 4 times in total.