Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Don Zivconi

#1051 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

čoksa08 wrote:MISIMOVIĆ: NISAM JA CIRKUSANT

Rekorder po broju nastupa u državnom dresu Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović sinoć je po ko zna koji put odlučio pobjednika, a Zmajevi su njegovim golom izborili, praktično, baraž za odlazak na EP.

Međutim, sjenu na sjajnu igru i još sjajniju pobjedu bacio je sukob na relaciji Zvjezdan Misimović - Safet Sušić.

Misimoviću je zasmetalo što su neki igrači dobili priliku da zaigraju u ekipi prije njega, te izjave selektora o njegovoj fizičkoj spremi.

"Ma, mislim da je to smiješno. Taj kriterij prema kojem igrači moraju igrati u klubovima da bi mogli igrati za reprezentaciju. Jučer je dosta igrača igralo na Bilinom Polju u našem državnom dresu, a da nisu ni blizu prve postave klubova u kojima igraju. Nisam ja cirkusant", kaže Zvjezdan Misimović u razgovoru za SportSport.ba.

"Ipak, želja mi je da se u vrlo kratkom vremenskom roku ova situacija riješi", dodao je Miske.

Reprezentativna desetka potom se osvrnula na samu utakmicu, protiv čvrstih Bjelorusa.

"Bjelorusija je veoma čvrsta ekipa koja ima odličnu pas igru. Mislim da nisu dobili dva crvena kartona da bi im jako, jako teško dali gol. Ja se moram zahvaliti navijačima, a mene je lično jako obradovalo način na koji smo dobivali podršku sa tribina", dodao je Miske u razgovoru za SportSport.ba.

U najboljem interesu svih, hajmo reći sukobljenih strana, te navijača Bosne i Hercegovine, jeste da Sušić i Misimović što je prije moguće izglade nesuglasice, koje bi mogle narušiti sjajnu atmosferu koja vlada u nacionalnom timu uoči dvije posljednje utakmice kvalifikacija, pa onda i baraža.

Emocije su učinile svoje, niko nije od kamena, a s druge strane razloga za slavlje imamo i previše. Savladana je Bjelorusija i dva kola prije kraja kvalifikacija baraž nam teško može izmaći, a vjerovatno ćemo u posljednjem kolu na Stade de Franceu igrati protiv Francuza za prvo mjesto.

Sušić će za naredne utakmice trebati sve najbolje igrače, a Zvjezdan Misimović definitivno je jedan od najboljih. Iako nije u formi u kakvoj smo ga navikli gledati, Miske je igrač koji jednim potezom može odlučiti pobjednika. To je sinoć po ko zna koji put potvrdio.
To novinari kažu da je rekao, ja ga nisam cuo!!!

Ima video sa Rahimicem, Zahitovicem ali sa Misketom nema samo izvlace iz konteksta lešinari!!!!

Koji su to novinarski lešinar pa nije covjek nista uputio Papetu nego proivnickoj klupi i njima se obratio sa FU...K YOU radi dugih izlazaka poslje crvenih kartona i radi branjenja u bunkeru svih 90minuta, pa i ja bih potegao za rafalanjem po bunkeru :D. Vezano za to što je rekao da su mu pojedinci govorili kako se oni nebi javili na poziv selektora da igraju kao on, ima svo pravo na to, da im ga ZABIJE kao i Bjelorusima

MISKE KRALJU ŠAHU IDOLU RADI TAKVIH JOŠ VIŠE VOLIM BOSNU

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
ganjeta

#1052 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ganjeta »

veljaca wrote:
ganjeta wrote:Miske ne seri! Eto sad ima igrača koji manje igraju od tebe u klubovima a , više u repci.Koji su to? Dok si samostalno trenirao u Istanbulu igrao si i ćutao.

Kada budeš starte u klubu i igrao 90. min onda možeš očekivati i takvu minutažu i u repci, do tada treba da ti bude ponos i kad si treća izmjena, jer od guzeljanja po terenu mi nemamo nikakve koristi.
Cuje nemamo koristi :( ..... Pa ko dade gol koji nas vodi u baraz a mozda i direktno na EP .....
Čuj vodi nas direktno na EP :-)
Jeli dao gol? Jeste! Naklon do poda za to! Jeli mogao biti tragičar jer je fulio mrtvu priliku? Jeste!

Sad ima pravo da pravi pizdarije? Nema, jer opet kažem dok je pazi ovo samostalno trenirao, znači nije ni sa klubom trenirao igrao je kao starter dvije ili tri tekme i nije mu ništa smetalo.Sad kad je treća izmjena, zbog razvoja takve situacije na terenu, gdje igra po 10. min u klubu našao je da okrivljuje nekog za svoju ulogu u timu. Ne ide to tako!
Ricken

#1053 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ricken »

Izjavio čovjek Velidu Spahi na BHTu poslije zadnjeg zvižduka. Lijepo se sve čulo. Nije nikakvo izvlačenej iz konteksta.
Better Man

#1054 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Better Man »

Misimoviću svaki respekt i poštovanje i hvala mu za sinošnji gol koji je obradovao sve istinske državljane BiH koji vole svoju reprezentaciju! Što se tiče novinarske bagre koja je željna skandala i koja bi htjela isprovocirati sukobh na relaciji Sušić-Misimović, kao i pojedinih forumaša koji osuđuju Misimovića, samo ću reči ostavite čovjeka na miru i ne pravite dramu i sukob gdje ga nema. Sam Pape je rekao novinarima da ne pričaju gluposti i da je ovo sretan trenutak za nas i da treba igračima čestitati i slaviti pobjedu i da ne treba tražiti dlaku u jajetu, niti šta je ko rekao. jer je to ne bitno.
Don Zivconi

#1055 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Ricken wrote:Izjavio čovjek Velidu Spahi na BHTu poslije zadnjeg zvižduka. Lijepo se sve čulo. Nije nikakvo izvlačenej iz konteksta.
Ako si ti to tako cuo onda ti treba kakav hecim :lol: :lol: :lol: :lol:
Ricken

#1056 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ricken »

Dobro hećime šta je izjavio u eteru poslije utakmice kada su izjave davali on i Papac?
Don Zivconi

#1057 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Ricken wrote:Dobro hećime šta je izjavio u eteru poslije utakmice kada su izjave davali on i Papac?
Ne znam ti bolje cujes kazi nam :lol:
Dasi

#1058 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Dasi »

hz__semir wrote:Izgleda da Miske nije jedini koji se autom vratio u Sarajevo. Eh sad je tu pravo pitanje, vidjećemo hoće li lešinari iskopati i to. Ali čisto sumnjam, ovaj drugi je ultimativni ljubimac svih navijača. Mada i on kao i Miske (on pogotovo) trebaju biti zahvalni Papetu što ih je zvao uopšte.
Ibricic i Miske su otisli jer su imali let iz Beograda za Moskvu.
Ricken

#1059 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ricken »

Don Zivconi wrote:
Ricken wrote:Dobro hećime šta je izjavio u eteru poslije utakmice kada su izjave davali on i Papac?

Ja nemogu da vjerujem, pa ti stvarno nemaš pojma! Au

Pa dobro iako mi nije vjerovatno da u ovo tehnološko doba ima neko ovako neinformisan:
Na pitanje Velida Spahe kakav je osjećaj opet zabiti u dresu reprezentacije, isti je odgovorio da ipak izgleda nije zaboravio igrati fudbal, i kakav bi osjećaj bio kad ti selektor kaže da bi ga stid bilo uopšte odazvati se kada igra tako malo u svom klubu.

Eh sad to što ti nisi čuo, ili što nisi vidio video, e to je stvarno zabrinjavajuće pa cjelu stvar dovodi pod sumnju.
Koji bolid majko, svi sportski forumu pričaju o izjavi koja je isječena na youtubu. No to ne znači da se isto nije dogodilo. Ili si ti neki standard
GandalfSivi

#1060 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Evo kako se to radi u Italiji:
Pazzini je ušao u igru u 61. minuti umjesto Antonija Cassana, a u 85. minuti je postigao pogodak odluke. Veli da je prihvatio ulogu džokera s klupe."Prandelli me uvijek tretirao kao kandidata za igru. Ne želim kreirati nikakve kontroverze oko mog statusa. Pokazao sam da sam uvijek spreman kada me momčad zatreba", rekao je Pazzini.
Kratko i jasno!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1061 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Nisam prva htjela sa usporedbama,pa kad je već spomenuta Italija, to oko čega se ovdje diže tolika halabuka je skoro pa normalno...
Svjetski i europski šampioni... Prije EP decenijama nisu ništa osvojili, pa Clemente (kad je bio selektor) psovao novinare, pa oni psovali njega, pa se tukli u svlačionici, pa osvojili EP a da selektor nije dao niti jednu izjavu za novinare, pa otjerao Raula, pa nacija plakala za Raulom, pa novi nije zvao Bojana, pa...... Bilo puno više od psovki na relaciji: Selsktor (trojica)-igrači-novinari
Don Zivconi

#1062 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Ricken wrote:
Don Zivconi wrote:

Ja nemogu da vjerujem, pa ti stvarno nemaš pojma! Au

Pa dobro iako mi nije vjerovatno da u ovo tehnološko doba ima neko ovako neinformisan:
Na pitanje Velida Spahe kakav je osjećaj opet zabiti u dresu reprezentacije, isti je odgovorio da ipak izgleda nije zaboravio igrati fudbal, i kakav bi osjećaj bio kad ti selektor kaže da bi ga stid bilo uopšte odazvati se kada igra tako malo u svom klubu.

Eh sad to što ti nisi čuo, ili što nisi vidio video, e to je stvarno zabrinjavajuće pa cjelu stvar dovodi pod sumnju.
Koji bolid majko, svi sportski forumu pričaju o izjavi koja je isječena na youtubu. No to ne znači da se isto nije dogodilo. Ili si ti neki standard
EVO TI KAKO JE BILO I STA JE REKAO

Večerašnji junak fudbalske reprezentacije BiH, Zvjezdan Misimović, koji je svojim golom u posljednjim minutama utakmice donio pobjedu našem nacionalnom timu nad Bjelorusijom, pomalo ljutito prokomentarisao je svoj večerašnji nastup.
- Drago mi je da smo pobijedili! Iako teško, mislim da smo sasvim zasluženo slavili večeras protiv Bjelorusije. - započeo je Misimović svoje izlaganje, te pomalo ljutito dodao:
- Izgleda da nisam zaboravio igrati fudbal, a koliko mi znači ovaj gol samo vam govori da su mi pojedini govorili da bi me trebalo biti sramota ako se odazovem reprezentativnim obavezama sa ovakvim statusom koji imam u Dinamu iz Moskve. Hvala navijačima na veličanstvenoj podršci!- zaključio je popularni Miske.

Fakat ti treba hecim :D gdje mu je izjava da je Pape ovo rekao, stoji u tekstu i u isjecku da su mu pojedini govorili...
valjda je logicno da ga Pape nebi zvao u sastav da to kaze i misli... samo lesinari od novinara sve izvrnu da bi imali o cemu pisati gade mi se fujjjjj

:bih: :bih: :bih:
GandalfSivi

#1063 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Ne budi lud ba, svi smo culi da je selektora uzeo u usta...
nestasna

#1064 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by nestasna »

Interesantno cim se dode do nekih bitnijih utakmica, Misimovic je taj koji jede govna, svi se urote protiv njega, itd. Svi krivi, samo Misimovic nije, uvijek ista prica. Ako je dao gol ne znaci da moze pljuvati po svima, Pape ga treba ostaviti na klupi pa neka place al sa razlogom onda.
Don Zivconi

#1065 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

GandalfSivi wrote:Ne budi lud ba, svi smo culi da je selektora uzeo u usta...
Pa gdje je Pape njemu rekao da bi ga trebalo biti stid da se odazove na poziv i gdje je taj snimak kad on to govori selektoru da mu je on to rekao, nadjite mi taj snimak ga pa cu vjerovati :? u protivnom ne budalite

nadjite od sinoc izjavu pa je preslusajte
GandalfSivi

#1066 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

Don Zivconi wrote:
Pa gdje je Pape njemu rekao da bi ga trebalo biti stid da se odazove na poziv i gdje je taj snimak kad on to govori selektoru da mu je on to rekao, nadjite mi taj snimak ga pa cu vjerovati :? u protivnom ne budalite
Haaaloooooo ba, rekao lik juce poslije utakmice pred kamerama da mu je selektor rekao da bi njega stid bilo odazvati se u reprezentaciju koliko malo igra u klubu. Sada svi mi koji napisasmo bruku strana, pocev odmah poslije utakmice ludi, samo ti pravilno cuo!!!
JThomas

#1067 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by JThomas »

brate neka se gospodin malo dovede u red pa neka priča o minutaži. sramota je da vrhunski profesionalni fudbaler koji je kad mu se hoće jedan od boljih u evropi na toj poziciji dvije godine u komadu ne može istrčati 30 minuta kako treba. genijalcima se puno toga može i treba progledati kroz prste, ali osnovna fizička sprema u modernom fudbalu...to ne može.
Ricken

#1068 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ricken »

Don Zivconi wrote:

Rekao je selektor. Ne treba se praviti lud.
I istina je, Pape je to njemu i Ibričiću rekao pred prvu utakmicu u Bjelorusiji, ali ne javno nego na treningu.
E sad šta si ti KBG, CIA, MOSSAD, dozovi se malo dječače.
todd_smith

#1069 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by todd_smith »

"Što se mene tiče, moj stav svi znaju: Oni koji hoće da igraju za reprezentaciju moraju igrati u svojim klubovima. Misimović je sinoć odigrao dobro, dao je gol, ali dolaze novi igrači i kad neko uđe u ekipu, neko mora izgubiti mjesto u njoj. Ipak, moram reći da ja ozbiljno računam na Misimovića i vidjećemo hoće li biti nekih njegovih izjava u medijima koje bi mogle promijeniti to. On je veoma pametan momak i nadam se da neće donositi neke ishitrene zaključke i davati nesmotrene izjave", dodao je Pape.

znaci, Miske jezik za zube ako zelis vise igrati za repku, dok je Pape na celu
Ricken

#1070 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ricken »

Don Zivconi wrote:

Nađi je ti, pa nam dokaži da nije rekao SELEKTOR, ili se prestani pravit pametan.
Don Zivconi

#1071 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

GandalfSivi wrote:
Don Zivconi wrote:
Haaaloooooo ba, rekao lik juce poslije utakmice pred kamerama da mu je selektor rekao da bi njega stid bilo odazvati se u reprezentaciju koliko malo igra u klubu. Sada svi mi koji napisasmo bruku strana, pocev odmah poslije utakmice ludi, samo ti pravilno cuo!!!
Nadji taj snimak onda ga preslusaj pa ces vidjeti da nije istina, naveo sam ti u prijasnjim postovima sta je izjavio sa reprezentacija.ba. To sto sam boldovao to je i rekao a to sam i ja cuo.... necujem ono sto zelim nego ono sto kazu
Hantraga

#1072 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Hantraga »

Misketu svaka cast, i nebitno koliko ima minutazu u Dinamu, vidi se da nije u top formi...
Na pocetku drugog poluvremena je imao 100% priliku, koju je promasio tako sto mu je lopta presla preko noge...
Svaki igrac treba da se bori da izbori mjesto u reprezentaciji, nebitno da li iza njega stoji 60 odigranih utakmica...
Razumijem i njegov gnjev, ali treba biti malo i realan...

Proslo je vrijeme kad je pojedincima zagarantovan pocetni sastav....
Hvala bogu da imamo talenata koji ce da drze budnima ponekad nase uspavane zvijezde...

Drago mi je da imamo selektora kod kojeg se moras izboriti da bi igrau u prvih 11...Znaci kod Susica nema omiljenih 11, vec svaku sljedecu utakmicu neko moze da zasija...Tako smo otkrili i Zahirovica, koji je dobio sansu i dokazao se...

Da je tu stari Savez i neki stari selektori, pitanje je da li bi Zahirovic ikad zaigrao, jel nedaj boze da se izmjeni standardna jedanestorica...

Takodje novionari su ponovo pokazali svoj poganluk, a rusitelji Bosne odma stupili u akciju..Cim se nesto lijepo desi u ovoj zemlji, treba naci nesto da to pokvari...
Don Zivconi

#1073 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Don Zivconi »

Hantraga wrote:Misketu svaka cast, i nebitno koliko ima minutazu u Dinamu, vidi se da nije u top formi...
Na pocetku drugog poluvremena je imao 100% priliku, koju je promasio tako sto mu je lopta presla preko noge...
Svaki igrac treba da se bori da izbori mjesto u reprezentaciji, nebitno da li iza njega stoji 60 odigranih utakmica...

Hvala bogu da imamo talenata koji ce da drze budnima ponekad nase uspavane zvijezde...

Drago mi je da imamo selektora kod kojeg se moras izboriti da bi igrau u prvih 11...Znaci kod Susica nema omiljenih 11, vec svaku sljedecu utakmicu neko moze da zasija...Tako smo otkrili i Zahirovica, koji je dobio sansu i dokazao se...

Da je tu stari Savez i neki stari selektori, pitanje je da li bi Zahirovic ikad zaigrao, jel nedaj boze da se izmjeni standardna jedanestorica...

Takodje novionari su ponovo pokazali svojpoganluk, a rusitelji Bosne odma stupili u akciju..Cim se nesto lijepo desi u ovoj zemlji, treba naci nesto da to pokvari...
Veliki potpis :thumbup:
MrMaliJoe

#1074 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by MrMaliJoe »

Zašto bi Miske psovao na engleskom Papetu kada zna bosanski bolje od Begovića. I nije se okrenuo klupi nego kamerama.
na kraju krajeva Pape je bio uz njega kada nije imao angažman. Ovo je grant bilo za Hagia
phillie

#1075 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by phillie »

Hantraga wrote:Misketu svaka cast, i nebitno koliko ima minutazu u Dinamu, vidi se da nije u top formi...

Takodje novionari su ponovo pokazali svoj poganluk, a rusitelji Bosne odma stupili u akciju..Cim se nesto lijepo desi u ovoj zemlji, treba naci nesto da to pokvari...
Bravo majstore.
Neki bi jos da gledaju Bolica, Kodru u dresu BiH, jer "jarane, kako su oni igrali, i uvijek se odazivali, i koliko su golova odlucujucih dali, jest da sad ne igraju, al sta ima veze, znaju sa loptom". Ovim ne zelim da kazem da je Misimovic star za reprezentaciju, ne daj Boze, ali i sam moze sebi priznati da nije u onoj formi kad je zario i palio Njemackom, ali njegov stav, ako necu igrati cijelu utakmicu, nemoj me ni uvoditi, ako nije na nivou razmazenog derista, onda je u najmanju ruku neprofesionalno. Ovdje je reprezentacija na prvom mjestu, i ako ja kao pojedinac imam snage za 15minuta da toj reprezentaciji pomognem, da ona ne izgubi na kvaliteti igre ili cak je poboljsa, ja cu dati 100% sebe u tih 15 minuta, a ne ponasati se kao uvrijedjena mlada. Nisi tu ni radi sebe ni radi selektora, tu si radi drzave BOSNE I HERCEGOVINE. Mislim da tu sva prica prestaje.

Al opet se nadam da ce i Misimovic to kad bude hladne glave, to uvidjeti i da ce sve doci na svoje do oktobra i Parka Princeva.
Post Reply