Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
vedrank

#1051 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by vedrank »

KAD JE PRIJEMNI? :D
psi

#1052 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by psi »

Molim vas, može li neko od studenata ff-a ili konkretno psihologije reći da li se pravopisni test, test opće informiranosti i taj test vezan za psihologiju polazu isti dan (otprilike koliko se vremena rade). Takođe molim nekoga ko to ima ili se sjeca da postavi neki pripremni materijal za taj test iz psihologije i pravopisni test (pitanja, literatura i sve ostalo sto bi nama, buducim studentima ff-a, moglo biti od koristi)

Hvala unaprijed

P.S. Znali se tačan datum i vrijeme polaganja ispita?
almina_mima_kunic

#1053 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by almina_mima_kunic »

Mmuummii wrote:Upisujem Germanistiku ... i joj ziva ne znam kako cu uspjet ... :roll: znaci nisam imala njemcki u srednjoj , niti ikakve diplome il sta ja znam jos nesto sto bi mi se bodovalo....al extra pricam njemacki jer samo tamo zivjela 7 godina ... tako da ....uglavnom ucim ko luda gramatiku posebno ... a kad bi trebao biti taj prijemni ??? :? Pozzz :-D
I ja sam prvo htjela to, al kao i ti i ja sam živjela u Njemačkoj i znam ga extra pa mi nije neki ćef učit nešto što već poznajem, a ja sam ga imala u srednjoj i uglavnom ja ti preporučujem da dobro ponoviš gramatiku, vjerujem da znaš da je njemačka teška i eto nama je profesorica iz njemačkog rekla da je to jako teško i da na to obratimo pažnju, al jbg ja hoću engleski, a ako ti treba kakva knjiga gramatike iz njemačkog ili bilo šta ja ti mogu dat da se pripremiš, imam ih previše, a ne trebaju mi :-D :-D :-D[/quote]

pa mogla si mi dat prije svega Msn svoj :P ... ako ti nije nesta ... pa da na miru porazgovaramo ...pošalješ mi privatnu poruku :) :mrgreen:
hyunsoung

#1054 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hyunsoung »

Moze li mi netko odgovoriti u vezi testa opceg znanja... dali mi sami stvaramo odgovore ili ima pod a)b)c)d) pa da zaokruzujemo...?
psi

#1055 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by psi »

hyunsoung wrote:Moze li mi netko odgovoriti u vezi testa opceg znanja... dali mi sami stvaramo odgovore ili ima pod a)b)c)d) pa da zaokruzujemo...?

Nisam siguran, ali sam cuo da mi pisemo odgovore
DanteX

#1056 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by DanteX »

hyunsoung wrote:Moze li mi netko odgovoriti u vezi testa opceg znanja... dali mi sami stvaramo odgovore ili ima pod a)b)c)d) pa da zaokruzujemo...?
Ne brini. pitanja su tipa "milijunaša". Znači nešto šta si čuo, vidio ili pročitao tokom života, a odgovori su ti pod a) b) c) i d) samo moraš zaokružiti.
Bit će ti pitanja iz politike, historije, sporta, filma, muzike, umjetnosti i aktuelnih stvari.
mRva_4

#1057 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by mRva_4 »

almina_mima_kunic wrote:
Mmuummii wrote:Upisujem Germanistiku ... i joj ziva ne znam kako cu uspjet ... :roll: znaci nisam imala njemcki u srednjoj , niti ikakve diplome il sta ja znam jos nesto sto bi mi se bodovalo....al extra pricam njemacki jer samo tamo zivjela 7 godina ... tako da ....uglavnom ucim ko luda gramatiku posebno ... a kad bi trebao biti taj prijemni ??? :? Pozzz :-D
I ja sam prvo htjela to, al kao i ti i ja sam živjela u Njemačkoj i znam ga extra pa mi nije neki ćef učit nešto što već poznajem, a ja sam ga imala u srednjoj i uglavnom ja ti preporučujem da dobro ponoviš gramatiku, vjerujem da znaš da je njemačka teška i eto nama je profesorica iz njemačkog rekla da je to jako teško i da na to obratimo pažnju, al jbg ja hoću engleski, a ako ti treba kakva knjiga gramatike iz njemačkog ili bilo šta ja ti mogu dat da se pripremiš, imam ih previše, a ne trebaju mi :-D :-D :-D

pa mogla si mi dat prije svega Msn svoj :P ... ako ti nije nesta ... pa da na miru porazgovaramo ...pošalješ mi privatnu poruku :) :mrgreen:[/quote]

Evo i ja upisujem Germanistiku :)))) i živjela sam i ja tamo..ali mi ipak strah :/ :)
Nek' nam je sa srećom :)
tinchy

#1058 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

Ima li koga da sutra ide na pripremnu iz engleskog :D

Imam osjecaj da ce biti milion prijavljenih na Anglistici :razz:
Hippie Soul

#1059 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Hippie Soul »

HELP! HELP! HELP! pipllll! za 2 dana prijavljujem prijemni i hitno mi trebaju informacije. pa ako ima netko voljan da odgovori:
je li moguće kombinirati engleski i filozofiju i koje dokumente treba priložiti (osim svjedodžbe i rodnog lista treba li još nešto)????? :skoljka:
almina_mima_kunic

#1060 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

studentica_ wrote:Neka, što više na anglistici, manje na psihologiji 8-) :lol:
il na ...germanistici :lol: :lol:

U svakom slucaju .... svima nek je sa srecom ... Pozdrav :razz: :dance:
hyunsoung

#1061 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hyunsoung »

Thx na odgovore....
studentica_ wrote:Neka, što više na anglistici, manje na psihologiji 8-) :lol:
thats the spirit :D (Y)
Klodovik

#1062 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Klodovik »

Hippie Soul wrote:HELP! HELP! HELP! pipllll! za 2 dana prijavljujem prijemni i hitno mi trebaju informacije. pa ako ima netko voljan da odgovori:
je li moguće kombinirati engleski i filozofiju i koje dokumente treba priložiti (osim svjedodžbe i rodnog lista treba li još nešto)????? :skoljka:
http://www.ff.unsa.ba/

A ljudi govore da današnja generacija živi u digitalnom svijetu, da su oni digital natives... :roll:
tinchy

#1063 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

:lol: :lol: :lol:

Neka neka, samo vi se nadajte da nece puno biti na vasem odsjeku, na germanistici bice ih isto bruka :D A nije bed moze se prebaciti neko i na psihologiju cisto da zapaprimo broj prijavljenih na taj odsjek :D :lol:
tinchy

#1064 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by tinchy »

studentica_ wrote: Ama ja ću srediti da bude security na ulazu :D I da propusti samo one koji već mjesecima kontaju na Psihologiju :lol: , ništa ove last minute, tu mogućnost nek ganjaju u Relax toursu i tako tim mjestima gdje može :D :D
:lol: Ne mozes protiv shtele :D
Sizzla

#1065 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Sizzla »

Imal neko neku skriptu , udzbenik psihologije da mi sibne na mail ili ovdje stavi link ...
[email protected]
Amar N

#1066 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Amar N »

studentica_ wrote:Ma neeeemaaaa šteleee na fakultetimaaaa :roll:

:D :D
Hahahaha :)
minjonja

#1067 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by minjonja »

da li neko zna radno vrijeme prof. zlate maglajlije? da li bi mi na studentskoj mogli reci? zovem je na broj telefona koji sam nasla na stranici faxa, ali se ne javlja. prijateljica ju je i na faxu trazila, ali je nije nasla.
Hippie Soul

#1068 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Hippie Soul »

Klodovik wrote:
Hippie Soul wrote:HELP! HELP! HELP! pipllll! za 2 dana prijavljujem prijemni i hitno mi trebaju informacije. pa ako ima netko voljan da odgovori:
http://www.ff.unsa.ba/

A ljudi govore da današnja generacija živi u digitalnom svijetu, da su oni digital natives... :roll:

ma ko ti je to slagao :D
na toj stranici opet ne piše je li moguća navedena kombinacija :S, al hvala opet, snaći ću se, valjda :S
maj_sa

#1069 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by maj_sa »

Pozdrav svima, zanima me, ima li, neko, informaciju o tome kakva budu pitanja na testu iz psihologije, za prijemni? Hvala unaprijed
almina_mima_kunic

#1070 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Amar N wrote:
studentica_ wrote:Ma neeeemaaaa šteleee na fakultetimaaaa :roll:

:D :D
Hahahaha :)

ma sve i da nema štele ... prijavi se bruka ljudi ( na bilo kojem odsjeku ) ... :-) :-) pa ako upadnes ... upadnes , ako ne ,nesta si failao/la :run:
Lee Loo

#1071 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

ej ljudi pitanje, dali na psihologiju mogu studirati strani državljani?
Lee Loo

#1072 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Lee Loo »

zaista sorry al ono tek sam na forumu dva tri dana pa ono zaista nisam u toku
sorry hehe
ej imam jos jedno pitanje ako znas, koliko traje ta nostrifikacija diplome i to?
jel to se odmah obavi ili je potrebno odredjeno vrijeme za to? i jos da te pitam dali i za psihologiju
imamo test iz bosanskog?
hyunsoung

#1073 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hyunsoung »

Lee Loo wrote:ej ljudi pitanje, dali na psihologiju mogu studirati strani državljani?
Isjecak iz konkursa.

"Pravo učešća na Konkurs, pod jednakim uvjetima, imaju državljani Bosne i Hercegovine i strani državljani sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije odnosno ekvivalencije utvrđeno da imaju završeno adekvatno obrazovanje za nastavak školovanja." Str 1.

"Napomena: prima se ukupno 20 stranih državljana na svim grupama (uz uslov da prilože potvrdu o aktivnom znanju bosanskog/hrvatskog/srpskog jezika)" Str 10.
hyunsoung

#1074 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by hyunsoung »

maj_sa wrote:Pozdrav svima, zanima me, ima li, neko, informaciju o tome kakva budu pitanja na testu iz psihologije, za prijemni? Hvala unaprijed
Cuo sam i procitao da nece biti esejskih pitanja...

znaci preostaju pitanja tipa a,b,c,d i ti da zaokruzis jedan

ili

pitanja tipa zadane recenice pa prema tome zaokruziti DA ili NE

ili ce biti pitanje pa da mi pisemo kratke odgovore, ali ovo najvjerovatnije nece biti.
vedrank

#1075 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by vedrank »

hyunsoung wrote:
maj_sa wrote:Pozdrav svima, zanima me, ima li, neko, informaciju o tome kakva budu pitanja na testu iz psihologije, za prijemni? Hvala unaprijed
Cuo sam i procitao da nece biti esejskih pitanja...

znaci preostaju pitanja tipa a,b,c,d i ti da zaokruzis jedan

ili

pitanja tipa zadane recenice pa prema tome zaokruziti DA ili NE

ili ce biti pitanje pa da mi pisemo kratke odgovore, ali ovo najvjerovatnije nece biti.
Na prijemnom je TEST!

Dopuni i zaokruzi! :D :thumbup:

Samo kada je prijemni, jesu li objavili?
Post Reply