VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
ja71

#1051 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ja71 »

Krokodajl wrote:Kad vam na BBC-u počnu skupljat za djecu oboljlu od dječije paralize i velikih boginja, uz to će opet imat i autizam, ja mislim da ni kondome ne treba koristiti, studije su pokazale da više ljudi dobije HIV zbog korištenja zaraženih igli neko zbog nezaštićenog seksa, bolje rizikovat ha ja, još dobiješ autizam zbog isparenja lateksa nastalih od trenja...
1. pises nerazumljivo
2. autizam se ne moze "dobiti". autizam je urodjeni poremecaj (odnosno invaliditet ako izrazen preko odredjene mjere).
sadie_forever

#1052 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Black swan wrote:
sadie_forever wrote:Ne znam kako u BIH imaju zakonsko pravo da tjeraju roditelje da vakcinisu? zivim u Skandinaviji,ovdje ti nudi,ako odbijes nema ti pravo nista reci
jesi zaboravila dodati koji je postotak vakcinisanja
cuo sam 98% u svedskoj npr
Jeste a ujedno i najvise autisticne djece,alergicne ,,svako trece dijete ne moze mlijeko
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1053 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

ako su u svedskoj luđaci koji štete djeci svojoj
vrati se na balkan :D mi poštujemo svačije mišljenje :D
sadie_forever

#1054 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Black swan wrote:ako su u svedskoj luđaci koji štete djeci svojoj
vrati se na balkan :D mi poštujemo svačije mišljenje :D
Niko nije ludjak ,ako malo procitas vidjet ces da se vecina ne slaze sa pricom o stetnoscu vakcina a ima dobar dio koji kaze "mozda ste u pravu za to ali koju drugu alternativu imamo ?" znaci ako jedno dijete od 100 nastrada,bolje i to nego pandemija malih boginja,polia itd
Last edited by sadie_forever on 22/02/2017 14:53, edited 1 time in total.
Zoya

#1055 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Zoya »

Cuj svako treće dijete ne može mlijeko u cijeloj Skandinaviji. :lol: O čemu ti pričaš uopšte? Daj da vidimo te statistike :)
sha_ba

#1056 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

Zoya wrote:Cuj svako treće dijete ne može mlijeko u cijeloj Skandinaviji. :lol: O čemu ti pričaš uopšte? Daj da vidimo te statistike :)
neka ba pusti je :izet: :mrgreen:
Pitarrr82

#1057 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Pitarrr82 »

Ne moze se porediti nikako vakcinacija u Svedskoj i ovdje ili na balkanu, ni po rasporedu a vjerujem i po drugim stvarima...
gurabija78

#1058 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by gurabija78 »

Naslovnica wrote:
Niemand wrote:
Naslovnica wrote: To je za one koji još uvijek vjeruju farmaceutskoj mafiji.
Pošto vidim da si u zdravstvu, nema potrebe da ni ja ni ti trošimo vrijeme jedan na drugog.
Ja vama farmaceutima i 99% medicinskih radnika ne vjerujem ni sekunde. Čast izuzecima.
Kompletnoj farmaceutskoj industriji basnoslovni profit je na prvom mjestu, sve ostalo je manje bitno.
Pogotovu u korumpiranom društvu kao što je BiH, sa krajnje sumnjivim kontrolama kvaliteta i tenderima, sa korumpiranim sistemom, što manje posla sa vama to bolje.
Ako dobijes upalu bubrega, pluca itd., ne bi uzeo antibiotike? Mislim, faramceutska mafija i to?

I jos uvijek nisi odgovorio jel fer prema bolesnoj djeci zagovarati nevakcinisanje. Jel to moralno uopce?
Uzeo bih antibiotike u slučaju sa nemam druge alternative. Od kada sam počeo koristiti prirodne lijekove umjesto antibiotika koje su mi pedijatri pripisivali bez i da pregledaju dijete kako treba, njihov imunitet i zdravlje se unaprijedilo i ne obolijevanju, ili ako obole sve to traje kraće i blaže. Jasno je da organizam izgrađuje prirodni imunitet, koji uz kljukanje antibioticima nikada ne bi mogao izgraditi. Začarani krug i biznis. ideš iz krajnosti u krajnost. Naravno da farmaceutska industrija donosi dobro svijetu, ali sam opet mišljenja da su mafija svoje vrste i beskrupulozni.
Što se tiče zagovaranja nevakcinisanja, ja isključivo govorim za svoju djecu, ponukan sa 2 loša iskustva koja smo imali nakon vakcina. Ko sam ja da odlučujem za tuđu djecu? Svako neka radi kako misli da je bolje za njegovu djecu i to je to. Ko misli da vakciniše svoje dijete, samo naprijed, svaka čast na odluci i sretno. Pogotovu u ovoj državi gdje je sve korumpirano, od uvoznika vakcine do ministra koji potpisuje tender, do laboratorije koja vrši kontrolu. Ja sam jednostavno izgubio povjerenje u sistem. Kada sam pitao da li ja mogu vakcinisati dijete o svom trošku u Njemačkoj dobio sam odgovor da ne može. Znači, moram dijete vakcinisati onom kineskom vakcinom koju mi daje korumpirani sistem. Ja to ne želim.
ko ti je rekao da ne može?
Naslovnica

#1059 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

Doktorica u domu zdravlja, gdje sam morao da potpišem da ne želim da mi se dijete tu vakciniše.
gurabija78

#1060 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by gurabija78 »

Naslovnica wrote:Doktorica u domu zdravlja, gdje sam morao da potpišem da ne želim da mi se dijete tu vakciniše.
pa nije ti rekla da ne možeš otići negdje drugdje, već da moraš da potpišeš da tu ne želiš, šta je problem. Ona je samo sebe željela pokriti.
Niemand

#1061 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

sadie_forever wrote:
Niko nije ludjak ,ako malo procitas vidjet ces da se vecina ne slaze sa pricom o stetnoscu vakcina a ima dobar dio koji kaze "mozda ste u pravu za to ali koju drugu alternativu imamo ?" znaci ako jedno dijete od 100 nastrada,bolje i to nego pandemija malih boginja,polia itd
Vi ovdje samo nabrajate sta se djeci desi "od vakcina" jer niste vidjeli nit zapamtili masovno umiranje od tih bolesti. Kada bi se restartovali i zbrisali te vakcine sa planete, molili bi da vam se spase djeca al ste zato danas u ovakvom dobu toliko razmazeni sigurnoscu koje isto pruza da ne znate ni sta imate. Bolest je bolest jel da? E pa, kada bi svaku noc kad krenete spavati morali strahovati hocel se i vase dijete probuditi iskrivljeno il se uopce nece probuditi, bez ikakvog razmisljanja bi molili za vakcinu.

Najnevjerovatnija stvar u vasoj logici je sto mislite da ce sve te bolesti doci iskljucivo u neko povoljno vrijeme, tj. dijete je zdravo pa ce dobiti bezazlenu bolest i njegov superimunitet ce djelovati. A ne moze vase dijete dobiti tu bezazlenu bolest dok npr vec boluje neku drugu bolest? Znate sta to znaci u tom slucaju? Zbilja mislite da vi mozete birati kad ce se dijete razboliti i da je to uvijek u nekim povoljnim vremenima?

Nevjerovatne su i recenice poput-nema dokaza da je vakcina ucinkovita i da su bolesti zbog nje "nestale" vec je to zbog higijene, jel to onda znaci da ne brinete o higijeni svog djeteta koje dobije tu bezazlenu bolest i trenira imunitet, a ostali su malo bolji higijencari pa im djeca ne obole jer ono, vakcine ne djeluju, nije do tog, od njih mozes samo oboliti, nis drugo?

:roll:

Mislim, hajd ako se hocete igrati ruskog ruleta na sopstvenoj djeci, ne samo na tudjoj, igrajte se.

Nema sigurnosti u zivotu nizasta a vi bi sigurnost za vakcinu. Najbolje dijete umotajte u onu foliju sa mjehuricima svaki put kad krene vani, za ne daj Boze. Jer nema sigurnosti svaki put kad krocite nogom vani da cete i prezivjeti. Zapravo, ni u kuci, nit igdje.

Bas grozno jel da? Trebaju certifikati sa 100% sigurnoscu za zivot. Svi bi ih voljeli, slazem se. Al haj malo vratiti se u realnost.

Kako mozete misliti da ce to vase dijete uvijek zivjeti u sigurnosti? Ne znamo na sta ce svijet liciti u buducnosti, ne igrajte se sa djecom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1062 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

Pitarrr82 wrote:Ne moze se porediti nikako vakcinacija u Svedskoj i ovdje ili na balkanu, ni po rasporedu a vjerujem i po drugim stvarima...
da
oni su imuni na propuh

mi nismo

:mrgreen: :bih:
Naslovnica

#1063 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

gurabija78 wrote:
Naslovnica wrote:Doktorica u domu zdravlja, gdje sam morao da potpišem da ne želim da mi se dijete tu vakciniše.
pa nije ti rekla da ne možeš otići negdje drugdje, već da moraš da potpišeš da tu ne želiš, šta je problem. Ona je samo sebe željela pokriti.
Potpis je nevezano za moj upit o vakcinaciji negdje drugo.
Ja sam rekao šta mi je rekla, a ti možeš da zaključuješ šta i kako želiš.
Pitarrr82

#1064 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Pitarrr82 »

Black swan wrote:
Pitarrr82 wrote:Ne moze se porediti nikako vakcinacija u Svedskoj i ovdje ili na balkanu, ni po rasporedu a vjerujem i po drugim stvarima...
da
oni su imuni na propuh

mi nismo

:mrgreen: :bih:
Neozbiljan si labude :mrgreen:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/the ... rogrammes/
sadie_forever

#1065 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

Niemand wrote:
sadie_forever wrote:
Vi ovdje samo nabrajate sta se djeci desi "od vakcina" jer niste vidjeli nit zapamtili masovno umiranje od tih bolesti. Kada bi se restartovali i zbrisali te vakcine sa planete, molili bi da vam se spase djeca al ste zato danas u ovakvom dobu toliko razmazeni sigurnoscu koje isto pruza da ne znate ni sta imate. Bolest je bolest jel da? E pa, kada bi svaku noc kad krenete spavati morali strahovati hocel se i vase dijete probuditi iskrivljeno il se uopce nece probuditi, bez ikakvog razmisljanja bi molili za vakcinu.

Najnevjerovatnija stvar u vasoj logici je sto mislite da ce sve te bolesti doci iskljucivo u neko povoljno vrijeme, tj. dijete je zdravo pa ce dobiti bezazlenu bolest i njegov superimunitet ce djelovati. A ne moze vase dijete dobiti tu bezazlenu bolest dok npr vec boluje neku drugu bolest? Znate sta to znaci u tom slucaju? Zbilja mislite da vi mozete birati kad ce se dijete razboliti i da je to uvijek u nekim povoljnim vremenima?

Nevjerovatne su i recenice poput-nema dokaza da je vakcina ucinkovita i da su bolesti zbog nje "nestale" vec je to zbog higijene, jel to onda znaci da ne brinete o higijeni svog djeteta koje dobije tu bezazlenu bolest i trenira imunitet, a ostali su malo bolji higijencari pa im djeca ne obole jer ono, vakcine ne djeluju, nije do tog, od njih mozes samo oboliti, nis drugo?

Mislim, hajd ako se hocete igrati ruskog ruleta na sopstvenoj djeci, ne samo na tudjoj, igrajte se.

Nema sigurnosti u zivotu nizasta a vi bi sigurnost za vakcinu. Najbolje dijete umotajte u onu foliju sa mjehuricima svaki put kad krene vani, za ne daj Boze. Jer nema sigurnosti svaki put kad krocite nogom vani da cete i prezivjeti. Zapravo, ni u kuci, nit igdje.

Bas grozno jel da? Trebaju certifikati sa 100% sigurnoscu za zivot. Svi bi ih voljeli, slazem se. Al haj malo vratiti se u realnost.

Kako mozete misliti da ce to vase dijete uvijek zivjeti u sigurnosti? Ne znamo na sta ce svijet liciti u buducnosti, ne igrajte se sa djecom.
Malo pretjerujes,zapamtili su eto moji roditelji,pa je moja nana hvala Bogu odhranila 7 djece bez vakcine,druga 3,svekrvina mati 5 itd itd
sadie_forever

#1066 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

da se nadovezem,neke osnovne vakcine bi podrzala i sama,ali je problem sto oni dodaju gotovo svakih 5 godina nesto novo...moja mama se sjeca jedne vakcine sa 7 godina,to je bilo SVE

a danas'? svakih 2 mjeseca do 1 godine(ovdje) pa onda opet par putA
Niemand

#1067 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Really sadeta? Roditelji ti zivjeli prije xy godina u svijetu bez vakcina?

De citaj prije nego lupis.

'ta ce vakcine, imamo sapun, a i nek malo virusi mutiraju, to je bas egzoticno.

:sax:
sha_ba

#1068 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

Niemand wrote:Really sadeta? Roditelji ti zivjeli prije xy godina u svijetu bez vakcina?

De citaj prije nego lupis.

'ta ce vakcine, imamo sapun, a i nek malo virusi mutiraju, to je bas egzoticno.

:sax:
Ama bona imaju hodze, strave, torabi &ići
Kako ne kontas :-) :mrgreen:
Niemand

#1069 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

sha_ba wrote: Ama bona imaju hodze, strave, torabi &ići
Briga hodze i torabije, uredno pelcovani i ozbiljni kandidati za hadz, a ovi se diskvalifikovali sami. :oops: :D

Nije vise ni smijesno kad sve procitas. :cry:

Al dzaba sva prica, ljudi reaguju tek kad vide posljedice. Ko nakon onog pozara na alipasinom, odjednom svi pitaju-imamol protivpozarne aparate a prije toga je to ono, filmska prica, hajd ba, sta ce biti, nije rat vise.

Tako i ovo, prvo nek necije dijete dokaze da nam trebaju vakcine, pa cemo se onda vakcinisati. A do tad cemo reagovati na autizam i povezivati to kako nam volja i s cim nam volja.

:o
sha_ba

#1070 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

Niemand wrote:
sha_ba wrote: Ama bona imaju hodze, strave, torabi &ići
Briga hodze i torabije, uredno pelcovani i ozbiljni kandidati za hadz, a ovi se diskvalifikovali sami. :oops: :D

Nije vise ni smijesno kad sve procitas. :cry:

Al dzaba sva prica, ljudi reaguju tek kad vide posljedice. Ko nakon onog pozara na alipasinom, odjednom svi pitaju-imamol protivpozarne aparate a prije toga je to ono, filmska prica, hajd ba, sta ce biti, nije rat vise.

Tako i ovo, prvo nek necije dijete dokaze da nam trebaju vakcine, pa cemo se onda vakcinisati. A do tad cemo reagovati na autizam i povezivati to kako nam volja i s cim nam volja.

:o
i ne rekoh da je smijesno... neshvatljivo je to da u danasnje vrijeme, u moru virusa i budalastina pojedinci odbijaju vakcinisati djecu :-) a argumet je zdrava hrana :-) :lol: :lol:
Niemand

#1071 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

sha_ba wrote: i ne rekoh da je smijesno... neshvatljivo je to da u danasnje vrijeme, u moru virusa i budalastina pojedinci odbijaju vakcinisati djecu :-) a argumet je zdrava hrana :-) :lol: :lol:
Ko ono dvoje sto su zdravom hranom lijecili meningitis u kanadi. Na kraju dijete mrtvo.

Najgluplje sto ne tako davno smo imali i ovakve teorije o autizmu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Refrigera ... her_theory

Danas nevjerovatno kad procitas. A onda skontas, isto je to. Za budalastine nemamo vakcinu.

Helem nejse. :-)
JanuaryJones

#1072 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Niemand wrote:
sha_ba wrote: i ne rekoh da je smijesno... neshvatljivo je to da u danasnje vrijeme, u moru virusa i budalastina pojedinci odbijaju vakcinisati djecu :-) a argumet je zdrava hrana :-) :lol: :lol:
Ko ono dvoje sto su zdravom hranom lijecili meningitis u kanadi. Na kraju dijete mrtvo.

Najgluplje sto ne tako davno smo imali i ovakve teorije o autizmu:
https://en.wikipedia.org/wiki/Refrigera ... her_theory

Danas nevjerovatno kad procitas. A onda skontas, isto je to. Za budalastine nemamo vakcinu.

Helem nejse. :-)
Ne vrijedi. Treba uključiti mozak i zdrav razum, neki jednostavno evolucijski nisu dostigli taj nivo. I tačka.
LolaLola

#1073 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LolaLola »

Nije bolest sve sto boli, ne ne.
zgiba

#1074 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by zgiba »

sadie_forever wrote:
Niemand wrote:
sadie_forever wrote:

Malo pretjerujes,zapamtili su eto moji roditelji,pa je moja nana hvala Bogu odhranila 7 djece bez vakcine,druga 3,svekrvina mati 5 itd itd
Molim te pitaj ih koliko djece su rodile, a koliko uspjele othraniti. I moja pranana je othranila 6, ali ih je rodila 12.
palestinka

#1075 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by palestinka »

Da, pitaj koliko je djece preživjelo. Pitaj nanu. Djeca su bez vakcine umirala. Rodiš desetoro, sretan si ako preživi petoro. Od kojih je barem jedno preležalo dječiju paralizu, pa će șepati ili jedva hodati. Koliko treba biti glup, bezobrazan, da želiš da se vratimo u doba bez vakcina. Ukinimo I antibiotike, šta će nam penicilin, ko preživi upalu pluća dobro je, ko ne, šta da se radi. Ma ukinimo sve lijekove. Vratimo I Variolu Veru, domaći džemovi sve mogu izliječiti, pa I Velike boginje.
Post Reply