Re: Fahrin Avaz & avazovci - All about
Moderator: anex
- mustang
#1051 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ipak je ovo kud i kamo pismenije od Avazovog izričaja pardon izražaja 
- ultima_palabra
#1052 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ma i Senadov tekst je fuj
Dozvolio je sebi da se sroza na Avazov nivo, iako ih ne može nikad dostići u količini fekalija koje ispuste. Što kažu: ne raspravljaj se sa budalom, srozaće te na svoj nivo i potuće te iskustvom 
-
callmethebreeeze
#1053 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
sto se pismenosti tice, senad bi avazovcima mogao drzati vaz na tu temu.
ali i on je znao pretjerati masu puta. medjutim, ja ne znam kako se boriti protiv ovog smeca koje stoji u avazu. ako sutis, mislice da su pobjedili, ako pokusas uljudno niko te nece zapaziti. jebi ga, ostaje ti jedino da odgovoris na isti nacin.
p.s ja s ogromnim nestrpljenjem iscekujem tekst sanje vlaisavljevic gdje ce analizirati komentare o dizdarevicu i avdicu.

ali i on je znao pretjerati masu puta. medjutim, ja ne znam kako se boriti protiv ovog smeca koje stoji u avazu. ako sutis, mislice da su pobjedili, ako pokusas uljudno niko te nece zapaziti. jebi ga, ostaje ti jedino da odgovoris na isti nacin.
p.s ja s ogromnim nestrpljenjem iscekujem tekst sanje vlaisavljevic gdje ce analizirati komentare o dizdarevicu i avdicu.
- ultima_palabra
#1054 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Pa dobro, ali gdje je u svemu tome normalan čitalac? Ja, da sam čitalac SB, bih želio da se Radončić kritikuje, pa i ismijava, ali na osnovu promašenosti njegove politike, njegovih fašističkih ispada, nepismenosti novine. Ne na osnovu porijekla i fizičkog izgledacallmethebreeeze wrote:sto se pismenosti tice, senad bi avazovcima mogao drzati vaz na tu temu.![]()
-
callmethebreeeze
#1055 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
slazem se, ultima palabra. sto posto si u pravu.
- mustang
#1056 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ispravno sto se tice fizickog izgleda,al je simptomatično njegovo porijeklo i naziv stranke odnosno ono za šta se zalaže,tako da je Avdić s te strane u pravuultima_palabra wrote:Pa dobro, ali gdje je u svemu tome normalan čitalac? Ja, da sam čitalac SB, bih želio da se Radončić kritikuje, pa i ismijava, ali na osnovu promašenosti njegove politike, njegovih fašističkih ispada, nepismenosti novine. Ne na osnovu porijekla i fizičkog izgledacallmethebreeeze wrote:sto se pismenosti tice, senad bi avazovcima mogao drzati vaz na tu temu.![]()
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#1057 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
(Sram i stid bilo „policijsko štićeno lice“ autističko-autokratskog konformistu rockera, samookupljenog i introspektivno problematičnog Bakira Hadžiomerovića što je dopustio da bude jednokratno instrumentaliziran u tom šovinističkom igrokazu; inače je prije tri mjeseca dokazivao da mu je Radončić planirao likvidaciju!?!).
.Btw. ima li ko nerava da razloži "autističko- autokratski" i "introspektivno - problematični" termine, kako bi vaskolika forumska vaseljena dobila definiciju genosse (druga) Bakira, drito iz pera gurua ?
Znam šta je autizam i autokracija...ali može li ko uhavizati šta znače spojeni?
-
Alfa_Ze
#1058 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ured člana Predsjedništva BiH oštro je osudio “grube neistine u vezi s izdavanjem biometrijskog putovnica za dr. Silajdžića”, priopćeno je iz Silajdžićeva ureda.
- Nakon što je dr. Silajdžić predao zahtjev za novu biometrijsku putovnicu, u potpunosti poštujući redovnu proceduru i uz dostavljanje svih traženih dokumenata, izdata mu je putovnica s rednim brojem D0000754.
Dr. Silajdžić je putovnicu preuzeo kroz redovnu proceduru, a broj putovnice smatra potpuno irelevantnim. Silajdžićev ured nikada nije tražio poništavanje te putovnice, izdavanja druge, niti bilo kakve posebne redne brojeve, stoji u priopćenju.
Silajdžić u pisanom priopćenju dostavljenom redakciji Dnevnika.ba iz njegova ureda tvrdi da nije tražio nikakvu VIP putovnicu.Jos jedna laz Dnevnog avaza
Podsjetimo, sarajevski «Dnevni avaz» jučer je izvijestio o «hirovitom zahtjevu» člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, koji je navodno Agenciji za identifikacijske dokumente BiH (IDDEEA) vratio nedavno izdanu diplomatsku putovnicu zatraživši njezino poništenje, jer mu se ne sviđa broj putovnice.
Avaz je ustvrdio kako će njegovom zahtjevu da dobije putovnicu s rednim brojem 2 teško će biti udovoljeno, jer, prema sustavu izdavanja biometrijskih putovnica, brojevi se biraju kompjuterski nasumično, kao što je praksa i u svim euvropskim zemljama.
- Nakon što je dr. Silajdžić predao zahtjev za novu biometrijsku putovnicu, u potpunosti poštujući redovnu proceduru i uz dostavljanje svih traženih dokumenata, izdata mu je putovnica s rednim brojem D0000754.
Dr. Silajdžić je putovnicu preuzeo kroz redovnu proceduru, a broj putovnice smatra potpuno irelevantnim. Silajdžićev ured nikada nije tražio poništavanje te putovnice, izdavanja druge, niti bilo kakve posebne redne brojeve, stoji u priopćenju.
-
Orbini
#1059 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Pazi, Avdic nije nevinasce. Ovaj njegov tekst o Radoncicu i Avazu je isto prepun neukusnih uvreda i optuzbi koje nemaju jasne dokaze. Ali se bar ne prodaje kao zastitnik vjerskih i nacionalnih ocjecaja, slobode, demokratije,.. sta ja znam cega sve ne. U redu je da se dva prefarbana mangupa gadjaju kopljima na ovakav nacin,.. ali je podlo i primitivno sebe kititi zastitnikom i crniti drugoga tako sto ces sebe proglasiti cuverem istine i najvecih vrijednosti identiteta a drugoga optuziti za neprijatelja.
Ovo sto Radoncic radi je stvaranje stereotipa gdje se stvara slika samo jednih zastitnika. A najgore je kada se neke bolne stvari poput Srebrenice zloupotrebljavaju tako sto ce neko igrati na tu kartu, pa protivnika provuci kroz taj kontekst. To je nista drugo no komercijalizacija genocida, i pravljenje potrosnog materijala od stvari koje bi trebale biti svetinja.
Osim toga Avdic nije mocan, on samo sere ponekad i nema nikakva uticaja na drustvene tokove.
Radoncic je itekako mocniji i uticajniji. Neko jednom rece da ce se ova bosanska prica zavrsiti jednog dana oprostajnim zagrljajem Dodika i Radoncica gdje ce se konacno povuci crta. Radoncica jednostavno treba zaustaviti na bilo koji nacin, ne treba ocekivati da se bosnjacko kupovno tijelo sjeti kriticki razmisljati. Covjek gazi i unistava usput i ljude koji imaju pozitivan znacaj, firme,.. i to na najprimitivniji nacin. Jezik i ton najcitanijeg dnevnika je u neku ruku i ogledalo posmenosti cijele nacije.
Ovo sto Radoncic radi je stvaranje stereotipa gdje se stvara slika samo jednih zastitnika. A najgore je kada se neke bolne stvari poput Srebrenice zloupotrebljavaju tako sto ce neko igrati na tu kartu, pa protivnika provuci kroz taj kontekst. To je nista drugo no komercijalizacija genocida, i pravljenje potrosnog materijala od stvari koje bi trebale biti svetinja.
Osim toga Avdic nije mocan, on samo sere ponekad i nema nikakva uticaja na drustvene tokove.
Radoncic je itekako mocniji i uticajniji. Neko jednom rece da ce se ova bosanska prica zavrsiti jednog dana oprostajnim zagrljajem Dodika i Radoncica gdje ce se konacno povuci crta. Radoncica jednostavno treba zaustaviti na bilo koji nacin, ne treba ocekivati da se bosnjacko kupovno tijelo sjeti kriticki razmisljati. Covjek gazi i unistava usput i ljude koji imaju pozitivan znacaj, firme,.. i to na najprimitivniji nacin. Jezik i ton najcitanijeg dnevnika je u neku ruku i ogledalo posmenosti cijele nacije.
- Željezničar
#1060 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
E al pazite ovo, prvo kaže nešto u stilu ni u jednoj zemlji pripadnik "manjinskog" naroda biti glavni urednik na televiziji. A danas u odgovoru Senadu Avdiću kaže da je on ponosan na multietničnost televizijskog sistema???!!
- mustang
#1061 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ma kreten kompletan- sve same kontradiktornostiŽeljezničar wrote:E al pazite ovo, prvo kaže nešto u stilu ni u jednoj zemlji pripadnik "manjinskog" naroda biti glavni urednik na televiziji. A danas u odgovoru Senadu Avdiću kaže da je on ponosan na multietničnost televizijskog sistema???!!
-
zonbirile
#1062 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
ipak se kreće.Reis primio Sanđaklije,koji su sada Bošnjaci i tražiti će status manjine u Srbiji,pa po oprobanom receptu prisjedinjene matrici,pa čarke,pa rat.....Kaka penzija Cerketa za generala.
-
callmethebreeeze
#1063 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
koja je ovaj avaz sizofrenija, to je nevjerovanto. u jednom te istom danu mozes procitati sidranovu osudu mahalanja, vlaisavljevicku kako vazi o tome kako avaz i glas srpske nisu nacionalisticke novine, i kako je avdic fasista.

-
zonbirile
#1064 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
novo kuhanje,od kada nacionalne manjine imaju teritorij.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić primio je danas delegaciju Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Srbiji, koja je u dvodnevnoj posjeti BiH radi upoznavanja predstavnika političkog, kulturnog, javnog i vjerskog života o aktivnostima koje vodi u susjednoj državi, saopćila je Mina.
Delegacija je upoznala reisu-l-ulemu Cerića o razlozima osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice, njenim aktivnostima i posebno namjeri da se u martu Bošnjaci u što većem broju odazovu upisu u biračke spiskove radi ustanovljenja statusa nacionalne manjine u Srbiji.
"Pozdravljam i podržavam vašu nakanu da dođete ovdje da me obavijestite o tome da ćete u martu izaći da se upišete u glasačko tijelo kako biste dobili status nacionalne manjine u Republici Srbiji, što vam osiguravaju sve evropske konvencije o nacionalnim pravima ili pravima nacionalnih manjina u jednoj državi, a to znači vaše pravo na kulturu, jezik, vjeru, teritorij i sve ono što uživa svaka manjina", kazao je Cerić.
Članovima delegacije čestitao je na osnivanju Bošnjačke kulturne zajednice u Novom Pazaru i zaželio da ta zajednica uspije.
"Mi smo jedna Islamska zajednica. Sve što bude moglo da vam se pomogne mi ćemo vam pomoći. Dovoljno ste jaki i snažni da možete nositi program sami i predlažem vam da se ne pravdate nikome šta vi hoćete. Vi imate pravo da brinete o svom kulturnom i nacionalnom biću, naravno i da pratite ono što se događa s bošnjačkim narodom ne samo u Sandžaku nego i u Bosni", Cerićeve su riječi.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH poručio je članovima BKZ-a da je važno da budu informirani o tome šta se događa s Bošnjacima u BiH.
"I mi u BiH preživljavamo jednu veliku medijsku hajku, jedan veliki medijski teror, koji i vi treba da pratite kako će se dalje odvijati. Zbog svega što ste vi rekli, obraćam se svakom Sandžakliji, svakom Bošnjaku, ma gdje bio, a ima pravo da se upiše u birački spisak za predstojeće ustanovljavanje statusa Bošnjaka u Republici Srbiji, da to uradi kao svoju patriotsku i kao svoju vjersku dužnost i kao svoju odgovornost za sudbinu svoje djece i unuka. Nemojte da propuštamo priliku da uradimo za svoju djecu ono što će im osigurati bolju budućnost", naglasio je reisu-l-ulema.
U delegaciji BKZ-a u Srbiji bili su Mevlud Dudić, predsjednik, Almir Pramenković, predsjednik skupštine, Samir Tandir, predsjednik izvršnog odbora, Nusret Nicević, zamjenik predsjednika, Hako Duljević, potpredsjednik , i Sead Šačirević, potpredsjednik Skupštine Bošnjačke kulturne zajednice.
Oglasne poruke
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Mustafa Cerić primio je danas delegaciju Bošnjačke kulturne zajednice (BKZ) u Srbiji, koja je u dvodnevnoj posjeti BiH radi upoznavanja predstavnika političkog, kulturnog, javnog i vjerskog života o aktivnostima koje vodi u susjednoj državi, saopćila je Mina.
Delegacija je upoznala reisu-l-ulemu Cerića o razlozima osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice, njenim aktivnostima i posebno namjeri da se u martu Bošnjaci u što većem broju odazovu upisu u biračke spiskove radi ustanovljenja statusa nacionalne manjine u Srbiji.
"Pozdravljam i podržavam vašu nakanu da dođete ovdje da me obavijestite o tome da ćete u martu izaći da se upišete u glasačko tijelo kako biste dobili status nacionalne manjine u Republici Srbiji, što vam osiguravaju sve evropske konvencije o nacionalnim pravima ili pravima nacionalnih manjina u jednoj državi, a to znači vaše pravo na kulturu, jezik, vjeru, teritorij i sve ono što uživa svaka manjina", kazao je Cerić.
Članovima delegacije čestitao je na osnivanju Bošnjačke kulturne zajednice u Novom Pazaru i zaželio da ta zajednica uspije.
"Mi smo jedna Islamska zajednica. Sve što bude moglo da vam se pomogne mi ćemo vam pomoći. Dovoljno ste jaki i snažni da možete nositi program sami i predlažem vam da se ne pravdate nikome šta vi hoćete. Vi imate pravo da brinete o svom kulturnom i nacionalnom biću, naravno i da pratite ono što se događa s bošnjačkim narodom ne samo u Sandžaku nego i u Bosni", Cerićeve su riječi.
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH poručio je članovima BKZ-a da je važno da budu informirani o tome šta se događa s Bošnjacima u BiH.
"I mi u BiH preživljavamo jednu veliku medijsku hajku, jedan veliki medijski teror, koji i vi treba da pratite kako će se dalje odvijati. Zbog svega što ste vi rekli, obraćam se svakom Sandžakliji, svakom Bošnjaku, ma gdje bio, a ima pravo da se upiše u birački spisak za predstojeće ustanovljavanje statusa Bošnjaka u Republici Srbiji, da to uradi kao svoju patriotsku i kao svoju vjersku dužnost i kao svoju odgovornost za sudbinu svoje djece i unuka. Nemojte da propuštamo priliku da uradimo za svoju djecu ono što će im osigurati bolju budućnost", naglasio je reisu-l-ulema.
U delegaciji BKZ-a u Srbiji bili su Mevlud Dudić, predsjednik, Almir Pramenković, predsjednik skupštine, Samir Tandir, predsjednik izvršnog odbora, Nusret Nicević, zamjenik predsjednika, Hako Duljević, potpredsjednik , i Sead Šačirević, potpredsjednik Skupštine Bošnjačke kulturne zajednice.
Oglasne poruke
- felipe kajetano
#1065 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Jbg ne kontam kako je Avaz najtiraznija novina u FBiH obzirom na svakodnevno pljuvanje po njima..te Avaz ovo te Avaz ono..Fahro qrci palci..Vidim da generalno svi imaju neke zamjerke na list pa me interesuje ko onda kupuje Avaz..otkuda toliki nesrazmjer izmedju tiraza i ugleda lista koji kao ne kotira dobro kod stanovnistva?
- rado_vidjen
#1066 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Danas po stoti put Senad Avdic "licnost dana".
I opet identican copy-paste tekst iz prosllosti, koji se vadi po potrebi. Islamofob, krezube babe, como, silovanje romkinje, selimovici...i td. Kada je nedavno u emisiji Posteno, Senad Avdic pitao Fadila Mandala zasto pise one bljuvotine o silovanoj romkinji i ima li kakve dokaze za to; ono june mu je bez treptaja odgovorilo "Ma daj, ne izmsiljaj"
Na sta mu je Avdic odgovorio Znao sam da nista ne citas, ali da ne citas ni svoje tekstove..to je previse i za mene
A ja mogu potvrdit da sam najmanje 3 puta citao takve konstrukcije, i da je bio potpisan FADIL MANDAL.
Dakle, kad laze nesto sto je tako ocito i sto se ne moze sakriti, jer postoje materijalni dokazi, mogu tek zamislit kakve sve konstrukcije mogu montirat od neke poluistine...
I opet identican copy-paste tekst iz prosllosti, koji se vadi po potrebi. Islamofob, krezube babe, como, silovanje romkinje, selimovici...i td. Kada je nedavno u emisiji Posteno, Senad Avdic pitao Fadila Mandala zasto pise one bljuvotine o silovanoj romkinji i ima li kakve dokaze za to; ono june mu je bez treptaja odgovorilo "Ma daj, ne izmsiljaj"
Na sta mu je Avdic odgovorio Znao sam da nista ne citas, ali da ne citas ni svoje tekstove..to je previse i za mene
A ja mogu potvrdit da sam najmanje 3 puta citao takve konstrukcije, i da je bio potpisan FADIL MANDAL.
Dakle, kad laze nesto sto je tako ocito i sto se ne moze sakriti, jer postoje materijalni dokazi, mogu tek zamislit kakve sve konstrukcije mogu montirat od neke poluistine...
- softly
#1067 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Nema se vise sta reci o Avazu.
To je novina sa onu stranu istine i meni ja zapravo zao kad oni nesta kazu kako jeste!
Tome se onda ne vjeruje kao sto je normalno da se ne vjeruje Avazu.
Konkretno ovo sa energetskom mafijom. Mnogo bi bolje bilo da Avaz nije otkrivao ovu aferu. Samo im je pomogao.
I mi sad imamo jednu komicnu situaciju: imamo nekakvu dilemu - da li je lopov Dzaferovic ili Orucevic?!
Pa naravno da su lopovi obojica, ali ja ne znam nijedan medij koji je to tako postavio. Svi koji su protiv Avaza automatski moraju braniti, ili makar prikrivati, "energetsku mafiju" jer bi priznanje da su Heco&Co lopovi znacilo da su na strani Avaza!
Sjecam se jednog tragikomicnog detalja kad su Dani pisali o drugim Hecinim aferimima, a morali su jer je on veoma "svestrana licnost" (mislim da je bila rijec o famoznim Terminalima) tad su izbacili jednu presmjesnu recenicu tipa - ovo je veliki skandal, mada je energetski projekt sasvim OK!
Dakle, toliko se sve zapetljalo da se vise ne zna chiji je u chijoj: posto Avaz dere SBiH zbog energetike, to znaci da ih San ne smije derati, ali kako da ne dere Hecu kad je direktor Hecinih terminala Brankovicev Hrvat, koji je naravno Covicev covjek, sto znaci da je uz njih i Mijo Brajkovic kojeg Pecanin (uvazeni clan Nase stranke!) dere godinama, a sad mora paziti da se ne zamjeri Orucevicu iza kojeg stoji Silajdzic koji ce da makne Tihica koji je metno Dzaferovica...

To je novina sa onu stranu istine i meni ja zapravo zao kad oni nesta kazu kako jeste!
Tome se onda ne vjeruje kao sto je normalno da se ne vjeruje Avazu.
Konkretno ovo sa energetskom mafijom. Mnogo bi bolje bilo da Avaz nije otkrivao ovu aferu. Samo im je pomogao.
I mi sad imamo jednu komicnu situaciju: imamo nekakvu dilemu - da li je lopov Dzaferovic ili Orucevic?!
Pa naravno da su lopovi obojica, ali ja ne znam nijedan medij koji je to tako postavio. Svi koji su protiv Avaza automatski moraju braniti, ili makar prikrivati, "energetsku mafiju" jer bi priznanje da su Heco&Co lopovi znacilo da su na strani Avaza!
Sjecam se jednog tragikomicnog detalja kad su Dani pisali o drugim Hecinim aferimima, a morali su jer je on veoma "svestrana licnost" (mislim da je bila rijec o famoznim Terminalima) tad su izbacili jednu presmjesnu recenicu tipa - ovo je veliki skandal, mada je energetski projekt sasvim OK!
Dakle, toliko se sve zapetljalo da se vise ne zna chiji je u chijoj: posto Avaz dere SBiH zbog energetike, to znaci da ih San ne smije derati, ali kako da ne dere Hecu kad je direktor Hecinih terminala Brankovicev Hrvat, koji je naravno Covicev covjek, sto znaci da je uz njih i Mijo Brajkovic kojeg Pecanin (uvazeni clan Nase stranke!) dere godinama, a sad mora paziti da se ne zamjeri Orucevicu iza kojeg stoji Silajdzic koji ce da makne Tihica koji je metno Dzaferovica...
- luckylaka
#1068 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Ne mogu se sjetiti ko ali znam da neko od forumasa cesto koristi onu,,u pet deka,,sto bi se moglo reci za Avdica i Fahru.Naravno citaocima SB Avdic je hadzija,citaocima Avaza Fahro je reis .Drugo.Kako znati sta pise u SB ili Avazu ako ne procitate navedene.Dakle cita se i SB i Avaz bas od onih koji ovdje eto,,ko fol,,ne citaju nijedno aliu sve znaju sta pise.Inace za mene dvojac,,u pet deka,,su propali novinari,mafijasi i pored toga dva kretena koji ce nakon svog ovog pljuvanja jedan drugom lizati dupe.
- ultima_palabra
#1069 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Paa, krenimo redom:felipe kajetano wrote:Jbg ne kontam kako je Avaz najtiraznija novina u FBiH obzirom na svakodnevno pljuvanje po njima..te Avaz ovo te Avaz ono..Fahro qrci palci..Vidim da generalno svi imaju neke zamjerke na list pa me interesuje ko onda kupuje Avaz..otkuda toliki nesrazmjer izmedju tiraza i ugleda lista koji kao ne kotira dobro kod stanovnistva?
1. Struktura forumaša nije reprezentativne - dosta polupismenih čita Avaz
2. Kupuju ga državne institucije i firme u većim količinama
3. Dosta se čita onako po inerciji, postao je nažalost sinonim za novine, što je nekad bilo Oslobođenje
4. Kupe ga i protivnici, da saznaju šta neprijatelj misli
5. U njemu je najviše oglasa, konkursa, smrtovnica i tih stvari
6. Fahro se zna malo židnut za tiraž, nikad nećemo čuti iz nezavisnih izvora koliki je nečiji tiraž
-
uroborus
#1070 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Posve je normalno da je Havaz najtirazniji kada sve do unazad godinu-dvije nije imao dostojnog konkurenta na novinskom trzistu! U zadnje vrijeme mu Oslobodjenje polako, ali sigurno preotima citaoce, mada je u oba slucaja rijec o tajkunskim glasilima koja potiru pisanje jedni drugima! Uzmi danasnji Havaz i Selimovicevo Oslobodjenje i imas sta vidjeti: Je l' Djafeovic lopov ili nije, pitanje je sadfelipe kajetano wrote:Jbg ne kontam kako je Avaz najtiraznija novina u FBiH obzirom na svakodnevno pljuvanje po njima..te Avaz ovo te Avaz ono..Fahro qrci palci..Vidim da generalno svi imaju neke zamjerke na list pa me interesuje ko onda kupuje Avaz..otkuda toliki nesrazmjer izmedju tiraza i ugleda lista koji kao ne kotira dobro kod stanovnistva?
Sto to ostaje kao logican izbor, kada je u pitanju iole normalan gradjanin u ovoj drzavi, po pitanju opredjeljenja?
Bojim se da je to Jutarnji list...
-
detroit-mercy
#1071 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Sve to ti govori u kakvom se kurcu danas nalazi BH drustvo, mada neki mislili da smo refernca za sve, u biti mi smo nepismeno drustvo, pod pismenim ne mislim samo na znati citati i pisati nego razumjeti napisano.Orbini wrote:Pazi, Avdic nije nevinasce. Ovaj njegov tekst o Radoncicu i Avazu je isto prepun neukusnih uvreda i optuzbi koje nemaju jasne dokaze. Ali se bar ne prodaje kao zastitnik vjerskih i nacionalnih ocjecaja, slobode, demokratije,.. sta ja znam cega sve ne. U redu je da se dva prefarbana mangupa gadjaju kopljima na ovakav nacin,.. ali je podlo i primitivno sebe kititi zastitnikom i crniti drugoga tako sto ces sebe proglasiti cuverem istine i najvecih vrijednosti identiteta a drugoga optuziti za neprijatelja.
Raji se kao glavni problem servira dzenaza krmetu a ne nezapslenost, korupcija, beznadje.
Bas sam nesto danas razmisljao o toj paraleli, narod-stado-manipulatori.
Pogledajte samo u kom pravcu nas vode nasi "moralni, vjerski, politicki" autoriteti, vode nas u pravcu Afro-Azijskih zemalja trecega svijeta. Zemalja, gdje osnovni problem u drustvu nisu glad i siromastvo, korupcija i nepotizam , kriminal vladajucih oligarhija nego je problem kada jedna uciteljica u vrticu malom plisanom medvjedicu da ime Muhamed i onda se cijela nacija pokrene na demonstracije jer su im ugrozena vjerska osjecanja. Vjerska osjecanja su ugrozena u zemlji gdje od neuhranjenosti umire ne znam koliko djece godisnje i nacija je na nogama ali nije na nogama jer je ugrozeno osnovno egzistencijano pravo na zivot. Pogledajte sta je snaga manipulacije, koliko puta do sada smo vidjeli mase na ulicama u dronjcima, gladni, bolesni, i neuhranjeni koji demonstriraju jer su im ugrozena vjerska osjecanja jer je tamo neko u nekoj dalekoj zemlji rekao nesto protiv ne znam ni ja cega ali ti isti ne demonstriraju sto su im ugrozena egzistencijalna prava. Veoma uspjesan recept za vladavinu masama koji se nastoji primjeniti i u nasem slucaju. Samo sto trenutno se mi zadrzavamo na nasim slucajevima mada kuda vode masu, ne bi me zacudilo da uskoro "Zene koje cega" pocnu da upucuju proteste za nesto objavljeno na Islandskoj TV.
- jedna
#1072 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
pazi ove rečenice:kakavdanakneiskustvu wrote:callmethebreeeze wrote:ne moras biti ekspert za juznoslavensku politiku proslog vijeka da ti se zgadi tekst o dizdarevicu. mislim, ovdje se radi da oni srdjana zele da ocrne preko njegovih amidza. hej, koji je to ljudski poganluk napadati porodicu....![]()
![]()
avazu je to najnormalnije,napadati nekog preko porodice,spominjati mu porodicu u nedostatku pravih argumenata,tipična havazovština.
"SBBBIH saznaje da je nalogodavac da se od tehničke omaške organizatora napravi politička afera radončiću u posrnulom oslobođenju propali političar na čelu SBIH, čiji su brat, bratići, supruga, najbolji prijatelj, te majka omiljenog novinara, odreda izdržavali zatvorske kazne zbog krađa, ratzbojništva i finansijskih zloupotreba"
-
zonbirile
#1073 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
samo to da je Tornjak vrtni patuljak sa rukama gnoma
- Miki123
#1074 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Meni su Avdić Senad i SB porasli u očima posljednjih par mjeseci. Znam da su svi govorili da je senad SDP-ov igrač, ali senad prvi objavi aferu "reket", sad opravdano proziva bakira h. za katil-ferman duški preko avaza.
Ja od 2003. redovno kupujem Dane, ali već zadnjih godinu se i kod njih vide razni lobiji, kad se sjetim šta su pisali o silajdžiću, gurali aprilski paket, a sad odjednom ne valja jer nije izbacio entitetsko glasanje itd.., presto sam ih čitati i prešao na SB.
Ili sam ja corav ili su po meni Senad Adić i SB jedini nezavisni novinar i sedmičnik u BiH.
Ja od 2003. redovno kupujem Dane, ali već zadnjih godinu se i kod njih vide razni lobiji, kad se sjetim šta su pisali o silajdžiću, gurali aprilski paket, a sad odjednom ne valja jer nije izbacio entitetsko glasanje itd.., presto sam ih čitati i prešao na SB.
Ili sam ja corav ili su po meni Senad Adić i SB jedini nezavisni novinar i sedmičnik u BiH.
- softly
#1075 Re: Ovo je previse cak i od Avaza!
Gledao sam tu emisiju i zaista nisam vjerovao da onaj novinar ni ne trepnu kad ga je Senad satjerao u cosak.rado_vidjen wrote:Danas po stoti put Senad Avdic "licnost dana".
Na sta mu je Avdic odgovorio Znao sam da nista ne citas, ali da ne citas ni svoje tekstove..to je previse i za mene![]()
Odavno mi je jasno da je glavna kvalifikacija avazovih novinara - spremnost na ovakve stvari i dzon obraz, ali me, svejedno, interesuje kakvi su ti ljudi privatno. Zna li neko konkretno ovog Mandala privatno, zna li mu prijatelje jer bas me interesuje kakvi su ovakvi konstruktori monstruoznih lazi - kad su iskreni.