Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

Compact

#1051 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

mIRCerka wrote:
Air Ramiz wrote:I sta sam ja na pocetku teme rekao? Da je Vecernji list zbog huskanja izmislio "zabranu Djeda Bozicnjacka (whatever that means) u Sarajevu", da bi se onda diskusija preformulisala u zabranu Deda Mraza u Vrticima, a evo ni to nije tacno. Uz to nam jos ovaj ciko iz RS-a kaze, mi imamo Svetog Nikolu koji donosi paketice u Vrticima RS-a 19 decembra, a katolici imaju 6. Ko koga ovdje zajebaje?
deda mraz donosi poklone svoj djeci bez obzira na vjeroispovjest poklone za novu godinu...ne bozice ne svece ne bajrame...
Jelde!!! Donijeću ti i ja poklon ako ga platiš! :lol:
istocnjak

#1052 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by istocnjak »

Vidi Duške k'o da je bila forumu, dobro je pitala ovoga.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1053 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Compact wrote:
mIRCerka wrote:
Air Ramiz wrote:I sta sam ja na pocetku teme rekao? Da je Vecernji list zbog huskanja izmislio "zabranu Djeda Bozicnjacka (whatever that means) u Sarajevu", da bi se onda diskusija preformulisala u zabranu Deda Mraza u Vrticima, a evo ni to nije tacno. Uz to nam jos ovaj ciko iz RS-a kaze, mi imamo Svetog Nikolu koji donosi paketice u Vrticima RS-a 19 decembra, a katolici imaju 6. Ko koga ovdje zajebaje?
deda mraz donosi poklone svoj djeci bez obzira na vjeroispovjest poklone za novu godinu...ne bozice ne svece ne bajrame...
Jelde!!! Donijeću ti i ja poklon ako ga platiš! :lol:
stara sam ja za deda mraza, zato cu ja biti deda mraz nekom djetetu...
Compact

#1054 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

mIRCerka wrote: Jelde!!! Donijeću ti i ja poklon ako ga platiš! :lol:
stara sam ja za deda mraza, zato cu ja biti deda mraz nekom djetetu...[/quote]
OK! Kad aBd rodiš dijete, i kada dođe vakat da počne dobijati poklone, biću spreman da mu donesem poklon, naravno kada taj poklon platiš! I još nešto. Reci djetetu da se zovem Djeda Mraz!
mIRCerka

#1055 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Compact wrote:OK! Kad aBd rodiš dijete, i kada dođe vakat da počne dobijati poklone, biću spreman da mu donesem poklon, naravno kada taj poklon platiš! I još nešto. Reci djetetu da se zovem Djeda Mraz!
Dacu ti ja pare, kupi paketic, ne moras se obuci ko Djed Mraz i daj paketic nekom djetetu na pedijatriji. Ok?
to sam ja

#1056 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Deda Mraz sve ovo vidi...i vi koji ne slusate necete dobiti nista 8-)
Air Ramiz

#1057 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

Smijesno se sad i pozivat na "sekularnu drzavu" na koju se poziva Pirke za Jutarnji list iz Republike Hrvatske. Kakva bolan sekularna drzava ako ti covjek sad fino kaze na TV-u: "nasoj djeci u RS-u Sveti Nikola donosi poklone" i jos pet-set nekih svetaca (duska ih je nabrojala). Onda to nije sekularna drzava, nego samo sekularna drzava na teritoriji u kojima su Bosnjaci vecina, jer na ostalim teritorijama nema ni s od sekularizma. Jedino se ovdje mogu ljudi slobodno izjasnjavat o svemu i svacemu, buniti protiv ovog ili onog itd. tamo se nema ko ni bunit, jer oni sto su pobijeni nema ih, sto su protjerani nema ih, a vrlo mali broj se vratio. Kad je tako hajmo onda pricu okrenut na ovo "sekularna", pa implementirat barem toliko sekularnosti na ostale dijelove BiH koliko imamo u Sarajevu. To govorim samo iz razloga jer su oni koji su se zaletili da Arziju lincuju (a evo kaze zena da joj je neko gume izrezao) kao prvo i osnovno isticali sekularizam, kojeg uopste nema na 75% teritorije. Drugo, ko ce odgovarat za to sto su zeni izrezali gume? Hvala bogu nije se desilo nesto ozbiljnije, ali sad nadlezni organi moraju da rade svoj posao i utvrde ko je kriv. Ja otpocetka tvrdim da su krivi mediji koji stvaraju atmosferu linca i to je nesto s cim se ne slazem. I jedan je od razloga zasto se nisam prikljucio masi pljuvaca koji su se usmjerili na direktoricu, iako sam apsolutno za priredbe sa Deda Mrazom za Novu godinu, cak stavise zalazem se i da paketice finansira Kanton, a ne roditelji, jer poenta nije da sam platis poklon djetetu. Sad je Deda Mraz postao ikona i za prikljucenje na mobilnu mrez, i za Coca Colu, i za akcijsko snizenje itd. Znaci ja bih u organizaciji Kantona ili Grada (cija je vec to nadleznost) organizovao programe za novu godinu sa dijeljenjem paketica svoj djeci.
Compact

#1058 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

mIRCerka wrote:
Compact wrote:OK! Kad aBd rodiš dijete, i kada dođe vakat da počne dobijati poklone, biću spreman da mu donesem poklon, naravno kada taj poklon platiš! I još nešto. Reci djetetu da se zovem Djeda Mraz!
Dacu ti ja pare, kupi paketic, ne moras se obuci ko Djed Mraz i daj paketic nekom djetetu na pedijatriji. Ok?
Nemogu ostalu djecu ucvijeliti, ima ih najmanje stotinjak! Nego šta bi, ušutili smo se poslije emisije! Jeli to djedica, kako kaže duška, sahranjen! Da nije gosp. Mahmutović (svaka joj čast, žena poredana u svemu) djedici bi sutra poslije džume klanjali dženazu!
Compact

#1059 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

Air Ramiz wrote:Smijesno se sad i pozivat na "sekularnu drzavu" na koju se poziva Pirke za Jutarnji list iz Republike Hrvatske. Kakva bolan sekularna drzava ako ti covjek sad fino kaze na TV-u: "nasoj djeci u RS-u Sveti Nikola donosi poklone" i jos pet-set nekih svetaca (duska ih je nabrojala). Onda to nije sekularna drzava, nego samo sekularna drzava na teritoriji u kojima su Bosnjaci vecina, jer na ostalim teritorijama nema ni s od sekularizma. Jedino se ovdje mogu ljudi slobodno izjasnjavat o svemu i svacemu, buniti protiv ovog ili onog itd. tamo se nema ko ni bunit, jer oni sto su pobijeni nema ih, sto su protjerani nema ih, a vrlo mali broj se vratio. Kad je tako hajmo onda pricu okrenut na ovo "sekularna", pa implementirat barem toliko sekularnosti na ostale dijelove BiH koliko imamo u Sarajevu. To govorim samo iz razloga jer su oni koji su se zaletili da Arziju lincuju (a evo kaze zena da joj je neko gume izrezao) kao prvo i osnovno isticali sekularizam, kojeg uopste nema na 75% teritorije. Drugo, ko ce odgovarat za to sto su zeni izrezali gume? Hvala bogu nije se desilo nesto ozbiljnije, ali sad nadlezni organi moraju da rade svoj posao i utvrde ko je kriv. Ja otpocetka tvrdim da su krivi mediji koji stvaraju atmosferu linca i to je nesto s cim se ne slazem. I jedan je od razloga zasto se nisam prikljucio masi pljuvaca koji su se usmjerili na direktoricu, iako sam apsolutno za priredbe sa Deda Mrazom za Novu godinu, cak stavise zalazem se i da paketice finansira Kanton, a ne roditelji, jer poenta nije da sam platis poklon djetetu. Sad je Deda Mraz postao ikona i za prikljucenje na mobilnu mrez, i za Coca Colu, i za akcijsko snizenje itd. Znaci ja bih u organizaciji Kantona ili Grada (cija je vec to nadleznost) organizovao programe za novu godinu sa dijeljenjem paketica svoj djeci.
Da se kojim slučajem neki novinarčić oklizne na led, pojedinci bi digli cijelu državu na noge što vlast nije posula so!
Kada ovakvj gospođi kao što je Arzija Mahmutović gološupkovići izrežu gume, nikom ništa!
mIRCerka

#1060 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

Compact wrote:
mIRCerka wrote:
Nemogu ostalu djecu ucvijeliti, ima ih najmanje stotinjak! Nego šta bi, ušutili smo se poslije emisije! Jeli to djedica, kako kaže duška, sahranjen! Da nije gosp. Mahmutović (svaka joj čast, žena poredana u svemu) djedici bi sutra poslije džume klanjali dženazu!
Ja vec rekoh:
Prijedlog da se anketiraju roditelji i za one koji zele deda mraza da se organizuje centralna dodjela paketica je nesto konkretno, sve ostalo je suplja.
A sto se mog prijedloga za paketic tice, znala sam da ces naci neki izgovor...
Air Ramiz

#1061 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

Compact wrote:
Air Ramiz wrote:Smijesno se sad i pozivat na "sekularnu drzavu" na koju se poziva Pirke za Jutarnji list iz Republike Hrvatske. Kakva bolan sekularna drzava ako ti covjek sad fino kaze na TV-u: "nasoj djeci u RS-u Sveti Nikola donosi poklone" i jos pet-set nekih svetaca (duska ih je nabrojala). Onda to nije sekularna drzava, nego samo sekularna drzava na teritoriji u kojima su Bosnjaci vecina, jer na ostalim teritorijama nema ni s od sekularizma. Jedino se ovdje mogu ljudi slobodno izjasnjavat o svemu i svacemu, buniti protiv ovog ili onog itd. tamo se nema ko ni bunit, jer oni sto su pobijeni nema ih, sto su protjerani nema ih, a vrlo mali broj se vratio. Kad je tako hajmo onda pricu okrenut na ovo "sekularna", pa implementirat barem toliko sekularnosti na ostale dijelove BiH koliko imamo u Sarajevu. To govorim samo iz razloga jer su oni koji su se zaletili da Arziju lincuju (a evo kaze zena da joj je neko gume izrezao) kao prvo i osnovno isticali sekularizam, kojeg uopste nema na 75% teritorije. Drugo, ko ce odgovarat za to sto su zeni izrezali gume? Hvala bogu nije se desilo nesto ozbiljnije, ali sad nadlezni organi moraju da rade svoj posao i utvrde ko je kriv. Ja otpocetka tvrdim da su krivi mediji koji stvaraju atmosferu linca i to je nesto s cim se ne slazem. I jedan je od razloga zasto se nisam prikljucio masi pljuvaca koji su se usmjerili na direktoricu, iako sam apsolutno za priredbe sa Deda Mrazom za Novu godinu, cak stavise zalazem se i da paketice finansira Kanton, a ne roditelji, jer poenta nije da sam platis poklon djetetu. Sad je Deda Mraz postao ikona i za prikljucenje na mobilnu mrez, i za Coca Colu, i za akcijsko snizenje itd. Znaci ja bih u organizaciji Kantona ili Grada (cija je vec to nadleznost) organizovao programe za novu godinu sa dijeljenjem paketica svoj djeci.
Da se kojim slučajem neki novinarčić oklizne na led, pojedinci bi digli cijelu državu na noge što vlast nije posula so!
Kada ovakvj gospođi kao što je Arzija Mahmutović gološupkovići izrežu gume, nikom ništa!
Doduse ova Arzija mi lici na Terminatora, zena dobro poznaje zakone i krece se u tim okvirima (a zakoni su nam suplji, pa valjda to nije ni tesko), ali u svakom slucaju mislim da ce se ona itekako izborit da se identifikuju i kazne vandali :D
Abacija

#1062 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

Air Ramiz wrote:Smijesno se sad i pozivat na "sekularnu drzavu" na koju se poziva Pirke za Jutarnji list iz Republike Hrvatske. Kakva bolan sekularna drzava ako ti covjek sad fino kaze na TV-u: "nasoj djeci u RS-u Sveti Nikola donosi poklone" i jos pet-set nekih svetaca (duska ih je nabrojala). Onda to nije sekularna drzava, nego samo sekularna drzava na teritoriji u kojima su Bosnjaci vecina, jer na ostalim teritorijama nema ni s od sekularizma. Jedino se ovdje mogu ljudi slobodno izjasnjavat o svemu i svacemu, buniti protiv ovog ili onog itd. tamo se nema ko ni bunit, jer oni sto su pobijeni nema ih, sto su protjerani nema ih, a vrlo mali broj se vratio. Kad je tako hajmo onda pricu okrenut na ovo "sekularna", pa implementirat barem toliko sekularnosti na ostale dijelove BiH koliko imamo u Sarajevu.
Znaci, ti bi radio isto sto i cetnici? :shock:
Air Ramiz wrote:To govorim samo iz razloga jer su oni koji su se zaletili da Arziju lincuju (a evo kaze zena da joj je neko gume izrezao) kao prvo i osnovno isticali sekularizam, kojeg uopste nema na 75% teritorije. Drugo, ko ce odgovarat za to sto su zeni izrezali gume? Hvala bogu nije se desilo nesto ozbiljnije, ali sad nadlezni organi moraju da rade svoj posao i utvrde ko je kriv. Ja otpocetka tvrdim da su krivi mediji koji stvaraju atmosferu linca i to je nesto s cim se ne slazem. I jedan je od razloga zasto se nisam prikljucio masi pljuvaca koji su se usmjerili na direktoricu, iako sam apsolutno za priredbe sa Deda Mrazom za Novu godinu, cak stavise zalazem se i da paketice finansira Kanton, a ne roditelji, jer poenta nije da sam platis poklon djetetu. Sad je Deda Mraz postao ikona i za prikljucenje na mobilnu mrez, i za Coca Colu, i za akcijsko snizenje itd. Znaci ja bih u organizaciji Kantona ili Grada (cija je vec to nadleznost) organizovao programe za novu godinu sa dijeljenjem paketica svoj djeci.
Ja idiota koji joj je izrezao gume. :x
Compact

#1063 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

mIRCerka wrote: Prijedlog da se anketiraju roditelji i za one koji zele deda mraza da se organizuje centralna dodjela paketica je nesto konkretno, sve ostalo je suplja.
Stipu izgovor! Nego šta bi, ušutili smo se poslije emisije! Jeli to djedica, kako kaže Duška, sahranjen! Da nije gosp. Mahmutović (svaka joj čast, žena poredana u svemu) djedici bi sutra poslije džume klanjali dženazu!
to sam ja

#1064 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Gđa. Mahmutović je jedna strasna babaroga i njoj neće doci Deda Mraz....zlocesta, zlocesta gđa. :shock:
HAVANA

#1065 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by HAVANA »

istocnjak wrote:Arzija je stvarno dama za ovu podvoditeljicu a kada joj je spomenula Vinka, ostala je bez šejtana na jeziku.

Dama :lol:
Abacija

#1066 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

harka wrote:
JThomas wrote:
beautyfool wrote: To dvoje se nemoze porediti, vjeronauka je zakonom dozvoljena a jeli mozda deda mraz svrstan u zakon?? ili je to samo priredba :) dakle neuporedivo je !
tačno, dozvoljena je zakonom.

a je li deda mraz dozvoljen zakonom?

ako nije zabranjen, a nije, onda jeste. sve što nije izričito zabranjeno, smatra se dozvoljenim. što se tiče DOZVOLJENOSTI, u istom su košu.

koliko ja primjetih iz svih ovih postova niko nije da se Djeda Mraz zabrani
nego su neki se izjasnili da nezele da se njihovoj djeci namece Djeda Mraz.
Pa ako ti roditelji ne zele da im djeca sretnu Djeda Mraza neka im djeca sjede u hodniku dok se paketici ne podijele.
travar

#1067 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

Compact wrote:
mIRCerka wrote: Prijedlog da se anketiraju roditelji i za one koji zele deda mraza da se organizuje centralna dodjela paketica je nesto konkretno, sve ostalo je suplja.
Stipu izgovor! Nego šta bi, ušutili smo se poslije emisije! Jeli to djedica, kako kaže Duška, sahranjen! Da nije gosp. Mahmutović (svaka joj čast, žena poredana u svemu) djedici bi sutra poslije džume klanjali dženazu!
Dok se saberu i dođu sebi :D
mayab

#1068 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mayab »

Ja Deda Mraza nikad nisam posmatrao sa neke vjerske strane, nego kao izmisljenu osobu koja ce djeci donijeti pokloncice pred kraj godine, kao nagradu zato sto su fino slusali roditelje i ostale u toku te godine i to je to.Tu ne vidim nista lose, čak štaviše to je totalno apoliticno i nema veze sa nikakvom religijom, i to cu uvijek priustiti svome djetetu, vjerovalo ono u Deda Mraza ili znalo da je maskirani čiko!
mIRCerka

#1069 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

slijepi pored ociju....
travar wrote:
Compact wrote:
Dok se saberu i dođu sebi :D
to sam ja

#1070 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

mayab wrote:Ja Deda Mraza nikad nisam posmatrao sa neke vjerske strane, nego kao izmisljenu osobu koja ce djeci donijeti pokloncice pred kraj godine, kao nagradu zato sto su fino slusali roditelje i ostale u toku te godine i to je to.Tu ne vidim nista lose, čak štaviše to je totalno apoliticno i nema veze sa nikakvom religijom, i to cu uvijek priustiti svome djetetu, vjerovalo ono u Deda Mraza ili znalo da je maskirani čiko!
:thumbup:
Air Ramiz

#1071 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Air Ramiz »

Abacija wrote:
Air Ramiz wrote:Smijesno se sad i pozivat na "sekularnu drzavu" na koju se poziva Pirke za Jutarnji list iz Republike Hrvatske. Kakva bolan sekularna drzava ako ti covjek sad fino kaze na TV-u: "nasoj djeci u RS-u Sveti Nikola donosi poklone" i jos pet-set nekih svetaca (duska ih je nabrojala). Onda to nije sekularna drzava, nego samo sekularna drzava na teritoriji u kojima su Bosnjaci vecina, jer na ostalim teritorijama nema ni s od sekularizma. Jedino se ovdje mogu ljudi slobodno izjasnjavat o svemu i svacemu, buniti protiv ovog ili onog itd. tamo se nema ko ni bunit, jer oni sto su pobijeni nema ih, sto su protjerani nema ih, a vrlo mali broj se vratio. Kad je tako hajmo onda pricu okrenut na ovo "sekularna", pa implementirat barem toliko sekularnosti na ostale dijelove BiH koliko imamo u Sarajevu.
Znaci, ti bi radio isto sto i cetnici? :shock:
Air Ramiz wrote:To govorim samo iz razloga jer su oni koji su se zaletili da Arziju lincuju (a evo kaze zena da joj je neko gume izrezao) kao prvo i osnovno isticali sekularizam, kojeg uopste nema na 75% teritorije. Drugo, ko ce odgovarat za to sto su zeni izrezali gume? Hvala bogu nije se desilo nesto ozbiljnije, ali sad nadlezni organi moraju da rade svoj posao i utvrde ko je kriv. Ja otpocetka tvrdim da su krivi mediji koji stvaraju atmosferu linca i to je nesto s cim se ne slazem. I jedan je od razloga zasto se nisam prikljucio masi pljuvaca koji su se usmjerili na direktoricu, iako sam apsolutno za priredbe sa Deda Mrazom za Novu godinu, cak stavise zalazem se i da paketice finansira Kanton, a ne roditelji, jer poenta nije da sam platis poklon djetetu. Sad je Deda Mraz postao ikona i za prikljucenje na mobilnu mrez, i za Coca Colu, i za akcijsko snizenje itd. Znaci ja bih u organizaciji Kantona ili Grada (cija je vec to nadleznost) organizovao programe za novu godinu sa dijeljenjem paketica svoj djeci.
Ja idiota koji joj je izrezao gume. :x
1. Ne, ja ne bih radio isto kao ustase i cetnici, nego se ne bih pozivao na nesto cega nema, a to je da zivimo u sekularnoj drzavi.

2. Sto se tice guma, imate na facebooku i na slicnim servisima grupe ljudi i peticije da se "Arzija otpremi na Sibir", i nikom nista. Poenta je da iza akcije postoji i odgovornost. Da se kojim slucajem sto rece compact to desilo nekom novinaru, svi mediji bi brujali narednih mjesec dana. Pa Pirke je postao nacionalni heroj u Hrvatskoj nakon sto su ga na Q festu udarili golobradi huligani koje je on nazvao vehabije (kasnije se ispravio, ali kasno za Hr medije koji su to jedva docekali).
Abacija

#1072 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

Air Ramiz wrote:
1. Ne, ja ne bih radio isto kao ustase i cetnici, nego se ne bih pozivao na nesto cega nema, a to je da zivimo u sekularnoj drzavi.

2. Sto se tice guma, imate na facebooku i na slicnim servisima grupe ljudi i peticije da se "Arzija otpremi na Sibir", i nikom nista. Poenta je da iza akcije postoji i odgovornost. Da se kojim slucajem sto rece compact to desilo nekom novinaru, svi mediji bi brujali narednih mjesec dana. Pa Pirke je postao nacionalni heroj u Hrvatskoj nakon sto su ga na Q festu udarili golobradi huligani koje je on nazvao vehabije (kasnije se ispravio, ali kasno za Hr medije koji su to jedva docekali).
1. Pa ti njihovim postupcima opravdavas i svoje. Zar ne razumijes da imitiras cetnike?

2. Otkriju se veci kriminalci preko interneta a nece jalija sa punim imenima i slikama na Facebook-u. Nadam se da policija ima kadar za internet.
Compact

#1073 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

Abacija wrote: Pa ako ti roditelji ne zele da im djeca sretnu Djeda Mraza neka im djeca sjede u hodniku dok se paketici ne podijele.
Ne okreći se sine!
Abacija

#1074 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Abacija »

Compact wrote:
Abacija wrote: Pa ako ti roditelji ne zele da im djeca sretnu Djeda Mraza neka im djeca sjede u hodniku dok se paketici ne podijele.
Ne okreći se sine!
Sta si htio da kazes? :?
Compact

#1075 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Compact »

Abacija wrote:
Compact wrote:
Ne okreći se sine!
Sta si htio da kazes? :?
Da se ne okrećeš! :lol:
Locked