Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#1051 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

mIRCerka wrote:
dino111 wrote:
I reče svi koji žele DM imaće ga u svom obdaništu.
Ne rece to, rekla je da ne brani da roditelji organizuju DM za svoju djecu, a imamo slike na forumu kako vaspitacica u obdanistu za rukav vuce DMa da izadje iz objekta...
Opet cu te pitati, da li je LAZ HARAM?
Kjafirima i polutanima jeste.... :D
nosara

#1052 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

seln wrote:
nosara wrote: Mladjarija se drzi one o oprostu svakom supku... :D
Ima scena u ovogodisnjem oskarovcu "Slumdog milioner", gdje brat glavnog junaka (inace kriminalac i visestruki ubica) uredno klanja i moli za oprost.
E, mi stvaramo drustvo gdje ce zemaljske zlocine "oprastati" Bog, odnosno njegovi glasnogovornici na zemlji, reis i kamarila.
Arzija je sam dio kriminalne masinerije, na zadatku da odgoji poslusne vjernike koji nista ne pitaju...ni za bile dvore reisove, ni za pokradene vitre, ni za hodze pedofile..

Ovo sve odnosi se i na ostale bozije "firme kcerke" koje su registrovane u nas, da ne bude zabune... :D I islamofobije... :D
Banksy

#1053 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Banksy »

uvjek dobar gost wrote:
Banksy wrote:Nikad niko neće smijeniti Arziju, u to možete biti sigurni.

Jaka je k'o beton jer je dio jednog šireg koncepta u kojem su brojni kreatori i izvođači čvrsto uvezani, a planovi zarctani još davno.

Manjina ste i biće vas još manje, zato radite i potrudite se da organizujete svoj život tako da ne ovisite o njima. Ako već ostajete ovdje.
.... Kratko, jasno, ružno ali surovo istinito.... !!!

... ja se neću predati Banksy.. ne želim da za nekih sedam godina djete me pita šta sam radio pa sada živimo u ovakvoj zemlji, ostati ću ii boriću se...
Niko se neće predati, niti treba, borba s papcima je svakodnevna, htjeli mi to ili ne, na to smo prinuđeni.
Ali, dijete će te, prije svega, pitati šta si učinio da ono izraste u normalnog i pametnog čovjeka, šta si učinio za njega lično.
Jedino što možeš, da sebi i djeci od života ne napraviš moru, je da kreiraš svoj mikrosvijet, da se okružiš pametnim i pismenim ljudima, da se, u mjeri u kojoj je to moguće, skloniš od papaka, da vrijedno radiš i zaradiš dovoljno novca i da im (djeci) time kupiš slobodu i nezavisnost.
Svijet ćemo mijenjati u okvirima u kojima je to moguće, malim ličnim pomacima i velikim dobrim djelima, širenjem pozitivne energije i pokušajima da taj svoj pozitivni krug proširimo u dubinu koliko je moguće, ne ponovnim žrtvovanjem sebe, svoga zdravlja ili zdravlja svoje djece.
Život je kratak i komplikovan sam po sebi, i bez ratova. Živote su nam svakako trajno uništili prethodnim ratom, svoju djecu neću gurati u nove, nema šanse. Pogotovo ako znam da su unaprijed izgubljeni.
dino111

#1054 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dino111 »

MOGU PRIMJETITI DA SE OVDJE NALAZI JEDNA GRUPA PRIMITIVACA, KOJI SVE ŠTO SE RAZLIKUJE OD NJIHOVOG MIŠLJENJA NAZIVAJU POGRDNIM IMENIMA.
GOSPODO DRAGA NE ŽELE VJERONAUKU SAMO "RURALCI" KAKO IH NAZIVATE VEĆ VJERONAUKU ŽELE I STAROSJEDIOCI GRADA SARAJEVO (I SAM SAM TAKAV).
MISLIO SAM DA IMATE DOBRE NAMJERE DA SE BORITE ZA DOBROBIT DJECE, ALI KROZ OVE POSTOVE VIDJEH DA SU TU NEKI DRUGI CILJEVI I DA ZA NJIHOVO OSTVARIVANJE KORISTITE SVOJU DJECU.
VIDJEH, DA STE OVDJE SVI PROTIV SVEGA ŠTO IMA VEZE SA ISLAMOM.
MA KOLIKO VAMA SMETALO (I VAMA I DODIKU I SENADU PEĆANINU) VJERONAUKA ĆE SE UČITI I U ŠKOLAMA I U OBDANIŠTIMA. I MOJE DJETE (A NADAM SE I VAŠE) ĆE ZNATI DA POSTOJI KOMŠIJA DRUGE VJERE, ALI ĆE GA CJENITI I POŠTOVATI JER MU TO VJERA ISLAM NAREĐUJE. ALI ISTO TAKO ĆE ZNATI DA ZA SUPRUGU NE UZIMA ŽENU IZ DRUGE RELIGIJE PORED BOŠNJAKINJA.
ALI ĆE TAKOĐE POŠTOVATI I LJUDE KADA VIDI DA IZLAZE IZ CRKVE I POMAGAĆE STARIJIMA MA KOJE VJERE BILI I USTAĆE U TRAMVAJU STARIJIMA.....

I JOŠ NEŠTO ZA OVE "PATRIOTE":
ČITAV RAT SAM BIO U SARAJEVU I RATOVAO I U LOGORU BIO I POLA FAMELIJE MI UBIJENO, ALI ME JE VJERA ISLAM NAUČILA DA SE NE SVETIM I DA POŠTUJEM I DRUGE VJERE. PA DANAS ŽIVIM PORED ŽARKA, DEJANA... A RADIM SA NENADOM, MAJOM...

LIJEP POZDRAV IZ KIŠNOG, ALI IPAK MULTIETNIČKOG SARAJEVA.
nosara

#1055 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by nosara »

dino111 wrote:MOGU PRIMJETITI DA SE OVDJE NALAZI JEDNA GRUPA PRIMITIVACA, KOJI SVE ŠTO SE RAZLIKUJE OD NJIHOVOG MIŠLJENJA NAZIVAJU POGRDNIM IMENIMA.
GOSPODO DRAGA NE ŽELE VJERONAUKU SAMO "RURALCI" KAKO IH NAZIVATE VEĆ VJERONAUKU ŽELE I STAROSJEDIOCI GRADA SARAJEVO (I SAM SAM TAKAV).
MISLIO SAM DA IMATE DOBRE NAMJERE DA SE BORITE ZA DOBROBIT DJECE, ALI KROZ OVE POSTOVE VIDJEH DA SU TU NEKI DRUGI CILJEVI I DA ZA NJIHOVO OSTVARIVANJE KORISTITE SVOJU DJECU.
MA KOLIKO VAMA SMETALO (I VAMA I DODIKU I SENADU PEĆANINU) VJERONAUKA ĆE SE UČITI I U ŠKOLAMA I U OBDANIŠTIMA. I MOJE DJETE (A NADAM SE I VAŠE) ĆE ZNATI DA POSTOJI KOMŠIJA DRUGE VJERE, ALI ĆE GA CJENITI I POŠTOVATI JER MU TO VJERA ISLAM NAREĐUJE. ALI ISTO TAKO ĆE ZNATI DA ZA SUPRUGU NE UZIMA ŽENU IZ DRUGE RELIGIJE PORED BOŠNJAKINJA.
ALI ĆE TAKOĐE POŠTOVATI I LJUDE KADA VIDI DA IZLAZE IZ CRKVE I POMAGAĆE STARIJIMA MA KOJE VJERE BILI I USTAĆE U TRAMVAJU STARIJIMA.....

ČITAV RAT SAM BIO U SARAJEVU I RATOVAO I U LOGORU BIO I POLA FAMELIJE MI UBIJENO, ALI ME JE VJERA ISLAM NAUČILA DA SE NE SVETIM I DA POŠTUJEM I DRUGE VJERE. PA DANAS ŽIVIM PORED ŽARKA, DEJANA... A RADIM SA NENADOM, MAJOM...

:D Fasizam umotan u internacionalizam... :lol:

Ovo na kraju lici na odjavu radio-prenosa neke utakmice... :D Nadam se da nismo izgubili... :D
Last edited by nosara on 05/03/2009 11:56, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#1056 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by uvjek dobar gost »

dino111 wrote:MOGU PRIMJETITI DA SE OVDJE NALAZI JEDNA GRUPA PRIMITIVACA, KOJI SVE ŠTO SE RAZLIKUJE OD NJIHOVOG MIŠLJENJA NAZIVAJU POGRDNIM IMENIMA.

Malim slovima mogu i moram ti reći da pojma nemaš ! Ja sam produkt mraka kako rekoše tvoj lider i tvoj sigurno omiljeni publicista... i Sarajevo danas nije ni M od multivitamisnkog grada... lažu te i kradu oni kojima vjeruješ !
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1057 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mIRCerka »

Prvo, smanji slova i idi kuci pa se deri na nekoga.
Dalje...
MOGU PRIMJETITI DA SE OVDJE NALAZI JEDNA GRUPA PRIMITIVACA, KOJI SVE ŠTO SE RAZLIKUJE OD NJIHOVOG MIŠLJENJA NAZIVAJU POGRDNIM IMENIMA.

mozes biti "sarajevska porodica" 200 godina, ali ono ruralci se odnosi na ruralac u glavi, ne po mjestu rodjenja/prebivalista.
Jos jedan koji je ovo okarakterisao kao islamofobiju, vidim lijepo su vas naucili na vjeronauci.
Da si slusao pazljivo na vjeronauci, mozda bi znao da je tebi kao muslimanu sevap ozeniti "iz tudje basce" i "izvesti na pravi put".
Sto je pitanje opce kulture, ne religije.
Cemu navodnici???
Lijep pozdrav i tebi, i jos jednom, smanji slova. To je osnovna kultura. I nosi se iz kuce, ne sa casova vjeronauke.
seln

#1058 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

Navalili ovi portparoli... :D
mikasa

#1059 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by mikasa »

dino111 wrote:
mikasa wrote:
mIRCerka wrote:mozete vi do prekosutra to razlagati dini na proste faktore, dino UN konvenciju tumaci ko neki svetu knjigu "MOZES IMAT 4 ZENE" i uvijek izostave onaj dio "ukoliko svaka dobije podjednako svega" :D

Dace Bog para pa cemo pokrenuti privatni vrtic i sa plesom i likovnom i muzickom sekcijom, sa svim onim sekcijama koje ce djetetu izvuci osmijeh na lice i zbog kojih ce dijete radosno trcati u vrtic, umjesto da kmeci i place kad ga roditelj ostavlja tamo...
Mislim da ovdje grijesis jer je to i cilj ljudi koji podrzavaju uvodjenje vjeronauke... slijedi

Sto galamite, ako necete vjerunauku,imate privatni vrtic i tamo saljite djecu
Sta galamite, ako zelite da vam dijete uci engleski a ne arapski u osnovnoj skoli, imate privatne
Sto galamite, ako zelite da vam kcerka ide zajedno sa djecacima u srednjoj skoli, imate privatne pa nek se tamo zajedno ...
Sto galamite, ako zelite da vam kcerka ide na fakultet neka ide na privatni jer nema drzavnih za djevojke( bolje im je da se udaju i radjaju djecu)
Sta galamite, ako zelite da idete doktoru a ne zelite nazvati selam, imate privatne ordinacije, pa tamo nazivajte dobar dan i ostale vlashke pozdrave

E zbog toga NECU privatna obdanista...
Ovo je tako glupo i bezobrazno
Hvala... volio bi da budes u pravu i akobogda vidimo se za nekih 10-tak godina
Raz

#1060 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Raz »

dino111 wrote:MA KOLIKO VAMA SMETALO (I VAMA I DODIKU I SENADU PEĆANINU) VJERONAUKA ĆE SE UČITI I U ŠKOLAMA I U OBDANIŠTIMA.
Hoce, nikakav problem, ali ces placati za tu uslugu u slucaju da ne bude prvi izbor... to ti ja garantujem :wink:
seln

#1061 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

dino111 wrote: MA KOLIKO VAMA SMETALO (I VAMA I DODIKU I SENADU PEĆANINU) VJERONAUKA ĆE SE UČITI I U ŠKOLAMA I U OBDANIŠTIMA.
Hajmo to jos malo prosiriti. Kako bi bilo da uvedemo vjeroonauku u macku piterinu?
uvjek dobar gost

#1062 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by uvjek dobar gost »

seln wrote:
dino111 wrote: MA KOLIKO VAMA SMETALO (I VAMA I DODIKU I SENADU PEĆANINU) VJERONAUKA ĆE SE UČITI I U ŠKOLAMA I U OBDANIŠTIMA.
Hajmo to jos malo prosiriti. Kako bi bilo da uvedemo vjeroonauku u macku piterinu?
Barem u karburatore djece koja se rode prijevremeno od sedam mjeseci..... :roll:
HAVANA

#1063 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
HAVANA wrote:Moj dino 111 ponavljam:
Navedi mi jednu zemlju u kojoj se vjeronauka izvodi po ovakvom programu i na ovaj način u predškolskim ustanovama.

DINOOOOOOO
Kupalo

#1064 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Kupalo »

Ma nema dine 111 na mapi , čita čovjek UN-ovu konvenciju o pravima djeteta :D
seln

#1065 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by seln »

Kupalo wrote:Ma nema dine 111 na mapi , čita čovjek UN-ovu konvenciju o pravima djeteta :D
Hoce da rastabiri je li za vjerske sluzbenike dozvoljena pedofilija...
delightful

#1066 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by delightful »

nemojte se vrijedjati, molim vas. hvala.
JThomas

#1067 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by JThomas »

e ovo je ključni dio, ovo je poenta svega :D

zato je krucijalno još u obdaništu razdvojiti poželjne od nepoželjnih prijatelja, drugova, ljubavi... :D

jer, mi smo tolerantni i multietnični, ALI... :D ipak ne bismo da se miješamo :D
HAVANA

#1068 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by HAVANA »

Ne moraš nam više ništa objašnjavati ,sve nam je jasno i zašto cijeniš i poštuješ i koga treba uzeti :lol: za ženu...
I ja sam bio u ratu i ratovao i izgubio famElije ali ne vidim kakve to veze ima sa ovom temom a mene su majka i otac naučili da poštujem sve ljude a koje su vjere zaboli me neka stvar.

Pozdrav za Žarka,Dejana,Nenada i Maju (gdje ih sabra tolike?)
zlatiborka

#1069 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by zlatiborka »

Ma znate sta,

ovi koji zagovaraju brakove iskljucivo medju svojim VJERSKIM pripadnicima ce ubrzo propasti. Cisti zakon genetike i nista vise! Njihova ih iskljucivost vodi njihovom polaganom nestanku ili u blazoj formi da im se radjaju djeca degenerici.

Primjer: mnogi brakovi na silu sklopljeni samo da budu unutar jedne vjerske skupine, to je pogubno u malim izolovanim sredinama, jer ne dozvoljavaju da se neko ozeni ili uda za nekoga iz susjednog sela za nekoga koji je druge vjere i nacije, a sela su blizu, mladi se upoznaju i zavole.

Bog (Allah) je na pocetku rekao:"Rastite i mnozite se!" Nije rekao niti odredio ko smije da se zaljubi u nekoga i da osnuje porodicu.

I dan danas Bog (Allah) se u to ne mijesa, ali se mjesaju ef. Ceric, kardinal Puljic i onaj tamo Kacavenda!

A posto drzava BiH NE POSTOJI, ovi potonji su glavni i sve odredjuju!

Pa vidjecemo rezultate uskoro, mislim da ih vec vidimo!
chuchumbamayumbe

#1070 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by chuchumbamayumbe »

JThomas wrote:

e ovo je ključni dio, ovo je poenta svega :D

zato je krucijalno još u obdaništu razdvojiti poželjne od nepoželjnih prijatelja, drugova, ljubavi... :D

jer, mi smo tolerantni i multietnični, ALI... :D ipak ne bismo da se miješamo :D
Odavno ne vidjeh bolji autogol!
Jeste, važno je da i starosjedioci žele vjeronauku, uglavnom, svi žele vjeronauku osim vas primitivaca, eto, da znate i to!
Hoće li neki starosjedilac i ebesplatan engleski ili ples, upita li ko? Jok ba, mada je demokratija, mogu ilahije, a mogu i kaside, je'l tako ili nije?
Jeste, mrzite sve što ima veze sa islamom, sram da vas bude, i stid!
Ako vas reisu kažem (a hoću) oho vam se, oho, ima da gorite u džehenemu!
Jeste, vi niste pokrenuli bilo kakvu inicijativu zbog svoje djece, nego vam se ne sviđa Arzija i poltronska politika koju ona provodi u JU Djeca Sarajeva.
Jeste, niste vi ovdje digli frku zbog toa sto vam djeca piju limuntos, jedu mljevenu salamu, spavaju na vlažnim podovima i memljivim sobama, niste digli frku zbog nezakonitih radnji i netransparentnosti u radu JU Djeca Sarajeva, jok ba, vi ste jedni obični islamofobi i to je jedini razlog.
A najveća životna mudrost i poenta je da ako se tvoj "Tarik" zaljubi u moju "Maju", da mu objasniš da Maja ima pogrešne gene, pogrešnu krv, pogrešno ime, pogrešne roditelje, uglavnom, nema veze što je Tarik voli i što bi dao život za Maju (i obrnuto), to je pogrešno i nikada se neće desiti dok sam ja živ.
Pa jebote, odavno neko ovako dobro nije razjasnio zbog čega se djeca razdvajaju od malena!
Kakvi ste vi licemjeri, lažovi i primitivci, bio sam zaista tolerantan i uviđavan, ali kada pročitam ovakve bljuvotine i ovakvu retoriku aparthejda, kada sagledam iz svih uglova mišljenja pojedinaca koji podrzavaju i opravdavaju sve ovo, pa nema druge nego zaključiti da nam se ne piše dobro i da nas čeka jedna dugotrajna i iscrpljujuća borba.
FUJ!
Master.DKP

#1071 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Master.DKP »

Svaka slucajnost sa "Ministarstvom za zdravstvo, prosvijetu i genetski inzinjering" JE ISKLJUCENA ! I sve to u "duhu demokratskih promijena".

Godina snimanja 1991 - Sarajevo

Godina desavanja 2008 - Sarajevo :run:

http://www.youtube.com/watch?v=jGOZvCZ- ... =1&index=3
bogumil-8

#1072 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by bogumil-8 »

chuchumbamayumbe wrote: Hoće li neki starosjedilac i ebesplatan engleski ili ples, upita li ko? Jok ba, mada je demokratija, mogu ilahije, a mogu i kaside, je'l tako ili nije?
Nije tako! Mnogo je gore nego što misliš.
Izgleda da si malo (nedovoljno)"surfao" po islamskim forumima. To što naši "starosjedioci" rade su samo "novotarije". Od muzike je samo def dozvoljen (oko bubnja se još vode diskusije). Slušanje muzike je grijeh (Safet i Hanka, bezbeli, idu u džehenem), druženje sa inovjernicima je grijeh (zabranjeno je inovjerniku čestitati njegov praznik). Nisi ti još (izgleda upoznat šta su muslimani dužni i obavezni činiti (zato sam na jednom mjestu i napisao da Arzija samo ispunjava svoje vjerske obaveze i dužnosti, obezbjeđuje ono što joj Kur'an zapovijeda, što mora raditi da ne bi bila griješna). To ti je prava "revolucija" u odnosu na Islam koji smo do sada znali i poštovali u BiH.
Edit: Ovdje (http://www.oscebih.org/documents/12567-bos.pdf) postoje dogovori i rješenja ( i većih stručnjaka od našeg Reisa) kako obezbijediti da se ne dijele djeca (bilo kojeg uzrasta) u natavi (o religiji).
Last edited by bogumil-8 on 07/03/2009 14:38, edited 2 times in total.
Kupalo

#1074 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by Kupalo »

HAVANA wrote:
Naježih se.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1075 Re: Nauka o vjeri u sarajevskim obdaništima.... !?

Post by dr.gog »

Ja izdržljive teme :D
Post Reply