Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fordas

#1051 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Nikakvo pretjerivanje, bilo je 5.000 kao jedan ;-)

Istok kao istok, uvijek isto :cry:
Baltazar_khan

#1052 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

lolo_lolo wrote: poslije tekme,stotinjak ljudi mahalo cali nekim bijelim maramicama(papirima) za ostavku
Ma poderali novine, i glumili one u Španiji kad traže smjene trenera i uprave, malo je i komično bilo :D
1972

#1053 Re: FK Sarajevo

Post by 1972 »

Čestitke travničanima na poštenoj i muškoj igri i da je ovakva ekipa (za razliku od prethodne dvije) uzela bod ili sva tri ne bi mi bilo sekunde krivo !
Mi loši, al dosta smo i mi dobri bili a nigdje bodova :D

PS. Evo snimak na Vogošći - MadMax :skoljka: :thumbup:
lolo_lolo

#1054 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

Baltazar_khan wrote:
lolo_lolo wrote: poslije tekme,stotinjak ljudi mahalo cali nekim bijelim maramicama(papirima) za ostavku
Ma poderali novine, i glumili one u Španiji kad traže smjene trenera i uprave, malo je i komično bilo :D
meni uopste nije bilo komicno,i ja bih uradio isto da sam na istoku bio
Baltazar_khan

#1055 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

lolo_lolo wrote: meni uopste nije bilo komicno,i ja bih uradio isto da sam na istoku bio
Mahao sam i ja novinama, ne brini 8-)

Nadam se da cemo konsolidovati redove što u upravi, što u igračkom kadru i struci :wink:
KPNCTNJAH

#1056 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Doslo je do toga da gol protiv Travnika proslavljam kao da je protiv nekog u Europi, po mojoj procjeni oko 3000-4000 navijaca... Dudo i Ihtijarevic su najsporiji igraci u Premijer ligi, a sto je najsmijesnije kad god imamo priliku za kontru lopta bude kod njih... danas svi ispod prosjeka, a Alaim je jos jednom odusevio procjenama hoce li lopta u gol ili mozda pored gola... Maksa poslije tri slobodna udarca sa odlicnih pozicija (ne kontam zasto uvijek on izvodi slobodnjake) postize lijep pogodak sa nekih 25m ...istok ko istok, vecina nas tamo voli komentarisati igru izmedju sebe, al` neki bas pretjeruju i 5min poslije aplauza nasim igracima pocinju psovke istim i to kao da su im najveci neprijatelji u pitanju, po glasovima se moze skontati kakvi su to ljudi u pitanju, al` to je neka druga tema...
btw. igraci Travnika su me pozitivno iznenadili i uopste nije bilo valjanja po terenu kao u prethodne dvije utakmice ...
new

#1057 Re: FK Sarajevo

Post by new »

Meni stvarno nije jasno zašto su mnogi protiv Ćale. Kao igrač je ostavljao srce na terenu, kao trener je imao tu nesereću da u onoj famoznoj utakmici izgubi od Želje, a nikad ih nismo nadigrali kao tada. Pa fudbal ne bi imao ovoliku popularnost da nema iznenađenja. Pored ovakve uprave on je u ovoj sezoni napravio fantastične rezultate. Kako ga i lično poznajem, znam da nema većeg bolesnika Sarajeva od njega ( svojevremeno, kada je Muzurović njega, Ziju Švrakića i Irfu Handžića poveo u Adanademirspor, nije htio igrati za njih jer je boja tog kluba plava, a još kada je čuo da ono demir znači željezo-jedva su ga ubijedili da potpiše ugovor. Istovremeno znam da su svi igrači predratnog šampionskog Sarajeva imali dogovor da će ostati na okupu i u narednoj sezoni, ali samo ako niko ne potpiše ugovor za neki drugi klub. Svi su ispoštovali dogovor osim Husrefa koji je potpisao za Zvezdu. Sarajevo se poslije toga raspalo, i u Kupu šampiona smo ispali od norveških konobara i kuhara- Kusisija i do samog rata jedva opstajali u ligi. U sada ne valja Ćala, Husref je Tito :roll: :?
KPNCTNJAH

#1058 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Roy

#1059 Re: FK Sarajevo

Post by Roy »

Navijaci Sarajeva vidili malo evrope pa vec racunaju u Eurima. 5000? :)

Protiv Veelza bilo 5000 (s oko 1000 gostujucih naviajca) a sada na Travniku 5000?

Al u kurcu
1941.

#1060 Re: FK Sarajevo

Post by 1941. »

new wrote: i u Kupu šampiona smo ispali od norveških konobara i kuhara- Kusisija :?
Finskih :)
Inače,odličan post,apsolutno se slažem da Čala treba ostati.

Što se tiče gledaoca protiv Travnika mislim da je 3500,u najboljem mogućem slučaju 4000,vrh.
diler

#1061 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Sto je Maksa mesarski raspali. :mrgreen: :thumbup:
1972

#1062 Re: FK Sarajevo

Post by 1972 »

Još da dodam, večeras pravo fina posjeta - brat, bratu jedno 5 do 6 milja... s obzirom da je radni dan i haman u vrijeme iftara (ja se omrsio pred stadionom n'akim sendvičem :D )

Sjever - fenomenomenalno, al fakat :thumbup:
Deriguz

#1063 Re: FK Sarajevo

Post by Deriguz »

Ne kontam ni ja sto ste protiv Janjoša :roll:, covjek vas fino po Evropi provozao... i vi protiv njega :shock:
lolo_lolo

#1064 Re: FK Sarajevo

Post by lolo_lolo »

Deriguz wrote:Ne kontam ni ja sto ste protiv Janjoša :roll:, covjek vas fino po Evropi provozao... i vi protiv njega :shock:
pa nismo u grupe prosli
belafonte

#1065 Re: FK Sarajevo

Post by belafonte »

new wrote:Meni stvarno nije jasno zašto su mnogi protiv Ćale. Kao igrač je ostavljao srce na terenu, kao trener je imao tu nesereću da u onoj famoznoj utakmici izgubi od Želje, a nikad ih nismo nadigrali kao tada. Pa fudbal ne bi imao ovoliku popularnost da nema iznenađenja. Pored ovakve uprave on je u ovoj sezoni napravio fantastične rezultate. Kako ga i lično poznajem, znam da nema većeg bolesnika Sarajeva od njega ( svojevremeno, kada je Muzurović njega, Ziju Švrakića i Irfu Handžića poveo u Adanademirspor, nije htio igrati za njih jer je boja tog kluba plava, a još kada je čuo da ono demir znači željezo-jedva su ga ubijedili da potpiše ugovor. Istovremeno znam da su svi igrači predratnog šampionskog Sarajeva imali dogovor da će ostati na okupu i u narednoj sezoni, ali samo ako niko ne potpiše ugovor za neki drugi klub. Svi su ispoštovali dogovor osim Husrefa koji je potpisao za Zvezdu. Sarajevo se poslije toga raspalo, i u Kupu šampiona smo ispali od norveških konobara i kuhara- Kusisija i do samog rata jedva opstajali u ligi. U sada ne valja Ćala, Husref je Tito :roll: :?
Potpis :!:

Jo ove djecurlije, veze oni nemaju, seru Cali ko foke, istu taktiku igra i Zeljo, pa eno ljudi tamo svrsavaju na Osimovu pamet, samo zato sto Cala izgleda ko postenjacinja velika a Osim k'o John Wayne.
Sarajevo s tom 'defanzivnom' taktikom stvori sansi u jednoj tekmi sto Zeljo stvori u 3 tekme, al jok Osim je strucnjak, a Cala, 'ta ce Cala :-)
Naucite ba cijenit svoje, pa cete cijenit i druge, a ne pljuvat jedni po drugima i prizeljkivat kiks onog drugog :skoljka: :run:

Seru i po malom Cali, znam sigurno da mu i mali zivi sa fudbal, isti je caca, al jok treba dozu pljuvacke izbacit svako malo :(
Deriguz

#1066 Re: FK Sarajevo

Post by Deriguz »

Pusti ti Osima, nije o njemu rijec.
diler

#1067 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Calinu ljubav prema klubu niko ne osporava, ali taj covjek ne moze voditi Sarajevo. Previse kukavicki igra, svaka utakmica ove sezone je bila patnja, a ruku na srce najvise zasluga za uspjeh u Europi ove sezone imaju igraci koji su ostavljali svaki atom snage na terenu. U premijer ligi mi protiv timova kao sto su Sloboda,Velež ili evo sada Travnik igramo sa jednim spicem i gubimo bodove zbog njegove gluposti. U redu, nekada i nije imao izbora jer je bilo slucajeva kada je samo jedan napadac spreman za utakmicu, ali zasto npr. Rizvanovicu ne da da predje centra, odma skace sa klupe i govori mu da se vraca, a on kada god krene u napad probije po desnoj strani i stvori dobru sansu. Čala jednostavno igra previse kukavicki i to su u nasoj ligi svi provalili. Ne treba ni spominjati to sto mu sin mora igrati taman da na klupi sjedi Messi.
belafonte

#1068 Re: FK Sarajevo

Post by belafonte »

Hahahahaha, pa ne drzim ga, samo poredim, pa reci jesam li u pravu :?:

Edit: Sta ima Rizvanovic prodirati kad mu nije to zadatak, i bez tih njegovih prodora, mi stvorimo 10 sansi i Cala kukavica :-) :-)

Ooo djeco haj na spavanje :run:
PasHon1

#1069 Re: FK Sarajevo

Post by PasHon1 »

Forza Cala! :D
Od cega je on pravio rezultate,treba mu spomenik dici.
diler

#1070 Re: FK Sarajevo

Post by diler »

Mi igramo sa 6 igraca u odbrani i jednim napadacem i kazes da cala nije kukavica. Nije on kukavica on je pi.cka. Ne trebam spominjati da mu dudo mora poceti tekmu, koji je koristan isto kao da ostavimo jedne civare na centru koseva pa mozda se koja lopta odbije od njih. Kad je Huss bio na klupi ovaj Travnik i slicne ekipe su primale po 3 komada u prvih 20 minuta, pa onda nek se valjaju koliko hoce, a sa calom moras strahovati hoce li ti Travnik uzeti bod. Cala je upravin igrac, tako da ni on, a ni uprava nece jos dugo. :thumbup:
belafonte

#1071 Re: FK Sarajevo

Post by belafonte »

Dovedite ti i tebi slicni Jovica iz Zrinjskog, pa da igra Sarajevo leprsavo ko Arsenal a u odbrani propuh, da se nadigravamo za gol vise na Piroti, valjda je bolje 3 gola zabit i primit nego tri bobe donijet
Magarece_godine

#1072 Re: FK Sarajevo

Post by Magarece_godine »

Cala je veliki krivac sto je Sarajevo doguralo u Europi dokle jeste. Sve ove momke koji trenutno igraju za Sarajevo su imali Arapovic i Bajramovic na pocetku prosle sezone, plus jos neki igraci (Rascic, Pandza ... ) Cala je od nista napravio nesto! To je cinjenica. Kazete forsira Dudu. Pa dobro ko ce nam igrati ? Za dudu sam barem cuo, za ove sto su sjedili na klupi i nisam bas (Nail Sehic , ili kako vec ??? ko je taj igrac ? Junior neki ? )
Istina je da je Husref imao bolje rezultate dok je vodio Sarajeva, ali husref je imao strasne igrace, puno kvalitetnije (necu reci namjerno bolje) od ovih koje Sarajevo ima danas. Milosevic, Muharemovic, Mackic...
Calu treba ostaviti, zaista ne vidim razlog zasto tjerati covjeka koji ima rezultat. I ta "kukavicka" igra koju spominjete. Mozete li se zapitati ko su napadaci Sarajeva ? Pravi, klasicni spic igraci koje Sarajevo u ovom momentu ima ? Ko su oni ? Avdic i Jahovic. Ima li jos neki ? Skoro je povrijedjen. Mozda bi veceras Cala igrao sa Avdicem i Jahovicem u vrhu, ali Avdic je ostao u svlacionici na poluvremenu nakon sto je dobio jedan udarac u glavu.
A otvoreno igrati protiv europskih ekipa je ludost. Pa i u defanzivnoj taktici na momente su se poigravali s nasom odbranom i nosale su nas vile (sjetite se Helsinborga na pocetku utakmice, pa i Cluja prvih dvadeset minuta sta su ljudi radili nasoj "defanzivi").
Ne bih da ispadne da branim Calu. Ali cinjenice su tu. Covjek je od nista napravio nesto TACKA
karanana

#1073 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

kolika je posjeta bila sinoc?
Fordas

#1074 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

evo roy zna, on prati svoj omiljeni klub....

P.S. Oko 5.000
pipi7

#1075 Re: FK Sarajevo

Post by pipi7 »

1972 wrote:Čestitke travničanima na poštenoj i muškoj igri i da je ovakva ekipa (za razliku od prethodne dvije) uzela bod ili sva tri ne bi mi bilo sekunde krivo !
Mi loši, al dosta smo i mi dobri bili a nigdje bodova :D

PS. Evo snimak na Vogošći - MadMax :skoljka: :thumbup:
pridružujem se ovom komentaru. igrači travnika se nisu valjali po terenu i kada su imali razloga za to. kad se sjetim slobode i veleža i izležavanja po terenu pola drugog poluvremena :x
Locked