Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ibizza

#1051 Re: Cijene stanova All about

Post by ibizza »

Nasao sam neki dan u novinama javni konkurs...
Na Šipu treba da se pravi zgrada sa 48 stanova,cijena kvadrata sa PDV-om iznosi 1490km.
Odmah se uplati 40%,a ostalo se otplacuje kreditom(Hypo-Alpe-Adria Bank).
Na ovo imaju pravo samo borci.
e sad,dali neko zna kolika je kamata na ovaj kredit,jer ovo mi izgleda bas povoljno??
starii

#1052 Re: Cijene stanova All about

Post by starii »

bermiin wrote:Nasao sam neki dan u novinama javni konkurs...
Na Šipu treba da se pravi zgrada sa 48 stanova,cijena kvadrata sa PDV-om iznosi 1490km.
e sad,dali neko zna kolika je kamata na ovaj kredit,jer ovo mi izgleda bas povoljno??
imal taj oglas na netu?
BHCluster

#1053 Re: Cijene stanova All about

Post by BHCluster »

Malo hrljanjem po netu mozes naci svasta, evo ova mala zgrdica (11 Stanova) u Radničkoj Ulici iznad nadvožnjaka a cjena je 1500Eura/m2.
Link
starii

#1054 Re: Cijene stanova All about

Post by starii »

gledam sad na LZN kazu..mjenjam sina koji hrče za podstanarku koja uzdiše...
imal tako nesto u ponudi :D
ibizza

#1055 Re: Cijene stanova All about

Post by ibizza »

starii wrote:
imal taj oglas na netu?
nema,nisam nasao
Haris.ba

#1056 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

Koliko su sada stanovi: http://www.sa-c.info/viewProject/122-nukleus-stup.html

Kad su se tek krenuli praviti bili su 2500 + pdv, pa su bili 1800+pdv, pa je bila neka priča o 1600+pdv.

Zna li neko koliko sada koštaju? Noću gori maksimalno 5 svjetala. Znači prodaja šiba. :)

P.S.
Gdje su ti stanovi na Otesu? Gdje se tačno to nalazi?
semmy

#1057 Re: Cijene stanova All about

Post by semmy »

evo to je to na otesu, samo nije cijena vise ova sto stoji u oglasu :D
nalazi se cim s petrol pumpe skrenes u otes, nekih 300 m od pumpe

http://www.nekretnine365.com/nekretnine ... -5724.html
goca23

#1058 Re: Cijene stanova All about

Post by goca23 »

I meni je zapalo za okce,pogotovo što piše da je + 10% za ostale.
Ali to je samo finta,keš je naj autoritet.
Bit će ove godine i niže,jer materijal,dokumentacija,crnci su ispod 1000Km,ostalo je lokacija i kajmak.
ibizza

#1059 Re: Cijene stanova All about

Post by ibizza »

goca23 wrote:
I meni je zapalo za okce,pogotovo što piše da je + 10% za ostale.
Ali to je samo finta,keš je naj autoritet.
Bit će ove godine i niže,jer materijal,dokumentacija,crnci su ispod 1000Km,ostalo je lokacija i kajmak.
evo upravo imam ovaj konkurs ispred sebe,nigdje nisam vidio to 10% za ostale.
Nacin placanja:
40% ucesca,ostatak iznosa putem kreditnih sredstava sa rokom otplate do 30 godina,ili po dogovoru.
a slazem se,boce na ljeto jos jeftinije nego sto je to sada
ellmichak

#1060 Re: Cijene stanova All about

Post by ellmichak »

http://www.market.ba/nekretnine/stanovi/oglas/275182

Idealan, jos malo pa nestalo, pozurite
metar_drva

#1061 Re: Cijene stanova All about

Post by metar_drva »

ellmichak wrote:http://www.market.ba/nekretnine/stanovi/oglas/275182

Idealan, jos malo pa nestalo, pozurite
realno, nema sta :-)
Alkos

#1062 Re: Cijene stanova All about

Post by Alkos »

Najsmjesniji su ovi koji bi na kredite kupovali stan u centru grada, i to po mogucnosti da je kvadrat 1000-2000 KM! Pa centar je grada poBogu, sta ocekujes nego da za stan na Ciglanama platis 300.000 minimalno?! Da nije tako, onda bi svi kupovali stanove u centru grada... U centru nazalost ne zive kokuzi, vec guzonje, koji pored svojih "vikendica" na Poljinama imaju po jos nekoliko stanova u Ferhadiji, Titovoj, na Ciglanama! Narod nema para to je tacno, ali uvijek ima onih 1% sa pozamasnim bankovnim racunom, koji se takmice u broju nekretnina koje imaju. I zasto je cijena od 300.000 nerealna, ako je neko spreman da je plati?!?! :shock: :?

Pogledajte malo kako se krecu cijene nekretnina u glavnim gradovima susjednih zemalja, pa i Austrije i Slovenije. Sarajevo je daleko najjeftinije. Ne razumijem zasto su cijene nerealne? Evo, postavite se u situaciju da imate stan na Breki, Ciglanama, ul. Kralja Tomislava, Titovoj i sl. Koliko bi vi cijenili kvadrat i za koliko bi prodali uopste taj vas stan?!
Breka i CIglane spadaju medju top lokacije (rang ispod Titove i Ferhadije), pri tom ne mislim na staru Breku i gornje Ciglane... :wink:
semmy

#1063 Re: Cijene stanova All about

Post by semmy »

Alkos wrote:Najsmjesniji su ovi koji bi na kredite kupovali stan u centru grada, i to po mogucnosti da je kvadrat 1000-2000 KM! Pa centar je grada poBogu, sta ocekujes nego da za stan na Ciglanama platis 300.000 minimalno?! Da nije tako, onda bi svi kupovali stanove u centru grada... U centru nazalost ne zive kokuzi, vec guzonje, koji pored svojih "vikendica" na Poljinama imaju po jos nekoliko stanova u Ferhadiji, Titovoj, na Ciglanama! Narod nema para to je tacno, ali uvijek ima onih 1% sa pozamasnim bankovnim racunom, koji se takmice u broju nekretnina koje imaju. I zasto je cijena od 300.000 nerealna, ako je neko spreman da je plati?!?! :shock: :?

Pogledajte malo kako se krecu cijene nekretnina u glavnim gradovima susjednih zemalja, pa i Austrije i Slovenije. Sarajevo je daleko najjeftinije. Ne razumijem zasto su cijene nerealne? Evo, postavite se u situaciju da imate stan na Breki, Ciglanama, ul. Kralja Tomislava, Titovoj i sl. Koliko bi vi cijenili kvadrat i za koliko bi prodali uopste taj vas stan?!
Breka i CIglane spadaju medju top lokacije (rang ispod Titove i Ferhadije), pri tom ne mislim na staru Breku i gornje Ciglane... :wink:
mozda zato jer je prosjecna placa u bih 500km a u sloveniji, austriji, njemacko... 2000€ sad malo jasnije...ili mozda jer nam socijalna struktura drzave nije sredjena....ima jos toga al to nije tema
palamuda

#1064 Re: Cijene stanova All about

Post by palamuda »

semmy wrote:
Alkos wrote:Najsmjesniji su ovi koji bi na kredite kupovali stan u centru grada, i to po mogucnosti da je kvadrat 1000-2000 KM! Pa centar je grada poBogu, sta ocekujes nego da za stan na Ciglanama platis 300.000 minimalno?! Da nije tako, onda bi svi kupovali stanove u centru grada... U centru nazalost ne zive kokuzi, vec guzonje, koji pored svojih "vikendica" na Poljinama imaju po jos nekoliko stanova u Ferhadiji, Titovoj, na Ciglanama! Narod nema para to je tacno, ali uvijek ima onih 1% sa pozamasnim bankovnim racunom, koji se takmice u broju nekretnina koje imaju. I zasto je cijena od 300.000 nerealna, ako je neko spreman da je plati?!?! :shock: :?

mozda zato jer je prosjecna placa u bih 500km a u sloveniji, austriji, njemacko... 2000€ sad malo jasnije...ili mozda jer nam socijalna struktura drzave nije sredjena....ima jos toga al to nije tema
super odgovor :!: :!:
palamuda

#1065 Re: Cijene stanova All about

Post by palamuda »

Centar grada je skup i treba biti skup, ali ne po 3000 - 4000 km, hoću reći da su skupa ostala naselja, pa se na osnovu njih po automatizmu formiraju nigdje veze cijene za centar. Ja živim na Ilidži i nisu mi jasne cijene po Lužanima i Pejtonu.
Moj brat zivi na Koševskom i evo prošle sedmice stan 44 kvadrata ispod njega lik kupio, sve išlo bez posrednika i agencija 2020 km kvadrat, frajer iz Tuzle tamo prodo sve i ovdje doselio. Stan je razvalina, zgrada građena 1974. (to su one male zgradice sa dva stana, nesto ko barake tu je Konzum u ulici ispod), instalacije u raspadnutom stanju,nema grijanje nikakvo, treba ga komplet renovirat.
Preskupo
Sad će me neki napast te Koševsko, te Centar, al ja sam vidio stan i tih para ne vrijedi da je sto puta u centru.
Better Man

#1066 Re: Cijene stanova All about

Post by Better Man »

Budo75 wrote:Prije nekoliko godina sam licno bio zainteresovan za jedan stancic i prateci trziste se moze konstatovati da su cijene ipak osjetno pale.
Meni danas privlacno djeluje novogradnja na Ilidzi po cijeni od 1650/m2 mada nisam imao priliku vidjeti/biti u njima.
Ono sto me cudi je ta cinjenica da prodavci cijene polovne stanove u mnogim slucajevima vise nego sto novi kostaju. U redu, lokacija na novogradnji nije uvijek najbolja ali stanovi su ipak novi i stim bolji po svakom pitanju od nekog 30-40 god ili starijeg objekta.
Jos jedna stvar je specificna. Cijene kuca i stanova nisu nikako proporcionalne mada je pravedno poredjenje tesko uraditi stim sto je jako malo lokacija na kojima se nalaze i kuce i stanovi.
Jedan od glavnih razloga je kvaliteta gradnje tih starih zgrada. Uzmimo za primjer Austrougarske zgrade u Sarajevu koje su kvalitetom gradnje daleko ispred novih zgrada, a i samim izgledom. Uzmi samo jednu takvu zgradu i renoviraj je od krova, fasade, unutrašnjih zidova, nek svaki stanar promjeni prozore (ako već nije) na svom stanu i nek renovira svoj stan ako je potrebno, primjetit će te drastičnu razliku u kvaliteti. Danas se večinom stambene zgrade zgrade prave na principu da troškovi dok se napravi stambena zgrada budu što manji (da bi se to desilo ugrađuju se najeftiniji prozori, vrata, kao i ostali materijali), a da cijena stanova u tim zgradama bude što veća. To što će prozori i vrata već za godinu dvije biti zreli za zamjene onog koji pravi stambenu zgradu ne zanima.
zonbirile

#1067 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

Better Man wrote:
Budo75 wrote:Prije nekoliko godina sam licno bio zainteresovan za jedan stancic i prateci trziste se moze konstatovati da su cijene ipak osjetno pale.
Meni danas privlacno djeluje novogradnja na Ilidzi po cijeni od 1650/m2 mada nisam imao priliku vidjeti/biti u njima.
Ono sto me cudi je ta cinjenica da prodavci cijene polovne stanove u mnogim slucajevima vise nego sto novi kostaju. U redu, lokacija na novogradnji nije uvijek najbolja ali stanovi su ipak novi i stim bolji po svakom pitanju od nekog 30-40 god ili starijeg objekta.
Jos jedna stvar je specificna. Cijene kuca i stanova nisu nikako proporcionalne mada je pravedno poredjenje tesko uraditi stim sto je jako malo lokacija na kojima se nalaze i kuce i stanovi.
Jedan od glavnih razloga je kvaliteta gradnje tih starih zgrada. Uzmimo za primjer Austrougarske zgrade u Sarajevu koje su kvalitetom gradnje daleko ispred novih zgrada, a i samim izgledom. Uzmi samo jednu takvu zgradu i renoviraj je od krova, fasade, unutrašnjih zidova, nek svaki stanar promjeni prozore (ako već nije) na svom stanu i nek renovira svoj stan ako je potrebno, primjetit će te drastičnu razliku u kvaliteti. Danas se večinom stambene zgrade zgrade prave na principu da troškovi dok se napravi stambena zgrada budu što manji (da bi se to desilo ugrađuju se najeftiniji prozori, vrata, kao i ostali materijali), a da cijena stanova u tim zgradama bude što veća. To što će prozori i vrata već za godinu dvije biti zreli za zamjene onog koji pravi stambenu zgradu ne zanima.
-----------------------------------------------------------------
slažem se sa tobom,ali pri tome uvijek treba imati na umu zgradu u cijelini,jer tvoja adaptacija ne riješava problem,ako oko sebe imaš stare cijevi,odvode,el.ins i sl.
neki

#1068 Re: Cijene stanova All about

Post by neki »

Better Man wrote:
Nidje veze..
Osim solidnog polozaja u gradu austrougarske zgrade nemaju nikakvih kvalitetnih prednosti...Ni jedna od tih zgrada nema termo fasadu, svi njihovi fasadni zidovi su gradjeni od pune opeke/kamena i bez obzira koliko debeli bili imaju katastrofalan termicki koeficijent. Prozori na vecini su stari bar 50 godina ako ne i orginalni, svi su dvokrilni s jednoslojnim staklom i zaptivanjem iz pretproslog stoljeca, pa cak i da ih zamjenis za moderne s termopan staklom djaba ti sve kad zbog nepostojanja fasade i samog polozaja prozora u zidu imas ogroman termicki most. Svi stanovi imaju visoke stropove, sto je prelijepo sa stanovista zivljenja u takvom prostoru ali jos vise povecava troskove grijanja. Vecina instalacija voda/kanalizacija/struja itd o plinu da ne pricam je uvodjena naknadno, uglavnom u periodu 1920-1950 i to navrat nanos po principu narodne gradnje, vecina kanalizacionih vertikala uopste nema ventilacioni izlaz na krov, vodovodne cijevi su uglavnom azbestne, elektromreza je planirana po standardu u kojem si u stanu max imao sporet i frizider. Sve i da hoces da ulozis kamaru love u zamjenu instalacija nikakve koristi od toga ako se ne pridruze i sve komsije ispod i iznad. Medjuspratna konstrukcija je iskljucivo drvena, akusticki nikakva, koju su 50tih pokusali popraviti ubacivanjem sljake iz zeljezare koja je puna opet azbesta i ostalih radioaktivnih materijala.
O dispoziciji stanova ne vrijedi ni govoriti..katastrofa..ogromni hodnici, nemodularne dimenzije soba, sve i da hoces preurediti stan ne mozes srusiti ni jedan zid jer su svi nosivi. Odnos velicine prostorija i povrsine prozora uzasan...sve sobe mracne.
Sto se tice komentara o kvaliteti gradnje poslije rata u potpunosti se slazem. I stvarno ne kontam ljude koji daju 2000 km za stanove na dobrinji V i slicno koje grade neki Dzekos ili Dzemo trans, pa takvi namjerno daju ponude ispod svake cijene da bi imali reference za ubuduce a u objekat ugradjuju najgore materijale i instalacije i niko ih u tome ne moze sprijeciti jer arhitekta u projektu koji drzava finansira ne smije definisati proizvodjace materijala. Svi objekti su nefunkcionalni, grade se zgrade sa 10 spratova, 6 stanova na spratu i jednim liftom :shock: , ogromnim hodnicima, razmaci izmedju zgrada su se sveli na 5 metara, neki su poceli stanove od 40 kvadrata zvati trosobnima :lol: :shock:
Najbolja gradnja kod nas je sigurno ona 80tih godina kad je vecinu naselja u Sarajevu gradio vojni stambeni fond koji je imao svoje propise koji su bili prepisani njemacki standardi i vlastiti nadzor na gradilistu, sve su gradile firme sa tradicijom i iskustvom a ne neke koje se bave prodajom guma. Mozda jesu starije 20 godina ali su materijali i instalacije u njima 20 godina ispred onih koji se danas ugradjuju o dispozicijama i organizaciji da i ne govorim. Prije bi kupio takav stan star 20 godina pa i da je skuplji od ovih krseva koje zovu novogradnjom..
Haris.ba

#1069 Re: Cijene stanova All about

Post by Haris.ba »

neki wrote:Nidje veze..
I samo da dodam(napisao si ono što sam i ja htio), pošto su sada zemljotresi aktuelni, austrougarske zgrade(i slične) u slučaju jačih zemljotresa često znaju biti toliko oštečene da ništa ne preostane nego da se ruše. Npr. često znaju vanjski zidovi ostati, a podovi soba propasti. A Sarajevo je 7 stepeni merkalija područje. Što se tiče zemljotresa, najsigurnije bi trebale biti zgrade od 69 do rata.
ahuseino

#1070 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

Haris.ba wrote:
neki wrote:Nidje veze..
I samo da dodam(napisao si ono što sam i ja htio), pošto su sada zemljotresi aktuelni, austrougarske zgrade(i slične) u slučaju jačih zemljotresa često znaju biti toliko oštečene da ništa ne preostane nego da se ruše. Npr. često znaju vanjski zidovi ostati, a podovi soba propasti. A Sarajevo je 7 stepeni merkalija područje. Što se tiče zemljotresa, najsigurnije bi trebale biti zgrade od 69 do rata.
Imas li ti kakvih primjera za ovo?... mislim 'cesto'?

Malo mi se ovakve stvari ticu struke pa reko da pitam?

Strukturno, radije bih imao flexibilne drvene podove u ciglenoj zgradi gdje su vanjski i nosivi zidovi 50-ak cm, nego u betonskoj za betonskim podovima u zemljotresu....
ahuseino

#1071 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

neki wrote:
Nidje veze..
Osim solidnog polozaja u gradu austrougarske zgrade nemaju nikakvih kvalitetnih prednosti...Ni jedna od tih zgrada nema termo fasadu, svi njihovi fasadni zidovi su gradjeni od pune opeke/kamena i bez obzira koliko debeli bili :shock: imaju katastrofalan termicki koeficijent.
Pa ne znam za sta stvarno to vazi nigdje veze...

termalna provodnost cigle je ~0.6 W/m-K, Betona ~0.4 W/m-K, element opeke recimo da nije punjen malterom i recimo da ima 70% termalno provodne povrsine... znaci zid od cigle bi trebao biti oko 3 puta deblji da bi se postigla ista izolacija. Ovo samo na brzinu, odokativno. Cuj bez obzira koliko debeli bili... obicno su dobro debeli ~50-60cm, zavisno kako i koji, a elementi su ~25cm (valjda) - znaci MALO manje (ne beskonacno) gubitaka sam zid; a i to je vrlo diskutabilno. ... Sve ima svoje - sta ti kupuju debeli zidovi? Recimo strukturnu jacinu... i recimo termalni kapacitet da si vise imun na brze promjene temperature sto dobro dodje zimi po noci, i recimo ljeti po danu...

neki wrote: Prozori na vecini su stari bar 50 godina ako ne i orginalni, svi su dvokrilni s jednoslojnim staklom i zaptivanjem iz pretproslog stoljeca, pa cak i da ih zamjenis za moderne s termopan staklom djaba ti sve kad zbog nepostojanja fasade i samog polozaja prozora u zidu imas ogroman termicki most...
Prozori su u glavnom dupli, barem kod mene...
Asana

#1072 Re: Cijene stanova All about

Post by Asana »

Vecina instalacija voda/kanalizacija/struja itd o plinu da ne pricam je uvodjena naknadno, uglavnom u periodu 1920-1950 i to navrat nanos po principu narodne gradnje, vecina kanalizacionih vertikala uopste nema ventilacioni izlaz na krov, vodovodne cijevi su uglavnom azbestne, elektromreza je planirana po standardu u kojem si u stanu max imao sporet i frizider. Sve i da hoces da ulozis kamaru love u zamjenu instalacija nikakve koristi od toga ako se ne pridruze i sve komsije ispod i iznad. Medjuspratna konstrukcija je iskljucivo drvena, akusticki nikakva, koju su 50tih pokusali popraviti ubacivanjem sljake iz zeljezare koja je puna opet azbesta i ostalih radioaktivnih materijala.
O dispoziciji stanova ne vrijedi ni govoriti..katastrofa..ogromni hodnici, nemodularne dimenzije soba, sve i da hoces preurediti stan ne mozes srusiti ni jedan zid jer su svi nosivi. Odnos velicine prostorija i povrsine prozora uzasan...sve sobe mracne.
Stvarno ne znam odakle ti sve ove gluposti. Infrastruktura je u Sarajevu postojala i u 19. stoljecu, pa je i zgrada u kojoj zivim imala kanalizaciju, vodovod i struju vec po projektu ... naravno, vremenom su sve instalacije zamijenjene, pa i kanalizaciona vertikala. Najstarije instalacije u nasoj zgradi su stare oko 25 godina.

Medjuspratna konstrukcija je drvena, hvala Bogu, pa zato i fleksibilna. Akusticki ... poludim kada odem u posjetu nekome ko ne zivi u zgradi poput moje. Ja u svom austrougarskom stanu ne cujem nista sa sprata ispod mene osim eventualno lupanja vratima, dok je to u savremenijim tipovima gradnje - izludjujuce, cuje se ne samo TV nego i razgovor... Dakle po mom iskustvu akusticna rjesenja su prije bila bolja.

Ne znam odakle ti ideja da se u medjuspratnu kostrukciju ubacivala sljaka, znas li ti koliko je to tona na podu povrsine 25 - 30 m2? Znas li kako izgleda ta drvena kostrukcija i sta mislis kako bi izdrzala takvo opterecenje??

Nisu svi zidovi nosivi, ali nema potrebe za njihovim rusenjem jer je raspored sasvim funkcionalan i stan bi bio nagrdjen drugacijim pregradjivanjima, drugacijim vratima ... ko ne voli tu vrstu "salonskog stana" jednostavno ne treba ni da ga kupuje ...

Prozori visoki i veliki, stan suncan preko cijelog dana. Ja stvarno ne znam u kakvom si ti to stanu bio i sta mu je bila prvobitna namjena. Mozda su u tvom iskustvu u pitanju stanovi koji su nastali "prenamjenom"? Jer, ja uvijek sa sjetom usporedjujem humanost i funkcionalnost stambene gradnje iz austougarskog perioda sa ovom danasnjom ...

Uopce nemam zelju da zivim u zgradi sa puno stanova i stanara, savremenog kvaliteta gradnje .. Cini mi se da - budem li nekada napustala ovaj stan, komfor na koji sam navikla mogla bi mi pruziti samo licno projektovana kuca.
Alkos

#1073 Re: Cijene stanova All about

Post by Alkos »

semmy wrote:

Onda bi nam trebali biti jeftiniji i hljeb, mlijeko, brasno, ulje, telekomunikacijske usluge, struja, voda? Jesu cijene tih proizvoda i usluga mozda prilagodjene prosjecnim primanjima u drzavi?!
Problem je sto je neko cijeli zivot zivio u centru grada ili na carsiji, ali sada mora da se seli u Vogoscu, pa mu to tesko pada jer on bi 80 kvadrata u centru grada za 1500 KM/2. Ne kazem da cijene nisu prenapuhane, ali isto tako dok ima ljudi spremnih da kupuju stanove po tim cijenama, onda sta je problem?! Cijena nije nerealna, sve dok neko ima novaca da to kupi... A sada je druga stvar ko u ovoj drzavi ima novaca...

Mislim da je problem u napuhanim cijenama izvan centra, gdje je kvadrat znalo dostici cijenu do 2500 KM. Ja znam da imam stan u centru, na nekoj jacoj lokaciji, ne bih ga sigurno prodavao za 2000 KM/2. A vi ako smatrate da su cijene previsoke, vi onda prodajte svoje stanove u centru po nizim cijenama... :thumbup: :run:
starii

#1074 Re: Cijene stanova All about

Post by starii »

2004 godine u sam u Čekaluši uzeo stan od 74m2 za 85oooKM,mislim da je oko 1200KM bio m2..sad je na toj lokaciji m2 stana oko 3000KM...eto o realnosti i cijenama....
Alkos

#1075 Re: Cijene stanova All about

Post by Alkos »

starii wrote:2004 godine u sam u Čekaluši uzeo stan od 74m2 za 85oooKM,mislim da je oko 1200KM bio m2..sad je na toj lokaciji m2 stana oko 3000KM...eto o realnosti i cijenama....
Jah, i koja je poenta? '99 je kvadrat koštao 800 KM?! Najbolje da su ostale takve cijene... :? Stanova i dobrih lokacije vise nema, sve je prodato, ono sto je ostalo i sto se prodaje logicno je da ce imati visoku cijenu, ako ima kupaca koji su spremni da to plate. Ekonomija, nista vise! Kada kazem dobra lokacije, ne mislim na Kosevsko i stan na 10 spratu u zgradi bez lifta!

To sto bi mi voljeli da su cijene nize i da svi imamo mogucnost kupiti stan u centru grada i poslovni prostor je nesto skroz drugo... Zelje su jedno, a realnost drugo!!

Tebi ako je zao sto si dobro ulozio svoj novac, dobro investirao, pa ti stan vrijedi 3 puta vise nego prije 4-5 godina, onda ne znam sta bih ti rekao!!!! Ako ti je zao, ti stan prodaj po cijeni po kojoj si ga kupio. Ako trenutno stanujes tu, onda ti ne trebam objasnjavati ko sve u toj ulici ima stanove. Sve kokuzi i sve stanovi na kredit, nema sta! :mrgreen:
Post Reply